Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
kamka wrote:dziewczyny czy wy też tak macie że zaczynacie sie bać jak sobie dacie rade?? ja zawsze miałam czujny sen a teraz śpie jak zabita i boje sie że małej nie usłysze, albo że nie bede wiedziała dlaczego płacze...
Gwarantuje Ci że będziesz mieć czujny sen i będziesz wiedzieć jak zająć się małą i co jej potrzeba. Dasz sobie radę. :-*A.Kasia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDzień dobry
Powodzenia na wizytach!
Gośśś - super wieści! Cieszę się, że u Was wszystko dobrze
Lucky - mi też czasem ich strona muli. Za to dziś pobili swój rekord realizacji zamówienia, wczoraj dokonałam zakupu a już dziś nadali paczkę
kamka - ja raczej jestem spokojna. Wiem, że nie będzie łatwo ale dla mnie ta ciąża jest tak ciężka, że już sama opieka nad dzieckiem, nieprzespane noce i inne atrakcje wydają mi się pewną formą rozrywkiMimo tego jednak nie jestem jeszcze psychicznie przygotowana na poród i mam nadzieję, że młody się nie będzie za szybko pchał
Gośśś lubi tę wiadomość
-
my się tak długo staraliśmy o Emilię że nadal nie dowierzamy
jak już ją będziemy mieć w ramionach to do nas dojdzie
Nataszka2200 lubi tę wiadomość
-
Witam się. Ja również coraz częściej myślę o tym, jak synek będzie już po drugiej stronie brzuszka. Szczególnie teraz jak prawie cały dzień leżę i kwitnę. Po święcie Trzech Króli miałam zaplanowane, że zacznę pranie i prasowanie ciuszków małego, pościeli, piżam do szpitala, ale w tej sytuacji nie wiem czy się nie wstrzymam.
Aleksandrazzz - dużo zdrówka!
Gośśś - wspaniałe wiadomości! Faktycznie takie leżenie dużo daje. Odkąd przeprosiłam się z kanapą, twardnienia brzucha praktycznie ustały. Wcześniej były bardzo często i z tego powodu tak mi się ta szyja skróciła
Kamka - najważniejsze, że ból minął. A po porodzie wizyta u lekarza. Mój stomatolog powiedział, że mam przyjść na kontrolę zaraz jak się ogarnę po porodzie, bo ciąża strasznie niszczy zęby i dziąsła (a ja jestem zagrożona paradontozą) -
Karolina@ wrote:Kamka - najważniejsze, że ból minął. A po porodzie wizyta u lekarza. Mój stomatolog powiedział, że mam przyjść na kontrolę zaraz jak się ogarnę po porodzie, bo ciąża strasznie niszczy zęby i dziąsła (a ja jestem zagrożona paradontozą)
a co do ciuszków to mam już poprasowane jeszcze tylko pościel i gotowe tylko komode musimy kupić jak przemeblujemy sypialnie:)
Myśle o czymś takim:
https://www.abra-meble.pl/komoda-inter-7.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2015, 11:25
-
kamka wrote:ja ide 4 do mojego dentysty już jednego zęba tak podlecza bo nie może mi dać tego zwykłego znieczulenia a to co może na mnie jest za słabe nawet mi dziąsło nie zdrętwiało przy maksymalnej dawce...
a co do ciuszków to mam już poprasowane jeszcze tylko pościel i gotowe tylko komode musimy kupić jak przemeblujemy sypialnie:)
Myśle o czymś takim:
https://www.abra-meble.pl/komoda-inter-7.html
Komoda wydaje się być pojemna i cena atrakcyjna jak na taki rozmiar?
Ciuszki masz już wyprane i poprasowane? Kurcze, szybka jesteś. Ja to odkładam, bo chcę, aby były bardziej świeże. Ostatnio wyczytałam gdzieś, że prześcieradło i otulacz (becik, kocyk) po wypraniu i wyprasowaniu warto włożyć pod głowę na kilka nocy. Przesiąknie troszkę naszym zapachem i dziecku będzie łatwiej zasypiać. Co o tym myślicie?domiii lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry:)
Dziewczyny ja się strasznie boje porodu !!! Strach mnie ogarnia na samą myśl. Czekam bardzo na malutką, ale strach jest duży. Zdałam sobie sprawę ostatnio że z rodziną zobaczę się już w powiększonym składzieMieszkamy w różnych miastach a nawet państwach, więc widujemy się kilka razy w roku.
Odważyłam się dzisiaj wejść na wagę po świętach i zdębiałam, nie przybyło mi ani grama po świątecznym obżarstwieMierzyłam brzuszek było 98 jest obecnie 100 więc też powolutku już rośnie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2015, 11:34
-
Karolina@ wrote:Komoda wydaje się być pojemna i cena atrakcyjna jak na taki rozmiar?
Ciuszki masz już wyprane i poprasowane? Kurcze, szybka jesteś. Ja to odkładam, bo chcę, aby były bardziej świeże. Ostatnio wyczytałam gdzieś, że prześcieradło i otulacz (becik, kocyk) po wypraniu i wyprasowaniu warto włożyć pod głowę na kilka nocy. Przesiąknie troszkę naszym zapachem i dziecku będzie łatwiej zasypiać. Co o tym myślicie? -
Dziekuje dziewczyny :*
Kurcze powiem wam, ze chyba po woli dociera do mnie ze jednak tym razem sie uda i bedzie wszystko dobrze... Tyle lat czekalam na ten maly wielki cud i w koncu sie go doczekamprzeraza mnie mysl o tym, ze moge sobie nie dac rady z takim malenstwem, ale z drugiej strony wiem ze kazda kobieta przez to przechodzi i ja tez dam rade
porodu sie nie boje, bo mialam cesarke i wiem co mnie czeka
od wczoraj o niczym innym nie mysle tylko o tym zeby dokupic reszte rzeczy, bo zostal mi w sumie na to miesiac, caly luty spedze w szpitalu wiec nie bede miec jak cokolwiek nawet zamowicA.Kasia, Karolina@, ksanka, Magda lena, Kaarolina, perła ziemi, d'nusia, Karka, Kate84, anitka19953 lubią tę wiadomość
Aniołek 6tydz [*]
Zuzia 20tydz [*]
Amelka 25tydz [*]
-
ja myślę, żeby zacząć pranie na początku lutego, wyprałam już swoje koszule w mleczku do prania i jakoś nie pachną takim dziecięcym
muszę kupić jeszcze płyn do płukania
laktator też kupie chyba ten z canpolu bo cena dość atrakcyjna -
I do mnie dochodzi dopiero teraz chyba , że będziemy mieli dziecko... Niby było tyle czasu, żeby się przygotować na przyjście maluszka, ale teraz to takie realne... że aż przeraża
Ja też bardzo boję się, że będę spała jak kłoda, podczas, gdy mój synek będzie płakał albo nie będę wiedziała czemu płacze, czemu mu źle.
O pierwszej kąpieli i pielęgnacji kikuta pępuszkowego nie wspomnę
Ja zacznę prać ciuszki między 34, a 35 tc. Ale nie wypiorę od razu wszystkich. Większe zostawię sobie na później. Na pierwszy rzut pójdą 56 i niektóre 62, ale też nie wszystkie.
-
kamka wrote:dziewczyny czy wy też tak macie że zaczynacie sie bać jak sobie dacie rade?? ja zawsze miałam czujny sen a teraz śpie jak zabita i boje sie że małej nie usłysze, albo że nie bede wiedziała dlaczego płacze...
..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2015, 12:29
https://www.maluchy.pl/li-69187.png
https://www.maluchy.pl/li-72300.png -
Mój Syneczek waży już 1692 gramy
Ja czasem do tej pory nie mogę uwierzyć że jestem w ciąży... To już teraz takie realne się robi...
Ja się boję, że nie podołam podczas porodu i że zrobię przez to krzywdę mojemu DzieckuMagda lena, A.Kasia, ksanka, Gośśś, Gośśś, Czarodziejka87, Izoleccc, Karolina@, Renka88, Mietka 30:), domiii, Karka, Kate84, anitka19953 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMadlene.:) wrote:A.Kasia kupowałaś kiedyś taki zestaw akcesoriów do pielęgnacji niemowlaka, nożyczki itp. jakiej to było firmy, bo nie mogę znaleźć
?
Ja nie kupowałam w zestawie. Nożyczki mam z NUK i generalnie każdą rzecz z innej parafiiMadlene.:) lubi tę wiadomość