Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
U mnie podobno Gbs pobiera się od skończonego 36 tyg. Musze się przypomnieć ginowi żeby mi zrobił to wcześniej. Kasia kiedy masz wizytę? ja dopiero 26 stycznia
"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
J 15, 7
Dziękuję za groszka -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Co do wanny to nam w szpitalu powiedziano że na czas wyklucia malucha i tak trzeba wyjść na ląd
Renka jest mistrzem, przejechała 200 km z Mężem i wymarzony wózek stoi w pokoju!Mania1718, Izoleccc, A.Kasia, 26Asia, olatychy, Vincent, Czarodziejka87, Kate84, Lilou1984, MeAmerie lubią tę wiadomość
-
A.Kasia wrote:Brrr, nie lubię rajstop! Szczególnie u chłopców
Sama nie planuję kupować. Jak o nich myślę to zaraz staje mi przed oczami obśliniony niemowlak w samym body i rajtuzach pełzający po dywanie
Jakąś traumę muszę mieć z dzieciństwa
Haha, ja mam identycznie. Nie mam dla małego ani jednych rajstop i nie będę miala. Będzie albo w spiochach albo body+ spodenki + skarpetki.
Rajstopy są dla dziewczyn do sukienki, takie jest moje zdanie
domiii, paola87, A.Kasia, M+M+?, Hannia123, Lilou1984 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMagda lena wrote:A mi GBSu nie chce lekarz pobrać, bo twierdzi, że skoro w 26tc wyszedł ujemny to teraz nie ma sensu ponownie go robić. Nie rozumiem.
Hmm, a to dziwne, przecież do tej pory mogłaś go 10 razy złapać... Mój ginek jeszcze słowem o GBSie nie wspomniał. pewnie dopiero 25 mi zleci jeśli doczekam wizyty.muminka83 lubi tę wiadomość
-
ciri22 wrote:U mnie tez mowil ze po 36 tygodniu ale na ostatniej wizycie powiedzial ze pobieramy teraz wymazy i juz skierowanie na Hiv i inne choroby teraz bo mowi ze urodze wczesniej najprawdopodobniej wiec lepiej zebym to juz wszystko miala.
A można wiedziec ile przytylas od poczatku ? Bo ja właśnie tyje w zaskakujacym tempie ale lekarz tego wogole nie komentuje.. tylko rozchodzi mi sie wszedzie nie tylko w brzuch
-
My po wizycie
ginek zbadal palpacyjnie i stwierdzil ze glowka juz nisko i mam sie przynajmniej 3 tygodnie oszczedzac. Co do porodu to mowil ze w polowke lutego zapisac sie na usg zeby spr ile dzidzia wazy zeby zobaczyc jaki porod czy SN czy cesarka. Oczywiscie mowil ze duzo przytylam +16kg ale z poczatkowa waga 50kg przy wzroscie 174cm wiec ja tragedii nie robie
dal na badanie bakteriologiczne pod koniec miesiaca bo podobno przed porodem sie robi. Tez macie takie zalecenie? I to w sumie tyle. Serduszko ladnie pukalo
A.Kasia, Renka88, perła ziemi, baassiia, Madlene.:), Mietka 30:), Madzialena90, M+M+?, Hannia123, Czarodziejka87, Kate84, Falon, Lilou1984, muminka83, Karka lubią tę wiadomość
jusiakp
-
A.Kasia wrote:Hmm, a to dziwne, przecież do tej pory mogłaś go 10 razy złapać... Mój ginek jeszcze słowem o GBSie nie wspomniał. pewnie dopiero 25 mi zleci jeśli doczekam wizyty.
że kilka razy już mogłam to paskudztwo złapać, na co on, że nie.... i weź tu bądź mądra.... pff.
-
Ja melduje się po wizycie
Wszytko u Nas okSzyjka długa, zamknięta, gin mówi, że prawie 4 cm i mogę szaleć na imprezach
Córcia podgoniła z masą i wg USG jest na 12 marca (OM 17 marca), waży około 1750g i ułożona główką w dół.
Bardzo bałam się, że mała kiepsko rośnie bo brzuch mam mały, a tu wszytko ok, więc kamień z serca.A.Kasia, Magda lena, Izoleccc, Mania1718, Est, Renka88, perła ziemi, Madlene.:), alinalii, domiii, Madzialena90, Vincent, M+M+?, Hannia123, Czarodziejka87, Kate84, Falon, Lilou1984, muminka83, Mietka 30:), Karka lubią tę wiadomość
-
Magda, jakbyś chciała dla własnego spokoju idź do innego gina powiedz ze chcesz pobrać wymaz na Gbs i gotowe
muminka83 lubi tę wiadomość
"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
J 15, 7
Dziękuję za groszka -
Cześć
.
