Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
M+M+? wrote:Dziewczęta, od którego skończonego tygodnia zaczyna się ósmy miesiąc?
dla mnie wg najbardziej wiarygodnego źródła 8 miesiąc zaczyna się w 32 tygodniu (skończony 31 tc)czyli za tydzień u Ciebie, choć belly pokazało Ci już dzisiaj, ale belly zawsze pokazuje wszystko tydzień wcześniej
M+M+? lubi tę wiadomość
-
Te szyjki to tykająca bombka. Z dnia na dzień się może skracać i nie ma reguły, każdego może to dotyczyć. Za każdym razem jak idę do lekarza to się boje czy jest ok.
Kasmira też mam jakieś lęki ostatnio ogólnie o wszystko. Hormony chyba szaleją i różne humory się ma.
Mój kochany nadał mi nową ksywęMówi do mnie słoniątko hihih. Stwierdził że śmiesznie wygląda moje ciałko, chude ręce, nóżki i wieeelki brzuch. Muszę mojego męża też dzisiaj pochwalić sprawił mi ogromną przyjemność. Podczas robienia zakupów typu mleko, chleb itp. w carefourze, gdy chodziliśmy alejkami nagle stanął i popatrzył mi w oczy i powiedział " Ale ty jesteś piękna w tej ciąży, że nie mógł sobie wyobrazić piękniejszej matki swojego dziecka." Miło mi się zrobiło, dobrze jest mieć go przy sobie
domiii, Est, Czarodziejka87, Kate84, A.Kasia, olatychy, MeAmerie, Renka88, perła ziemi, RudyTygrysek, d'nusia, Izoleccc, Mietka 30:), muminka83, Karka lubią tę wiadomość
-
Hej
My już po wizycie i szkole rodzenia. Mały dzisiaj nie chciał się pokazać i zasłaniał buźkę rączkami ale mam jakieś zdjęcieniestety jakość średnia bo to zdjęcie telefonem zrobione
Czarodziejka87, Kate84, Est, Madlene.:), Renka88, wiewiórka17, perła ziemi, RudyTygrysek, d'nusia, Izoleccc, Mietka 30:), muminka83, She86, Magda lena, alinalii, Karka, Karolina@, anitka19953, Kaarolina lubią tę wiadomość
Samuel
-
She trzymaj się!!:*
Kurcze co jest z tymi szyjkami aż się boję jak tam moja okaże się 5 stycznia na wizycie..
Madlene ale romantycznie!
Olatychy ale super fotki mały jaki pocieszny;D Jakby mówił : żadnych zdjęć! HeheWiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2015, 19:20
olatychy, She86 lubią tę wiadomość
Filip 28.03.2016
-
Kasmira super, gratuluję i bardzo się cieszę
MadlenePięknie powiedział
OlaTychy
Kurcze mi gin tydzień temu przy tej skróconej szyjce dał skierowanie na crp i chciałam zrobić za tydzień przed wizytą ale może lepiej wcześniej jak to takie ważne?olatychy lubi tę wiadomość
-
She86 - zapewne nie będzie miło oglądać pokazy fajerwerków zza szpitalnego okna, ale musisz zacisnąć zęby. Najważniejsze, że z maleństwem w brzuszku. Dawaj znać co się dzieje u Ciebie. Ja w sumie od tygodnia żyję z taką tykającą bombą. Tydzień temu moja szyja miała 27mm. Za tydzień idę na kontrolę i chyba w razie w wrzucę torbę do samochodu...
Madlene - ależ Ci posłodził! faaajnie
Olatychy - ależ słodziak z Twojego syneczka. A jaką dużą rączkę już maolatychy, She86 lubią tę wiadomość
-
Kasmira wrote:
Właśnie dzis sobie myslałam co mi da a co zabierze dziecko....jakieś lęki mam że to już tak blisko. Że z jednej strony nie mogę sie doczekać kiedy wezmę małą i przytulę a z drugiej strony, że będę musiała być na kazde jej zawołanie, zero laby. I sama sie pózniej na siebie złoszcze że mam takie myśli
Myślę że to normalne.
