Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
nienawidzę prasować !!
ale prasowanie pieluch i małych ubranek mojej Emmy
coś pięknegochwilo trwaj !
Love_life, nataliano, foxica, muminka83, Czarodziejka87, ksanka, Kate84, Madzialena90 lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry:)
Renka mam mega upławy od kilku dni. Nawet dzisiaj się zastanawiałam skąd to. Dodam że ja nie przyjmuje obecnie nic dopochwowo.
domiii mój dzidzioch tak mnie ciśnie tam na dole że nie mogę spać czasami, a jak się jeszcze bardziej z lewej strony zacznie wywijać to już masakra. Po dłuższym chodzeniu zawsze czuje dół brzucha. Ginek twierdzi ze jestem już w 8 m-cu, dziecko nisko więc ma prawo boleć
Mój M. mnie tak wnerwia że wczoraj to myślałam że dom rozniosę. A poszło właśnie o "piwko", bo mu nagle naszła ochota, więc ja na niego ze jest nie odpowiedzialny i trochę przekleństw poleciało
Chyba jesteśmy mało wyrozumiałe, bo ja się wkurzam o wszystko, biedny musi obrywać
-
Ci lekarze tylko straszą...no ale dobrze że u Gosi i Marty wszystko okej. Kasia miałam to samo w nocy,nawet nie chce wiedzieć jak ten pęcherz wygląda w środku;d Stwierdziłam że muszę siedzieć cały dzień u szwagierki bo przez piski jej 3 letniej córki Marysia jest bardzo spokojna;d A co do upławów biorę luteinę 100 cztery razy dziennie to możecie sobie wyobrazić...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2016, 11:25
"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
J 15, 7
Dziękuję za groszka -
aleksandrazz wrote:Straszna ze mnie matka będzie.
A ja myślę, że będzie z Ciebie wspaniała matka!
Jak tak czytam o tym, co przechodzisz i jaka jesteś dzielna, to nie mam wątpliwości.
Pozdrawiam Was, kochane Marcówki!
Cały czas jestem tu z Wami i podczytuję.
Ale jesteście dzielne. Ciągle jakieś kłody pod nogi, a Wy ciśnienie do przodu i ciągle razem tutaj w takim wielkim gronie. Kibicuję Wam, razem z Wami odliczam dni.
Jak tak Was czytam, to jeszcze bardziej żałuję, że nie będę spełnioną marcówką, bo być jedną z Was i przeżywać tu wspólnie luty i marzec to by była super sprawaWiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2016, 11:35
A.Kasia, Czarodziejka87, foxica, muminka83, ksanka, alinalii, Lilou1984, Hannia123, d'nusia, Est, Falon, Kate84, Madzialena90, Mietka 30:), Karka lubią tę wiadomość
-
Dzień Dobry!
Renka i ja mam upławy, ale też coś tam czasem zaswędzi, więc pewnie poproszę we wtorek lekarza o przepisanie czegoś.
Domii ja jestem dość aktywna, chodzę a raczej biegam czy tam truchtam praktycznie cały dzień, i jest ok, ale jak się położę to masakra, czuję małego tak nisko że czasami boję się że on mi wyjdzie dołem. Dobrze że nie muszę nic aplikować dowcipnie, bo aż się boję tam rękę wkładać ;/ mężowi też już raczej powiedziałam że nici z seksu bo się po prostu już boję.
Dzień Dobry!
Ja wczoraj ostatnie zdjęcia miałam, dzisiaj od rana z synkiem w domu siedzimy. Zupka wstawiona, mięsko zaraz robię i idziemy do pokoiku Emila urządzać -
Dzięki Dziewczyny!
trochę się zmartwiłam po prostu bo zawsze bolało mnie spojenie i okolice po dłuższym chodzeniu, a teraz po nocy czyli praktycznie bez ruchu taki ból...
do tego bóle miesiączkowe
A.Kasia piękny rysunek
aleksandrazz nie, lekarz nic mi nie mówił o leżeniu... ale mam wizytę w poniedziałek kontrolną to zobaczymy co i jak. -
A.Kasia wrote:Identycznie mam
Do tego sytuacja w mojej macicy wygląda obecnie tak:
Kasia to wyobraź sobie ten obrazek tylko jak pęcherz ściskany dwiema dupkami a do tego drugi obrazek by się przydał jak dwa maluchy grają nim jak piłka do nogino u mnie wypisz wymaluj
Ja tez mam baaaardzo mokro nie dość że w ciąży się zwiększa wydzielanie śluzu to w dodatku mam tą infekcje co pewnie nie pomagavWiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2016, 11:42
A.Kasia, ksanka lubią tę wiadomość
-
Domi nie zazdroszczę bólu, ja nawet jak posiedzę chwilę za długo to jak wstanę to mnie wszystkie kości na dole bolą, najgorzej w nocy bo promieniuje od bolacych bioder do tego spojenie i czasem ledwo do ubikacji kustykam
ale mój gin też powtarza że teraz będzie już normalne że czuję dyskomfort (mało powiedziane)
-
Dziękuję za odpowiedzi w sprawie upławów.
