Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam się dziewczyny
My dziś byliśmy na zakupach. Kupiliśmy dla mnie i dla małego trochę rzeczy. A potem relaks u znajomej i hybryda na pazurkach
Nie dam rady Was nadrobić bo na tel ciężko. Obiecuje że już będę na bieżąco
Gratuluję jedynie udanych wizyt a szpitalnym mamom jak zwykle zaciskam mocno kciuki :*Synuś Antoś - 23.03.2016r. -
Kurde maz przyjechal z meczu ( tak sobie graja z chlopakami co wtorek w pilke nozna ) i mowi ze jeden zaprosil go i brata na meski wieczor i ze pewnie nie bede zadowolona, ja no ze raczej ze nie. Mowil ze nie mowil ze przyjdzie bo musi dostac zezwolenie ode mnie. Naskoczylam na niego ze co on sobie wyobraza ze ja w osmym miesiacu a jemu meskie wieczory w glowie tym bardziej ze ten kumpel byl u nas dwa dni temu a teraz on sie chce pochwalic swoim mieszkaniem i zagrac na play station, to mowie, noo to jeszcze parapetowa do tego, a on ze niee. No i chodzi i klei sie bo czeka czy to przemyslalam i co powiem. Wkurza mnie to ze on ma tu mecz, tu kolega przyjdzie, teraz on do niego, potem sylwester, tez popije, a ja.. nic tylko siedzenie w domu, nie przemeczanie sie.. no mowil ze z to bysmy do kina pojechali sobie z mlodym np. Radzcieeeeejusiakp
-
Gośśś, tak mi mówili w szpitalu (1,5 msc temu) i dziś lekarz potwierdził, że w 36 tc pessar zdejmujemy. Pewnie skoro pessar przytrzymał mi szyjkę, która jest w miarę długa, bo ma 18 mm to musimy dać jej czas na skrócenie. Niby nagły nacisk dziecka po zdjęciu pessara + rozwarcie na opuszek palca może spowodować, że urodzę kilka dni po zdjęciu, ale to już będzie bezpieczny termin. Prawdę mówiąc i tak chciałabym urodzić w 38tc.
Najbardziej to boję się wywoływania porodu. Te baloniki, żele, leżenie z oksytocyną kilka godzin. Męczarnia. Marzy mi się poród, w którym akcja porodowa zacznie się sama. -
Madziu w sumie to tak, to juz bedzie bezpieczny czas wiec chocbys zaczela od razu rodzic to malutki bedzie bezpieczny
moj gin wczoraj mi powiedzial, ze bardzo dobrze bedzie jak dotrwam do 34tyg wtedy moge nawet rodzic i bedzie wszystko ok
Heh masz racje ze oksytocyna, balonik itp to nic przyjemnegoprzechodzilam to jak Zuzie rodzilam
nie wspominam tego dobrze
Aniołek 6tydz [*]
Zuzia 20tydz [*]
Amelka 25tydz [*]
-
Hej, jestem po wizycie. Troche zmartwiona
szyjka z 4 cm w 2 tyg zeszła na 3 cm. Wiadomo, nie ma tragedii bo jest zamknięta ale mam odpuścić większość obowiązków i leżeć. Kontrola za 2 tygodnie zeby zobaczyć czy sie nie skraca. Troche sie boje...w trakcie badania stwierdził Ze mało wód na jego oko ale pomierzyl i AFI wyszło 10, powiedział ze jednak ok, bez szerszego komentarza, dlatego pytałam was czy wiecie i jak to u was wyglada. Poza tym z małym ok, waga 1220, przepływy pępowinowe i w tętnicach mózgu ok. Ehh niby powiedział żebym sie nie martwiła ale s ogole mnie ta wizyta nie uspokoiła ;/
-
Magdalena, nic na siłę Ci nie mogą zrobić.
Czytałam ostatnio fajny, choć długi artykuł nt. porodu aktywnego. http://www.rodzicpoludzku.pl/Wiedza-o-porodzie/Aktywne-prowadzenie-porodu-czyli-porod-pod-kontrola.html
Dziewczyny czytajcie, żeby później nikt krzywdy nam nie zrobił, tylko dlatego, że kawa mu stygnie. -
I witam się z wami w moim 32tc czyli skończonym 31 tc.
I lecimy dalej do skończonego 34 jeszcze 20 dni.aleksandrazz, Czarodziejka87, Kajola, Kate84, RudyTygrysek, A.Kasia, perła ziemi, d'nusia, Kokaina, Mietka 30:), Izoleccc, Karka, Madlene.:), Karolina@, Magda lena, krówka_muffka lubią tę wiadomość
-
Temperatura spadla na szczęście. Co do planów nie wiem, nie badali mnie od ponad tygodnia. Leżeć i jeszcze raz leżeć nic nie można zrobić. Mam wielką nadzieję dotrwac do 34 tyg, jak byłam w 27 i pytałam się lekarza ile musze jeszcze wytrzymać żeby dziecko przeżylo, powiedział minimum 30 tydz, odmawialam już kilka dni wtedy Nowenne Pompejanską i obliczylam ze cześć blagalna kończę równo w 30 tyg, a część chwalebną w 33 tyg i 6 dniu. Wierzę że to dobry znak
A.Kasia, Mietka 30:), Karolina@, She86, krówka_muffka, Kaarolina lubią tę wiadomość
"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
J 15, 7
Dziękuję za groszka -
Olu cieszę się że, temperatura spadła. Co do lezenia no cóż dla lepszego dobra to i na gwoździu można.
Mery niech będzie grzeczna i siedzi w bezpiecznym domku mamusinego brzuszka. I zaliczamy wszystkie kolejne wyznaczone przez nas granice. 34tydzień, 36 tydzień itp.
Ja wierzę że Nowenna i twoja szczera wiara pomaga.
Trzymajcie się ciepło zdrowo i mocno
Kate84, Mietka 30:) lubią tę wiadomość