X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • arien Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś

Hej dziewczyny.
    Jetem juz po wizycie...dobrych wiesci nie mam, za to mam skurcze i idę do szpitala. W sensie pani doktor pozwoliła mi tylko wrócić do domu się spakować.
    Plusem jest to, że szyjka trzyma, jest długa, zamknięta i zwarta. Małego nie widziałam, powiedziała, że na oddziale mi USG zrobią, tętno tylko wychwyciła.
    I to tyle. Nawet sie jakoś bardzo nie zestresowałam. Położą mnie, wyciszą macicę i będzie w porządku.
    Aha. Od pani doktor, tak jak od mamy też zebrałam opierdziel, że nie przyjechałam na Izbę, jak tylko zaczął się stawiać, twardnieć i boleć brzuch. (w sensie w sobotę wieczorem).

Łączę się teraz z resztą szpitalnych mamusiek ;)

o1483e5e2gt7h77w.png
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    arien, Kochana. Ehhh. Skąd u Nas te twardnienia... Strasznie mi przykro. Ale dobrze Wam to zrobi! Ty i brzuszek będziecie pod dobrą opieką!!! 3mam kciuki żeby szybko twardnienia się wyciszyły. Najważniejsze, że szyjka jest długa i niech tak pozostanie! :)

arien lubi tę wiadomość

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arien - trzymaj się! Podłączą Ci magnez na kilka dni i się wszystko uspokoi :) Pewnie też dostaniesz sterydy na wszelki wypadek co też nie zaszkodzi. Dobrze, że teraz a nie na same święta :)

arien lubi tę wiadomość

• Kate84 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arien w szpitalu tak jak Dziewczyny piszą zajmą sie Wami, wyciszą skurcze i wszystko się uspokoi. Dobrze ,że szyjka ładna !

Swoją drogą coraz więcej Nas trafia do tych szpitali albo z szyjką albo ze skurczami i to ja naprawdę mam myślenie czy nie za dużo latam!
    Trzeba trochę przystopować !

A poza tym umówiłam się w końcu na sesję ciążową w Redzie na 29 grudnia jedyny termin co nie był za późno, mam nadzieję,że nie będę tyć tak szybko i nie będę się już kulać :D

Falon lubi tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
  • noelka Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arien, współczuję Ci :( trzymaj się tam w szpitalu, oby było lepiej :*

• jusiakp Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny takie pytanie jakiego koloru macie sluz? Ja do tej pory mialam bialy a teraz zauwazylam lekko zoltawy. Infekcja chyba odpada, nic mnie nie swedzi, nie piecze.

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • alinalii Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusiakp wrote:
    Dziewczyny takie pytanie jakiego koloru macie sluz? Ja do tej pory mialam bialy a teraz zauwazylam lekko zoltawy. Infekcja chyba odpada, nic mnie nie swedzi, nie piecze.

u mnie to róznie bywa , też miałam biały a teraz od kilku dni właśnie żółtawy, nie wiem od czego to zalerzy

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • arien Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusiakp - ja tez zazwyczaj mam biały, a nawet jak mam biały i żadnyh objawów to znaleźli infekcję. Więc chyba nie ma reguły.

o1483e5e2gt7h77w.png
  • Kasia24 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymaj się Arienku. Zajmą się Tobą i będzie wszystko dobrze :-* bądź dzielna tak jak i my :-).

Kate84 oj Kochana może pora zwolnić faktycznie tempo. Też tak biegalam, sprzatalam, obiadki, ciasta, ciasteczka, zakupy i tysiac innych rzeczy. Ostatnio naprawdę bardzoooo mało odpoczywalam. Chyba jedynie jak szłam spać. Na takim etapie sa nasze ciaze że warto zwolnić i zmienić bieg :-)

Ja się cieszę że nalepilam ostatnio różnorodnych pierogów i pomrozilam mniejsze porcje, będzie co na obiad wyciągać raz m jakis czas.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2015, 13:11

8599kw7ibq9d0sqb.png
    ma6n53rzt65cc071.png
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia24 wrote:
    Trzymaj się Arienku. Zajmą się Tobą i będzie wszystko dobrze :-* bądź dzielna tak jak i my :-).

