X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamka wrote:
    dziewczyny czy wy też tak macie że zaczynacie sie bać jak sobie dacie rade?? ja zawsze miałam czujny sen a teraz śpie jak zabita i boje sie że małej nie usłysze, albo że nie bede wiedziała dlaczego płacze...

Gwarantuje Ci że będziesz mieć czujny sen i będziesz wiedzieć jak zająć się małą i co jej potrzeba. Dasz sobie radę. :-*

A.Kasia lubi tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) Powodzenia na wizytach!

Gośśś - super wieści! Cieszę się, że u Was wszystko dobrze :)

Lucky - mi też czasem ich strona muli. Za to dziś pobili swój rekord realizacji zamówienia, wczoraj dokonałam zakupu a już dziś nadali paczkę :)

kamka - ja raczej jestem spokojna. Wiem, że nie będzie łatwo ale dla mnie ta ciąża jest tak ciężka, że już sama opieka nad dzieckiem, nieprzespane noce i inne atrakcje wydają mi się pewną formą rozrywki ;) Mimo tego jednak nie jestem jeszcze psychicznie przygotowana na poród i mam nadzieję, że młody się nie będzie za szybko pchał ;)

Gośśś lubi tę wiadomość

• alinalii Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my się tak długo staraliśmy o Emilię że nadal nie dowierzamy ;) jak już ją będziemy mieć w ramionach to do nas dojdzie ;)

Nataszka2200 lubi tę wiadomość

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • kamka Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze nie moge uwierzyć że to już tak blisko... zostało 9 tygodni do terminu a dopiero co byliśmy na pierwszym usg potwierdzić że się wreszcie udało...

alinalii, Nataszka2200 lubią tę wiadomość

wg USG +2 dni
    ba2a000b163c3cb7173d75c7702b7262.png
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się. Ja również coraz częściej myślę o tym, jak synek będzie już po drugiej stronie brzuszka. Szczególnie teraz jak prawie cały dzień leżę i kwitnę. Po święcie Trzech Króli miałam zaplanowane, że zacznę pranie i prasowanie ciuszków małego, pościeli, piżam do szpitala, ale w tej sytuacji nie wiem czy się nie wstrzymam.

Aleksandrazzz - dużo zdrówka!

Gośśś - wspaniałe wiadomości! Faktycznie takie leżenie dużo daje. Odkąd przeprosiłam się z kanapą, twardnienia brzucha praktycznie ustały. Wcześniej były bardzo często i z tego powodu tak mi się ta szyja skróciła :(

Kamka - najważniejsze, że ból minął. A po porodzie wizyta u lekarza. Mój stomatolog powiedział, że mam przyjść na kontrolę zaraz jak się ogarnę po porodzie, bo ciąża strasznie niszczy zęby i dziąsła (a ja jestem zagrożona paradontozą) :(

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • kamka Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina@ wrote:
    Kamka - najważniejsze, że ból minął. A po porodzie wizyta u lekarza. Mój stomatolog powiedział, że mam przyjść na kontrolę zaraz jak się ogarnę po porodzie, bo ciąża strasznie niszczy zęby i dziąsła (a ja jestem zagrożona paradontozą) :(
    ja ide 4 do mojego dentysty już jednego zęba tak podlecza bo nie może mi dać tego zwykłego znieczulenia a to co może na mnie jest za słabe nawet mi dziąsło nie zdrętwiało przy maksymalnej dawce...
    a co do ciuszków to mam już poprasowane jeszcze tylko pościel i gotowe tylko komode musimy kupić jak przemeblujemy sypialnie:)
    Myśle o czymś takim:
    https://www.abra-meble.pl/komoda-inter-7.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2015, 11:25

wg USG +2 dni
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamka wrote:
    ja ide 4 do mojego dentysty już jednego zęba tak podlecza bo nie może mi dać tego zwykłego znieczulenia a to co może na mnie jest za słabe nawet mi dziąsło nie zdrętwiało przy maksymalnej dawce...
    a co do ciuszków to mam już poprasowane jeszcze tylko pościel i gotowe tylko komode musimy kupić jak przemeblujemy sypialnie:)
    Myśle o czymś takim:
    https://www.abra-meble.pl/komoda-inter-7.html

Komoda wydaje się być pojemna i cena atrakcyjna jak na taki rozmiar?
    Ciuszki masz już wyprane i poprasowane? Kurcze, szybka jesteś. Ja to odkładam, bo chcę, aby były bardziej świeże. Ostatnio wyczytałam gdzieś, że prześcieradło i otulacz (becik, kocyk) po wypraniu i wyprasowaniu warto włożyć pod głowę na kilka nocy. Przesiąknie troszkę naszym zapachem i dziecku będzie łatwiej zasypiać. Co o tym myślicie?

domiii lubi tę wiadomość

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:)

Dziewczyny ja się strasznie boje porodu !!! Strach mnie ogarnia na samą myśl. Czekam bardzo na malutką, ale strach jest duży. Zdałam sobie sprawę ostatnio że z rodziną zobaczę się już w powiększonym składzie :) Mieszkamy w różnych miastach a nawet państwach, więc widujemy się kilka razy w roku.

