Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
muminka83 wrote:Hej dziewczynki.
Co do konfliktu. My z mężem mamy. W pierwszej ciąży - nie podawali mi. Nie stwierdzono przeciwciał.
W drugiej przy poronieniu też - nie stwierdzono przeciwciał
i co dziwne teraz w tej nadal nie stwierdzono przeciwciał. Więc nie wiem jak to jest możliwe.
A synek jaką ma gr krwi + czy -? Przeciwciała są gdy 1 dziecko ma +. Moi rodzice mieli konflikt i kiedyś były takie praktyki, że po 1 porodzie zawsze dawali przeciwciała, więc moja mama dostała i po porodzie siostry i po moich urodzinach. Teraz coś pewnie więcej spr, skoro nie dają wszystkim zagrożonym
-
baassiia wrote:A synek jaką ma gr krwi + czy -? Przeciwciała są gdy 1 dziecko ma +. Moi rodzice mieli konflikt i kiedyś były takie praktyki, że po 1 porodzie zawsze dawali przeciwciała, więc moja mama dostała i po porodzie siostry i po moich urodzinach. Teraz coś pewnie więcej spr, skoro nie dają wszystkim zagrożonym
Synek ma - taką jak ja .... i przypuszczam że dlatego. Ja tymi przeciwciałami się nie przejmujejakoś przyjmuje to normalnie. Muszę tylko jeszcze raz zrobić... gdzieś tydzień przed cc
-
Hej dziewczyny:*
U mnie w miarę przespana noc z jedną pobudką na siku teraz zajadam śniadanko:)
Foxica super wyglądaszMnie też się wydaje,że ja z moim jednym bąblem mam większy brzuch niż Ty
Lucky cieszę się,że poranne ktg ładnie wyszło:) 3maj się ciepło:*
Kate84 ale byłaś dopieszczona rzęski,wosk..super;) 3mam kciuki za wizytę!:*
Powodzenia dla wszystkich dziewczyn,które dziś wizytują
Gratuluję nowo rozpoczętych tygodni:)
Ja wczoraj będąc w smykolandzie po karuzele wzięłam na wypróbowanie stanik do karmienia Canpol kosztował 35zł i muszę przyznać,że jest całkiem ok w tej cenie
Pamiętam dziewczyny,że jednaj z Was kumpela polecała te staniki ale nie pamiętam której (skleroza;D)
I skorzystałam z promocji biedronkowej kupiłam Dada 2 (3-6kg) jedno opakowanie na wypróbowanie może akurat się sprawdzą
Widziałam że jeszcze były płyny do prania Lovella za 24.99zł 3l
Miłego dnia Kochane:)
olatychy, Lucky, Kate84 lubią tę wiadomość
Filip 28.03.2016
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnybaassiia wrote:A synek jaką ma gr krwi + czy -? Przeciwciała są gdy 1 dziecko ma +. Moi rodzice mieli konflikt i kiedyś były takie praktyki, że po 1 porodzie zawsze dawali przeciwciała, więc moja mama dostała i po porodzie siostry i po moich urodzinach. Teraz coś pewnie więcej spr, skoro nie dają wszystkim zagrożonym
Basiu, nie podają wszystkim zagrożonym ponieważ koszt jednej dawki immunoglobulin to około 400 zł. W innych krajach wszystkie kobiety z niezgodnością grupy krwi dostają ten preparat. Ja mimo wszystko boję się konfliktu serologicznego, nie mam pewności co mnie jeszcze czeka w tej ciąży, więc ryzyko choroby hemolitycznej u dziecka mnie lekko przeraża -
Siedze w kolejce do usg
Kasiu mam tak samo z tymi przygotowaniami. I u nas wypad do ikei odkladany non stop bez sensownego powodu poza przesądami ktore mnie wkurzaja bo co do wicia tego gniazdka to jestem bardzo niecierpliwa
Wiem ze czkawka to cwiczenie pluc wiec chociaz i wczesniej sie pojawiala to teraz czekam na wzmożoną
Corka byla bez sterydow a i tak miala czkawki non stop, nawet po urodzeniu -
Domiii- dzięki za dopisanie do marcówek
cieszę się,że wypada wedy dzień Twoich urodzin
same fajne Dziewcyzny się rodzą 29 marca w takim razie
Dziewcyzny ja też się budzę po kilka razy w nocy..teaz już tak chyba będzie..brzuch jest duży i ciężko znaleźć odpowiednią pozycję. Wstaję też siku a czasmai się wręcz zmuszam bo rzez tą infekcję dróg moczowych, którą miałam wkręciłam sobie,że muszę często sikać żeby się te bakterie nie namnażały.
