X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Lucky Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poza tym to dzień dobry

Tygrysku ale już duży ten Twój synek, ja nie mam teraz szans na usg, więc z ciekawością czytam, bo my na podobnym etapie, więc pewnie i nasz taki ok kilograma już teraz

umawiałam się na usg III trymestru, pani mi przez telefon powiedziała że 18 stycznia to już ostatni dzwonek, bo potem dziecko za duże, u nas to będzie pierwszy dzień 32 tc, czyli 31+0. Co wam mówią lekarze? do kiedy się robi to usg?

RudyTygrysek lubi tę wiadomość

• Lucky Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alinali współczuję nocy
    może coś Ci zaszkodziło?
    na zgagę mi bardzo pomaga żucie migdałów

czy wam tez tak powoli chodzi ta apteka gemini? u mnie masakra, wiesza się, okienka powoli się otwierają... i to tylko tam, nie wiem czy trafiam na tak wielki ruch w sieci czy co?

• kamka Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry my tak jak mówiłam wylądowaliśmy na pogotowiu dentystycznym okazało sie żemoja 8 psuła sie od środka i na zewnątrz wyglądała ładnie a w środku pusta,.. pani stomatolog zaleczyła żeby nie bolało a po porodzie do usunięcia:/

wg USG +2 dni
    ba2a000b163c3cb7173d75c7702b7262.png
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    Dziewczynki, które miały echo serca Maluszków - czy to wygląda jak normalne badanie USG? wiecie może czy ułożenie dziecka ma wpływ na efekt badania?
    My mieliśmy i jest ot zwykłe usg i ułożenie ma znaczenie ja musiałam z badania wychodzić z 3 razy zjeść coś słodkiego,pochodzić,napić się bo właśnie Bartuś był pleckami ułożony i nie było dobrze widać..My mamy teraz zrobić między 30tc-32tc.. ale Lekarz powiedział, że na chwilę obecną nie widzi takiej potrzeby tym bardziej że u mnie bardzo ciężko jest wykonać to badanie przez moją wagę:/ i podpowiedział żeby zrobić echo serduszka po porodzie...

domiii lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a tak w ogóle dzień dobry :)
    aleksandra trzymaj się wiem coś na temat rozchorowania się w szpitalu :/ oby Ci szybko przeszło!

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucky ja mam to usg 8.01. i to będzie dokładnie 32+0.

Lucky lubi tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Gośśś Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :)
    My wczoraj bylismy na wizycie i moj Potrus wazy 1500gr <3 szew trzyma ladnie, ale maly jest tak nisko ulozony, ze gin sie smial ze przy badaniu go smyral po palcach hehe :P Mam dalej lezec i najlepiej podlozyc cegly pod nogi lozka, zeby odciazyc szyjke, gin mowil ze to daje lepszy nawet efekt niz sterta lekow... Kolejna wizyta 18go i wtedy ustaliy kiedy ide do szpitala, lekarz mowil ze tak ok 35tyg bedzie chcial mnie juz polozyc na oddzial i tam bede do rozwiazania no i bede miec cesarke :)

Est, Madlene.:), Renka88, edyś, A.Kasia, Magda lena, M+M+?, olatychy, Mietka 30:), Karolina@, Izoleccc, Martita88, perła ziemi, Czarodziejka87, Kaarolina, d'nusia, Karka, Kate84, Lilou1984 lubią tę wiadomość

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • Mania1718 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobietki :)
    U nas po świętach grypolandia. Zaczął syn a skończyło się na wszystkich. Powoli dobrzejemy :)
    Alinali moja noc ze zgagą była identyczna. Płakać mi się chciało. Mleko pomagało na chwilę.
    Wczoraj w Tesco były mega promocje na pampersy. Kupiłam kilka opakowań premium sensitive (1i2) Czekam na przesyłki zwłaszcza wózka i nie mogę się doczekać. Leżenie w łóżku podczas boxing Day doprowadziło do spustoszenia konta :D korzystałam z każdej promocji dla małego :)
    Kupiłam blender tommee tippee, kremy do pielęgnacji, chusteczki first touch pampersa, przewijak i inne pierdoły.
    I chyba mamy juz wszystko :) <3
    Miłego dnia kobietki :)

Kate84 lubi tę wiadomość

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam.

Oleńko dużo zdrówka. :-*

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• RudyTygrysek Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień doberek kobity w ten piękny słoneczny dzień :)

muminka83, Est, Kate84 lubią tę wiadomość

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
  • Nataszka2200 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinalii wrote:
    dziewczyny co za noc przeżyłam ;/ !!
    masakraaa całą noc nie spałam, takiej zgagi nie życzę NIKOMU!
    nawet diabłu!! nie da się tego opisać , myślałam że mnie wypali
    do tego wymiotowałam w nocy :( no i co najgorsze popuściłam
    i się posikałam , nie wiem o co kaman:(
    ja tak mialam przez 5 dni ale odkad biore syrop gaviscon zgga znikneła:)

iv09piqvr5fpkazd.png
    Aleks ur.20.03.2016r godz 17:07 waga:3.272 i 55cm
    [link=https://www.suwaczki.com/]xnw49n739hscix2y.png[/link]
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzwoniłam z ciekawości do tej poradni prenatalnej, gdzie powiedziano mi, że echo serca po 27 tyg nie powinno być wykonywane. No wkurzyłam się, że mi powiedzieli, "bo za późno już będzie"
    Dziś powiedzieli, że po 27tc echo jest niemiarodajne. Najlepiej wykonać do 27 tc bo wtedy da się wykryć najwięcej wad serca. Po tym czasie niektórych wad nie da się wykryć, bo dziecko już jest za duże.
    Echo to nie jest zwykłe usg. tzn. wygląda jak zwykłe usg. Owszem.
    Musi być specjalne oprogramowanie kardiologiczne do tego.

