X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamka wrote:
    dziewczyny czy wy też tak macie że zaczynacie sie bać jak sobie dacie rade?? ja zawsze miałam czujny sen a teraz śpie jak zabita i boje sie że małej nie usłysze, albo że nie bede wiedziała dlaczego płacze...

Gwarantuje Ci że będziesz mieć czujny sen i będziesz wiedzieć jak zająć się małą i co jej potrzeba. Dasz sobie radę. :-*

A.Kasia lubi tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) Powodzenia na wizytach!

Gośśś - super wieści! Cieszę się, że u Was wszystko dobrze :)

Lucky - mi też czasem ich strona muli. Za to dziś pobili swój rekord realizacji zamówienia, wczoraj dokonałam zakupu a już dziś nadali paczkę :)

kamka - ja raczej jestem spokojna. Wiem, że nie będzie łatwo ale dla mnie ta ciąża jest tak ciężka, że już sama opieka nad dzieckiem, nieprzespane noce i inne atrakcje wydają mi się pewną formą rozrywki ;) Mimo tego jednak nie jestem jeszcze psychicznie przygotowana na poród i mam nadzieję, że młody się nie będzie za szybko pchał ;)

Gośśś lubi tę wiadomość

• alinalii Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my się tak długo staraliśmy o Emilię że nadal nie dowierzamy ;) jak już ją będziemy mieć w ramionach to do nas dojdzie ;)

Nataszka2200 lubi tę wiadomość

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • kamka Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze nie moge uwierzyć że to już tak blisko... zostało 9 tygodni do terminu a dopiero co byliśmy na pierwszym usg potwierdzić że się wreszcie udało...

alinalii, Nataszka2200 lubią tę wiadomość

wg USG +2 dni
    ba2a000b163c3cb7173d75c7702b7262.png
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się. Ja również coraz częściej myślę o tym, jak synek będzie już po drugiej stronie brzuszka. Szczególnie teraz jak prawie cały dzień leżę i kwitnę. Po święcie Trzech Króli miałam zaplanowane, że zacznę pranie i prasowanie ciuszków małego, pościeli, piżam do szpitala, ale w tej sytuacji nie wiem czy się nie wstrzymam.

Aleksandrazzz - dużo zdrówka!

Gośśś - wspaniałe wiadomości! Faktycznie takie leżenie dużo daje. Odkąd przeprosiłam się z kanapą, twardnienia brzucha praktycznie ustały. Wcześniej były bardzo często i z tego powodu tak mi się ta szyja skróciła :(

Kamka - najważniejsze, że ból minął. A po porodzie wizyta u lekarza. Mój stomatolog powiedział, że mam przyjść na kontrolę zaraz jak się ogarnę po porodzie, bo ciąża strasznie niszczy zęby i dziąsła (a ja jestem zagrożona paradontozą) :(

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • kamka Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina@ wrote:
    Kamka - najważniejsze, że ból minął. A po porodzie wizyta u lekarza. Mój stomatolog powiedział, że mam przyjść na kontrolę zaraz jak się ogarnę po porodzie, bo ciąża strasznie niszczy zęby i dziąsła (a ja jestem zagrożona paradontozą) :(
    ja ide 4 do mojego dentysty już jednego zęba tak podlecza bo nie może mi dać tego zwykłego znieczulenia a to co może na mnie jest za słabe nawet mi dziąsło nie zdrętwiało przy maksymalnej dawce...
    a co do ciuszków to mam już poprasowane jeszcze tylko pościel i gotowe tylko komode musimy kupić jak przemeblujemy sypialnie:)
    Myśle o czymś takim:
    https://www.abra-meble.pl/komoda-inter-7.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2015, 11:25

wg USG +2 dni
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamka wrote:
    ja ide 4 do mojego dentysty już jednego zęba tak podlecza bo nie może mi dać tego zwykłego znieczulenia a to co może na mnie jest za słabe nawet mi dziąsło nie zdrętwiało przy maksymalnej dawce...
    a co do ciuszków to mam już poprasowane jeszcze tylko pościel i gotowe tylko komode musimy kupić jak przemeblujemy sypialnie:)
    Myśle o czymś takim:
    https://www.abra-meble.pl/komoda-inter-7.html

Komoda wydaje się być pojemna i cena atrakcyjna jak na taki rozmiar?
    Ciuszki masz już wyprane i poprasowane? Kurcze, szybka jesteś. Ja to odkładam, bo chcę, aby były bardziej świeże. Ostatnio wyczytałam gdzieś, że prześcieradło i otulacz (becik, kocyk) po wypraniu i wyprasowaniu warto włożyć pod głowę na kilka nocy. Przesiąknie troszkę naszym zapachem i dziecku będzie łatwiej zasypiać. Co o tym myślicie?

domiii lubi tę wiadomość

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:)

Dziewczyny ja się strasznie boje porodu !!! Strach mnie ogarnia na samą myśl. Czekam bardzo na malutką, ale strach jest duży. Zdałam sobie sprawę ostatnio że z rodziną zobaczę się już w powiększonym składzie :) Mieszkamy w różnych miastach a nawet państwach, więc widujemy się kilka razy w roku.

