X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to ciekawe, że mnie olali :( Pięknie.

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A planujecie kupować laktator przed porodem? W sumie to jeśli nie ma problemu z laktacją to czy się przyda? Ja planuje elektryczny firmy Canpol, bo cena przyzwoita opinie ok. No ale tak czy siak to 150 zł około i nie wiem czy kupować juz teraz, czy po porodzie w razie jakby był problem

i jeszcze aspirator do noska jaki lepszy - "ręczny"/elektryczny ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2015, 19:42

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam nie kupować ale przypomniałam sobie że jeszcze jezdzew na uczelnie i będę musiała mężowi pokarm zostawiać w pojemniczkach ;)

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • Lilou1984 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś

jestem podekscytowana bo dzisiaj zamówiliśmy w smyku wózek :)
    jest promocja na Baby Design lupo comfort

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 02:31

Magda lena, Madlene.:), Kate84, Mietka 30:), Kajola, Est lubią tę wiadomość

wff2f71x05vw53di.png
    piu3vfxm0fy27doz.png
  • RudyTygrysek Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi doktor mówiła że mam liczyć serie ruchów czyli jeśli odstęp pomiędzy ruchami wynosi kolo 15-20 minut to mam liczyć to jako 2 serie, w ciągu dnia (12 godzin) powinno być ich kolo 10.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2015, 19:45

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
  • noelka Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia, mam ten sam problem... na dodatek nie wiem, jaki ten laktator wybrać.

Aspirator do nosa kupiłam - fridę.

• paola87 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczynki :) Tyle chciałam Wam odpisać i zapomniałam komu co ;)
    Mi od kilku dni twardnieje brzuch, mam nadzieję, że to normalne na tym etapie ciąży. W ogóle to brzuch mam twardszy cały czas, nie wiem, czy to tak już po prostu jest? Wam też brzuchy zrobiły się twardsze?

Basia, no ja właśnie też zastanawiam się czy kupić ten laktator wcześniej. Mój typ, to też elektryczny canpol, czytałam sporo dobrych opinii i cena w miarę przyzwoita. No i nie wiem. Teoretycznie po porodzie w każdej chwili można kupić, ale w sklepach u mnie one kosztują ponad 200 zł, a na allegro ok 150 zł, a wiadomo, że jak laktator okaże się potrzebny, to na "już", czekanie na dostawę z neta ok 3 dni, a to w przypadku laktacji bardzo długo. Reasumując mój wywód, kupując laktator wcześniej zaoszczędziłabym parę groszy ;) Co nie zmienia faktu, że nadal nie wiem co zrobić :P

• Magda lena Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dostałam w spadku, ale jakbym miała kupić to wybrałabym opcję wcześniejszego zakupy, tzw. przed porodem.
    Ja planuję karmić piersią, jak najbardziej, ale mam nadzieję, wyskoczyć do kina czy na jakiś obiad z przyjaciółką (babski wieczór) i Staś zostałby z tatą lub dziadkami na kilka godzin. W takiej sytuacji mleko odciągnę i cześć :)

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda lena wrote:
    Widocznie te naczynia wychodzące z aorty zawsze można sprawdzić i będą widoczne, a u mnie było badanie pod kątem ZD u młodego.
    Pierwsze echo miałam w szpitalu, w przychodni prenatalnej, ale robione przez zwykłego ginekologa - położnika, wyszło dobrze, bez żadnych anomalii.
    Mój lekarz powiedział, żeby takiemu średnio ufać. I wysłał mnie to jakiejś mistrzyni w Łodzi. (zajmuje się chorobami, operacjami itp. płodu). U niej byłam raz i wykryła tzw. bright spot (biała plamka) w lewej komorze serducha. Powiedziała, że wad serca nie ma. A ta plamka to nic takiego, chociaż jest to symptom ZD. Mogłabym się martwić, gdyby tego było więcej.
    Trzecie echo miałam mieć tak profilaktycznie zrobione u tego lekarza co byłam pierwszy raz. No ale już nie zdążyłam :-/
    A jeśli okazałoby się, że tego trzeciego naczynia nie ma, to co wtedy? Czy to coś groźnego?

teoretycznie podobno takie anomalie się zdarzają u kilku % populacji, więc raczej nic groźnego, ale trzeba sprawdzić czy na 100% nie ma to wpływu na całościowe przepływy i funkcjonowanie serduszka.

