Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
domiii wrote:Dziewczynki, które miały lub mają problemy z ZUSem
Właśnie dostałam zawiadomienie o możliwości zapoznania się z materiałem zgromadzonym w sprawie przed wydaniem rozstrzygnięcia.
Czy Wy coś takiego miałyście? Mam się martwić i iść tam coś jeszcze wyjaśniać? Czy to może znaczyć, że chcą wydać decyzję negatywną?kasieńka 1985 lubi tę wiadomość
-
Vira wrote:Twoja ciąża raptem 5 dni starsza od mojej a różnica w wadze maluchów chyba duża. Moja mała była co prawda ważona w zeszłym tygodniu we wtorek ale ważyła 850 gram - czyli różnica pół kilo. To czy moja mała nie za mało waży ?
Vira mi lekarz ostatnio powiedział że średnia na 27 tydzień to ok 1 kgwięc spokojnie. jest dobrze
Aleksandrazzz gratuluje wyjścia do domku. Oby tak dalej
Gośśś i U Was tez juz dobre wiesci, z czego sie bardzo Ciesze i odliczacie dni do wyjścia. trzymam kciuki!
Madzialena co to prezentu dla M. to zależy ile chcesz wydać
zegarek z grawerem? karnet do meskiego spa? (hehe mojemu sie pedicure spodobal, bo kiedys ze mna pojechal do kosmetyczki mojej - potem 2 h trzymał sie za stopy i nie mógł sie nadziwić ze sa takie aksamitnie gladkie hihihi).
Jak piłkarskiego nowego nie możesz nic wymyśleć to może mu się coś ostatnio zepsuło, zużyło lub "zestarzało"?
my podobnie jak noelka kupujemy sobie wspólny prezent na Święta,
Ale ogólnie jestem szczęśliwa bo dzisiaj już zrobiłam ostatnie zakupy Świąteczne i wszystkie prezenty dla rodziny mam już załatwione, jeszcze czekam tylko na przesyłki od kuriera. Żegnajcie zatłoczone Centra Handlowe
arien trzymaj się! będzie na pewno wszystko ok z dzidzią. CHOLERA! Czy my zawsze musimy mieć szpitalny "komplet" na forum:/??
jusiakp ja od jakiegoś czasu mam żółtawy, i na dwóch ostatnich wizytach lekarz mówił że wydzielina prawidłowa. żadnych infekcji nie mam więc to chyba normalne (też wcześniej miałam raczej jasny)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 02:20
-
Domii no co ty??? masakraaa to mnie wystraszyłaś
a ja każdego dnia sprawdzam konto z nadzieją ze w koncu kupie wózek i łózeczko itd ;/;.
-
boję sie ze mnie tez beda tak trzymać w niepewnosci ,gdyż jestem na najwyzszych skłądkach , jako własciciel firmy , wiec dodatkowo sie stresuję czy mi wypłaćą wysoką ,,wypłatę''
-
alinalii wrote:Domii no co ty??? masakraaa to mnie wystraszyłaś
a ja każdego dnia sprawdzam konto z nadzieją ze w koncu kupie wózek i łózeczko itd ;/;.
ale Ty nie miałaś postępowania jak rozumiem?
a mi wszczęli i zaczęli sprawdzać wszystko i ciągle jestem w zawieszeniu czy w ogóle mi wypłacą ten zasiłek, stąd moje zdenerwowanie dzisiejszym pismem -
domiii wrote:ale Ty nie miałaś postępowania jak rozumiem?
a mi wszczęli i zaczęli sprawdzać wszystko i ciągle jestem w zawieszeniu czy w ogóle mi wypłacą ten zasiłek, stąd moje zdenerwowanie dzisiejszym pismem
nic mi nie wiadomo, zadne pismo ani nic nie przyszło , jedyne co wiem to grzebali mi w kartotece u ginekologa.. -
domiii wrote:Dziewczynki, które miały lub mają problemy z ZUSem
Właśnie dostałam zawiadomienie o możliwości zapoznania się z materiałem zgromadzonym w sprawie przed wydaniem rozstrzygnięcia.
Czy Wy coś takiego miałyście? Mam się martwić i iść tam coś jeszcze wyjaśniać? Czy to może znaczyć, że chcą wydać decyzję negatywną?
Na wątku "Ciąga a własna działalność gosp." dziewczyna miała taki przypadek, dostała decyzję odmowną (ZUS Rybnik). Ale myślę że każdy oddział Zusu ma swoje jakieś procedury, i nie koniecznie musi to oznaczać odmowy. Po prostu poinformowali Cię że zostało zakończone postępowanie i możesz zobaczyć co zgromadzili. -
Szpitalny komplet
No tak
Ola do domu to teraz ja się kładę...ehh...cóż, takie uroki ciąży. Ale w ogóle czym takie skurcze mogą być spowodowane? Ktoś wie? U mnie to może być np kwestia cukrzycy albo nadciśnienia, ale u Was? Hmm...
Strasznie Wam dziewczyny współczuje kłopotów z Zusem. Koszmar. Ja jestem na L4 od 23 lipca i póki co wszystko jest w jak najlepszym porządku, kasa w terminie, żadnych listów ani nic. Mam nadzieję, że tak już zostanie.
Dziewczyny, myślicie, że w szpitalu podłączą KTG? To chyba za wcześnie. Jak byłam dwa tygodnie temu w szpitalu też zaczęła mi się macica stawiać i wtedy nie podłączali...
