Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Katiesz16 wrote:Witam ponownie,
Byłam tu z wami na samym początku ale około 12tyg przestałam podczytywać. Poniekąd nie miałam czasu ale wydaje mi sie ze głównym powodem było to ze strasznie cieżko było mi czytać o utraconych malenstwach a wiadomo na początku ciąży zdaza sie to trochę cześciej.
Trochę sie wkręciłam ze moze cos bedzie nie tak i musiałam sie oderwać od czytania forum bo cały czas miałam koszmary.
Tak bardzo jak chciałam bym częścią grupy tak jednak wszystkie utracone maleństwa mnie przerastały.
Podczytuje was od nowa od kilku tygodni. I wkoncu chciałam sie ponownie przywitać.
U nas 25tydzien. Miała być niespodzianka ale pani na ostatnim USG sie wygadała przez przypadek mówiąc na koniec ze wszystko jest z mała w pozadku
Wiec juz wiemy ze bedziemy mieli dziewczynkę.
Pozdrawiam wszystkie mamusie i mam nadzieje ze bede tu cześciej.
Pasek pokazuje date z miesiączki ale na usg zmienili ja nam z 30.03 na 25.03 a juz nie pamietam jak sie paseczki zmieniało
Kochana Ja rowniez mialam ten problem na poczatku bo mnie przerastały straty i Ja sie denerwowałam a wczesniej 2 poronenia mialam wiec to jeszcze bardziej pogorszylo tak wiec od nie dawna sie udzielam:d choc jak dziewczyny zaczely pisac ze w szpitalu zyjki sie skracaja to rowniez sie bałam ale bylam na wizcie w srode i mam wysoko twarda zamknieta:DKate84 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny my już po wizycie
wszystko super, szyjka piękna, badania dobre.
Mały się przekrecil i jest teraz nóżkami do dołu. Dlatego mogę czuć "inne" ruchy niż zawsze. No i bezwstydnie pokazywał dziś Pani doktor siusiakaMadzialena90, olatychy, d'nusia, M+M+?, Czarodziejka87, Magda lena, Kajola, RudyTygrysek, Izoleccc, kateee, Est, Kate84, Martita88, Lilou1984, Karolina@, Nataszka2200, perła ziemi, alinalii, edyś, Kasia24, Falon, ksanka, Mania1718, She86, Hannia123, Karka, Mietka 30:) lubią tę wiadomość
Synuś Antoś - 23.03.2016r. -
Witam was dopiero wróciłam eh... tyle godzin latania po sklepach ale po części prezent kupiony. Kupiłam gogle narciarskie
prezent w sam raz bo mój M. uwielbia jeździć nartach. Chyba do tego poszukam śpioszków z logo jego ulubionej drużyny piłkarskiej dzięki Muminko świetny pomysł ale przeczytałam go dopiero przed chwilą
Est, muminka83, Nataszka2200 lubią tę wiadomość
-
Dziewczynki w szpitalach moim skromnym zdaniem powinnyście się cieszyć że w Polsce jak coś niepokojącego zauważą to każą iść do szpitala, jesteście w bardzo dobrych rękach. Tak porównując do Szwecji to Polska jest WSPANIAŁA. Tutaj jak coś się dzieje tak jak w moim przypadku to każa leżeć w domu i nic nie wiesz tylko stres, a do tego tutaj nie mierzą długości szyjki macicy. Wiec jak zaczynają się skurcze to w sumie po ptakach i jak to położna mówi trzeba rodzić a nie wyciszać skurcze jak u nas w Polsce...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2015, 15:06
-
domiii wrote:Dziewczynki, które miały lub mają problemy z ZUSem
Właśnie dostałam zawiadomienie o możliwości zapoznania się z materiałem zgromadzonym w sprawie przed wydaniem rozstrzygnięcia.
Czy Wy coś takiego miałyście? Mam się martwić i iść tam coś jeszcze wyjaśniać? Czy to może znaczyć, że chcą wydać decyzję negatywną?
Domii napisz podstawę wszczęcia postępowania jaką miałaś na decyzji. -
M+M+? wrote:Domii napisz podstawę wszczęcia postępowania jaką miałaś na decyzji.
nie dostałam takiej informacji od ZUS dlaczego wszczęli postępowanie, ale zapewne dlatego, że zaczęłam pracę na umowę 10 lipca, a 25 września poszłam już na zwolnienie, no i że niby ta umowa celowo została zawarta, żeby mieć świadczenia (wcześniej pracowałam na kontrakcie - własna działalność dla tej samej firmy) -
Vira wrote:Czarodziejko87 zadzwoń sobie do gabinetu pół godziny wcześniej i zapytaj czy jest opóźnienie - bo tak to będziesz czekać 2 godziny. U Lecha takie opóźnienie to standard obie o tym wiemy.
