X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • foxica Ekspertka

Wysłany: 13 stycznia 2016, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, następnym razem postaram się trochę bardziej "ogarnięte" zdjęcie wstawić i mniej rozmazane, ale koniecznie chciałam z dnia dzisiejszego i nie było w czym przebierać ;-)

qdkkwn155308ojoh.png
  • Kasia24 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    Kasia gdzie Ty te dzieci chowasz jak brzuszek taki zgrabny i nieduży :) Co do Zawitkowskiego to nawet nie miałam pojęcia, że on tu do nas zagląda :)
    Dziękuję ;). Szczerze Ci powiem Kasiu, że nie mam pojęcia :). Wszyscy się wlaśnie dziwią, że taki mały ;). Chociaż wg mnie jest duuuuży ;)

Foxica Po szpitalu miałam mega doła :(, musiałam caly czas leżeć mimo, że szyjka ok, że z dziećmi też dobrze. Ale dzięki leżakowaniu ciągłemu z 3,6 zrobilo się 4,06 ;). Nie wychodzenie do ludzi źle na mnie wpłynęło + problemy z Mężem. Ale też się juz powoli normuje ;). A zaproszenia są w wiadomościach w zakladce obok ;) "Zaproszenia" - zaraz za powiadomieniami ;).

Najważniejsze żeby Dzidziaki były zdrowe ;), a później się wszystko jakoś ułoży :*

Gdzie Ty Kochana mieścisz dwoje dzieci?! i gdzie Ci poszło te +12kg?? Wyglądasz jak seks bomba, aż zbieram szczękę z podlogi ;))) ..a jesteś tylko 1 dzień za mną :P

Narazie będziemy mieszkać w Lublinie (a raczej kawalek od Lublina), tu jednak mama i przyjaciele na miejscu (zawsze ktoś wpadnie pomóc w razie potrzeby), a w Warszawie bylabym calkiem samotna

ehh odnośnie ślubu przed nami jeszcze kościelny (i chyba z chrzcinami) chociaż ostatnio miałam wątpliwości czy do tego ślubu w ogole dojdzie, czy się "podejmę"

foxica lubi tę wiadomość

8599kw7ibq9d0sqb.png
    ma6n53rzt65cc071.png
  • Gośśś Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foxica Ty to wygladasz jakbys troche wiecej klusek zjadla, a nie dwojke dzieci tam nosila hehe :-P slicznie wygladasz :-) az pozazdroscic :-)

Kasia24 ciesze cie ze u was wszystko ok :-) czytam czasami watek blizniakow z ciekawosci :-) brzus cudny :-)

Kateeee sliczny pokoik :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2016, 22:23

Kasia24, foxica, kateee, A.Kasia, muminka83 lubią tę wiadomość

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • Robaczek89 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, brzuszki trzypakowe naprawdę niewielkie :) Ślicznie wyglądacie.

Vira, ja się orientowałam w sprawie tych szczepień. Szczepionka o której mówisz to Engerix, kosztuje ok. 50 PLN i jest na WZW B, można ją podać zamiast tej refundowanej przez szpital (zazwyczaj Euvax), ale z tego co się orientuję ona też zawiera rtęć (tiomersal) tylko o połowę mniej niż ta refundowana. Receptę może wypisać Ci twój gin jeszcze przed porodem lub pediatra szpitalny, potem trzeba kupić w aptece i przynieść do szpitala, ale musi być odpowiednio przechowywana. W niektórych szpitalach można dopłacić na miejscu. Poza szczepieniem na WZW B w pierwszej dobie jest jeszcze szczepienie na gruźlicę i ono też niestety zawiera rtęć.

Ja ogólnie jestem za szczepieniami, uważam, że są dość bezpieczne, a na pewno są mniejszym złem niż choroba, jednak dużo ostatnio czytałam i postanowiłam, że w przypadku Franka nieco zmodyfikuję ten kalendarz. Planuję zrezygnować ze szczepień w pierwszej dobie życia, robi się je obowiązkowo tylko w Polsce, w innych krajach szczepi się tak szybko dzieci matek zarażonych WZW, a ja byłam szczepiona. Na WZW B chcę zacząć szczepienia po 2 lub 3 miesiącu, na gruźlicę też zrobię jakoś w 1 roku życia, ale nie wiem kiedy dokładnie, a poza tym będę robić najprawdopodobniej 5w1 (wtedy mogę zacząć WZW niezależnie) i do tego Pneumokoki. Nad Meningokokami jeszcze się zastanawiam, a z rotawirusa najprawdopodobniej zrezygnuję.