Gośśś, dobre wiadomości! Super!!!!!!

Dziewczynki ja dziś wizytuję na 14. Dam znać później.

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • kamka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny czy wy też tak macie że zaczynacie sie bać jak sobie dacie rade?? ja zawsze miałam czujny sen a teraz śpie jak zabita i boje sie że małej nie usłysze, albo że nie bede wiedziała dlaczego płacze...

wg USG +2 dni
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • paola87 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam USG III trymestru dziś o 12 i to jest mój 30t5d :)

Noelka my Sylwestra pierwszy raz w życiu (ale i ostatni ;) ) postanowiliśmy spędzić sami w domku :) Na kolację robię muszelki faszerowane drobno siekanymi pieczarkami i szyneczką z mascarpone i poetruszką, zapieczone z sosem i serem, proste i przepyszne :) Do tego jakaś sałatka grecka.

Magda lena, Izoleccc, Kate84 lubią tę wiadomość

• Nataszka2200 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz w ogole po wipo wizycie:) synek warzy 1179 ;) łądnie rosnie gin pow ze nie ma do czego sie przyczepic i mowi ze synek podobny do taty:D teraz wizyty co 3 tyg :) i pow ze ma 3 tyg na ulozenie głowkowe bo jak naraazie miednicowe:) i glowa mnie tak bije po zołądku:)

Magda lena, A.Kasia, Izoleccc, perła ziemi, Czarodziejka87, Est, edyś, d'nusia, Karka, Kate84 lubią tę wiadomość

iv09piqvr5fpkazd.png
    Aleks ur.20.03.2016r godz 17:07 waga:3.272 i 55cm
    [link=https://www.suwaczki.com/]xnw49n739hscix2y.png[/link]
  • domiii Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda lena wrote:
    Dzwoniłam z ciekawości do tej poradni prenatalnej, gdzie powiedziano mi, że echo serca po 27 tyg nie powinno być wykonywane. No wkurzyłam się, że mi powiedzieli, "bo za późno już będzie"
    Dziś powiedzieli, że po 27tc echo jest niemiarodajne. Najlepiej wykonać do 27 tc bo wtedy da się wykryć najwięcej wad serca. Po tym czasie niektórych wad nie da się wykryć, bo dziecko już jest za duże.
    Echo to nie jest zwykłe usg. tzn. wygląda jak zwykłe usg. Owszem.
    Musi być specjalne oprogramowanie kardiologiczne do tego.

Gośśś, dobre wiadomości! Super!!!!!!

Dziewczynki ja dziś wizytuję na 14. Dam znać później.

bardzo dobrze, że zadzwoniłaś i zapytałaś co i jak. :)
    może np. w moim przypadku to kwestia tego, że nie będziemy szukać wad serca tylko sprawdzać te naczynia, które są widoczne na każdym etapie ciąży.
    dam znać w poniedziałek :)
    kciuki za wizytę!

d69c2n0azl70dnw1.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamka wrote:
    dziewczyny czy wy też tak macie że zaczynacie sie bać jak sobie dacie rade?? ja zawsze miałam czujny sen a teraz śpie jak zabita i boje sie że małej nie usłysze, albo że nie bede wiedziała dlaczego płacze...

ja bardzo dużo już o tym wszystkim myślę, dzisiaj nawet drugi raz śniło mi się, że Miłosz już był z nami :)
    chyba zaczyna być to wszystko bardzo realne, namacalne i tak nieodległe... stąd te myśli, lęki, sny :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2015, 10:57

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Martka89 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę ja pamietam ze na Usg 2trymestru mój doktor na badaniu kiedy zajął sie sercem włączył na Usg jakis tryb kardiologiczny i oglądał wszystko w olbrzymim powiększeniu i bardzo dobrej jakości. Wszystko mega dokładnie oglądał.

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • kamka Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    ja bardzo dużo już o tym wszystkim myślę, dzisiaj nawet drugi raz śniło mi się, że Miłosz już był z nami :)
    chyba zaczyna być to wszystko bardzo realne, namacalne i tak nieodległe... stąd te myśli, lęki, sny :)
    mi sie ostatnio śniło że mój sie bawił z malutką ale już się śmiała na głos i aż mnie obudził bo mówi że przez sen sie śmiałam...
    Wczoraj zarządziłam że po sylwestrze sprowadzamy łóżeczko do domu i już wszystko szykujemy bo boje sie że nie dotrwam żeby to wszystko ogarnęć do końca a nie ma kto tego za mnie zrobić...

wg USG +2 dni
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba kazda z nas juz zaczyna powoli myslec o rozwiazaniu, jak to bedzie. Ja tez wczoraj zaczelam czytac o porodzie. Mam juz jeden za soba, ale tak mnie jakos natchnelo zeby poszukac czegos w necie,moze jakichs rad zeby bylo lepiej niz wtedy. Troche onaczej czeka sie na cos co sie juz zna. Chyba zaczynam sie bac zwyczajnie. No ale grunt zeby szczesliwie doczekac terminu i jakos to pojdzie. Byle Malutka byla zdrowa.

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
‹‹ 1428 1429 1430 1431 1432 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