X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2016, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, żeby rodzić w basenie to trzeba mniej ujemny posiew GBSa. Z GBSem nie wpuszczają do wanny.

muminka83 lubi tę wiadomość

• aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie podobno Gbs pobiera się od skończonego 36 tyg. Musze się przypomnieć ginowi żeby mi zrobił to wcześniej. Kasia kiedy masz wizytę? ja dopiero 26 stycznia

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2016, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:
    U mnie podobno Gbs pobiera się od skończonego 36 tyg. Musze się przypomnieć ginowi żeby mi zrobił to wcześniej. Kasia kiedy masz wizytę? ja dopiero 26 stycznia

25 tego :) Miałam mieć 18tego ale doktorek mówi, że nie ma sensu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2016, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MNie to juz pobrali w poniedzialek... Bo ze wczesniej pewnie urodze i w ogole...

• Renka88 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wanny to nam w szpitalu powiedziano że na czas wyklucia malucha i tak trzeba wyjść na ląd :P

Renka jest mistrzem, przejechała 200 km z Mężem i wymarzony wózek stoi w pokoju!

Mania1718, Izoleccc, A.Kasia, 26Asia, olatychy, Vincent, Czarodziejka87, Kate84, Lilou1984, MeAmerie lubią tę wiadomość

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • Est Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    Brrr, nie lubię rajstop! Szczególnie u chłopców ;) Sama nie planuję kupować. Jak o nich myślę to zaraz staje mi przed oczami obśliniony niemowlak w samym body i rajtuzach pełzający po dywanie :/ Jakąś traumę muszę mieć z dzieciństwa :P

Haha, ja mam identycznie. Nie mam dla małego ani jednych rajstop i nie będę miala. Będzie albo w spiochach albo body+ spodenki + skarpetki.
    Rajstopy są dla dziewczyn do sukienki, takie jest moje zdanie :-)

domiii, paola87, A.Kasia, M+M+?, Hannia123, Lilou1984 lubią tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo fajnie :-) Nie mogę się juz doczekać :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2016, 19:55

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2016, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez mowil ze po 36 tygodniu ale na ostatniej wizycie powiedzial ze pobieramy teraz wymazy i juz skierowanie na Hiv i inne choroby teraz bo mowi ze urodze wczesniej najprawdopodobniej wiec lepiej zebym to juz wszystko miala.

• Magda lena Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi GBSu nie chce lekarz pobrać, bo twierdzi, że skoro w 26tc wyszedł ujemny to teraz nie ma sensu ponownie go robić. Nie rozumiem. :(

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2016, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda lena wrote:
    A mi GBSu nie chce lekarz pobrać, bo twierdzi, że skoro w 26tc wyszedł ujemny to teraz nie ma sensu ponownie go robić. Nie rozumiem. :(

Hmm, a to dziwne, przecież do tej pory mogłaś go 10 razy złapać... Mój ginek jeszcze słowem o GBSie nie wspomniał. pewnie dopiero 25 mi zleci jeśli doczekam wizyty.

• Teresa1992 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    U mnie tez mowil ze po 36 tygodniu ale na ostatniej wizycie powiedzial ze pobieramy teraz wymazy i juz skierowanie na Hiv i inne choroby teraz bo mowi ze urodze wczesniej najprawdopodobniej wiec lepiej zebym to juz wszystko miala.

A można wiedziec ile przytylas od poczatku ? Bo ja właśnie tyje w zaskakujacym tempie ale lekarz tego wogole nie komentuje.. tylko rozchodzi mi sie wszedzie nie tylko w brzuch :/

• jusiakp Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po wizycie :-) ginek zbadal palpacyjnie i stwierdzil ze glowka juz nisko i mam sie przynajmniej 3 tygodnie oszczedzac. Co do porodu to mowil ze w polowke lutego zapisac sie na usg zeby spr ile dzidzia wazy zeby zobaczyc jaki porod czy SN czy cesarka. Oczywiscie mowil ze duzo przytylam +16kg ale z poczatkowa waga 50kg przy wzroscie 174cm wiec ja tragedii nie robie :-) dal na badanie bakteriologiczne pod koniec miesiaca bo podobno przed porodem sie robi. Tez macie takie zalecenie? I to w sumie tyle. Serduszko ladnie pukalo :-)

A.Kasia, Renka88, perła ziemi, baassiia, Madlene.:), Mietka 30:), Madzialena90, M+M+?, Hannia123, Czarodziejka87, Kate84, Falon, Lilou1984, muminka83, Karka lubią tę wiadomość

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    Hmm, a to dziwne, przecież do tej pory mogłaś go 10 razy złapać... Mój ginek jeszcze słowem o GBSie nie wspomniał. pewnie dopiero 25 mi zleci jeśli doczekam wizyty.
    Powiedziałam mu to, dokładnie co napisałaś :P że kilka razy już mogłam to paskudztwo złapać, na co on, że nie.... i weź tu bądź mądra.... pff. :(

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja melduje się po wizycie :)

Wszytko u Nas ok :) Szyjka długa, zamknięta, gin mówi, że prawie 4 cm i mogę szaleć na imprezach :P

Córcia podgoniła z masą i wg USG jest na 12 marca (OM 17 marca), waży około 1750g i ułożona główką w dół.

Bardzo bałam się, że mała kiepsko rośnie bo brzuch mam mały, a tu wszytko ok, więc kamień z serca.

