Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Karolina ja kupiłam jedno frotte a drugie bawełniane prześcieradło Baby Matex
Kamka kurcze nawet prywatnie żaden nie chce Cię przyjąć w tak nagłym przypadku jeszcze w ciąży? Nosz cholera serca nie mają chyba
Muminko właśnie zastanawiam się nad tą samą karuzelką:)Oglądałam ją jakiś czas temu w sklepie i spodobała mi się:)Zastanawiałam się tylko nad melodyjką bo niektórzy narzekali czytając opinie,że za krótko gra
Jak Twoje odczucia? Testowałaś już może?
Edit:Kamka myślałam,że prywatnie też już dzwoniłaś ,kurcze ale z bólem na kasę chorych powinnaś mieć pierwszeństwo..co za system
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2015, 14:55
Filip 28.03.2016
-
kamka wrote:po 19 bede jechać na pogotowie dentystyczne a jak tam nie to prywatnie... nie uśmiecha mi sie płacić jak ząb który boli był leczony kanałowo...
Jeżeli jesteś pewna że boli Cię ząb, który miałaś robiony kanałowo, to lekarz który Ci go robił ma obowiązek Ci do niego zajrzeć. Jana Twoim miejscu poszłabym do tego lekarza bez pytania i powiedziała mu o co chodzi. -
kamka wrote:ciepło tylko na moment przy zimnym okładzie jest jeszcze gorzej... wzięłam tabletke przeciwbólową i zero różnicy...
-
Czarodziejka87 wrote:Karolina ja kupiłam jedno frotte a drugie bawełniane prześcieradło Baby Matex
Kamka kurcze nawet prywatnie żaden nie chce Cię przyjąć w tak nagłym przypadku jeszcze w ciąży? Nosz cholera serca nie mają chyba
Muminko właśnie zastanawiam się nad tą samą karuzelką:)Oglądałam ją jakiś czas temu w sklepie i spodobała mi się:)Zastanawiałam się tylko nad melodyjką bo niektórzy narzekali czytając opinie,że za krótko gra
Jak Twoje odczucia? Testowałaś już może?
Testowałam. Gra jak każda inna przynajmniej tak mi się wydaje. Pięknie wygląda, możesz zatrzymać melodię w dowolnym momencie i od tego momentu włączyć by melodyjka trwała dalej. Misie możesz prać i górę oprócz oczywiście mechanizmu. Osobiście polecam.
Plusem jest też to , że mechanizm możesz dodatkowy dokupić. Na allegro kosztuje 14-16 zł w zależności od sprzedawcy. :-*Czarodziejka87 lubi tę wiadomość
-
ja kupiłam tylko bawełniane
przy córce te prześcieradła frote zostawiały po nocy takie ślady/odgniecenia na twarzy
natomiast frote kupiłam nakładki na przewijak, taki kładziony na łóżeczko ze szczebelkami
wolałam ten przewijak niż przewijanie na stole czy na łóżku, ze względu na ból brzucha po cięciu, w staniu było mi najwygodniej, teraz więc też zadbałam o podobny przewijak z prześcieradełkami na gumkach
my sprawdziliśmy kilka mlek i tylko Nan podpasowało córce, potem się okazało że właśnie Nan polecały nasze dwie lek pediatryczki. Myślę jednak że dobrze kupić malutkie opakowanie na poczatek, bo różnie bywa, dzieci lubią różne smaki i mają różne potrzeby (przy kolkach, ulewaniu itd) -
kamka wrote:super dzwoniłam chyba do wszystkich dentystów w mieście i moge przyjść po nowym roku... do tego czasu tu chyba umre:/
Kochana po cholerę dzwonisz że tak powiem.
Jedziesz i mówisz że jesteś z bólem. Z bólem muszą przyjąć. Jeśli nie będą chcieli mówisz że sprawę zgłaszasz w tym momencie do NFZ. U nich wiąże to się nawet z zerwaniem kontraktu. Sam fakt że jesteś w ciąży. Przyjmą cię bo ja miałam podobnie i nie byłam w ciąży a przyjmowali zaraz i nie było problemu -
kamka wrote:twierdza ze kontraktu już nie mają i nic nie poradzą...
kontrakt nie ma nic wspólnego z bólem. Wtedy przyjmowany jest pacjent a i tak ma płacone jako nagły przypadek a jak zaznaczą w komputerku ze ciężarna to obligatoryjnie mają zwracane.
Nie daj sobie kitu wcisnąć. Nie poszłabym prywatnie. No bez przesady. Mają ci zrobić a ty masz o To walczyć. Pamiętaj że jak wda się zapalenie okostnej to jest przesrane a zakażenie zęba doprowadzić może do przedwczesnego porodu.
Dziewczyny cycki w przód i wchodzisz z buta. Łaski ci nie robi żadnej. Oczywiście w dłoni oświadczenie że lekarz odmawia wykonania zabiegu ze względu na ból ponieważ dopiero w styczniu widzi taką możliwość. Zgodzi się zobaczyszWiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2015, 15:00
-
wiewiórka17 wrote:czesc dziewczyny , mam pytanie
jakie będziecie kupować pampersy na początek ?
ja mam dwie małe paczki nr 1, i jedną 2
córka była maleńka na początku i wszystko z 'dwójek' wylatywało jej bokiem
jaki będzie synek to nie wiem, ale nie sądzę żebym zmarnowała te 40-50 pieluszek -
Ja kupuję pierwszą paczkę PAMPERS NEW BABY, PIELUCHY ROZMIAR 1, NEWBORN, 2-5KG, Jedynki na pewno wykorzystam a przynajmniej mała jak okaże się bardzo mała nie będzie w nich pływać. W paczce jest 43 szt. więc może wystarczy na około tydzień
kofeinka lubi tę wiadomość
-
Madlene.:) wrote:Ja kupuję pierwszą paczkę PAMPERS NEW BABY, PIELUCHY ROZMIAR 1, NEWBORN, 2-5KG, Jedynki na pewno wykorzystam a przynajmniej mała jak okaże się bardzo mała nie będzie w nich pływać. W paczce jest 43 szt. więc może wystarczy na około tydzień
Ja też je kupuję i jeszcze mam zamiar dokupić "1" Dada żeby mieć porównanie -
nick nieaktualnyaleksandrazz wrote:A ja znowu temperatura 37.8 Wzięli mi krew na crp
Trzymaj się tam i daj znać jak badania :*
Kate - nie wiem ile mam w brzuchu ale wszystkie koszule mam w najmniejszym rozmiarze. Niestety o ile ta koszula leży ok:
http://www.italianfashion.pl/produkt/kometa-koszula-rekaw-34.php
to druga niestety jest bardzo krótka i ogólnie kusa:
http://www.italianfashion.pl/produkt/odetta-koszula-waskie-ramiaczko.php
a szkoda, bo w szpitalu jest tak gorąco, że najwygodniej jest właśnie na ramiączkach.
Co do pakowania do szpitala - niech Was nie korci czasem zabranie ze sobą szlafroka frotte/pluszowego czy jakiegokolwiek grubego bo się ugotujecie. Jak najcieńszy proponuję zabrać.