Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
A planujecie kupować laktator przed porodem? W sumie to jeśli nie ma problemu z laktacją to czy się przyda? Ja planuje elektryczny firmy Canpol, bo cena przyzwoita opinie ok. No ale tak czy siak to 150 zł około i nie wiem czy kupować juz teraz, czy po porodzie w razie jakby był problem
i jeszcze aspirator do noska jaki lepszy - "ręczny"/elektryczny ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2015, 19:42
-
Cześć Dziewczynki
Tyle chciałam Wam odpisać i zapomniałam komu co
Mi od kilku dni twardnieje brzuch, mam nadzieję, że to normalne na tym etapie ciąży. W ogóle to brzuch mam twardszy cały czas, nie wiem, czy to tak już po prostu jest? Wam też brzuchy zrobiły się twardsze?
Basia, no ja właśnie też zastanawiam się czy kupić ten laktator wcześniej. Mój typ, to też elektryczny canpol, czytałam sporo dobrych opinii i cena w miarę przyzwoita. No i nie wiem. Teoretycznie po porodzie w każdej chwili można kupić, ale w sklepach u mnie one kosztują ponad 200 zł, a na allegro ok 150 zł, a wiadomo, że jak laktator okaże się potrzebny, to na "już", czekanie na dostawę z neta ok 3 dni, a to w przypadku laktacji bardzo długo. Reasumując mój wywód, kupując laktator wcześniej zaoszczędziłabym parę groszyCo nie zmienia faktu, że nadal nie wiem co zrobić
-
Ja dostałam w spadku, ale jakbym miała kupić to wybrałabym opcję wcześniejszego zakupy, tzw. przed porodem.
Ja planuję karmić piersią, jak najbardziej, ale mam nadzieję, wyskoczyć do kina czy na jakiś obiad z przyjaciółką (babski wieczór) i Staś zostałby z tatą lub dziadkami na kilka godzin. W takiej sytuacji mleko odciągnę i cześć -
Magda lena wrote:Widocznie te naczynia wychodzące z aorty zawsze można sprawdzić i będą widoczne, a u mnie było badanie pod kątem ZD u młodego.
Pierwsze echo miałam w szpitalu, w przychodni prenatalnej, ale robione przez zwykłego ginekologa - położnika, wyszło dobrze, bez żadnych anomalii.
Mój lekarz powiedział, żeby takiemu średnio ufać. I wysłał mnie to jakiejś mistrzyni w Łodzi. (zajmuje się chorobami, operacjami itp. płodu). U niej byłam raz i wykryła tzw. bright spot (biała plamka) w lewej komorze serducha. Powiedziała, że wad serca nie ma. A ta plamka to nic takiego, chociaż jest to symptom ZD. Mogłabym się martwić, gdyby tego było więcej.
Trzecie echo miałam mieć tak profilaktycznie zrobione u tego lekarza co byłam pierwszy raz. No ale już nie zdążyłam
A jeśli okazałoby się, że tego trzeciego naczynia nie ma, to co wtedy? Czy to coś groźnego?
teoretycznie podobno takie anomalie się zdarzają u kilku % populacji, więc raczej nic groźnego, ale trzeba sprawdzić czy na 100% nie ma to wpływu na całościowe przepływy i funkcjonowanie serduszka.
Kochana, słabo, że tak Ci powiedzieli, że już nie ma sensu robić na tym etapie, ale z drugiej strony dobrze, że nic poważnego nie wyniknęło z tych pierwszych dwóch. na pewno wszystko jest dobrze z Twoim Synkiem i jego serduszkiem
-
nick nieaktualnyLilou1984 wrote:melduje się z dzialki:)
zostajemy tu juz do 6 stycznia. wracam tylko na chwilę do Warszawy 30.12 na USG;)
prawie codziennie mamy gości wiec będzie wesoło
jestem podekscytowana bo dzisiaj zamówiliśmy w smyku wózek
jest promocja na Baby Design lupo comfort new - kosztuje 1249 zł, więc postanowiliśmy skorzystać. odbiór pewnie w połowie stycznia
dokładnie taki kolor: 'graphite'
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/3b24cb8f4e32.jpg -
Hej! do mnie przed świętami dotarło kilka paczek. Jest tego trochę, ale jeszcze tyle brakuje że hoho!
