Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Martka89 wrote:Poza tym, mój lekarz tez przy granicznych wynikach zaleca dietę cukrzycowa i zakazuje słodyczy i wszelkich słodkich napojów. Tak czy siak musisz uważać
Niedawno zjadłam bułkę z wedlinka niedługo zobaczymy ile cukier wyniesie -
RudyTygrysek wrote:Dziękuję za odpowiedzi, od dzis uwazam co jem, zero slodkosci.
Niedawno zjadłam bułkę z wedlinka niedługo zobaczymy ile cukier wyniesie
Jedz mało a często, wtedy nie bedziesz przekraczać. Ważne jest tez to ze nie możesz sie głodzić -
RudyTygrysek wrote:I cukier po bułce z wędliną 126
Zobaczymy jak to dalej będzie. Puki co zazwyczaj jem co 2-3 h bo tak czuję lekki głodek.
-
mam pytanko do dziewczyn które czekają na córcie i tych co już są mamami dziewczynek
dziś mi znajoma powiedziała że u dziewczynek nie można/nie powinno się stosować sudocremu, powiem szczerze że pierwsze słyszę
co macie kupione na odparzenia? -
roletka wrote:mam pytanko do dziewczyn które czekają na córcie i tych co już są mamami dziewczynek
dziś mi znajoma powiedziała że u dziewczynek nie można/nie powinno się stosować sudocremu, powiem szczerze że pierwsze słyszę
co macie kupione na odparzenia?
Roletko, Sudocrem to podobno największe zło jakie możesz zafundować dziecku, niezależnie od płci. Jest to opinia kilku położonych z którymi rozmawiałam. Zobacz również analizę składu tego kremu u Sroki. Ja też mikstury na pewno synkowi nie zafunduję. A na odparzenia jest mnóstwo kremów. Ja mam Bepanthen, ale podobno najlepsze są takie apteczne mieszanki. -
roletka wrote:mam pytanko do dziewczyn które czekają na córcie i tych co już są mamami dziewczynek
co macie kupione na odparzenia?
Ja kupiłam ten HIPP BabySanft, krem ochronny na odparzenia, ultra-sensitive, ale sudocrem też wzięłam jakby ten nic nie dał -
no ja właśnie chciałam kupić sudocrem żeby był w razie czego i stosować do w ostateczności
-
RudyTygrysek wrote:Dziękuję za odpowiedzi w sprawie cukru.
Po śniadanku (bułka z wędlinką serem i pomidorem plus kawa) miałam 52 ale dużo się ruszałam a po obiedzie (zupka krupnik) miałam 108 ale siedziałam ciągle na tyłku.
Na najniższe wartości biora 60 jeśli mierzone ok 2-4 w nocy gdy poziom cukru jest najniższy fizjoligicznie
108 po posiłku to dobry wynik. -
Witajcie Kobitki!
Gosiu i Czarodziejko Wszystkiego co najpiękniejsze dla Was z okazji urodzinek!
Ja ost. mało co zaglądam do Was, słabo się czuję, pogoda nie taka, do tego początki migreny ( nie chcę brać nawet paracetamolu) i brak siłyŁóżko i leżenie aby szybko ta pogoda się zmieniła bo nie wyrobię.
Czarodziejka87 lubi tę wiadomość
-
W ikea jest wyprzedaż: Gdyby ktoś po drodze był to warto zajrzeć. Pieluszki muślinowe 2 szt. po 5.99 (idealne na lato jako kocyk), przesieradełka bawełnianie 2 szt. na gumce po 19.90 i kocyk o fakturze materiału sweterka zielono- biały z mrówkojadem również 19.90 myślę że to dobra cena.
Karolina@, Est lubią tę wiadomość
-
Witajcie dziewczyny.
Ja już po prenatalnych. Mała waży 1560 gr. Wszystko w jak najlepszym porządku, nie było do czego się doczepićpod koniec badania zrobiło mi sie mega gorąco, i słabo, nie mogłam doczekać sie kiedy skończy, a tu jak na złość chciał nam zrobić ładne zdjęcie a mała nie dość że z pępowiną na buzi to jeszcze się obracała. Uff ale przeżyłam do końca
jestem szczęśliwa.
Właśnie dzis sobie myslałam co mi da a co zabierze dziecko....jakieś lęki mam że to już tak blisko. Że z jednej strony nie mogę sie doczekać kiedy wezmę małą i przytulę a z drugiej strony, że będę musiała być na kazde jej zawołanie, zero laby. I sama sie pózniej na siebie złoszcze że mam takie myśliKarolina@, Est, A.Kasia, She86, Kate84, Kaarolina, Czarodziejka87, Madlene.:), perła ziemi, Karka, Izoleccc, Lilou1984 lubią tę wiadomość
-
co macie kupione na odparzenia? -
Kasmira wrote:Właśnie dzis sobie myslałam co mi da a co zabierze dziecko....jakieś lęki mam że to już tak blisko. Że z jednej strony nie mogę sie doczekać kiedy wezmę małą i przytulę a z drugiej strony, że będę musiała być na kazde jej zawołanie, zero laby. I sama sie pózniej na siebie złoszcze że mam takie myśli
Mam dokładnie to samo i też się złoszczę, że to tak egoistycznie.
Nom ale z drugiej strony robie sobie schemat dnia jak jestem sama i stwierdzam, że praca dom seriale internet książki robią się już trochę nudne -
Kamka ja dwa pierwsze badania prenatalne mialam ze skierowaniem na nfz, a wczoraj moj gin kazal mi sie umowic na to trzecie, ale ono juz jest platne, bo nfz nie chce ich refundowac
Sam wyzywal na nich, bo mowil ze cos bylo mowione ze te pieniadze ktore zabiora z in vitro maja przeznaczyc wlasnie na refundacje tych trzecich prenatalnychchore
jednym zabiora zeby drugim dac
A umowilam sie na 11 stycznia na IIIprenatalne
She trzymaj sie kochana i daj koniecznie znac co u was
Kate moj gin stwierdzil, ze te podwyzszenie lozka wiecej daje niz wszystkie leki, bo dziecko sobie przeplywa w dno macicy i nie cisnie na szyjke wiec spokojnie mozesz sprobowac, bo jak ja mu powiedzialam ze czesto z poduszka leze to stwierdzil, ze poducha to nie to samo ...
Cegly troche nie ciekawie by wygladaly wiec mam podlozone panele hehe
Kate84, RudyTygrysek, muminka83, She86, Magda lena, anitka19953 lubią tę wiadomość
Aniołek 6tydz [*]
Zuzia 20tydz [*]
Amelka 25tydz [*]