X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • She86 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renka88 wrote:
    Ojej trzymaj się dzielnie! A wcześniej ile miała?
    wcześniej było ponad 3 cm. Wyszedł jeszcze jeden problem :/ crp 68, po powtorzeniu 62. Cholerka to już wyszłam do domu na sylwestra :(

Natalia <3 27.03.2016
    3i49krhmwfp2unuq.png
    ckaiqqmzo2wel1fv.png

• Renka88 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cholipa! She olać Sylwka ważne, że jesteś pod opieką :*

Ach te szyjki, jestem ciekawa sama ile moja ma.. Strach się bać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2015, 18:44

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • domiii Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M+M+? wrote:
    Dziewczęta, od którego skończonego tygodnia zaczyna się ósmy miesiąc?

dla mnie wg najbardziej wiarygodnego źródła 8 miesiąc zaczyna się w 32 tygodniu (skończony 31 tc) :) czyli za tydzień u Ciebie, choć belly pokazało Ci już dzisiaj, ale belly zawsze pokazuje wszystko tydzień wcześniej :)

M+M+? lubi tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te szyjki to tykająca bombka. Z dnia na dzień się może skracać i nie ma reguły, każdego może to dotyczyć. Za każdym razem jak idę do lekarza to się boje czy jest ok.

Kasmira też mam jakieś lęki ostatnio ogólnie o wszystko. Hormony chyba szaleją i różne humory się ma.

Mój kochany nadał mi nową ksywę :P Mówi do mnie słoniątko hihih. Stwierdził że śmiesznie wygląda moje ciałko, chude ręce, nóżki i wieeelki brzuch. Muszę mojego męża też dzisiaj pochwalić sprawił mi ogromną przyjemność. Podczas robienia zakupów typu mleko, chleb itp. w carefourze, gdy chodziliśmy alejkami nagle stanął i popatrzył mi w oczy i powiedział " Ale ty jesteś piękna w tej ciąży, że nie mógł sobie wyobrazić piękniejszej matki swojego dziecka." Miło mi się zrobiło, dobrze jest mieć go przy sobie <3

domiii, Est, Czarodziejka87, Kate84, A.Kasia, olatychy, MeAmerie, Renka88, perła ziemi, RudyTygrysek, d'nusia, Izoleccc, Mietka 30:), muminka83, Karka lubią tę wiadomość

28whyx8d41olhvnv.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene cudne słowa <3

She trzymaj się Kochana i dawaj nam znać co się dzieje!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2015, 19:03

She86 lubi tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gośś a wyżej masz nogi czy głowę ?

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• olatychy Ekspertka

Wysłany: 29 grudnia 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    My już po wizycie i szkole rodzenia. Mały dzisiaj nie chciał się pokazać i zasłaniał buźkę rączkami ale mam jakieś zdjęcie :) niestety jakość średnia bo to zdjęcie telefonem zrobione

11llaih.jpg
    j82txz.png
    2pt83kz.png

Czarodziejka87, Kate84, Est, Madlene.:), Renka88, wiewiórka17, perła ziemi, RudyTygrysek, d'nusia, Izoleccc, Mietka 30:), muminka83, She86, Magda lena, alinalii, Karka, Karolina@, anitka19953, Kaarolina lubią tę wiadomość

Samuel <3
    mhsv9vvjnfioahrm.png
  • Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She trzymaj się!!:*

Kurcze co jest z tymi szyjkami aż się boję jak tam moja okaże się 5 stycznia na wizycie..

Madlene ale romantycznie!<3

Olatychy ale super fotki mały jaki pocieszny;D Jakby mówił : żadnych zdjęć! Hehe ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2015, 19:20

olatychy, She86 lubią tę wiadomość

Filip 28.03.2016 <3
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasmira super, gratuluję i bardzo się cieszę :-)

MadlenePięknie powiedział :-)

OlaTychy<3

Kurcze mi gin tydzień temu przy tej skróconej szyjce dał skierowanie na crp i chciałam zrobić za tydzień przed wizytą ale może lepiej wcześniej jak to takie ważne?

olatychy lubi tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She86 - zapewne nie będzie miło oglądać pokazy fajerwerków zza szpitalnego okna, ale musisz zacisnąć zęby. Najważniejsze, że z maleństwem w brzuszku. Dawaj znać co się dzieje u Ciebie. Ja w sumie od tygodnia żyję z taką tykającą bombą. Tydzień temu moja szyja miała 27mm. Za tydzień idę na kontrolę i chyba w razie w wrzucę torbę do samochodu...