Kate84 oj Kochana może pora zwolnić faktycznie tempo. Też tak biegalam, sprzatalam, obiadki, ciasta, ciasteczka, zakupy i tysiac innych rzeczy. Ostatnio naprawdę bardzoooo mało odpoczywalam. Chyba jedynie jak szłam spać. Na takim etapie sa nasze ciaze że warto zwolnić i zmienić bieg :-)

Ja się cieszę że nalepilam ostatnio różnorodnych pierogów i pomrozilam mniejsze porcje, będzie co na obiad wyciągać raz m jakis czas.

Dokładnie tak myślę i od teraz trochę wyluzuję!
    A w ogóle teraz widze ,że też czekacie na Amelke :) no między innymi .Swoją drogą mieć parke za 1 zamachem super spraawa , zawsze mi się tak marzyło :)

Jusiakp ja mam różny biały, czasem żółtawy badanie miałam u mnie akurat od początku nic się nie dzieje, w 1 trymestrze była infekcja ,leki pomogły i spokój.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2015, 13:15

Kasia24 lubi tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
  • MeAmerie Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry.
    Trafiłam na średnio dobre wieści, Arien i reszta szpitalnych - trzymajcie się!

Dziewczyny ja od kilku dni (ok.7-10) słabiej czuję ruchy małego. Wiem że jest obrócony przodem do pleców, i jak kopie to po kręgosłupie, odbycie - ale jest to mało odczuwalne przezze mnie i się ciągle stresuję. Przodem czasami (4-5 razy dziennie) czuję takie przeciągania, a jeszcze 2 tygodnie temu był obrócony inaczej i czułam go na żebrach/szyjce. Wizyta za 2 tygodnie ehhhh....

Kasia24 lubi tę wiadomość

mhsvpiqve8v6pwb7.png
  • Andriel Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    arien - Trzymam kciuki by wszystko przebiegło dobrze:)

Ogólnie trzymam kciuki za wszystkie szpitalne mamusie:) <3

Ja przebywam teraz u teściów to rzadko kiedy mam okazje się narobić ;) Tylko swój pokój ogarniam, a tak to tylko jakieś pierdoły typu zmywanie po obiedzie.

Trochę jestem zdenerwowana, bo w niedziele zrobiłam z mężem duże dzidziusiowe zakupy na allegro, zapłaciłam norweską kartą i cisza. Z konta nic nie ściągnęli, bank nic nie wie i dupa blada. Tak samo na zalando zrobiłam zakupy dla męża, kasę ściągnęli ale paczki brak od 30 listopada. Informacji na fedex nie ma, a oni badają niby sprawę. Ech...

qb3c9vvjxduoi7gs.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz co MeAmerie? Mnie zawsze pytają czy DOBRZE czuję ruchy a nie czy czuję je w ogóle. Myślę, że jeśli masz taką potrzebę i będzie Ci z tym lżej możesz podjechać na IP i powiedzieć, że sie martwisz bo słabiej/słabo czujesz. Nie musisz mówić, że wiesz, że jest kiepsko do kopania ustawiony. A będziesz spokojniejsza :*

MeAmerie lubi tę wiadomość

o1483e5e2gt7h77w.png
  • Martka89 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę wstrętne twardnienia. Ja mam je juz od 16 tyg i nieraz nie zjawi sie ani jedno a nieraz mam ich z 10 na dzien. Po szpitalu ze 2 tyg był totalny spokój po magnezie a teraz czasem sie pojawiają. To co mi pomaga to faktycznie leżenie na lewym boku, No spa i ciepełko. Porządnie okrywam brzuch kocem o zakładam ciepłe skarpety i naprawdę przechodzi. Najlepsze jest to ze internet pisze mnóstwo o skurczach braxtona-hicksa ze to nic takiego itd.

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arien - trzymaj się mocno. Dobrze, że akurat szpital trafił Ci się teraz, a nie na święta. Obyś jak najszybciej wyszła.