Odważyłam się dzisiaj wejść na wagę po świętach i zdębiałam, nie przybyło mi ani grama po świątecznym obżarstwie :) Mierzyłam brzuszek było 98 jest obecnie 100 więc też powolutku już rośnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2015, 11:34

28whyx8d41olhvnv.png
  • kamka Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina@ wrote:
    Komoda wydaje się być pojemna i cena atrakcyjna jak na taki rozmiar?
    Ciuszki masz już wyprane i poprasowane? Kurcze, szybka jesteś. Ja to odkładam, bo chcę, aby były bardziej świeże. Ostatnio wyczytałam gdzieś, że prześcieradło i otulacz (becik, kocyk) po wypraniu i wyprasowaniu warto włożyć pod głowę na kilka nocy. Przesiąknie troszkę naszym zapachem i dziecku będzie łatwiej zasypiać. Co o tym myślicie?
    no troche szybko ale tak jak mówie nie ma kto mi tego zrobić a co do otulacza itp pod głową to nie bardzo mi sie to widzi bo każdy człowiek sie poci... wystarczy dać normalnie w pokoju żeby nabrało "zapachu"...

wg USG +2 dni
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • Gośśś Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje dziewczyny :*
    Kurcze powiem wam, ze chyba po woli dociera do mnie ze jednak tym razem sie uda i bedzie wszystko dobrze... Tyle lat czekalam na ten maly wielki cud i w koncu sie go doczekam <3 przeraza mnie mysl o tym, ze moge sobie nie dac rady z takim malenstwem, ale z drugiej strony wiem ze kazda kobieta przez to przechodzi i ja tez dam rade :) porodu sie nie boje, bo mialam cesarke i wiem co mnie czeka :)
    od wczoraj o niczym innym nie mysle tylko o tym zeby dokupic reszte rzeczy, bo zostal mi w sumie na to miesiac, caly luty spedze w szpitalu wiec nie bede miec jak cokolwiek nawet zamowic :/

A.Kasia, Karolina@, ksanka, Magda lena, Kaarolina, perła ziemi, d'nusia, Karka, Kate84, anitka19953 lubią tę wiadomość

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie się poplakalam,
    Z męzem rozmawialiśmy o 1 stycznia 2014 kiedy to podjęliśmy decyzję o wspólnym życiu. I jak chcemy spędzić ten nowy rok.
    Ale ciąża jest ciekawym zjawiskiem.

bl9cuay3kworwxbg.png
  • 26Asia Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja myślę, żeby zacząć pranie na początku lutego, wyprałam już swoje koszule w mleczku do prania i jakoś nie pachną takim dziecięcym :/
    muszę kupić jeszcze płyn do płukania
    laktator też kupie chyba ten z canpolu bo cena dość atrakcyjna

mama Wiktorka i czterech aniołków :*
    relgh371wvtxbwmy.png
    oar8skjogda7iu2s.png

• kamka Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja laktator mam a canpola ale ręczny... myśle że wystarczy bo chce małą karmić piersią a laktator tylko w razie jakby mój albo dziadki mieli sie nią zająć...

wg USG +2 dni
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I do mnie dochodzi dopiero teraz chyba , że będziemy mieli dziecko... Niby było tyle czasu, żeby się przygotować na przyjście maluszka, ale teraz to takie realne... że aż przeraża :)
    Ja też bardzo boję się, że będę spała jak kłoda, podczas, gdy mój synek będzie płakał albo nie będę wiedziała czemu płacze, czemu mu źle.
    O pierwszej kąpieli i pielęgnacji kikuta pępuszkowego nie wspomnę :P
    Ja zacznę prać ciuszki między 34, a 35 tc. Ale nie wypiorę od razu wszystkich. Większe zostawię sobie na później. Na pierwszy rzut pójdą 56 i niektóre 62, ale też nie wszystkie.

mhsvo7esg1a4x3m2.png

Wysłany: 29 grudnia 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://allegro.pl/szlafrok-damski-love-4-kolory-one-size-kaptur-i5720161022.html
    Przesyłam link do szalfroczka, może któraś ma ochotę a wydaje się w miarę tani w porównaniu do innych.

28whyx8d41olhvnv.png

Wysłany: 29 grudnia 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia kupowałaś kiedyś taki zestaw akcesoriów do pielęgnacji niemowlaka, nożyczki itp. jakiej to było firmy, bo nie mogę znaleźć :) ?

28whyx8d41olhvnv.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamka wrote:
    dziewczyny czy wy też tak macie że zaczynacie sie bać jak sobie dacie rade?? ja zawsze miałam czujny sen a teraz śpie jak zabita i boje sie że małej nie usłysze, albo że nie bede wiedziała dlaczego płacze...
    Ja coraz bardziej jestem przerażona bo boję się reakcji Krzysia, tego jak to będzie wyglądało i tego że jednak z 2 tak małych Dzieci sobie nie poradze :(..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2015, 12:29

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój Syneczek waży już 1692 gramy :)

Ja czasem do tej pory nie mogę uwierzyć że jestem w ciąży... To już teraz takie realne się robi...
    Ja się boję, że nie podołam podczas porodu i że zrobię przez to krzywdę mojemu Dziecku :(

Magda lena, A.Kasia, ksanka, Gośśś, Gośśś, Czarodziejka87, Izoleccc, Karolina@, Renka88, Mietka 30:), domiii, Karka, Kate84, anitka19953 lubią tę wiadomość

• RudyTygrysek Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powiedzcie mi jakie są normy cukru godzinę po posiłku? Szukałam w internecie ale ciężko coś znaleźć, a muszę mierzyć cukier przez 3 dni po posiłku.

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene.:) wrote:
    A.Kasia kupowałaś kiedyś taki zestaw akcesoriów do pielęgnacji niemowlaka, nożyczki itp. jakiej to było firmy, bo nie mogę znaleźć :) ?

Ja nie kupowałam w zestawie. Nożyczki mam z NUK i generalnie każdą rzecz z innej parafii ;)

Madlene.:) lubi tę wiadomość

‹‹ 1429 1430 1431 1432 1433 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