Ja dzisiaj np. rozmawiałam z mamą że kolejny rok, kolejny rok więcej w metryce i mówię że chciałabym mieć 20 lat....ale się zastanowiłam i mówię "nie, 20 nie bo bym jeszcze Leosia nie miała".
Dla mnie i męża synek jest częścią nas, nie wiem co ja robiłam jak go nie było, miałam tyle czasu. Dziecko to obowiązek, jak cierpi albo choruje, płacze to my płaczemy z nim, ale jak się śmieje, cieszy wszystkim to my cieszymy się podwójnie. Ciężko mi opisać to, ale dla nas synek to taka brakująca część. Podoba mi się piosenka "obiecuję ci" natali nykiel z buką, tam pada zdanie "Twoje serce to ułamek, zawsze tworzy z kimś całość" i tak też jest - synek jest brakującym elementem w naszej ukłądance. Całkowicie przewartościował nasze życie. Trzeba tylko pamiętać żeby o mężu/partnerze nie zapominać, bo często po porodzie facet idzie w odstawkę.
My właśnie rok temu poczuliśmy że brakuje nam jeszcze jednej małej części w naszej rodzinie, i takim oto sposobem będziemy modelem rodziny 2+2.
Ja też się boję jak ogarnę 2 dzieci, ale tak sobie myślę że daję sobie radę z jednym, to dam i z dwójką....z tym ze ja już pod koniec kwietnia wracam do pracy.....Est, Madlene.:), Czarodziejka87, RudyTygrysek, kateee, M+M+?, muminka83, Karka, Kate84, Kasmira, ksanka, Karolina@, Kaarolina lubią tę wiadomość
-
kamka wrote:dziewczymy mam pytanie to III prenatalne miałyście na nfz u tego lekarza co poprzednie czy u prowadzącego? bo mój na 1 i 2 mówił kiedy sie doczekać a teraz cisza...
na NFZ jest pierwsze i drugie. To miałam refundowane.
III badanie prenatalne nie jest refundowane. Cena w zależności od miejsca. Ja płacę 270 zł z płytką. Badanie mam mieć 19 stycznia. Robię je tylko dlatego że tylko podczas tego badania mogą zobaczyć czy dziecko ma już objawy choroby genetycznej po mnie. Jeśli tak to mogę już szukać neurologa i genetyka. -
My po wizycie. Staś waży 2,2 kg ... szok. Ten dzieciak jest niemożliwy. Później wstawię Wam zdjęcie jego buźki 3D. Widać, że klopsik będzie, taki pączek na buzi....
Szyjka bez zmian, rozwarcie bez zmian! Czyli bardzo dobrze.
Leżenie naprawdę dużo pomogło!
Za 4 tyg ściągamy pessar.
Czarodziejka87, d'nusia, A.Kasia, olatychy, Madlene.:), alinalii, RudyTygrysek, paola87, Karka, perła ziemi, muminka83, Gośśś, Renka88, Kate84, domiii, Kasmira, Est, aleksandrazz, Izoleccc, Lilou1984, MeAmerie, Mietka 30:), Karolina@, krówka_muffka, anitka19953, Kaarolina lubią tę wiadomość
-
Czarodziejko - Wszystkiego co najpiękniejsze! Samych słonecznych dni w życiu! Szczęścia i radości. Bezbolesnego porodu w terminie!
Kasiu - Cudowne zdjęcie. Tak sobie ostatnio myślałam, że takie zdjęcia to taka cudna pamiątka. My takich nie mamy, a nasze dzieciaczki już będą miałySuper.
Ja na początek użyję dla małego kosmetyków z Musteli , bo dostałam w prezencie cały komplet. Później przejdę na HIPPA. Prawdę mówiąc od początku chciałam HIPPA, no ale jak dostaliśmy mustelę to już to zużyjemy.
Alinalii - gratuluję pozytywnych wiadomości od ZUSu. Ufffalinalii, Czarodziejka87 lubią tę wiadomość