M+M+?, Kasia24 lubią tę wiadomość

43kt9vvjbmmercyy.png
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene a to był jej pierwszy poród że tak expresowo poszło? :-P mąż jej pomagał czy karetka dojechała?:-)

Ciri trzymam kciuki za brak przyrostu wagi :-* Ja na początku piorę i będę bez płynu do płukania. Mi po loveli w miarę pachnie ale po jelpie nic :-P

Jusiakp Ty się faktycznie trochę oszczędzaj bo szalejesz :-) myślę że faktycznie ta waga przy Twoim wzroście się rozłożyła.

Basiaaa gratuluję, piękna szyjka! :-D i córeczka jak ładnie waży aż ciekawa jestem ile moja jutro będzie mieć. Gratuluję

Kasiu też to oglądałam na żywo :-)

Kasia24 Pięknie wyglądacie a po wadze to w ogóle nie widać, że dwójkę nosisz. Cieszę się, że wszystko u Was dobrze i podziwiam że dajesz radę na uczelni :-) odzywaj się!

Kateee piękny, śliczny pokoik <3

Shaja przykro mi z tymi wodami, ale mam nadzieję, że te przepływy będą cały czas w normie. Trzymam kciuki, dasz radę już niedługo :-*

Foxica śliczny brzuszek <3

Kasmira super wieści, gratuluję i cieszę się, że wszystko jest w tak dobrym porządku :-) ja nie miałam podanej hmm wciąż tylko sprawdzam przeciwciała. Podane miałam 3,5roku temu przy poronieniu...

Ksanka miałam dać znać jakie badania także między 33-37 tc muszę zrobić morfologie, mocz,czystość pochwy, hbs,HIV, z pochwy i odbytu na paciorkowca.

Moja mama dziś pytała ile tych pralek jeszcze będzie i czy nadal w szafach coś mam, hehe od czwartku całe dnie tylko pranie :-P

ciri22, Kasia24, baassiia, Lilou1984, ksanka, Mania1718 lubią tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2016, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robaczek89 wrote:
    Hej, brzuszki trzypakowe naprawdę niewielkie :) Ślicznie wyglądacie.

Vira, ja się orientowałam w sprawie tych szczepień. Szczepionka o której mówisz to Engerix, kosztuje ok. 50 PLN i jest na WZW B, można ją podać zamiast tej refundowanej przez szpital (zazwyczaj Euvax), ale z tego co się orientuję ona też zawiera rtęć (tiomersal) tylko o połowę mniej niż ta refundowana. Receptę może wypisać Ci twój gin jeszcze przed porodem lub pediatra szpitalny, potem trzeba kupić w aptece i przynieść do szpitala, ale musi być odpowiednio przechowywana. W niektórych szpitalach można dopłacić na miejscu. Poza szczepieniem na WZW B w pierwszej dobie jest jeszcze szczepienie na gruźlicę i ono też niestety zawiera rtęć.

Ja ogólnie jestem za szczepieniami, uważam, że są dość bezpieczne, a na pewno są mniejszym złem niż choroba, jednak dużo ostatnio czytałam i postanowiłam, że w przypadku Franka nieco zmodyfikuję ten kalendarz. Planuję zrezygnować ze szczepień w pierwszej dobie życia, robi się je obowiązkowo tylko w Polsce, w innych krajach szczepi się tak szybko dzieci matek zarażonych WZW, a ja byłam szczepiona. Na WZW B chcę zacząć szczepienia po 2 lub 3 miesiącu, na gruźlicę też zrobię jakoś w 1 roku życia, ale nie wiem kiedy dokładnie, a poza tym będę robić najprawdopodobniej 5w1 (wtedy mogę zacząć WZW niezależnie) i do tego Pneumokoki. Nad Meningokokami jeszcze się zastanawiam, a z rotawirusa najprawdopodobniej zrezygnuję.
    Dziekuje Ci kochana :-*

