X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • olatychy Ekspertka

Wysłany: 8 grudnia 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry kochane
    Witam się po ciężkiej nocy. Wylądowaliśmy na nocnym dyżurze ale weterynarii b mojej suni nogi odmówiły posłuszeństwa i popuszczała pod siebie :/ okropny widok bo ma dopiero 7 lat. Takiego stresu dawno nie przechodziłam. Wiem, że niektórzy powiedzą to tylko pies ale dla mnie to najlepsza przyjaciółka więc przeżyłam chwile grozy. 2 godziny w przychodni, zdjęcia, usg i badania krwi. Całe szczęście okazało się, że to nic poważnego. Pierwszy raz mi się tak brzuch postawił ze stresu :/ Dobrze, że mały rusza się normalnie i nie widzę żadnej różnicy bo bałam się, że mogłam mu zaszkodzić tym stresem

Samuel <3
    mhsv9vvjnfioahrm.png
  • niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olatychy wiem o czym mówisz. Moja sunia miała identyczne objawy ale u niej wykryli padaczkę. Na szczęście bierze leki i takie ataki rzadko się powtarzają.

olatychy lubi tę wiadomość

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was kochane,
    ja też męczę się ze zgagą. Jeśli chodzi o mycie okien to ze względu na moją miednice mam kategoryczny zakaz od położnej, na szczęście moj kochany maż powiedział że umyje je w sobotę więc będą ładnie na święta :)

mam do was pytanie, proszę o pomoc nie związanie z ciążą może poradziłybyście mi co kupić mężowi na święta? Bo nie mam pomysłu :( 11 lat razem a w głowie pustka chciałam dzisiaj pojechać coś kupić ale nie wiem co?

• Kate84 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alinalii zdrówka!

Izolecc kciuki mocno zaciśnięte!

Aleksandrazz świetne wieści, na pewno bardzo się cieszysz :) w domku teraz się bardzo oszczędzaj

Madlene ja mam to samo ,nie dość że przez bezsenność wciąż się przekręcam z boku na bok i siusiu co 5 minut to jeszcze bardzo ciężko mi się przekręcicć czy wstać tak boli

Gośś to mam nadzieję,że wszystko będzie dobrze i wyjdziecie do domku :)

OlaTychy doskonale Cię rozumiem, mój były mąż zawsze gdy działo się coś z moim psem mówił,że to tylko pies a dla mnie to jest członek rodziny. W 2013 zaatakowały ją dziki , a ja odruchowow nie myśląc co może mi się stać poleciałam ją ratować , ani sekunde nie myślałam to był instynkt bo mojej Nikicie dzieje się coś złego!Trzymam kciuki za zdrówko suni !
    Moja Babunia ,ma za chwilę 13 lat i też już z nią coraz gorzej ale mówię,że dopóki chodzi, jest szczęśliwa to będzie żyć jak najdłużej!

Co do obowiązków domowych, ja okna myłam jakieś 3 miesiące temu też, w domu ogólnie robię wszystko jeśli oczywiście dobrze się czuję ,ale staram się też czasem pomiędzy obowiązkani odpocząć , poleżeć jeśli organizm się dopomina. I naprawdę patrząc na niektóre nas z problemami bardzo doceniam to ,że mogę wszystko bo jak widać różnie to bywa.

Karolina@, alinalii, muminka83, olatychy lubią tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png

Wysłany: 8 grudnia 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia a może podpowiedz czy jest coś czym Twój mąż szczególnie się interesuje? :)

• noelka Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzialena, a ma jakieś konkretne hobby, zainteresowania? Może coś związanego z tym? Zawsze dobrym prezentem jest koszula albo jakieś kosmetyki ;) może jakiś bon, voucher?

• noelka Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My sobie często kupujemy wspólne prezenty, więc nie ma tego problemu :)

muminka83 lubi tę wiadomość

• Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No cóż lub i gra w piłkę nożną ale ma już wszystkie możliwe gadżety :P

Wysłany: 8 grudnia 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noelka ma racje. Koszula, kosmetyki to coś z czego zawsze będzie się cieszył:) mój byłby też zadowolony z Nowego zegarka, uchwytu do telefonu itp ale nie wiem jak Twój:)

Wysłany: 8 grudnia 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzialena90 wrote:
    No cóż lub i gra w piłkę nożną ale ma już wszystkie możliwe gadżety :P

Kompletnie się nie znam na tym więc chyba jednak nie pomogę:D no chyba że może nowe buty do gry albo strój?