Ale muszę go pochwalić bo Lechu ma chyba laboratorium w oku. Pisałam Wam, że w szpitalu wykryli u mnie grzybice i dwa razy globulki clotrimazolum brałam tam a potem to już z moim lekarzem rozmawiałam na ten temat i wspominałam Wam, że trochę uważam bagatelizuje problem z grzybami. Na wizycie powiedział, że on tam nic nie widzi ale przepisał maść gdyby mnie swędziało. Pobrał wymaz i musiałam zawieźć do laboratorium. Dziś przyszły wyniki - I stopień czystości pochwy - jestem czysta jak niemowleHihi
nnie wiem jak to możliwe w ciąży ale widać możliwe
Tak tak będę do nich dzwonić przed 18:)
To super,że posiew dobrze wyszedł,to jednak Erni ma dobre okoFilip 28.03.2016
-
nick nieaktualnyMy już po kontroli nerek w szpitalu. Jest dobrze, czyli nie pogarsza się ...
Mamy się przygotować na to, że w pierwszych dniach życia będzie miał badania moczu, USG, kontrole urologa, chirurga, itp. I tak przez kilka pierwszych lat, ale problem powinien przejść z wiekiem sam i w żaden sposób na dzień dzisiejszy nie zagraża życiu i zdrowiu Małego.
BTW. Mały- waży już 1 kgKajola, arien, Magda lena, domiii, Est, d'nusia, kateee, muminka83, Martita88, Lilou1984, Karolina@, Nataszka2200, Madzialena90, anitka19953, Czarodziejka87, Andriel, edyś, Kasia24, Falon, MeAmerie, Renka88, Mania1718, Kate84, perła ziemi, She86, Hannia123, Karka, Mietka 30:) lubią tę wiadomość
-
M+M+? wrote:domii
ZUS to organ administracji publicznej. Wobec tego zastosowanie do postępowania kontrolnego znajdują przepisy ustawy z dnia 14 czerwca 1960 r. Kodeks postępowania administracyjnego Dz.U.2013.267 j.t.
Zgodnie z art. 10 § 1 kodeksu organy administracji publicznej obowiązane są zapewnić stronom czynny udział w każdym stadium postępowania, a przed wydaniem decyzji umożliwić im wypowiedzenie się co do zebranych dowodów i materiałów oraz zgłoszonych żądań.
Tak naprawdę ZUS wypełnił swój obowiązek ustawowy zawiadamiając Cię o zakończonym postepowaniu dowodowym. Zawiadomienie takie nie przesądza decyzji. Ja bym zapoznała się z tymi materiałami, aby złożyć ewentualne zastrzeżenia.
Bardzo Ci dziękuję Kochana za te informacje, brzmi to sensownie.
Nie wiem tylko do czego bym miała składać zastrzeżenia jeśli złożone dokumenty to papiery od mojego pracodawcy i moje, chyba że zus szukał czegoś jeszcze gdzieś indziej..
no i jak to się ma do tego, że przebywam na zwolnieniu a nagle przyjeżdżam zdrowa do zus -
Martka89 wrote:A wie ktoś co ja moge zrobić z moim pracodawca? Zwolnienia które dostarczam mi na początku listopada daje do zusu na początku grudnia...kurna co za ludzie...
Najlepiej jak będziesz osobiście dostarczać do pracodawcy i uzyskasz podpis i osobiście dostarczyć do zus a pracodawcy kopię l4 ale nke wiem czy to przejdzie u Ciebie skoro na złość to robi -
Dziewczyny ja zadam pytanie z innej beczki. Pani doktor kazała mi brać magne b6 max. W domu mam go ale nie max. Już dziś u mnie na wsi nie zastane otwartej apteki. I teraz moje pytanie.
Magne b6 max ma 100mg magnezu i 2mg witaminy b6 w jednej tabletce. A magne b6 ma 48mg magnezu i 5 mg witaminy. Jak myślicie wziąć dziś jedną czy dwie tabletki tego zwykłego? Bo jutro kupię już sobie ten max.Synuś Antoś - 23.03.2016r. -
niecierpliwaa wrote:Dziewczyny ja zadam pytanie z innej beczki. Pani doktor kazała mi brać magne b6 max. W domu mam go ale nie max. Już dziś u mnie na wsi nie zastane otwartej apteki. I teraz moje pytanie.
Magne b6 max ma 100mg magnezu i 2mg witaminy b6 w jednej tabletce. A magne b6 ma 48mg magnezu i 5 mg witaminy. Jak myślicie wziąć dziś jedną czy dwie tabletki tego zwykłego? Bo jutro kupię już sobie ten max.
Wez dwie, wyjdzie praktycznie na to samo. Witamin z grupy B nie przedawkujesz.muminka83 lubi tę wiadomość