Odważyłam się dzisiaj wejść na wagę po świętach i zdębiałam, nie przybyło mi ani grama po świątecznym obżarstwie :) Mierzyłam brzuszek było 98 jest obecnie 100 więc też powolutku już rośnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2015, 11:34

28whyx8d41olhvnv.png
  • kamka Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina@ wrote:
    Komoda wydaje się być pojemna i cena atrakcyjna jak na taki rozmiar?
    Ciuszki masz już wyprane i poprasowane? Kurcze, szybka jesteś. Ja to odkładam, bo chcę, aby były bardziej świeże. Ostatnio wyczytałam gdzieś, że prześcieradło i otulacz (becik, kocyk) po wypraniu i wyprasowaniu warto włożyć pod głowę na kilka nocy. Przesiąknie troszkę naszym zapachem i dziecku będzie łatwiej zasypiać. Co o tym myślicie?
    no troche szybko ale tak jak mówie nie ma kto mi tego zrobić a co do otulacza itp pod głową to nie bardzo mi sie to widzi bo każdy człowiek sie poci... wystarczy dać normalnie w pokoju żeby nabrało "zapachu"...

wg USG +2 dni
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • Gośśś Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje dziewczyny :*
    Kurcze powiem wam, ze chyba po woli dociera do mnie ze jednak tym razem sie uda i bedzie wszystko dobrze... Tyle lat czekalam na ten maly wielki cud i w koncu sie go doczekam <3 przeraza mnie mysl o tym, ze moge sobie nie dac rady z takim malenstwem, ale z drugiej strony wiem ze kazda kobieta przez to przechodzi i ja tez dam rade :) porodu sie nie boje, bo mialam cesarke i wiem co mnie czeka :)
    od wczoraj o niczym innym nie mysle tylko o tym zeby dokupic reszte rzeczy, bo zostal mi w sumie na to miesiac, caly luty spedze w szpitalu wiec nie bede miec jak cokolwiek nawet zamowic :/

A.Kasia, Karolina@, ksanka, Magda lena, Kaarolina, perła ziemi, d'nusia, Karka, Kate84, anitka19953 lubią tę wiadomość

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie się poplakalam,
    Z męzem rozmawialiśmy o 1 stycznia 2014 kiedy to podjęliśmy decyzję o wspólnym życiu. I jak chcemy spędzić ten nowy rok.
    Ale ciąża jest ciekawym zjawiskiem.

bl9cuay3kworwxbg.png
  • 26Asia Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja myślę, żeby zacząć pranie na początku lutego, wyprałam już swoje koszule w mleczku do prania i jakoś nie pachną takim dziecięcym :/
    muszę kupić jeszcze płyn do płukania
    laktator też kupie chyba ten z canpolu bo cena dość atrakcyjna

mama Wiktorka i czterech aniołków :*
    relgh371wvtxbwmy.png
    oar8skjogda7iu2s.png

• kamka Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja laktator mam a canpola ale ręczny... myśle że wystarczy bo chce małą karmić piersią a laktator tylko w razie jakby mój albo dziadki mieli sie nią zająć...

wg USG +2 dni
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I do mnie dochodzi dopiero teraz chyba , że będziemy mieli dziecko... Niby było tyle czasu, żeby się przygotować na przyjście maluszka, ale teraz to takie realne... że aż przeraża :)
    Ja też bardzo boję się, że będę spała jak kłoda, podczas, gdy mój synek będzie płakał albo nie będę wiedziała czemu płacze, czemu mu źle.
    O pierwszej kąpieli i pielęgnacji kikuta pępuszkowego nie wspomnę :P
    Ja zacznę prać ciuszki między 34, a 35 tc. Ale nie wypiorę od razu wszystkich. Większe zostawię sobie na później. Na pierwszy rzut pójdą 56 i niektóre 62, ale też nie wszystkie.

mhsvo7esg1a4x3m2.png

Wysłany: 29 grudnia 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://allegro.pl/szlafrok-damski-love-4-kolory-one-size-kaptur-i5720161022.html
    Przesyłam link do szalfroczka, może któraś ma ochotę a wydaje się w miarę tani w porównaniu do innych.

28whyx8d41olhvnv.png

Wysłany: 29 grudnia 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia kupowałaś kiedyś taki zestaw akcesoriów do pielęgnacji niemowlaka, nożyczki itp. jakiej to było firmy, bo nie mogę znaleźć :) ?

28whyx8d41olhvnv.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamka wrote:
    dziewczyny czy wy też tak macie że zaczynacie sie bać jak sobie dacie rade?? ja zawsze miałam czujny sen a teraz śpie jak zabita i boje sie że małej nie usłysze, albo że nie bede wiedziała dlaczego płacze...
    Ja coraz bardziej jestem przerażona bo boję się reakcji Krzysia, tego jak to będzie wyglądało i tego że jednak z 2 tak małych Dzieci sobie nie poradze :(..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2015, 12:29

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój Syneczek waży już 1692 gramy :)

Ja czasem do tej pory nie mogę uwierzyć że jestem w ciąży... To już teraz takie realne się robi...
    Ja się boję, że nie podołam podczas porodu i że zrobię przez to krzywdę mojemu Dziecku :(

Magda lena, A.Kasia, ksanka, Gośśś, Gośśś, Czarodziejka87, Izoleccc, Karolina@, Renka88, Mietka 30:), domiii, Karka, Kate84, anitka19953 lubią tę wiadomość

• RudyTygrysek Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powiedzcie mi jakie są normy cukru godzinę po posiłku? Szukałam w internecie ale ciężko coś znaleźć, a muszę mierzyć cukier przez 3 dni po posiłku.

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene.:) wrote:
    A.Kasia kupowałaś kiedyś taki zestaw akcesoriów do pielęgnacji niemowlaka, nożyczki itp. jakiej to było firmy, bo nie mogę znaleźć :) ?

Ja nie kupowałam w zestawie. Nożyczki mam z NUK i generalnie każdą rzecz z innej parafii ;)

Madlene.:) lubi tę wiadomość

‹‹ 1429 1430 1431 1432 1433 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