Madlene - ależ Ci posłodził! faaajnie :)

Olatychy - ależ słodziak z Twojego syneczka. A jaką dużą rączkę już ma :)

olatychy, She86 lubią tę wiadomość

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • Gośśś Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Est nogi mam wyzej :-)

Olatychy sliczny synus :-)

Est, olatychy lubią tę wiadomość

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • MeAmerie Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasmira wrote:

Właśnie dzis sobie myslałam co mi da a co zabierze dziecko....jakieś lęki mam że to już tak blisko. Że z jednej strony nie mogę sie doczekać kiedy wezmę małą i przytulę a z drugiej strony, że będę musiała być na kazde jej zawołanie, zero laby. I sama sie pózniej na siebie złoszcze że mam takie myśli :(

Myślę że to normalne.
    Ja dzisiaj np. rozmawiałam z mamą że kolejny rok, kolejny rok więcej w metryce i mówię że chciałabym mieć 20 lat....ale się zastanowiłam i mówię "nie, 20 nie bo bym jeszcze Leosia nie miała".
    Dla mnie i męża synek jest częścią nas, nie wiem co ja robiłam jak go nie było, miałam tyle czasu. Dziecko to obowiązek, jak cierpi albo choruje, płacze to my płaczemy z nim, ale jak się śmieje, cieszy wszystkim to my cieszymy się podwójnie. Ciężko mi opisać to, ale dla nas synek to taka brakująca część. Podoba mi się piosenka "obiecuję ci" natali nykiel z buką, tam pada zdanie "Twoje serce to ułamek, zawsze tworzy z kimś całość" i tak też jest - synek jest brakującym elementem w naszej ukłądance. Całkowicie przewartościował nasze życie. Trzeba tylko pamiętać żeby o mężu/partnerze nie zapominać, bo często po porodzie facet idzie w odstawkę.
    My właśnie rok temu poczuliśmy że brakuje nam jeszcze jednej małej części w naszej rodzinie, i takim oto sposobem będziemy modelem rodziny 2+2.
    Ja też się boję jak ogarnę 2 dzieci, ale tak sobie myślę że daję sobie radę z jednym, to dam i z dwójką....z tym ze ja już pod koniec kwietnia wracam do pracy.....

Est, Madlene.:), Czarodziejka87, RudyTygrysek, kateee, M+M+?, muminka83, Karka, Kate84, Kasmira, ksanka, Karolina@, Kaarolina lubią tę wiadomość

mhsvpiqve8v6pwb7.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pięknie to napisałaś Amerie <3

MeAmerie, M+M+?, muminka83 lubią tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Martka89 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy AFI 10 to prawidłowa ilośc wód płodowych?

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka89 z tego co pamiętam to AFI powinno być między 5-20, ja mam 13 i jest prawidłowe. Ale nie wiem czy nie ma jeszcze podziału na wiek ciąży, to już może ktoś bardziej elokwentny będzie wiedział.

28whyx8d41olhvnv.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamka wrote:
    dziewczymy mam pytanie to III prenatalne miałyście na nfz u tego lekarza co poprzednie czy u prowadzącego? bo mój na 1 i 2 mówił kiedy sie doczekać a teraz cisza...

na NFZ jest pierwsze i drugie. To miałam refundowane.
    III badanie prenatalne nie jest refundowane. Cena w zależności od miejsca. Ja płacę 270 zł z płytką. Badanie mam mieć 19 stycznia. Robię je tylko dlatego że tylko podczas tego badania mogą zobaczyć czy dziecko ma już objawy choroby genetycznej po mnie. Jeśli tak to mogę już szukać neurologa i genetyka.

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Magda lena Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shea - 3majcie się dzielnie. A trafiłaś do szpitala, bo miałaś jakieś skurcze i pojechałas na IP, czy ze skierowaniem od lekarza?
    Nie myśl, że zaraz sylwester, Nowy Rok. Olej to! Dziecko najwazniejsze!

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po wizycie. Staś waży 2,2 kg ... szok. Ten dzieciak jest niemożliwy. Później wstawię Wam zdjęcie jego buźki 3D. Widać, że klopsik będzie, taki pączek na buzi....
    Szyjka bez zmian, rozwarcie bez zmian! Czyli bardzo dobrze.
    Leżenie naprawdę dużo pomogło!
    Za 4 tyg ściągamy pessar.

Czarodziejka87, d'nusia, A.Kasia, olatychy, Madlene.:), alinalii, RudyTygrysek, paola87, Karka, perła ziemi, muminka83, Gośśś, Renka88, Kate84, domiii, Kasmira, Est, aleksandrazz, Izoleccc, Lilou1984, MeAmerie, Mietka 30:), Karolina@, krówka_muffka, anitka19953, Kaarolina lubią tę wiadomość

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarodziejko - Wszystkiego co najpiękniejsze! Samych słonecznych dni w życiu! Szczęścia i radości. Bezbolesnego porodu w terminie! :)

Kasiu - Cudowne zdjęcie. Tak sobie ostatnio myślałam, że takie zdjęcia to taka cudna pamiątka. My takich nie mamy, a nasze dzieciaczki już będą miały ;) Super.

Ja na początek użyję dla małego kosmetyków z Musteli , bo dostałam w prezencie cały komplet. Później przejdę na HIPPA. Prawdę mówiąc od początku chciałam HIPPA, no ale jak dostaliśmy mustelę to już to zużyjemy.

Alinalii - gratuluję pozytywnych wiadomości od ZUSu. Ufff

alinalii, Czarodziejka87 lubią tę wiadomość

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda lena super wieści! :)
    I synek jak już duży w szoku jestem ;)Gratuluję udanej wizyty :)

Magda lena lubi tę wiadomość

Filip 28.03.2016 <3
‹‹ 1433 1434 1435 1436 1437 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