X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój M odkąd bardziej mi widać brzuch to trochę bardziej to "przeżywa" :) Wczześniej było tak jak mówicie.

Dziś ubraliśmy choinkę, bo M jest uparł :D

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • krówka_muffka Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja też odczuwam takie drgania, drżenia, takżę super wiedzieć że Wy też tak macie ;)
    Czkawkę też czuję małej nawet mnie w nocy potrafi obudzić:P
    Poza tym wczuwanie się w ciąże u mojego M też pozostawia wiele do życzenia ech tak to widać jest już..

• *Beacik* Przyjaciółka

Wysłany: 5 grudnia 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeAmerie wrote:
    Aleksandra powiedzieli Ci że będziesz jeszcze tyle leżeć?

W ogóle to dzień dobry.
    Prawie wolna sobota.
    Czy jest jeszcze wśród marcóweczek jakaś ciążówka która jeszcze tak jak ja pracuje? Ja dzisiaj z domu .... :)

Hej!
    No ja jeszcze sobie pracuję :) Na razie wszystko w porządku to szkoda mi siedzieć w domu. Ale jak zrobi się za ciężko to wtedy już przysiądę. Tak myślę od lutego.

mhsv3e5ehjywnm6i.png
  • M+M+? Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene.:) wrote:
    https://www.mamissima.pl/dla_niemowlat/childhome_-_recznik_z_kapturkiem_z_myjka_bialy.html
    może coś takiego? tyle że ma różową lamówke

Dziekuję. Fajne rzeczy są na tej stronie, tyle że ja planuję kupić kilka tych ręczników,a przy tych cenach... Mhmmm, chyba zaopatrzę się w smysku, chociaz tam też za tanio nie jest.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M+M+? wrote:
    Dziekuję. Fajne rzeczy są na tej stronie, tyle że ja planuję kupić kilka tych ręczników,a przy tych cenach... Mhmmm, chyba zaopatrzę się w smysku, chociaz tam też za tanio nie jest.

Poszukaj w necie ręczników Ceba Baby. One najczęściej są jednokolorowe.

M+M+? lubi tę wiadomość

• ksanka Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    arien wrote:
    Ola, vira...czuję jakbym czytała o swoim własnym mężu...ale to trochę boli jednak i jest przykre. Ja myślałam w swojej naiwności, że będziemy tą ciążą żyć razem, tymczasem też czuje, że tylko ja łączę z nią jakieś emocje...i że jestem z tym sama

A powiedzcie dziewczyny. Macie czasem takie wrażenie, że Wasze dziecko w brzuchu się trzęsie? Tak jakby miało drgawki. To trwa chwilę i na pewno nie jest czkawką...Mam nadzieję, że to normalne, ale jestem bardzo ciekawa co ten mały tam robi, że się czasem telepie
    Arien, moja Zosia ma to samo, drzenuei, trzęsienie się jakby ptak w klatce się trzepotal. Jest to niedojrzalisc układu nerwowego dzieciaczkow. Normalny objaw.
    Zresztą już to nawet kiedyś dyskutowalysmy ;)
    No stress:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2015, 20:01

Mania1718, arien lubią tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
  • Mania1718 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ksanka wrote:
    Arien, moja Zosia ma to samo, drzenuei, trzęsienie się jakby ptak w klatce się trzepotal. Jest to niedojrzalisc układu nerwowego dzieciaczkow. Normalny objaw.
    Zresztą już to nawet kiedyś dyskutowalysmy ;)
    No stress:)

Kamień z serca :D od jakiegoś czasu myślę co ten mój bąbel wyprawia i czy to normalne :)
    Ja po szczepionce nie czuje się najlepiej, leżę pod kocykiem i wcinam ciasto biszkoptowe z galaretką :)
    W UK armagedon. Od dwóch dni tak wieje że ciężkie rzeczy fruwają po ogrodach. Nam wywaliło trampoline do sąsiadów :D

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
  • MIKOLAY Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z góry przepraszam za spam , ake może kompletujecie wyprawki.
    Wyprzedaję córki garderobę i wystawiam za symboliczne kwoty na allegro jej ciuszki. Same markowe mothercare next M&S.

http://allegro.pl/spodnie-m-s-i-bluzka-mothercare-3-6m-62-i5832850739.html

N bazaru wstawiam jeszcze nowe ciuszki i kosmetyki

https://bellybestfriend.pl/forum/w-ciazy-ogolne/bazarek,1475,143.html

b4ipuen.png
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annak ale swiat maly,ze naŁucka chodzisz. Ale pamietam,ze po mojej stracie szukalam w necie opinii o lekarzach i tam nazwisko jakiejs babki sie przewijalo. Ludzie pisali,ze nie jest mila ale skuteczna. Nie przypomne sobie nazwiska. Dobrze,ze masz juz badania. Dziwne,ze po3poronieniach nie bedzie refundowany clexane...