domiii, Magda lena, perła ziemi, Madlene.:), Kate84, Mietka 30:), Czarodziejka87, Lilou1984, Nataszka2200, Kajola, Renka88, wiewiórka17, Est, Malina81, anitka19953 lubią tę wiadomość
-
cześć! witam się poświątecznie
u mnie leżenie przynosi efekty i po tygodniu leniuchowania mogę powiedzieć, że twardy brzuch przestał mi dokuczać. po tych kilku dniach brania tabletek i leżenia (chociaż nie bezwzględnego) widzę, że im mniej aktywności tym brzuch jest mniej napięty. chwilami mała się wypnie, czy tuż przed sikaniem twardnieje, ale na szczęście widzę sporą poprawę. następna wizyta za 2 tygodnie. to będzie już 29 tydzień
żeby nie było zbyt sielankowo u nas pogrom jelitówkimnie też coś łapie, ale póki co kończy się na niezbyt dokuczliwej biegunce i średnim ogólnym samopoczuciem. modlę się żeby się nie rozkręciło
sylwester chyba przez to nam się posypał, bo mieliśmy jechać do znajomych a tam koleżanka we wczesnej ciąży i malutkie dziecko, więc tylko naszych zarazków im trzeba
Gośśś to chyba Ty pisałaś o problemie niespokojnych nóg- ja też to mam! co za dziwne uczucie. ja dodatkowo mam takie wrażenie, że od kolan w dół mam strasznie zimne te nogi. ulgę przynosi mi moczenie stóp w bardzo ciepłej wodzie, wełniane skarpety i ogólnie ciepło. spróbuj może Ci też pomoże.
mam postanowienie, że od połowy stycznia biorę się za wyprawkę, bo nie mam kompletnie nicnajpierw łóżeczko i komoda, później przewalę kartony ciuszków po chrześnicy, w międzyczasie zakupy apteczne i wybór wózka. do połowy lutego będziemy gotowi
Ola trzymaj się biedna w tym szpitalu, faktycznie nie masz łatwo w swojej ciąży, ale pomyśl, że to na prawdę już końcówka. przypilnują Cie w szpitalu jeszcze dosłownie chwilę i ani się obejrzysz a będziesz tuliła swoją maleńką w ramionach.
-
Najważniejsze co musimy teraz kupić, to łóżeczko i całe wyposażenie, czyli materac, pościel, kocyki, ochraniacze itp.
Ale jest taki ogromny wybór, że już od tego szaleję, a ceny różniaste.
Wiadomo, że każdy chce tanio, a dobrze, a to nie lada wyzwanie.. ech ;/
A te kocyki Minky są boskie! oglądam bez końca i wciąż nie mogę się zdecydować -
Lilou1984 wrote:melduje się z dzialki:)
zostajemy tu juz do 6 stycznia. wracam tylko na chwilę do Warszawy 30.12 na USG;)
prawie codziennie mamy gości wiec będzie wesoło
jestem podekscytowana bo dzisiaj zamówiliśmy w smyku wózek
jest promocja na Baby Design lupo comfort new - kosztuje 1249 zł, więc postanowiliśmy skorzystać. odbiór pewnie w połowie stycznia
dokładnie taki kolor: 'graphite'
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/3b24cb8f4e32.jpg
Lilou!!! Dokładnie taki sam zamówiliśmy 20.12 w smyku i już od wczoraj stoi w przedpokojuteż byłam w szoku, że taka cena:)
Lilou1984, d'nusia lubią tę wiadomość
-
d'nusia wrote:Mam ten sam
hehe nie dość ze prawie sąsiadki to jeszcze wózki identyczne;)
widzisz Mietka30pewnie wykupiłas ostatni a dla mnie już koloru zabrakło i musielismy zamówić☺ ale w sumie taka opcja mi pasuje, bo i tak nie mam specjalnie gdzie go trzymać
tylko żeby załapać się na promocję musieliśmy całość kasiory wpłacić...
aleksandrazzz zdrówka życze żeby crp szybko wróciło do normyWiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2015, 20:59
d'nusia, Mietka 30:) lubią tę wiadomość
-
Wiem,że nie są szczególnej mody i urody, ale dość wygodne, więc przeżyję te parę dni w tych koszulach i do tego super "seksownych" siateczkowych majtusiach firmy CANPOL! jeeeaaaWiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2017, 14:49
Lilou1984, Nataszka2200, Kate84, Kajola, Renka88, RudyTygrysek, Magda lena, Malina81, anitka19953 lubią tę wiadomość
-
Mietka 30:) wrote:No w sumie to i ja sąsiadka:) Jabłonna k/W-wy:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 02:31
Mietka 30:) lubi tę wiadomość
-
Lilou1984 wrote:hehe no to ja sobie żarty robiłam a Wy faktycznie pewnie kupiliscie ten wózek w tym samym Smy
Ja w Megastore na targówku:)też musieliśmy zapłacić całość od razu bo tylko w ten sposób była gwarancja ceny:)
Po tygodniu zadzwonili, że wózek już przyjechał od producenta i jest gotowy do odbioru:) Szczerze mówiąc to też myślałam, że będzie po nowym roku:) a tu taka niespodzianka:)
Lilou1984 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny