X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zamówiłam właśnie pościel, ochraniacz, prześcieradełka, girlandę... Łoo Matko, kolejne 400 zł nie moje ;) Łóżeczko i materac w drodze, jeszcze poluję na komodę małą z jyska i będzie już prawie wsio :) A w poniedziałek zaczynam prać :D

d'nusia, alinalii lubią tę wiadomość

• Martka89 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RudyTygrysek wrote:
    Dziewczyny powiedzcie mi jakie są normy cukru godzinę po posiłku? Szukałam w internecie ale ciężko coś znaleźć, a muszę mierzyć cukier przez 3 dni po posiłku.

Po godzinie nie możesz przekroczyć 120mg/dl.

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czaridziejko, sto lat !!! :-)

Kasienko- cudny ten Twój synuś <3

Czarodziejka87 lubi tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• MeAmerie Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiewiórka17 wrote:
    dziewczyny mam pytanie z jakiej firmy kupujecie dla swoich dzieciaczków szampony, emulsje do kąpieli itd itp ? oilatum to dobra firma bo ja się nie znam ;/

Ja na początek kupiłam emolim, bo jest słabsze od Olilatum. Olilatum zostawiam sobie w razie gdyby coś zaczęło się dziać alergicznego, bo jak zacznę od oilatum to nie będzie potem czym się ratować. Emolium ma mniej emolientów, i położne zalecają właśnie na początek coś słabego.
    To samo dotyczy sudocremu. Ma on dużo cynku i powinno się go stosować gdy pojawią się jakieś odparzenia itp. Do pupy póki co planuję bephanten, bo on tez może być potem do sutków używany...

mhsvpiqve8v6pwb7.png
  • Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane dziękuję za życzenia! :*:*

Kasieńko synek przesłodki :)

Filip 28.03.2016 <3
  • Karka Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarodziejka87 Wszystkiego najlepszego w dniu urodzin :)

kasieńka 1985 Super fotki! :)

Ja własne czekam, bo za tydzień we wtorek mamy wizytę, a w czwartek prenatalne i też liczę na takie zdjęcia córeczki!! :) a to będzie wg mnie 32+2, wg paska na dole 32+1, ale tak mnie umówiła położna.

Ja do kąpieli wybrałam babydram żel, ale najpierw zastosuję mydełko w kostce, mąkę ziemniaczaną ewentualnie babydream puder, oliwkę i szampon to samo, balsam bubchen nagietkowy, krem na wiatr i mróz balsam weleda nagietkowy, na brodawki medela purelan, na ciemieniuchę olej kokosowy lub lniany, do prania bobini baby płyn jednak, na odparzenia bepanthen sensederm krem, krem do ciała i pupy bez cynku ziołolek linomag bobo a+e :)

Co do porodu to też zaczynam się obawiać, ale to też dlatego, że nie wiem gdzie będę rodzić :( Dwa szpitale borę pod uwagę, ale w tym mieście naprawde jest niefajnie...

Mi mała się tak wypycha momentami... Chyba w poprzek leży!

A co do obwodu w pępku, to od 2 m-cynie zmienił się! Albo my z mężem nie umiemy posługiwać się centymetrem... a przecież brzuch mi urósł :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2015, 15:31

Czarodziejka87 lubi tę wiadomość

nqtk8u69dwbc5hye.png

Córka!!! Kochana Hania :* <3 38+6, 19.30, 51cm, 2760 :)
  • RudyTygrysek Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za odpowiedzi w sprawie cukru.
    Po śniadanku (bułka z wędlinką serem i pomidorem plus kawa) miałam 52 ale dużo się ruszałam a po obiedzie (zupka krupnik) miałam 108 ale siedziałam ciągle na tyłku.

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucky mój lekarz ostatnio nic nie mówił odnośnie tego usg III trymestru, a wszystkie robił hmm, teraz mam wizytę 8.01 i to już będzie 31+4 więc nie wiem czy w ogóle będzie je robił?
    Co do gemini też mi wczoraj wieczorem muliło, mało tego wywalało i już sie bałam o swoje zamówienie ,a było tam chyba milion pozycji na szczęście nic się nie skasowało ,zatwierdziłam i niech sobie jedzie kurierem spokojnie do Poznania,ale kwota wyszła zabójcza :P

Kamka cieszę się ,że chociaż chwilowo problem załatwiony, mam nadzieję,że już nie boli?Ja śpię tak ,że wszysysto słyszę nawet latem zraszacze sąsiadów więc ja się raczej boję ,że oka nie zmrużę tak samo było jak zostałam na noc z moimi chrześniakami ich oddech mnie budził, a pierwsza noc z Olim jak miał tydzień to w ogóle miałam schizy z tym bezdechem i wciąż sprawdzałam czy oddycha w nocy :P ale boję się też właśnie tego ,że jak będzie płakać nie będę wiedziała dlaczego,jak jej pomóc. I mimo,że zajmowałam się dwoma noworodkami nagle mam obawy o przewijanie i kąpiele, o laktacje i KP eh

Olu zdróweczka, oby szybko Cię to choróbsko opuściło :-*

Gośś Bardzo się cieszę,że szef tak ładnie trzyma i nic złego się nie dzieje!I tak trzymać <3 to może i ja spróbuję z tymi cegłam skoro mała też jest tak nisko :P

Nataszka gratuluję udanej wizyty i ,że nie ma się do czego przyczepić , to świetne wieści .Trzymam kciuki ,żeby zmienił pozycje na główkową :)

Czarodziejka Spełnienia marzeń i wszystkiego najlepszego.Przede wszystkim szybkiego porodu w terminie i radości z maluszka :-*

Wiewórka ja kiedyś myślałam,że oilatum czy oilan są dobre,ale wczoraj siedziałam na analizie sroki i okazało się,że niekoniecznie. Dużo dobrych opini ma rosmannowski Bbaydream ,ale że ja nie mogę latać po sklepach to wybrałam w większości Hipp. Po prostu spisywałam co ona poleca z każdego rodzaju kosmetyku(do kąpieli, balsam, oliwka, kremy itp)

Kasieńka Jakie śliczny, jakie piękne wyraźne zdjęcie!

Ogólnie to jedzie już do mnie materacyk do łóżeczka i kołyski, półko przewijak, właśnie gemini a doszły już małe wieszaczki :D jednak leżenie w domu nie służy mojemu portfelowi :D

My już po sesji ,było super!Choć męcząco...Coś czuje ,że mało zdjęć będziemy mieli do pokazania znajomym czy rodzinie bo zaczeliśmy od tych intymnych a na te zwykłe już sił brakło hehe ,ale już się nie mogę doczekać efektów a tu miesiąc czekania! Teraz leżę i odpoczywam :) dochodząc do wniosku ,że M jest kochany, ani razu na sesji nie marudził ,nic nie narzekał a on raczej z tych co nie kochają zdjęć tak jak ja :) Pani tylko się bała o widoczność mojego małego brzuszka hehe i faktycznie na niektórych ujęciach znikał :D

Ja również nie wierzę,że to już tak blisko. Tyle czasu czekałam na dziecko, tyle lat marzyłam , przeszłam przez rozwód po drodze i o to już niedługo w ramionach będzie nasz cudowna córcia!Też jeszcze w to nie wierzę ,chyba dotrze do mnie ,że jestem mamą jak położą mi ją na piersi po raz pierwszy :)

Czarodziejka87, Gośśś, wiewiórka17 lubią tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
  • alinalii Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny dzwoni dzwonek , listonosz !

list od ZUS , nogi mi się ugięły !!!
    tętno podskoczyło...
    no ale otwieram...
    i jest decyzja że pieniądze bedą mi wpływały zgodnie z nr.
    rachunku który podałam na tym druczku z-3b

oo mamo !! połowa sukcesu !!! teraz czekam
    na przelew czy będzie adekwatny do najwyższych opłaconych
    przezemnie składek ;) trzymajcie kciuki !!!! ;)

Madlene.:), Kate84, kofeinka, MeAmerie, d'nusia, 26Asia, wiewiórka17, Karka, A.Kasia, Est, Martita88, muminka83, Renka88, Malina81, Czarodziejka87, ksanka, Izoleccc, domiii, Gośśś, Kaarolina, perła ziemi, Lilou1984, Teresa1992 lubią tę wiadomość

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • Martka89 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RudyTygrysek wrote:
    Dziękuję za odpowiedzi w sprawie cukru.
    Po śniadanku (bułka z wędlinką serem i pomidorem plus kawa) miałam 52 ale dużo się ruszałam a po obiedzie (zupka krupnik) miałam 108 ale siedziałam ciągle na tyłku.