Dziewczynki co do czkawki to ja ostatnio czulam jak synek mial czkawke tuz za koscia lonowa! W ogole smiesznie odczuwam teraz ruchy bo to raczej takie przekrecania i wybrzuszania sie malego :)

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pap86 - identycznie dziś czułam Tymka czkawkę ;) śmieszne uczucie :)

• Kasmira Przyjaciółka

Wysłany: 5 grudnia 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja wtrące cos o moim M. Od początku ciąży bardzo się martwi, dba o mnie i może kilka razy się pokłóciliśmy. Jeśli chodzi o brzuch to on codziennie go dotyka i całuje a jak poczuł małą to już są wariacje, gada do niej jak najęty, głaszcze czasem więcej niż ja :) wie lepiej co w którym tygodniu sie dzieje z małą bo ciągle czyta.
    I powiem Wam że mała zawsze sie budzi i "pełza" w jego strone.
    Także tu nie mogę złego słowa na niego powiedzieć :)

Kate84, Renka88, Vincent, Czarodziejka87, M+M+?, Kajola, Karka, Falon, perła ziemi, Lilou1984, She86, krówka_muffka, Izoleccc lubią tę wiadomość

relggu1r2zuga2rf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na mojego męża też nie mogę narzekać :) Zawsze jak do nas przyjeżdża to całuje brzuszek i mówi do małego, że ma być grzeczny i jeszcze sobie u mamy w brzuchu poczekać :) Ale to pewnie dlatego, że on doskonale pamięta jak wygląda dziecko urodzone w tym czasie, w którym teraz jesteśmy. Nie jest to dla niego tak abstrakcyjne jak dla ojców nowicjuszy. Poza tym wspiera mnie bardzo. Dziś miałam gorszy dzień i zadzwoniłam do niego z płaczem, że mam dość i chcę do domu to powiedział, że już od jakiegoś czasu czekał na ten telefon ale jest ze mnie bardzo dumny, że tak dzielnie tyle wytrzymałam i kryzys przyszedł dopiero teraz ;)

Madlene.:), muminka83, Kate84, alinalii, Vincent, Czarodziejka87, Kajola, Falon, perła ziemi, Lilou1984, She86, krówka_muffka, Izoleccc lubią tę wiadomość

• annak Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pap86 wrote:
    Annak ale swiat maly,ze naŁucka chodzisz. Ale pamietam,ze po mojej stracie szukalam w necie opinii o lekarzach i tam nazwisko jakiejs babki sie przewijalo. Ludzie pisali,ze nie jest mila ale skuteczna. Nie przypomne sobie nazwiska. Dobrze,ze masz juz badania. Dziwne,ze po3poronieniach nie bedzie refundowany clexane...

pap,
    Domyślam się, że piszesz o pani profesor J., o której opinie są właśnie takie. Bardzo trudna, niemiła, mało empatyczna, ale skuteczna. Byłam u niej na początku października. Zobaczymy, co z tego wyniknie.
    Nie chcę się tu u Was za bardzo rozpisywać o moich staraniowych tematach, bo tu inne tematy powinny dominować ;-) Ale bardzo doceniam wsparcie! Dziękuję! :-*

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• annak Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    Ja na mojego męża też nie mogę narzekać :) Zawsze jak do nas przyjeżdża to całuje brzuszek i mówi do małego, że ma być grzeczny i jeszcze sobie u mamy w brzuchu poczekać :) Ale to pewnie dlatego, że on doskonale pamięta jak wygląda dziecko urodzone w tym czasie, w którym teraz jesteśmy. Nie jest to dla niego tak abstrakcyjne jak dla ojców nowicjuszy. Poza tym wspiera mnie bardzo. Dziś miałam gorszy dzień i zadzwoniłam do niego z płaczem, że mam dość i chcę do domu to powiedział, że już od jakiegoś czasu czekał na ten telefon ale jest ze mnie bardzo dumny, że tak dzielnie tyle wytrzymałam i kryzys przyszedł dopiero teraz ;)