Foxica Miło, że pytasz i o mnie pamiętasz. Dziękuję, mamy się całkiem nieźle. W zeszły czwartek (07.01) byliśmy na USG i dziewczynka nasza ma już 1166g, a chłopiec 1138g. Także różnica niewielka. Czuję się nawet nieźle, wróciłam na studia bo niedługo semestr się kończy więc koniec leniuchowania w domu i ostro wzięłam się za dokończenie pracy mgr
. Nie wiem jak to będzie dalej bo zmęczenie daje się we znaki więc chodzę tylko na wybrane zajęcia. Wyprawka prawie gotowa, chociaż ciągle mam wrażenie, że brakuje mi ubranek i masy innych rzeczy
. Chodzę sobie do Szkoły rodzenia na zajęcia. Nie wiem w sumie po co bo lekarz mnie uświadomił dopiero co, że będzie jednak CC na 99% z racji ułożenia się dzieci. Chociaż liczyłam na SN
. Foxico kochana wysłałam Ci tu kiedyś zaproszenie do przyjaciółek na forum
. Chciałam się prywatnie odezwać ale chyba nie zaakceptowałaś
.
Forum oczywiście sobie od czasu do czasu podczytuję, głownie w telefonie gdzieś przed snem bądź w ciągu dnia żeby nie zasnąć, aczkolwiek przestałam się tu udzielać bo na marcowych mamusiach niestety widać dość wąskie grono i ciężko się z czymkolwiek przebić więc dałam sobie spokój. Nikt nawet pewnie bardzo nie zauważył mojej nieobecności. Ostatni raz chyba pisałam tutaj jak byłam w szpitalu, czyli ponad miesiąc temu. Także jesteś 1osobą, która o mnie zapytała ale nie ważne, do nikogo nie mam żalu ani nic
.
. Ale też wielki uśmiech do Gośśś która gdzieś mnie wynalazła na innym wątku - bliźniaczym
.
Rośniemy sobie - od początku ciąży 9,5 kg na + więc nie jest źle- zdjęcie nasze z zeszłego piątku albo soboty
. Efekt przygotowania się na urodziny przyjaciela
.
Nie wiem czy będę się tu udzielać czy nie, może odezwę się dopiero jak urodzę. Ale życzę Wam wszystkim szczęśliwych rozwiązań, bez powikłań, bez problemów i oczywiście w wyznaczonym terminie :*
RudyTygrysek, Est, Madzialena90, foxica, baassiia, alinalii, Mania1718, A.Kasia, Madlene.:), Vincent, Renka88, d'nusia, M+M+?, She86, Hannia123, muminka83, Czarodziejka87, Gośśś, Izoleccc, Kate84, Falon, Nataszka2200, Lilou1984, ksanka, Teresa1992, Mietka 30:), darra991, Karka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Zawitkowski ma cały kanał na YouTube - byłam kiedyś na jego warsztatach, często go też na mieście spotykam (najczęściej na światłach więc chyba lubi nasz Lublin) - bardzo sympatyczny i mądry człowiek
.
Martita88, A.Kasia, domiii, foxica, muminka83, Kate84 lubią tę wiadomość
-
Cześć Dziewczyny, apropo wózka to chciałabym Wam polecić mój wózek, jestem baaardzo zadowolona i często na ulicy zaczepiały mnie dziewczyny co to za model. To jest wózek Tako moonlight Carbon beżowo biały w eco skórze. A z innej beczki to u mnie nieciekawie...
wody płodowe bardzo mi sie wahają Afi od 5-10... Mało
mam teraz usg co tydzień aby kontrolować przepływy. Dzis wyszły na szczeście dobre... Tak sie tym zestresowałam ze juz zapomniałam o pessarze i problemach z szyjka. Juz tez jestem strasznie zmęczona tą ciążą, tak bym chciała pstryknąć palcami i zeby było juz miesiąc pózniej tj połowa lutego... Prawdopodobnie będę mieć cc bo dzidzia miednicowo i z powodu małej ilości wód małe szanse ze sie przekręci. Strasznie chciałabym juz móc wziąć córę na ręce i tą starsza i tą w brzusiu i zapomnieć juz o tym stresie strasznym jaki teraz sie przezywa..
Nasz pierwszy cud 1.04.2015 Kornelia :*