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2016, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyby nie wiem czy ktos mowil ale wlasnie widzialam ze jest od jutra promocja na plyn do plukania i odplamiacz Lovela w biedrze ;)

Est lubi tę wiadomość

• foxica Ekspertka

Wysłany: 13 stycznia 2016, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę, że tu dużą rolę odgrywają nasze hormony, nawet dziś pisałam do bratowej , że mogłabym juz urodzić bo jestem nie do zniesienia I sama ze sobą już nie wytrzymuje, np mąż nic mi takiego nie zrobił, a od soboty do dzisiaj prawie wogole się do niego nie odzywałam, ot tak poprostu, aż do dziś gdy zaczął dzieciom się żalić do brzuszka juz nie wytrzymałam ze śmiechu, a tak samo jak Ty przez te.dni miałam w głowie, wyprowadzić się do domu na wieś i po raz drugi nici ze ślubu kościelnego (który ma odbyć się w tym roku w listopadzie), wiec do czego zmierzam .. mam nadzieje, ze u Was to tez nic poważnego tylko winna jest burza hormonów, która bierze gorę. A wy kiedy planujecie ślub z chrzcinami??
    Moja mama się śmiała żebyśmy zrobili 11 listopada ślub+wesele, 12-go poprawiny, a 13-go chrzciny, taki maraton ;-)
    A 12 kg? Napewno w cycki (moja zgroza :-( ) no i chyba ogólnie troszkę się rozszerzyłam poza tym jestem wysoka (174cm) rozeszło się, wieczorkiem brzuch jest trochę większy po całodniowym bieganiu :-)
    Wogole wszystkie marcowe mamy mają śliczne brzuszki , tylko czekać jakie piękne dzieciątka zaczną się pokazywać niedługo na naszym wątku :-) podziwiam i Ciebie i Roletkę za chęć porodu SN, ja się boję strasznie..
    Gosss rozsmieszylas mnie, uwielbiam kluski w każdej postaci i z tej okazji chyba jutro leniwe pojdą w ruch :-D

Co do szczepień ja zdecydowanie jestem za szczepieniem, ale tak jak dziewczyny juz tu pisały nie w pierwszej dobie, o czym oczywiście nie miałam pojęcia przekonały mnie argumenty tu na tym forum, a tak na bieżąco będę konsultować te sprawy z położną i pediatrą.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2016, 23:13

Kate84, Falon, Kasia24, Lilou1984, muminka83 lubią tę wiadomość

qdkkwn155308ojoh.png
  • Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate84 wrote:
    Madlene a to był jej pierwszy poród że tak expresowo poszło? :-P mąż jej pomagał czy karetka dojechała?:-)
    Kasiu to był jej drugi poród. Była z dzieckiem w domu, już się coś zaczynało dziać, czekała własnie na swojego partnera. Niestety czuła że nie wytrzyma więc zadzwoniła na pogotowie. Lekarka z karetki, (albo ratownik medyczny) oceniła rozwarcie na 10 cm, więc nic innego nie pozostawało jak rodzić :) Na szczęście z dzidziusiem było wszystko w porządku, po wszystkim szybko przewieźli ją do szpitala. Domyślcie się jak tatuś zareagował gdy dojechał do domu, a synek już prawie po drugiej stronie :)

28whyx8d41olhvnv.png
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    foxica wrote:
    Myślę, że tu dużą rolę odgrywają nasze hormony, nawet dziś pisałam do bratowej , że mogłabym juz urodzić bo jestem nie do zniesienia I sama ze sobą już nie wytrzymuje, np mąż nic mi takiego nie zrobił, a od soboty do dzisiaj prawie wogole się do niego nie odzywałam, ot tak poprostu, aż do dziś gdy zaczął dzieciom się żalić do brzuszka juz nie wytrzymałam ze śmiechu, a tak samo jak Ty przez te.dni miałam w głowie, wyprowadzić się do domu na wieś i po raz drugi nici ze ślubu kościelnego (który ma odbyć się w tym roku w listopadzie), wiec do czego zmierzam .. mam nadzieje, ze u Was to tez nic poważnego tylko winna jest burza hormonów, która bierze gorę. A wy kiedy planujecie ślub z chrzcinami??
    Moja mama się śmiała żebyśmy zrobili 11 listopada ślub+wesele, 12-go poprawiny, a 13-go chrzciny, taki maraton ;-)
    A 12 kg? Napewno w cycki (moja zgroza :-( ) no i chyba ogólnie troszkę się rozszerzyłam poza tym jestem wysoka (174cm) rozeszło się, wieczorkiem brzuch jest trochę większy po całodniowym bieganiu :-)
    Wogole wszystkie marcowe mamy mają śliczne brzuszki , tylko czekać jakie piękne dzieciątka zaczną się pokazywać niedługo na naszym wątku :-) podziwiam i Ciebie i Roletkę za chęć porodu SN, ja się boję strasznie..
    Gosss rozsmieszylas mnie, uwielbiam kluski w każdej postaci i z tej okazji chyba jutro leniwe pojdą w ruch :-D