Kochana, słabo, że tak Ci powiedzieli, że już nie ma sensu robić na tym etapie, ale z drugiej strony dobrze, że nic poważnego nie wyniknęło z tych pierwszych dwóch. na pewno wszystko jest dobrze z Twoim Synkiem i jego serduszkiem <3

d69c2n0azl70dnw1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilou1984 wrote:
    melduje się z dzialki:)
    zostajemy tu juz do 6 stycznia. wracam tylko na chwilę do Warszawy 30.12 na USG;)
    prawie codziennie mamy gości wiec będzie wesoło

jest promocja na Baby Design lupo comfort new - kosztuje 1249 zł, więc postanowiliśmy skorzystać. odbiór pewnie w połowie stycznia
    dokładnie taki kolor: 'graphite'
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/3b24cb8f4e32.jpg
    Mam ten sam :D

• Falon Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! do mnie przed świętami dotarło kilka paczek. Jest tego trochę, ale jeszcze tyle brakuje że hoho! ;-)

1zfmn47.jpg

domiii, Magda lena, perła ziemi, Madlene.:), Kate84, Mietka 30:), Czarodziejka87, Lilou1984, Nataszka2200, Kajola, Renka88, wiewiórka17, Est, Malina81, anitka19953 lubią tę wiadomość

201604051765.png
  • perła ziemi Ekspertka

Wysłany: 28 grudnia 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć! witam się poświątecznie :) u mnie leżenie przynosi efekty i po tygodniu leniuchowania mogę powiedzieć, że twardy brzuch przestał mi dokuczać. po tych kilku dniach brania tabletek i leżenia (chociaż nie bezwzględnego) widzę, że im mniej aktywności tym brzuch jest mniej napięty. chwilami mała się wypnie, czy tuż przed sikaniem twardnieje, ale na szczęście widzę sporą poprawę. następna wizyta za 2 tygodnie. to będzie już 29 tydzień :)

żeby nie było zbyt sielankowo u nas pogrom jelitówki :( mnie też coś łapie, ale póki co kończy się na niezbyt dokuczliwej biegunce i średnim ogólnym samopoczuciem. modlę się żeby się nie rozkręciło :( sylwester chyba przez to nam się posypał, bo mieliśmy jechać do znajomych a tam koleżanka we wczesnej ciąży i malutkie dziecko, więc tylko naszych zarazków im trzeba :(

Gośśś to chyba Ty pisałaś o problemie niespokojnych nóg- ja też to mam! co za dziwne uczucie. ja dodatkowo mam takie wrażenie, że od kolan w dół mam strasznie zimne te nogi. ulgę przynosi mi moczenie stóp w bardzo ciepłej wodzie, wełniane skarpety i ogólnie ciepło. spróbuj może Ci też pomoże.

mam postanowienie, że od połowy stycznia biorę się za wyprawkę, bo nie mam kompletnie nic :) najpierw łóżeczko i komoda, później przewalę kartony ciuszków po chrześnicy, w międzyczasie zakupy apteczne i wybór wózka. do połowy lutego będziemy gotowi :)

Ola trzymaj się biedna w tym szpitalu, faktycznie nie masz łatwo w swojej ciąży, ale pomyśl, że to na prawdę już końcówka. przypilnują Cie w szpitalu jeszcze dosłownie chwilę i ani się obejrzysz a będziesz tuliła swoją maleńką w ramionach.