Byłam wczotaj na wizycie i infekcja dróg moczowych zniknęłanatomiast mam miękką szyjkę a mała jest ułożona (póki co) głowkowo i nisko i mi napiera na szyjkę także zalecenie mam żeby brać nospę, magnez i oszczędzać się. A no i luteinę dopochwowo dostałam. Miłego dnia dla Was wszystkich!!
domiii lubi tę wiadomość
-
Dziewczynki z dzieciaczkami znajdującymi się już nisko - czy Wy bardzo to odczuwacie? bo mój jest główką w dół w sumie od kilku miesięcy, ale na ostatniej wizycie dr powiedział, że jest bardzo nisko i może mnie boleć jak pochodzę dłużej, co rzeczywiście jest prawdą, ból okropny.
ale dzisiaj rano poszłam po kawę do kuchni i ledwo wróciłam do łożka! taki ból i kłucie jakby to dziecko miało mi wypaść zaraz... -
Madzialena90 wrote:zazdroszczę wam tych przespanych nocy, ja to średnio z 10 razy idę na siku w nocy, potem zanim znajdę odpowiednią pozycję do spania to masakra jakaś eh
Czarodziejka87, foxica, Madzialena90 lubią tę wiadomość
-
Renka88 wrote:Kochane a jak na tym etapie wyglądają u Was upławy? Ja czasem po nocy jestem przerażona. Dużo kremowego mi wylatuje.[/QUOTE
Renka ja też po nocy jak wstanę rano to aż mi po nodze nieraz pocieknie
Tyle tego śluzu szokFilip 28.03.2016
-
domiii wrote:Dziewczynki z dzieciaczkami znajdującymi się już nisko - czy Wy bardzo to odczuwacie? bo mój jest główką w dół w sumie od kilku miesięcy, ale na ostatniej wizycie dr powiedział, że jest bardzo nisko i może mnie boleć jak pochodzę dłużej, co rzeczywiście jest prawdą, ból okropny.
ale dzisiaj rano poszłam po kawę do kuchni i ledwo wróciłam do łożka! taki ból i kłucie jakby to dziecko miało mi wypaść zaraz...
ja odczuwam- tak mi się przynjamniej wydaje- np. jak wstaję z krzesła/fotela do góry to czuję takie parcie albo jak kucnę (czego staram się teraz unikać).Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2016, 10:49
-
nick nieaktualnydomiii wrote:Dziewczynki z dzieciaczkami znajdującymi się już nisko - czy Wy bardzo to odczuwacie? bo mój jest główką w dół w sumie od kilku miesięcy, ale na ostatniej wizycie dr powiedział, że jest bardzo nisko i może mnie boleć jak pochodzę dłużej, co rzeczywiście jest prawdą, ból okropny.
ale dzisiaj rano poszłam po kawę do kuchni i ledwo wróciłam do łożka! taki ból i kłucie jakby to dziecko miało mi wypaść zaraz...
Identycznie mamDo tego sytuacja w mojej macicy wygląda obecnie tak:
Renka88, ksanka, muminka83, M+M+?, Izoleccc, RudyTygrysek, Czarodziejka87, paola87, Paulina2344, Lilou1984, Hannia123, d'nusia, kateee, Kate84, Madzialena90, Mania1718 lubią tę wiadomość
-
Czesc dziewczynki! Byłam wczoraj wieczorem na echo serca i oczywiście wszystko gra!
pani dr rozpływała sie ze wszystko ma takie piękne. Serduszko biło 147-153. I powiedziała ze żadnej tachykardii nie widzi
a ja po tym wszystkim uspokojona
A i pamiętajcie dziewczyny ze mamy zakaz picia zielonej herbaty, bo powoduje przedwczesne zarastanie otworu owalnego który musi byc jeszcze otwarty!
A.Kasia, foxica, aleksandrazz, M+M+?, edyś, Madlene.:), Izoleccc, perła ziemi, Czarodziejka87, paola87, baassiia, ksanka, She86, Lilou1984, Hannia123, d'nusia, Est, Falon, Kate84, Karka lubią tę wiadomość
-
Domiii , ja mam dziecko prawie w kanale i mam tak samo. Nie mówił Ci lekarz żeby leżeć jak najwięcej ? No i dziś koniec 33 tygodnia.Powinnam się cieszyć ale jetem tym już strasznie zmęczona , tym liczeniem dni , martwieniem się że mnie coś zabolało , że za długo posiedziałam w kuchni. Straszna ze mnie matka będzie.
"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
J 15, 7
Dziękuję za groszka -
nick nieaktualnyMartka89 wrote:Czesc dziewczynki! Byłam wczoraj wieczorem na echo serca i oczywiście wszystko gra!
pani dr rozpływała sie ze wszystko ma takie piękne. Serduszko biło 147-153. I powiedziała ze żadnej tachykardii nie widzi
a ja po tym wszystkim uspokojona
A i pamiętajcie dziewczyny ze mamy zakaz picia zielonej herbaty, bo powoduje przedwczesne zarastanie otworu owalnego który musi byc jeszcze otwarty!
Super!No i w końcu wiemy co takiego złego robi zielona herbata
muminka83, Madlene.:), domiii, Martka89, Kate84 lubią tę wiadomość