Co do szczepień ja zdecydowanie jestem za szczepieniem, ale tak jak dziewczyny juz tu pisały nie w pierwszej dobie, o czym oczywiście nie miałam pojęcia przekonały mnie argumenty tu na tym forum, a tak na bieżąco będę konsultować te sprawy z położną i pediatrą.

Uwielbiam leniwe! A nic nie mogę robić :-( ślinka mi cieknie na samą myśl :-D ja już też nie mogę się doczekać zdjęć naszych dzieci po kolei, fajny to będzie okres tu na forum! :-)

Madlene no to faktycznie super, że tak dała radę :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2016, 23:26

km5szbmhexpco9m1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2016, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciri gdzie to widzialas i po ile sa? A pieluchy dada sa jeszcze w promicji??

• Kasia24 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas planowany ślub kościelny i chrzciny na 15pażdziernika tego roku ;). W sumie przez hormony chyba bywam nie do zniesienia co nie zmienia faktu, że zawalił w pewnych sprawach po całości i teraz przez niego mam takie huśtawki, że mam ochotę go czasem udusić. Zazwyczaj jak kładziemy się spać i się przytuli do mnie to bezgłośnie płaczę i po kryjomu ocieram łzy :(. Ale mam nadzieję, że sytuacja się poprawi... Chociaż w sobotę była powtórka z kłótni bo sobie wypił na tej imprezie i momentalnie nie wiedziałam z kim rozmawiam... jakby zmienił osobowość. No ale się może jeszcze dotrzemy. Chociaż kilka razy mialam ochotę go spakować i powiedzieć "bye bye" mimo, że cholernie go kocham... ale koniec smętów ma być dobrze i będzie ;).
    Chciałabym SN bo wteyd od razu jest pierwszy kontakt z dzieckiem, ale będzie CC wiec juz sie przyzwyczailam do tej myśli. Aczkolwiek i jedno i 2 budzi we mnie wielkie obawy i strach.

Ja też mam 174cm, ale u mnie się tak to nie rozeszło ;p - poszło zdecydownie w brzuch, i pisałaś o swędzeniach... mnie też bardzo swędzi, ale to chyba przez rozciągającą się skórę - nawet mimo smarowania, balsamowania itd pojawiły się brzydkie rozstępy. Ale z 2 strony sobie myślę, że jakbym nie smarowała wcale to dopiero byłby koszmar, a tak chociaż jest ich mniej ;).

Dziękuję Kate84 i Gośśś i jeżeli gdzieś kogoś pominełam to przepraszam ;)

8599kw7ibq9d0sqb.png
    ma6n53rzt65cc071.png
  • Kasia24 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foxica być może mi umknęło, albo się nie pochwaliłaś ;) - jakie imiona wybraliście dla dzieciaczków?? :) i do Roletki to samo pytanie ;)

Est lubi tę wiadomość

8599kw7ibq9d0sqb.png
    ma6n53rzt65cc071.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2016, 23:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliano wrote:
    Ciri gdzie to widzialas i po ile sa? A pieluchy dada sa jeszcze w promicji??
    Z aplikacji biedronka ;D w aplikacji oferta nazywa sie tak tylko! chyba plyn za 14zl za 2l ale jakaś promocja jest ze kup 2 taniej czy cos. To jesli chodzi o plyn do płukania. Co do odplamiacza nie zwróciłam uwagi.
    Jak kupowalam wczoraj pieluchy babeczka powiedziala mi przy kasie ze do przyszlego czaartku bedzie ta promocja lub do wyczerpania zapasow.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2016, 23:59