Jusia - od jakiegoś miesiąca mam żółtą wydzielinę i jest tego coraz więcej. A wszystkie badania są w porządku. Lekarka prowadząca mówiła mi, teraz ilość wydzieliny będzie się stopniowo zwiększać. W ogóle dzisiaj w nocy chyba dwa razy się obudziłam, bo było mi tak mokro. Pomyślałam sobie, że chyba za niedługo będę musiała spać w majtkach ze wkładkami... :(

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • Kasia24 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate ja mam nadzieję że ta nasza Amelka nie zmieni się z jakiegoś Piotrusia czy innego chłopca. Tak wierzę że lekarz się wtedy nie pomylił.

Czekam na szpitalne usg rano zalecił je profesor i jakoś cisza do tej pory. Była jedna dziewczyna z mojej sali rano a o mnie widocznie zapomnieli.

MeAmarie niechcący polubiłam. Trzymaj się ciepło. Wszystko będzie dobrze.

8599kw7ibq9d0sqb.png
    ma6n53rzt65cc071.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki, które miały lub mają problemy z ZUSem

Właśnie dostałam zawiadomienie o możliwości zapoznania się z materiałem zgromadzonym w sprawie przed wydaniem rozstrzygnięcia.

Czy Wy coś takiego miałyście? Mam się martwić i iść tam coś jeszcze wyjaśniać? Czy to może znaczyć, że chcą wydać decyzję negatywną? :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2015, 13:25

d69c2n0azl70dnw1.png
  • alinalii Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    Dziewczynki, które miały lub mają problemy z ZUSem

Właśnie dostałam zawiadomienie o możliwości zapoznania się z materiałem zgromadzonym w sprawie przed wydaniem rozstrzygnięcia.

Czy Wy coś takiego miałyście? Mam się martwić i iść tam coś jeszcze wyjaśniać? Czy to może znaczyć, że chcą wydać decyzję negatywną? :(

ja póki co mam problem taki że mi nie wypłacili jeszcze L4 :( a jestem na l4 od 2 listopada

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarodziejka87 wrote:
    Hej dziewczyny ja dziś pospałam prawie do 11 oczywiście z pobudką na siku ale i tak dłuugo;)

My kupiliśmy materac kokos-pianka zobaczymy jak będzie się sprawował:)

Aleksandrazz super,że w domku jesteście!:)

Olatychy wiem co czujesz gdy moja sunia zaczęła chorować to było straszne,okazało się że nerki przestają pracować:(( Odeszła mając 11 lat okropny ból...

Przepraszam,że nie odniosę się do wszystkich postów ale przez tego mojego śpiocha jestem do tyłu z praniem i innymi rzeczami;)

Wszystkim mamusiom choruszkom kurujcie się i dużo zdrówka:*

Kochane w szpitalach trzymajcie się:*

Dla wizytujących samych dobrych wieści:)

Poproszę o kciuki bo również dziś wizytuje na 18 ale pewnie będzie opóźnienie ;)

Miłego dnia Mamusie!

Czarodziejko87 zadzwoń sobie do gabinetu pół godziny wcześniej i zapytaj czy jest opóźnienie - bo tak to będziesz czekać 2 godziny. U Lecha takie opóźnienie to standard obie o tym wiemy.
    Ale muszę go pochwalić bo Lechu ma chyba laboratorium w oku. Pisałam Wam, że w szpitalu wykryli u mnie grzybice i dwa razy globulki clotrimazolum brałam tam a potem to już z moim lekarzem rozmawiałam na ten temat i wspominałam Wam, że trochę uważam bagatelizuje problem z grzybami. Na wizycie powiedział, że on tam nic nie widzi ale przepisał maść gdyby mnie swędziało. Pobrał wymaz i musiałam zawieźć do laboratorium. Dziś przyszły wyniki - I stopień czystości pochwy - jestem czysta jak niemowle :-D Hihi :-) nnie wiem jak to możliwe w ciąży ale widać możliwe :-D

• domiii Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinalii wrote:
    ja póki co mam problem taki że mi nie wypłacili jeszcze L4 :( a jestem na l4 od 2 listopada

Kochana ja jestem od 25.09 na L4 i od tej pory bez środków do życia przez ten pieprzony organ...

d69c2n0azl70dnw1.png
‹‹ 1289 1290 1291 1292 1293 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