Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny.
Jetem juz po wizycie...dobrych wiesci nie mam, za to mam skurcze i idę do szpitala. W sensie pani doktor pozwoliła mi tylko wrócić do domu się spakować.
Plusem jest to, że szyjka trzyma, jest długa, zamknięta i zwarta. Małego nie widziałam, powiedziała, że na oddziale mi USG zrobią, tętno tylko wychwyciła.
I to tyle. Nawet sie jakoś bardzo nie zestresowałam. Położą mnie, wyciszą macicę i będzie w porządku.
Aha. Od pani doktor, tak jak od mamy też zebrałam opierdziel, że nie przyjechałam na Izbę, jak tylko zaczął się stawiać, twardnieć i boleć brzuch. (w sensie w sobotę wieczorem).
Łączę się teraz z resztą szpitalnych mamusiek
-
arien, Kochana. Ehhh. Skąd u Nas te twardnienia... Strasznie mi przykro. Ale dobrze Wam to zrobi! Ty i brzuszek będziecie pod dobrą opieką!!! 3mam kciuki żeby szybko twardnienia się wyciszyły. Najważniejsze, że szyjka jest długa i niech tak pozostanie!
arien lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Arien w szpitalu tak jak Dziewczyny piszą zajmą sie Wami, wyciszą skurcze i wszystko się uspokoi. Dobrze ,że szyjka ładna !
Swoją drogą coraz więcej Nas trafia do tych szpitali albo z szyjką albo ze skurczami i to ja naprawdę mam myślenie czy nie za dużo latam!
Trzeba trochę przystopować !
A poza tym umówiłam się w końcu na sesję ciążową w Redzie na 29 grudnia jedyny termin co nie był za późno, mam nadzieję,że nie będę tyć tak szybko i nie będę się już kulać
Falon lubi tę wiadomość
-
jusiakp wrote:Dziewczyny takie pytanie jakiego koloru macie sluz? Ja do tej pory mialam bialy a teraz zauwazylam lekko zoltawy. Infekcja chyba odpada, nic mnie nie swedzi, nie piecze.
u mnie to róznie bywa , też miałam biały a teraz od kilku dni właśnie żółtawy, nie wiem od czego to zalerzy -
Trzymaj się Arienku. Zajmą się Tobą i będzie wszystko dobrze :-* bądź dzielna tak jak i my
.
Kate84 oj Kochana może pora zwolnić faktycznie tempo. Też tak biegalam, sprzatalam, obiadki, ciasta, ciasteczka, zakupy i tysiac innych rzeczy. Ostatnio naprawdę bardzoooo mało odpoczywalam. Chyba jedynie jak szłam spać. Na takim etapie sa nasze ciaze że warto zwolnić i zmienić bieg
Ja się cieszę że nalepilam ostatnio różnorodnych pierogów i pomrozilam mniejsze porcje, będzie co na obiad wyciągać raz m jakis czas.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2015, 13:11
-
Kasia24 wrote:Trzymaj się Arienku. Zajmą się Tobą i będzie wszystko dobrze :-* bądź dzielna tak jak i my
.
Kate84 oj Kochana może pora zwolnić faktycznie tempo. Też tak biegalam, sprzatalam, obiadki, ciasta, ciasteczka, zakupy i tysiac innych rzeczy. Ostatnio naprawdę bardzoooo mało odpoczywalam. Chyba jedynie jak szłam spać. Na takim etapie sa nasze ciaze że warto zwolnić i zmienić bieg
Ja się cieszę że nalepilam ostatnio różnorodnych pierogów i pomrozilam mniejsze porcje, będzie co na obiad wyciągać raz m jakis czas.
Dokładnie tak myślę i od teraz trochę wyluzuję!
A w ogóle teraz widze ,że też czekacie na Amelkeno między innymi .Swoją drogą mieć parke za 1 zamachem super spraawa , zawsze mi się tak marzyło
Jusiakp ja mam różny biały, czasem żółtawy badanie miałam u mnie akurat od początku nic się nie dzieje, w 1 trymestrze była infekcja ,leki pomogły i spokój.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2015, 13:15
Kasia24 lubi tę wiadomość
-
Dzień Dobry.
Trafiłam na średnio dobre wieści, Arien i reszta szpitalnych - trzymajcie się!
Dziewczyny ja od kilku dni (ok.7-10) słabiej czuję ruchy małego. Wiem że jest obrócony przodem do pleców, i jak kopie to po kręgosłupie, odbycie - ale jest to mało odczuwalne przezze mnie i się ciągle stresuję. Przodem czasami (4-5 razy dziennie) czuję takie przeciągania, a jeszcze 2 tygodnie temu był obrócony inaczej i czułam go na żebrach/szyjce. Wizyta za 2 tygodnie ehhhh....Kasia24 lubi tę wiadomość
-
arien - Trzymam kciuki by wszystko przebiegło dobrze:)
Ogólnie trzymam kciuki za wszystkie szpitalne mamusie:)
Ja przebywam teraz u teściów to rzadko kiedy mam okazje się narobićTylko swój pokój ogarniam, a tak to tylko jakieś pierdoły typu zmywanie po obiedzie.