Mnie przeraziła ilość, a swędzi mnie bardziej po podcieraniu! zobaczymy za tydzień wizyta to się okaże. Ostatnio było okej, a teraz nic nie aplikuje dopochwowo więc może jestem przewrażliwiona i podrażniona od wkładek. -
Hej Dziewczynki
A ja zaczynam wreszcie 34 tydzień
Jak to poważnie brzmi
Wczoraj oglądałam porodówkę i jestem przerażona, bo to wszystko staje się coraz bardziej realne...
Foxica, ja pierwszą czkawkę poczułam w 29 tygodniu, uwierz mi nie idzie tego pomylić z niczym innymJak poczujesz to na pewno nie będziesz miała wątpliwości
Kasia, to zdjęcie to chyba rentgen mojego brzuchaJa zawsze byłam z tych często sikających, ale teraz to nawet do sklepu nie idzie wyjść
Przed snem kilka razy sikam, a jak już zasnę, to co 2 godziny pobudka i znowu kibelek.
Domii ja właśnie dziś w nocy jak wracałam z wc to miałam pierwszy raz taki ból w kroczu, jakby mi miednica miała popękaćJakoś się doczołgałam do łóżka i jak się położyłam to już było dobrze.
A.Kasia, muminka83, ksanka, Hannia123, Kate84, Madzialena90, Mania1718 lubią tę wiadomość
-
Madlene.:) wrote:Dzień dobry:)
Renka mam mega upławy od kilku dni. Nawet dzisiaj się zastanawiałam skąd to. Dodam że ja nie przyjmuje obecnie nic dopochwowo.
domiii mój dzidzioch tak mnie ciśnie tam na dole że nie mogę spać czasami, a jak się jeszcze bardziej z lewej strony zacznie wywijać to już masakra. Po dłuższym chodzeniu zawsze czuje dół brzucha. Ginek twierdzi ze jestem już w 8 m-cu, dziecko nisko więc ma prawo boleć
Mój M. mnie tak wnerwia że wczoraj to myślałam że dom rozniosę. A poszło właśnie o "piwko", bo mu nagle naszła ochota, więc ja na niego ze jest nie odpowiedzialny i trochę przekleństw poleciało
Chyba jesteśmy mało wyrozumiałe, bo ja się wkurzam o wszystko, biedny musi obrywać
Poszło o jedno pifko---- no to chyba rzeczywiście hormonyMadlene.:) lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEch, to jak widać uroki trzeciego trymestru dopadły nas na całego
Paulina - współczuję problemuMnie na szczęście ta "przyjemność" ominęła ale moja siostra miała hemoroidy już od połowy ciąży i słyszałam jaki to dyskomfort.
Mnie dodatkowo od wczoraj dopadły jakby zakwasy w pachwinach. Uczucie jakbym sobie walnęła godzinny trening z Chodakowską -
Bardzo wam dziewczyny współczuje Tych wszystkich problemów z ciążą.
Większość negatywnych objawów mnie ominęło za co jestem wdzięczna "losowi" bo jakbym miała mieć powtórkę z rozrywki z pierwszej ciąży to mówię pass. Jednak czytając wasze perypetie jestem godna podziwu waszej determinacji i mimo wszystko uśmiechu na buzi i wiary w lepsze jutro. Jesteście dowodem na to że małe cele popychają nas do celu a nie wielkie wyobrażenia.
annak życzę Ci byś została mamą małego człowieczka na ziemi. Jestem tego pewna że tak się stanie. Już wiesz jak przeciwdziałać i na co chorujesz a to jest pierwszy sygnał że uda się.baassiia, ksanka lubią tę wiadomość
-
paola87 wrote:No właśnie jak to jest z tymi hemoroidami, jak to wygląda? Bo ja cały czas mam wątpliwości, nie wiem czy mam czy nie mam...
przy wejściu do odbytu powinny być takie niby guzki, miękkie, odbyt swędzi czasem i może pojawić się krewka. Miałam ale ufff wchłonęły się. W aptece kupisz maści specjalne dozwolone też w ciąży. Proponuję aby podczas badania u ginekologa przy okazji zobaczył - wtedy będziesz mieć pewność