• Love_life Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:
    Dziewczyny, swędzą was rozstępy? Ja mam czerwone na dole brzucha czyli się tworzą, i w tym miejscu strasznie szczypie i swędzi. Wiem że nie mogę dotykać brzucha ale namaczam wacik w oliwce i dotykam nim.To przynosi ulgę

Ja od wczoraj drapie się jak jakiś pies swędzi strasznie choć na chwilę obecną nie mam ani jednego rozstepu. .pewnie wychodzą :/

[link=https://www.suwaczki.com/]16ud43r84e2w0zoo.png[/link]

2.02.15 7 tc mój aniołek :*
  • Kasia24 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 00:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehee to może jakaś choroba styczniowa?? :D jakaś SWĘDZAWKA? :D Ja nawet teraz siedzę i się drapię, ale tylko po brzuszku.

Love_life, Izoleccc lubią tę wiadomość

8599kw7ibq9d0sqb.png
    ma6n53rzt65cc071.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2016, 00:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sorry oferta jest od 14 ale plyny maja byc od 18 stycznia...

Odplamiacz tez za 14zl ale za 1 l.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2016, 00:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciri aha to dzieki za info,zajrze przy okazji :)

ciri22 lubi tę wiadomość

• foxica Ekspertka

Wysłany: 14 stycznia 2016, 00:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Długo jesteście razem ze swoim M ??? Mam nadzieje, ze wszystko między Wami się ułoży i oby prędzej niż później.
    Z tego co też kojarzę, Ty jesteś na codzień w okolicach Lublina, a M na codzień mieszka w wawie tak?? To też napewno sprawy nie ułatwia jeśli tak jest.

Swędzenie mam cały czas najgorzej jest między i pod biustem tam mam też wysypke, ktora tak sobie jest juz od swiąt :-( wczoraj badania wykluczyły cholestazę, dziś miałam jeszcze do odbioru kwasy Żółciowe, odebrał mi je mój gin prowadzący, dzwonilam do niego powiedział, że wyniki bardzo dobre i żebym odstawila pomidory i paprykę, bo jemu to wygląda na uczulenie, powiem Wam, że pomidorów nie jadłam bo nie lubiłam, dopiero w ciąży zaczęłam podjadac :-) nie lubiłam pomidorów samych w sobie , bo pomidorową uwielbiam ;-) rozstępów na szczęście tfu tfu jeszcze nie mam, poza drobnymi nisko na plecach i pupie, ale to już od dawna, generalnie miałam tendencje do tycia i bałam się zawsze, że w ciąży to już będę ogromna, a tu zaskoczenie, choć wolałabym nie zapeszyc w tym momencie ;-)
    Imię na 100 % mamy jedno Mikołaj, a drugi syncio, hmmm.. cały czas trwają negocjacje, mąż chce Janka, ale u mnie odpada to imię tylko na drugie któryś tak dostanie, a tak zastanawiamy się nad Tymkiem, Filipem, Mateuszem i jeszcze tam jakieś imiona się przewijały, ale decyzji ciągle brak :-(

Kasia24 lubi tę wiadomość

qdkkwn155308ojoh.png
  • roletka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 05:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia my czekamy na Zuzie i Tomka :-)

Ja jeszcze przed ciążą zauważyłam że jak zjem coś słodkiego, chipsy, fast food to mi wtedy parę kostek na rękach wyskakuje i mnie swędzą

Foxica mnie też pod UU swędzi do tego mogłabym się co chwile myć bo przecież połączenie zapachu siary i potu nie jest przyjemne :|

Nataliano promocja na dady jest od wczoraj :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2016, 05:47

ksanka, Kasia24 lubią tę wiadomość

Styczeń2015 IMSI ET 2x 4A :( > lutyKET 1x blastAA :( > marzecKET 2x blastAB :( > Czerwiec2015 IMSI II ET 2x 8AA > 9dpt beta 92,23 11dpt beta 279,3 > 4xŚnieżki > 05.02.16 34t5d Pszczółki są z Nami <3 961l2n0aael72r9g.png
‹‹ 1548 1549 1550 1551 1552 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