Trochę jestem zdenerwowana, bo w niedziele zrobiłam z mężem duże dzidziusiowe zakupy na allegro, zapłaciłam norweską kartą i cisza. Z konta nic nie ściągnęli, bank nic nie wie i dupa blada. Tak samo na zalando zrobiłam zakupy dla męża, kasę ściągnęli ale paczki brak od 30 listopada. Informacji na fedex nie ma, a oni badają niby sprawę. Ech...
-
Wiesz co MeAmerie? Mnie zawsze pytają czy DOBRZE czuję ruchy a nie czy czuję je w ogóle. Myślę, że jeśli masz taką potrzebę i będzie Ci z tym lżej możesz podjechać na IP i powiedzieć, że sie martwisz bo słabiej/słabo czujesz. Nie musisz mówić, że wiesz, że jest kiepsko do kopania ustawiony. A będziesz spokojniejsza :*
MeAmerie lubi tę wiadomość
-
Kurczę wstrętne twardnienia. Ja mam je juz od 16 tyg i nieraz nie zjawi sie ani jedno a nieraz mam ich z 10 na dzien. Po szpitalu ze 2 tyg był totalny spokój po magnezie a teraz czasem sie pojawiają. To co mi pomaga to faktycznie leżenie na lewym boku, No spa i ciepełko. Porządnie okrywam brzuch kocem o zakładam ciepłe skarpety i naprawdę przechodzi. Najlepsze jest to ze internet pisze mnóstwo o skurczach braxtona-hicksa ze to nic takiego itd.
-
Arien - trzymaj się mocno. Dobrze, że akurat szpital trafił Ci się teraz, a nie na święta. Obyś jak najszybciej wyszła.
Jusia - od jakiegoś miesiąca mam żółtą wydzielinę i jest tego coraz więcej. A wszystkie badania są w porządku. Lekarka prowadząca mówiła mi, teraz ilość wydzieliny będzie się stopniowo zwiększać. W ogóle dzisiaj w nocy chyba dwa razy się obudziłam, bo było mi tak mokro. Pomyślałam sobie, że chyba za niedługo będę musiała spać w majtkach ze wkładkami... -
Kate ja mam nadzieję że ta nasza Amelka nie zmieni się z jakiegoś Piotrusia czy innego chłopca. Tak wierzę że lekarz się wtedy nie pomylił.
Czekam na szpitalne usg rano zalecił je profesor i jakoś cisza do tej pory. Była jedna dziewczyna z mojej sali rano a o mnie widocznie zapomnieli.
MeAmarie niechcący polubiłam. Trzymaj się ciepło. Wszystko będzie dobrze.
-
Dziewczynki, które miały lub mają problemy z ZUSem
Właśnie dostałam zawiadomienie o możliwości zapoznania się z materiałem zgromadzonym w sprawie przed wydaniem rozstrzygnięcia.
Czy Wy coś takiego miałyście? Mam się martwić i iść tam coś jeszcze wyjaśniać? Czy to może znaczyć, że chcą wydać decyzję negatywną?Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2015, 13:25
-
domiii wrote:Dziewczynki, które miały lub mają problemy z ZUSem
Właśnie dostałam zawiadomienie o możliwości zapoznania się z materiałem zgromadzonym w sprawie przed wydaniem rozstrzygnięcia.
Czy Wy coś takiego miałyście? Mam się martwić i iść tam coś jeszcze wyjaśniać? Czy to może znaczyć, że chcą wydać decyzję negatywną?
ja póki co mam problem taki że mi nie wypłacili jeszcze L4a jestem na l4 od 2 listopada
-
nick nieaktualnyCzarodziejka87 wrote:Hej dziewczyny ja dziś pospałam prawie do 11 oczywiście z pobudką na siku ale i tak dłuugo;)
My kupiliśmy materac kokos-pianka zobaczymy jak będzie się sprawował
Aleksandrazz super,że w domku jesteście!
Olatychy wiem co czujesz gdy moja sunia zaczęła chorować to było straszne,okazało się że nerki przestają pracować( Odeszła mając 11 lat okropny ból...
Przepraszam,że nie odniosę się do wszystkich postów ale przez tego mojego śpiocha jestem do tyłu z praniem i innymi rzeczami;)
Wszystkim mamusiom choruszkom kurujcie się i dużo zdrówka:*
Kochane w szpitalach trzymajcie się:*
Dla wizytujących samych dobrych wieści:)
Poproszę o kciuki bo również dziś wizytuje na 18 ale pewnie będzie opóźnienie
Miłego dnia Mamusie!
Czarodziejko87 zadzwoń sobie do gabinetu pół godziny wcześniej i zapytaj czy jest opóźnienie - bo tak to będziesz czekać 2 godziny. U Lecha takie opóźnienie to standard obie o tym wiemy.
Ale muszę go pochwalić bo Lechu ma chyba laboratorium w oku. Pisałam Wam, że w szpitalu wykryli u mnie grzybice i dwa razy globulki clotrimazolum brałam tam a potem to już z moim lekarzem rozmawiałam na ten temat i wspominałam Wam, że trochę uważam bagatelizuje problem z grzybami. Na wizycie powiedział, że on tam nic nie widzi ale przepisał maść gdyby mnie swędziało. Pobrał wymaz i musiałam zawieźć do laboratorium. Dziś przyszły wyniki - I stopień czystości pochwy - jestem czysta jak niemowleHihi
nnie wiem jak to możliwe w ciąży ale widać możliwe