A.Kasiu,
    Jesteś bardzo dzielna...
    Zwłaszcza dziś, kiedy na pewno jest trudniejszy dzień dla Ciebie.
    Myślę o Tobie dzisiaj bardzo mocno.
    Trzymaj się dzielnie. Już jest bliżej niż dalej.

Trzymajcie się wszystkie Dziewczynki-Maminki. Jesteście potrzebne Waszym dzieciom. I jesteście nadzieją dla osób takich jak ja...
    <3

A.Kasia, muminka83, d'nusia, Magda lena, Czarodziejka87, Karka, Est, Mietka 30:) lubią tę wiadomość

iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annak - ❤

• Gośśś Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh Kasiu te nasze dzieci to niezle daty powybieraly na odejscie od nas :-( twoj prawie w mikolaja, moja Zuzia 23grudnia, a Amelka 1czerwca :-(
    Co do mojego M to tez nie moge zlego slowa powiedziec na niego, duzo przeszlismy, byl przy porodzie Zuzi i Amelki i tez to przezyl, wiec teraz dba o mnie i malego

Vincent lubi tę wiadomość

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goss, Kasia, tule was mocno. Ciezkie dni dla Was, duzo przezyc, smutkow... za duzo jak na mlode dziewczyny. Bylyscie i jestescie dzielne. Oby tylko same dobre rzeczy Was spotykaly:-*

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • annak Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gośśśiu,
    Ale teraz dzieciaczki wybiorą już szczęśliwe dni: Dzień Kobiet, pierwszy dzień wiosny i inne pokrewne daty.
    Na pewno tak będzie!
    Dziś taki refleksyjny nastrój nas tu dopadł, ale jutro Mikołajki. Dzień życzeń i prezentów. Niech Was wszystkie los szczęśliwie obdaruje. A za rok już nie będzie wymówek i leniuchowania w domu czy szpitalach, tylko prezenty dla dzieciaków, i to już tak pozostanie, z każdym rokiem coraz bardziej i więcej! ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2015, 22:07

Kate84, Magda lena, Gośśś, Kajola, Mietka 30:), krówka_muffka lubią tę wiadomość

iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pap86 wrote:

Dziewczynki co do czkawki to ja ostatnio czulam jak synek mial czkawke tuz za koscia lonowa! W ogole smiesznie odczuwam teraz ruchy bo to raczej takie przekrecania i wybrzuszania sie malego :)

Ja też czuję bardziej przekręcania i wybrzuszania, rozciąganie niż kopniaki, ale takowe też są obecne :)

Ja jeszcze dodam , że mój M odkąd poczuł ruchy małego to chętnie sam dotyka brzuszek i całuje. Tak to chyba dla Niego było to zbyt abstrakcyjne ;) Zresztą to samo z mówieniem do brzuszka. Obydwoje teraz mówimy do brzuszka więcej, bo jakoś tak widać i czuć, że Antek tam jest :)
    A co do relacji z tatusiem to mój Antek się bardzo słucha mojego męża :) kopie mnie w nocy, tłumaczę mu , że nie wolno mamy w nocy kopać, a on nic , dalej swoje. Dopiero , gdy mój M mówi "synu nie kop już mamy , bo chce iść spać" to on się uspokaja :)

alinalii, perła ziemi lubią tę wiadomość

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi jak dzisiaj namalowało dość pokaźny skurcz to się dość przestraszył, chociaż szczerze to się do nich przyzwyczaiłam. Wie ze jak jest na ktg 50 to niedobrze ,a mina kiedy Marysia ucieknie i zgubi się tętno na usg :-D Przeżywa wszystko na swój sposób. Coś czuje ze na Święta zostane tutaj, bo na każdym ktg mam jeden taki właśnie zygzak, no ale trudno dam radę, niech tylko Mery do matki kiedyś zapysknie, jak ja się tak poświęcam :-)

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
‹‹ 1272 1273 1274 1275 1276 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