52? To chyba niemożliwe po jedzeniu bo to poważna hipoglikemia. Ja po krupniku tez mam takie wartości. Niestety ja przekroczyłam po godzinie cukier o 3mg/dl i mam cukrzyce ciążowa i musze byc na diecie i mierzyć regularnie cukier. Wynik na granicy to tak czy siak dieta i wykluczenie słodyczy. W kazdym razie bym nie ryzykowała :)

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • RudyTygrysek Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka89 też się zastanawiałam czemu taki dziwny wynik mi wyszedł może coś źle zmierzyło mi, nie mam pojęcia. Patrzałam na wyniki glukozy i miedzy pobraniem na czczo a pobraniem po glukozie mialam odstep 45 minut może dlatego wynik wyszedl na granicy, mam nadzieje że nie mam cukrzycy:(

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
  • Martka89 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RudyTygrysek wrote:
    Martka89 też się zastanawiałam czemu taki dziwny wynik mi wyszedł może coś źle zmierzyło mi, nie mam pojęcia. Patrzałam na wyniki glukozy i miedzy pobraniem na czczo a pobraniem po glukozie mialam odstep 45 minut może dlatego wynik wyszedl na granicy, mam nadzieje że nie mam cukrzycy:(

Tak naprawdę po godzinie stężenie jest maksymalne, wiec mogło wyjsć wiecej :/ tez niedowierzalam, jestem drobniutka jak ty, przed ciaza miałam to badanie z powodu pcos i wyniki były idealne. A teraz wynik po godzinie 183:/ ta dieta nie jest jakas straszna, trzeba jeść mało a często. Ja np raz po krupniku miałam 92 a dzien pózniej 130! :/

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • kofeinka Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobietki :P
    witam się z Wami w III trymestrze
    Kocyka wczoraj żadnego nie kupiłam, bo nie mogłam się zdecydować na wzór :/
    A oto i moje dzisiejsze zakupy ;)
    1c771c1ed4e9c314med.jpg

RudyTygrysek, Kate84, Madlene.:), Kajola, wiewiórka17, alinalii, Karka, Est, Renka88, Malina81, Czarodziejka87, ksanka, Gośśś, Kaarolina, Mietka 30:), anitka19953 lubią tę wiadomość

wac4wpq.png
    4791b234bfe23548b1b3609c7dad346b.png

• kofeinka Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinalii wrote:

tętno podskoczyło...
    no ale otwieram...

Gratuluję kochana!! z całego serca cieszę się, że nie musisz przechodzić przez ten cały stres związany z ZUS'em

alinalii lubi tę wiadomość

wac4wpq.png
    4791b234bfe23548b1b3609c7dad346b.png

• M+M+? Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczęta, od którego skończonego tygodnia zaczyna się ósmy miesiąc?

• MeAmerie Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinalii wrote:

tętno podskoczyło...
    no ale otwieram...

Alina na pewno. Odejmą tylko 18% podatku.
    Super!!

mhsvpiqve8v6pwb7.png
  • MeAmerie Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M+M+? wrote:
    Dziewczęta, od którego skończonego tygodnia zaczyna się ósmy miesiąc?
    32 bodajże, ale belly pokazało mi już 8 miesiąc w niedziele...

M+M+? lubi tę wiadomość

mhsvpiqve8v6pwb7.png
  • Martka89 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RudyTygrysek wrote:

Poza tym, mój lekarz tez przy granicznych wynikach zaleca dietę cukrzycowa i zakazuje słodyczy i wszelkich słodkich napojów. Tak czy siak musisz uważać

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • She86 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny jestem w szpitalu. Moja szyjka ma niewiele ponad centymetr. Jutro się okaże czy założą mi krążek

Natalia <3 27.03.2016
    3i49krhmwfp2unuq.png
    ckaiqqmzo2wel1fv.png

• Kate84 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She trzymaj się tam! Dawaj koniecznie znać co u Was!

Alinalii super wieści!

km5szbmhexpco9m1.png
‹‹ 1431 1432 1433 1434 1435 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