Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
mi gin pow ze jeszcze czas na liczenie ruchów...tez nie chce zyc z dniem kazdym ze stresem ze dzis mniej sie rusza a wczoraj szalal bo to na ip mozna jezdzic non stop;/ jutro mam wizyte o 9 wiec zobaczymy co powie:)
-
Domiii tak, echo serduszka wygląda jak zwykłe usg. Byłam w szoku jak można podejrzeć serduszko takiej małej istotki w brzuszku. NIESAMOWITE!
Czy ułożenie ma wpływ...hmmm.... nie wiemAle z tego co wiem to echo serca wykonuje się do 27 tc.(maksymalnie) Tak mi mówiono... ale czy to prawda...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2015, 18:58
-
Magda lena wrote:Domiii tak, echo serduszka wygląda jak zwykłe usg. Byłam w szoku jak można podejrzeć serduszko takiej małej istotki w brzuszku. NIESAMOWITE!
Czy ułożenie ma wpływ...hmmm.... nie wiemAle z tego co wiem to echo serca wykonuje się do 27 tc.(maksymalnie) Tak mi mówiono... ale czy to prawda...
czyli rozumiem, że oni mają jakiś specjalny sprzęt do tego, żeby było dobrze widać?
ja dzisiaj zostałam skierowana, mamy wizytę 4 stycznia to będzie 32+2 tc i nikt nic nie mówił, że za poźno... -
domiii wrote:czyli rozumiem, że oni mają jakiś specjalny sprzęt do tego, żeby było dobrze widać?
ja dzisiaj zostałam skierowana, mamy wizytę 4 stycznia to będzie 32+2 tc i nikt nic nie mówił, że za poźno...).
Sprzęt musi być najwyżej klasy, na pewno no i lekarz musi być kardiologiem i mieć specjalne certyfikaty i szkolenia.
Domiii, czemu zostałaś skierowana na echo?
To super. Bo będąc w szpitalu musiałam odwołać moje trzecie echo serca i chciałam przełożyć to mówiono mi, że już będzie za późno i mało będzie widać. Ja pieprzę. Co za baranyWiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2015, 19:06
-
Hej
Przykro mi, że kolejnym dziewczynom skracają się szyjkimam nadzieję, że dużo odpoczynku wystarczy i wkrótce będzie lepiej :*
Podziwiam dziewczyny, które tyle zrobiły przed Świętami, ja nie robiłam NICbo nikt mi nic nie pozwolił zrobić, aż dziwnie...
U nas Święta dość intensywnie minęły, odwiedziliśmy dużo osób z rodziny i nie tylkodzisiaj wróciliśmy do Poznania, a mam wrażenie, jakbyśmy wczoraj wyjeżdżali!
Przywiozłam kolejne ciuszkiFalon lubi tę wiadomość
-
Magda lena wrote:Mi pani kardiolog robiła na tym samym sprzęcie najpierw USG dokładne, i później przełączyła na tryb echa serca. (pewnie fachowo nazywa się to inaczej
).
Sprzęt musi być najwyżej klasy, na pewno no i lekarz musi być kardiologiem i mieć specjalne certyfikaty i szkolenia.
Domiii, czemu zostałaś skierowana na echo?
To super. Bo będąc w szpitalu musiałam odwołać moje trzecie echo serca i chciałam przełożyć to mówiono mi, że już będzie za późno i dupa blada wyszła!!!!! Ja pieprzę. Co za barany
zostałam skierowana, bo na USG miesiąc temu u Miłosza wyszło, że od aorty odchodzą tylko 2 naczynia, a powinny 3. Miałam to skontrolować w 30 tc, ale tydzień temu ani dzisiaj nie można było tego sprawdzić, bo Młody jest ułożony plecami do góry i nie ma jak podejrzeć - stąd echo.
wysłało mnie tam dzisiaj 2 lekarzy, a jak się zapisywałam to Pani pytała w którym tc jestem i nic nie mówiła, że za poźno...
a u Ciebie na wcześniejszych echo coś wyszło, że miałaś mieć aż 3? -
Magda lena wrote:Prawdę mówiąc, ja też nie liczę ruchów. Między 25, a 28 tc mały mało się ruszał. Bardzo! Potrafił 12h się nie odzywać, ale od 29 tc nie ma godziny, żeby się nie ruszył czy wypchnął.
Mój raz się nie ruszal 27h ale wizyta u ginka pokazała że wszystko ok. Teraz bywają przerwy po 5-6 h albo i dłuższechyba w brzuszku mam leniuszka
Synuś Antoś - 23.03.2016r. -
domiii wrote:czyli rozumiem, że oni mają jakiś specjalny sprzęt do tego, żeby było dobrze widać?
ja dzisiaj zostałam skierowana, mamy wizytę 4 stycznia to będzie 32+2 tc i nikt nic nie mówił, że za poźno...
Ja też mam echo serca po nowyn roku i będę w podobnyn tygodniu do Ciebie i nikt mi nie powiedział, że za późnodomiii lubi tę wiadomość
Samuel
-
domiii wrote:zostałam skierowana, bo na USG miesiąc temu u Miłosza wyszło, że od aorty odchodzą tylko 2 naczynia, a powinny 3. Miałam to skontrolować w 30 tc, ale tydzień temu ani dzisiaj nie można było tego sprawdzić, bo Młody jest ułożony plecami do góry i nie ma jak podejrzeć - stąd echo.
wysłało mnie tam dzisiaj 2 lekarzy, a jak się zapisywałam to Pani pytała w którym tc jestem i nic nie mówiła, że za poźno...
a u Ciebie na wcześniejszych echo coś wyszło, że miałaś mieć aż 3?
Pierwsze echo miałam w szpitalu, w przychodni prenatalnej, ale robione przez zwykłego ginekologa - położnika, wyszło dobrze, bez żadnych anomalii.
Mój lekarz powiedział, żeby takiemu średnio ufać. I wysłał mnie to jakiejś mistrzyni w Łodzi. (zajmuje się chorobami, operacjami itp. płodu). U niej byłam raz i wykryła tzw. bright spot (biała plamka) w lewej komorze serducha. Powiedziała, że wad serca nie ma. A ta plamka to nic takiego, chociaż jest to symptom ZD. Mogłabym się martwić, gdyby tego było więcej.
Trzecie echo miałam mieć tak profilaktycznie zrobione u tego lekarza co byłam pierwszy raz. No ale już nie zdążyłam
A jeśli okazałoby się, że tego trzeciego naczynia nie ma, to co wtedy? Czy to coś groźnego?