• noelka Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może ma jakiegoś ulubionego piłkarza, to coś związanego z nim, np. książkę? Mój siostrzeniec np. zażyczył sobie książkę o Lewandowskim :D

• Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niestety ma wszystko co jest związane z piłką. Pojadę dzisiaj do galerii i po patrze może coś mi wpadnie w oczy, wolę coś kupić dzisiaj bo nadzwyczaj dobrze się czuję więc trzeba to wykorzystać :)

• Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    noelka wrote:
    Może ma jakiegoś ulubionego piłkarza, to coś związanego z nim, np. książkę? Mój siostrzeniec np. zażyczył sobie książkę o Lewandowskim :D

w sumie dobry pomysł ale w Szwecji nic takiego nie znajdę, a zanim przyjdzie przesyłka z Polski to już może być po ptakach :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2015, 10:55

• Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra dziewczynki jadę do galerii, trzymajcie kciuki:) odezwę się poźniej miłego dnia

Martita88, A.Kasia, Andriel lubią tę wiadomość

• aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przypominam że dzisiaj od 12 do 13 jest Godzina Łaski dla całego świata. Módlmy się za wszystkie dzieciaki :-)

Nataszka2200, A.Kasia, ksanka, krówka_muffka, Est lubią tę wiadomość

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • noelka Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a, umknęło mi, że nie mieszkasz w Polsce...

• Nataszka2200 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:
    Przypominam że dzisiaj od 12 do 13 jest Godzina Łaski dla całego świata. Módlmy się za wszystkie dzieciaki :-)

czekam juz do 12 wlasnie:)Mama mii jz dzwonila zebym nie zapomniala bo onado kosciola idzzie a ze ja jeszcze kaaszle to wole nei wychodzic;)

iv09piqvr5fpkazd.png
    Aleks ur.20.03.2016r godz 17:07 waga:3.272 i 55cm
    [link=https://www.suwaczki.com/]xnw49n739hscix2y.png[/link]
  • Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ja dziś pospałam prawie do 11 oczywiście z pobudką na siku ale i tak dłuugo;)

My kupiliśmy materac kokos-pianka zobaczymy jak będzie się sprawował:)

Aleksandrazz super,że w domku jesteście!:)

Olatychy wiem co czujesz gdy moja sunia zaczęła chorować to było straszne,okazało się że nerki przestają pracować:(( Odeszła mając 11 lat okropny ból...

Przepraszam,że nie odniosę się do wszystkich postów ale przez tego mojego śpiocha jestem do tyłu z praniem i innymi rzeczami;)

Wszystkim mamusiom choruszkom kurujcie się i dużo zdrówka:*

Kochane w szpitalach trzymajcie się:*

Dla wizytujących samych dobrych wieści:)

Poproszę o kciuki bo również dziś wizytuje na 18 ale pewnie będzie opóźnienie ;)

Miłego dnia Mamusie!

d'nusia, Kate84, ksanka, Kasia24, Andriel, Kajola lubią tę wiadomość

Filip 28.03.2016 <3
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzialena90 wrote:
    niestety ma wszystko co jest związane z piłką. Pojadę dzisiaj do galerii i po patrze może coś mi wpadnie w oczy, wolę coś kupić dzisiaj bo nadzwyczaj dobrze się czuję więc trzeba to wykorzystać :)

Skoro jest fanem piłki to ja bym kupiła ubranko dla dziecka z logo jego ulubionej drużyny. Mój mąż kocha Górnika Zabrze i małej kupię takie body :P Olinek miał i wiem że to mu sprawiło tyle radości bo dumny łaził i chwalił się że ma nowego kibica :P

d'nusia, Mietka 30:), M+M+?, Madzialena90, Falon lubią tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• *Beacik* Przyjaciółka

Wysłany: 8 grudnia 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Ja tak na szybko...
    Byłam dziś w Biedronce i jest mleczko do prania Lovela 3L za 24,99. Chyba promocja bo z tego co patrzę na necie to wszędzie droższe nawet na allegro.
    Lumpek także zaliczony :D troszkę bajerów udało się złowić :)
    Pozdrawiam i spokojnego dnia Wam życzę.

Magda lena, alinalii, Est, Falon, 26Asia lubią tę wiadomość

mhsv3e5ehjywnm6i.png
‹‹ 1288 1289 1290 1291 1292 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