A.Kasia, Magda lena, Izoleccc, Mania1718, Est, Renka88, perła ziemi, Madlene.:), alinalii, domiii, Madzialena90, Vincent, M+M+?, Hannia123, Czarodziejka87, Kate84, Falon, Lilou1984, muminka83, Mietka 30:), Karka lubią tę wiadomość

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, jakbyś chciała dla własnego spokoju idź do innego gina powiedz ze chcesz pobrać wymaz na Gbs i gotowe :-)

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny polecicie mi jakieś torby do wózka ? Będę wdzięczna. Nadrabiać będę was jutro bo dziś już padam :P

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Kasia24 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :).
    Foxica Miło, że pytasz i o mnie pamiętasz ;). Dziękuję, mamy się całkiem nieźle. W zeszły czwartek (07.01) byliśmy na USG i dziewczynka nasza ma już 1166g, a chłopiec 1138g. Także różnica niewielka. Czuję się nawet nieźle, wróciłam na studia bo niedługo semestr się kończy więc koniec leniuchowania w domu i ostro wzięłam się za dokończenie pracy mgr ;). Nie wiem jak to będzie dalej bo zmęczenie daje się we znaki więc chodzę tylko na wybrane zajęcia. Wyprawka prawie gotowa, chociaż ciągle mam wrażenie, że brakuje mi ubranek i masy innych rzeczy ;). Chodzę sobie do Szkoły rodzenia na zajęcia. Nie wiem w sumie po co bo lekarz mnie uświadomił dopiero co, że będzie jednak CC na 99% z racji ułożenia się dzieci. Chociaż liczyłam na SN ;). Foxico kochana wysłałam Ci tu kiedyś zaproszenie do przyjaciółek na forum ;). Chciałam się prywatnie odezwać ale chyba nie zaakceptowałaś :P.

Forum oczywiście sobie od czasu do czasu podczytuję, głownie w telefonie gdzieś przed snem bądź w ciągu dnia żeby nie zasnąć, aczkolwiek przestałam się tu udzielać bo na marcowych mamusiach niestety widać dość wąskie grono i ciężko się z czymkolwiek przebić więc dałam sobie spokój ;). Nikt nawet pewnie bardzo nie zauważył mojej nieobecności. Ostatni raz chyba pisałam tutaj jak byłam w szpitalu, czyli ponad miesiąc temu. Także jesteś 1osobą, która o mnie zapytała ale nie ważne, do nikogo nie mam żalu ani nic ;). :). Ale też wielki uśmiech do Gośśś która gdzieś mnie wynalazła na innym wątku - bliźniaczym ;).

Rośniemy sobie - od początku ciąży 9,5 kg na + więc nie jest źle ;) - zdjęcie nasze z zeszłego piątku albo soboty :P . Efekt przygotowania się na urodziny przyjaciela ;).
    3029uzl.jpg

Nie wiem czy będę się tu udzielać czy nie, może odezwę się dopiero jak urodzę. Ale życzę Wam wszystkim szczęśliwych rozwiązań, bez powikłań, bez problemów i oczywiście w wyznaczonym terminie :*

RudyTygrysek, Est, Madzialena90, foxica, baassiia, alinalii, Mania1718, A.Kasia, Madlene.:), Vincent, Renka88, d'nusia, M+M+?, She86, Hannia123, muminka83, Czarodziejka87, Gośśś, Izoleccc, Kate84, Falon, Nataszka2200, Lilou1984, ksanka, Teresa1992, Mietka 30:), darra991, Karka lubią tę wiadomość

8599kw7ibq9d0sqb.png
    ma6n53rzt65cc071.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2016, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia - super wieści :)

Właśnie sobie pooglądałam Zawitkowskiego w DDTVN, polecam :)

http://dziendobry.tvn.pl/wideo,2064,n/jak-uspokoic-placzacego-noworodka,190667.html

baassiia, muminka83, Kate84 lubią tę wiadomość

• Kasia24 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zawitkowski ma cały kanał na YouTube - byłam kiedyś na jego warsztatach, często go też na mieście spotykam (najczęściej na światłach więc chyba lubi nasz Lublin) - bardzo sympatyczny i mądry człowiek ;).

Martita88, A.Kasia, domiii, foxica, muminka83, Kate84 lubią tę wiadomość

8599kw7ibq9d0sqb.png
    ma6n53rzt65cc071.png
  • shaja88 Ekspertka

Wysłany: 13 stycznia 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny, apropo wózka to chciałabym Wam polecić mój wózek, jestem baaardzo zadowolona i często na ulicy zaczepiały mnie dziewczyny co to za model. To jest wózek Tako moonlight Carbon beżowo biały w eco skórze. A z innej beczki to u mnie nieciekawie... :( wody płodowe bardzo mi sie wahają Afi od 5-10... Mało :( mam teraz usg co tydzień aby kontrolować przepływy. Dzis wyszły na szczeście dobre... Tak sie tym zestresowałam ze juz zapomniałam o pessarze i problemach z szyjka. Juz tez jestem strasznie zmęczona tą ciążą, tak bym chciała pstryknąć palcami i zeby było juz miesiąc pózniej tj połowa lutego... Prawdopodobnie będę mieć cc bo dzidzia miednicowo i z powodu małej ilości wód małe szanse ze sie przekręci. Strasznie chciałabym juz móc wziąć córę na ręce i tą starsza i tą w brzusiu i zapomnieć juz o tym stresie strasznym jaki teraz sie przezywa..

w57vrjjgp900ebr8.png

Nasz pierwszy cud 1.04.2015 Kornelia :*
‹‹ 1546 1547 1548 1549 1550 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