X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Gośśś Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziu swietne wiesci :) ale masz klocka juz :D fajnie :) niech rosnie jak najwiekszy :D a czemu tak szybko Ci pesser sciagnie?

Magda lena lubi tę wiadomość

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się dziewczyny :)

My dziś byliśmy na zakupach. Kupiliśmy dla mnie i dla małego trochę rzeczy. A potem relaks u znajomej i hybryda na pazurkach ;)

Nie dam rady Was nadrobić bo na tel ciężko. Obiecuje że już będę na bieżąco :)

Gratuluję jedynie udanych wizyt a szpitalnym mamom jak zwykle zaciskam mocno kciuki :*

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena wspaniałe wieści! Bardzo się cieszę :-) Staś Waży pięknie! :-*

MeAmerie <3

km5szbmhexpco9m1.png
  • jusiakp Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde maz przyjechal z meczu ( tak sobie graja z chlopakami co wtorek w pilke nozna ) i mowi ze jeden zaprosil go i brata na meski wieczor i ze pewnie nie bede zadowolona, ja no ze raczej ze nie. Mowil ze nie mowil ze przyjdzie bo musi dostac zezwolenie ode mnie. Naskoczylam na niego ze co on sobie wyobraza ze ja w osmym miesiacu a jemu meskie wieczory w glowie tym bardziej ze ten kumpel byl u nas dwa dni temu a teraz on sie chce pochwalic swoim mieszkaniem i zagrac na play station, to mowie, noo to jeszcze parapetowa do tego, a on ze niee. No i chodzi i klei sie bo czeka czy to przemyslalam i co powiem. Wkurza mnie to ze on ma tu mecz, tu kolega przyjdzie, teraz on do niego, potem sylwester, tez popije, a ja.. nic tylko siedzenie w domu, nie przemeczanie sie.. no mowil ze z to bysmy do kina pojechali sobie z mlodym np. Radzcieeeee

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gośśś, tak mi mówili w szpitalu (1,5 msc temu) i dziś lekarz potwierdził, że w 36 tc pessar zdejmujemy. Pewnie skoro pessar przytrzymał mi szyjkę, która jest w miarę długa, bo ma 18 mm to musimy dać jej czas na skrócenie. Niby nagły nacisk dziecka po zdjęciu pessara + rozwarcie na opuszek palca może spowodować, że urodzę kilka dni po zdjęciu, ale to już będzie bezpieczny termin. Prawdę mówiąc i tak chciałabym urodzić w 38tc.
    Najbardziej to boję się wywoływania porodu. Te baloniki, żele, leżenie z oksytocyną kilka godzin. Męczarnia. Marzy mi się poród, w którym akcja porodowa zacznie się sama.

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda lena super wieści! :) widzę, że Twój Młody chyba przebija nawet mojego z tą wagą i wielkością :D ciekawe jaka będzie różnica jak urodzimy :P

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2u7y5mq.jpg

Magda lena, Gośśś, Est, Czarodziejka87, ksanka, Karka, Mania1718, Kajola, RudyTygrysek, A.Kasia, Mietka 30:), Karolina@, alinalii, anitka19953 lubią tę wiadomość

28whyx8d41olhvnv.png
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    Magda lena super wieści! :) widzę, że Twój Młody chyba przebija nawet mojego z tą wagą i wielkością :D ciekawe jaka będzie różnica jak urodzimy :P
    Dokładnie. Jestem ciekawa jaka będzie rozbieżność jak urodzimy.

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena ale duży już Twój synuś! Gratuluję! :-)

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Gośśś Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziu w sumie to tak, to juz bedzie bezpieczny czas wiec chocbys zaczela od razu rodzic to malutki bedzie bezpieczny :) moj gin wczoraj mi powiedzial, ze bardzo dobrze bedzie jak dotrwam do 34tyg wtedy moge nawet rodzic i bedzie wszystko ok :)
    Heh masz racje ze oksytocyna, balonik itp to nic przyjemnego :/ przechodzilam to jak Zuzie rodzilam :/ nie wspominam tego dobrze :/

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene poryczalam sie!