-
Witam ponownie,
Byłam tu z wami na samym początku ale około 12tyg przestałam podczytywać. Poniekąd nie miałam czasu ale wydaje mi sie ze głównym powodem było to ze strasznie cieżko było mi czytać o utraconych malenstwach a wiadomo na początku ciąży zdaza sie to trochę cześciej.
Trochę sie wkręciłam ze moze cos bedzie nie tak i musiałam sie oderwać od czytania forum bo cały czas miałam koszmary.
Tak bardzo jak chciałam bym częścią grupy tak jednak wszystkie utracone maleństwa mnie przerastały.
Podczytuje was od nowa od kilku tygodni. I wkoncu chciałam sie ponownie przywitać.
U nas 25tydzien. Miała być niespodzianka ale pani na ostatnim USG sie wygadała przez przypadek mówiąc na koniec ze wszystko jest z mała w pozadku
Wiec juz wiemy ze bedziemy mieli dziewczynkę.
Pozdrawiam wszystkie mamusie i mam nadzieje ze bede tu cześciej.
Pasek pokazuje date z miesiączki ale na usg zmienili ja nam z 30.03 na 25.03 a juz nie pamietam jak sie paseczki zmieniałoWiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2015, 14:03
Magda lena, arien, muminka83, Andriel, d'nusia, Kajola, Lilou1984, Madzialena90, Czarodziejka87, Izoleccc, Est, Kate84, edyś, Falon, Mania1718, Hannia123, Karka, Mietka 30:) lubią tę wiadomość
-
MeAmerie wrote:I nie pocieszę Was Alinalii i DOmii ja myślałam że kasę za listopad dostanę w grudniu, a na stronie Zusu właśnie wskoczyła mi decyzja że wypłacą mi dopiero po Nowym roku. Ciekawe za co miałabym żyć gdybym nie miała dochodów z innych źródeł....
współczuję Ci bardzo, szczególnie, że okres teraz świątecznyi wyprawka tyle kosztuje...
ja w swojej sytuacji chciałabym mieć chociaż decyzję pozytywną, a z tego co piszesz.. ehhaż się płakać chce
nie wiem co zrobię jak mi odmówią
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2015, 14:10
-
MeAmerie wrote:I nie pocieszę Was Alinalii i DOmii ja myślałam że kasę za listopad dostanę w grudniu, a na stronie Zusu właśnie wskoczyła mi decyzja że wypłacą mi dopiero po Nowym roku. Ciekawe za co miałabym żyć gdybym nie miała dochodów z innych źródeł....
kochana a pokierujesz mnie o co chodzi z tą stroną zusu? co zrobić aby się tez mi coś pokazło ;p bo jestem zielona ? zalogowac sie tam czy co? -
Ja tez nie mam pieniędzy z zusu ale tam zadzwoniłam i po zapoznaniu miła pani powiedziała mi ze mój pracodawca przetrzymuje moje l4 i nie maja podstawy zeby mi wypłacić. Wiem ze robia to złośliwie. Dopiero wczoraj dało do zusu zwolnienie które dałam 10listopada...a ZUS od dnia otrzymania ma 30dni na wypłatę. Często wina leży po stronie naszych szefów...
-
Martka89 wrote:Ja tez nie mam pieniędzy z zusu ale tam zadzwoniłam i po zapoznaniu miła pani powiedziała mi ze mój pracodawca przetrzymuje moje l4 i nie maja podstawy zeby mi wypłacić. Wiem ze robia to złośliwie. Dopiero wczoraj dało do zusu zwolnienie które dałam 10listopada...a ZUS od dnia otrzymania ma 30dni na wypłatę. Często wina leży po stronie naszych szefów...
ja swoje L4 wysłałam w tym samym dniu co je otrzymałam , a kasy brak , a co do przetrzymywania to nie wiem czy tak do konca jest, bo my pracodawcy mamy obowiązek do 7 dni wysłać -
alinalii wrote:kochana a pokierujesz mnie o co chodzi z tą stroną zusu? co zrobić aby się tez mi coś pokazło ;p bo jestem zielona ? zalogowac sie tam czy co?
Trzeba wejść na stronę https://pue.zus.pl/
Założyć profil, i masz 7 dni żeby go uwierzytelnić u ZUSIE (iść do zusu i potwierdzić że Ty to Ty) i tam w zakłądce Świadczeniobiorca masz "Zasiłki" i tam wpisują Ci kolejne zwolnienia, decyzje czy negatywna/pozytywna i datę planowanych wypłat na konto. Przy czym jak pisze że planowany przelew np. 12.12.2015 to tego 12 grudnia masz po 8:00 pieniążki na koncie. Mi tylko wysłali pismo czy potwierdzam nr konta na ktory ma być przelewana kasa. I wszystko widzę co się dzieje z moimi zwolnieniami.alinalii lubi tę wiadomość
-
alinalii wrote:ja swoje L4 wysłałam w tym samym dniu co je otrzymałam , a kasy brak , a co do przetrzymywania to nie wiem czy tak do konca jest, bo my pracodawcy mamy obowiązek do 7 dni wysłać
Pani w zusie powiedziała ze pracodawca ma niezwłocznie wysłać moje l4. A termin niezwłocznie nie określa niestety czasu w którym musi tego dokonać i właściwie nic mu nie można zrobić. -
Martita88 wrote:Alinalii a dodałaś do zwolnienia druk z-3b?