f2w3j6yxdenijlur.png
  • Falon Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najważniejsze co musimy teraz kupić, to łóżeczko i całe wyposażenie, czyli materac, pościel, kocyki, ochraniacze itp.
    Ale jest taki ogromny wybór, że już od tego szaleję, a ceny różniaste.
    Wiadomo, że każdy chce tanio, a dobrze, a to nie lada wyzwanie.. ech ;/

A te kocyki Minky są boskie! oglądam bez końca i wciąż nie mogę się zdecydować :-D

201604051765.png
  • Mietka 30:) Przyjaciółka

Wysłany: 28 grudnia 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilou1984 wrote:
    melduje się z dzialki:)
    zostajemy tu juz do 6 stycznia. wracam tylko na chwilę do Warszawy 30.12 na USG;)
    prawie codziennie mamy gości wiec będzie wesoło

jest promocja na Baby Design lupo comfort new - kosztuje 1249 zł, więc postanowiliśmy skorzystać. odbiór pewnie w połowie stycznia
    dokładnie taki kolor: 'graphite'
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/3b24cb8f4e32.jpg

Lilou!!! Dokładnie taki sam zamówiliśmy 20.12 w smyku i już od wczoraj stoi w przedpokoju :):) też byłam w szoku, że taka cena:):)

Lilou1984, d'nusia lubią tę wiadomość

ebf426a748.png
  • Lilou1984 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    d'nusia wrote:
    Mam ten sam :D

hehe nie dość ze prawie sąsiadki to jeszcze wózki identyczne;)

widzisz Mietka30 :) pewnie wykupiłas ostatni a dla mnie już koloru zabrakło i musielismy zamówić☺ ale w sumie taka opcja mi pasuje, bo i tak nie mam specjalnie gdzie go trzymać :) tylko żeby załapać się na promocję musieliśmy całość kasiory wpłacić...

aleksandrazzz zdrówka życze żeby crp szybko wróciło do normy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2015, 20:59

d'nusia, Mietka 30:) lubią tę wiadomość

wff2f71x05vw53di.png
    piu3vfxm0fy27doz.png

Wysłany: 28 grudnia 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilou1984 wrote:
    hehe nie dość ze prawie sąsiadki to jeszcze wózki identyczne;)

No w sumie to i ja sąsiadka:) Jabłonna k/W-wy:):)

Lilou1984, d'nusia lubią tę wiadomość

ebf426a748.png
  • Falon Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiem,że nie są szczególnej mody i urody, ale dość wygodne, więc przeżyję te parę dni w tych koszulach i do tego super "seksownych" siateczkowych majtusiach firmy CANPOL! jeeeaaa ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2017, 14:49

Lilou1984, Nataszka2200, Kate84, Kajola, Renka88, RudyTygrysek, Magda lena, Malina81, anitka19953 lubią tę wiadomość

201604051765.png
  • Lilou1984 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mietka 30:) wrote:
    No w sumie to i ja sąsiadka:) Jabłonna k/W-wy:):)
    hehe no to ja sobie żarty robiłam a Wy faktycznie pewnie kupiliscie ten wózek w tym samym Smyku

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 02:31

Mietka 30:) lubi tę wiadomość

wff2f71x05vw53di.png
    piu3vfxm0fy27doz.png

Wysłany: 28 grudnia 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilou1984 wrote:
    hehe no to ja sobie żarty robiłam a Wy faktycznie pewnie kupiliscie ten wózek w tym samym Smy

Ja w Megastore na targówku:):) też musieliśmy zapłacić całość od razu bo tylko w ten sposób była gwarancja ceny:):) Po tygodniu zadzwonili, że wózek już przyjechał od producenta i jest gotowy do odbioru:) Szczerze mówiąc to też myślałam, że będzie po nowym roku:) a tu taka niespodzianka:)

Lilou1984 lubi tę wiadomość

ebf426a748.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez w megastore kupowałam :D Wtedy jeszcze były na miejscu.:D

Mietka 30:), Lilou1984 lubią tę wiadomość

‹‹ 1426 1427 1428 1429 1430 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