Madlene.:) lubi tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
  • Martka89 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, jestem po wizycie. Troche zmartwiona :( szyjka z 4 cm w 2 tyg zeszła na 3 cm. Wiadomo, nie ma tragedii bo jest zamknięta ale mam odpuścić większość obowiązków i leżeć. Kontrola za 2 tygodnie zeby zobaczyć czy sie nie skraca. Troche sie boje...w trakcie badania stwierdził Ze mało wód na jego oko ale pomierzyl i AFI wyszło 10, powiedział ze jednak ok, bez szerszego komentarza, dlatego pytałam was czy wiecie i jak to u was wyglada. Poza tym z małym ok, waga 1220, przepływy pępowinowe i w tętnicach mózgu ok. Ehh niby powiedział żebym sie nie martwiła ale s ogole mnie ta wizyta nie uspokoiła ;/

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • edyś Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 00:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena, nic na siłę Ci nie mogą zrobić.
    Czytałam ostatnio fajny, choć długi artykuł nt. porodu aktywnego. http://www.rodzicpoludzku.pl/Wiedza-o-porodzie/Aktywne-prowadzenie-porodu-czyli-porod-pod-kontrola.html
    Dziewczyny czytajcie, żeby później nikt krzywdy nam nie zrobił, tylko dlatego, że kawa mu stygnie.

l22ncwa15v2ncszo.png
  • She86 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 04:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rany ja jeszcze nic nie pospalam. Kroplowka do 24. Potem do 3 koleżanka chrapala :( a późnej odeszły jej wody i ktg do wpół do 4. I poszła na cc. Jest w 34 tc

Natalia <3 27.03.2016
    3i49krhmwfp2unuq.png
    ckaiqqmzo2wel1fv.png

• Kokaina Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 04:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She, współczuję.
    Mnie z kolei pali taka przeokropna zgaga, że też nie mogę spać :(

She86 lubi tę wiadomość

Synek 2016 r. ♥️
    Synek 2020 r. 💚

• ksanka Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 06:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She przykro mi słyszeć że tak się meczysz, zawsze najgorszy jest początek później jakiś organizm akceptuje ten dziwny szpitalny rytm.
    Mam nadzieję że cię zreperuja i dotrzymacie w dwupaku jak najdłużej!

She86 lubi tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 06:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I witam się z wami w moim 32tc czyli skończonym 31 tc.
    I lecimy dalej do skończonego 34 jeszcze 20 dni.

aleksandrazz, Czarodziejka87, Kajola, Kate84, RudyTygrysek, A.Kasia, perła ziemi, d'nusia, Kokaina, Mietka 30:), Izoleccc, Karka, Madlene.:), Karolina@, Magda lena, krówka_muffka lubią tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Olu co u ciebie? Jakie plany mają co do ciebie?

bl9cuay3kworwxbg.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Temperatura spadla na szczęście. Co do planów nie wiem, nie badali mnie od ponad tygodnia. Leżeć i jeszcze raz leżeć nic nie można zrobić. Mam wielką nadzieję dotrwac do 34 tyg, jak byłam w 27 i pytałam się lekarza ile musze jeszcze wytrzymać żeby dziecko przeżylo, powiedział minimum 30 tydz, odmawialam już kilka dni wtedy Nowenne Pompejanską i obliczylam ze cześć blagalna kończę równo w 30 tyg, a część chwalebną w 33 tyg i 6 dniu. Wierzę że to dobry znak :-)

A.Kasia, Mietka 30:), Karolina@, She86, krówka_muffka, Kaarolina lubią tę wiadomość

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olu cieszę się że, temperatura spadła. Co do lezenia no cóż dla lepszego dobra to i na gwoździu można.
    Mery niech będzie grzeczna i siedzi w bezpiecznym domku mamusinego brzuszka. I zaliczamy wszystkie kolejne wyznaczone przez nas granice. 34tydzień, 36 tydzień itp.
    Ja wierzę że Nowenna i twoja szczera wiara pomaga.
    Trzymajcie się ciepło zdrowo i mocno

Kate84, Mietka 30:) lubią tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
‹‹ 1434 1435 1436 1437 1438 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