Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnypolin wrote:Zdecydowałyście się już jakich pampersów będziecie używać? My na początku chyba pampers premium care (białe opakowanie) później raczej na jakieś tańsze się przerzucimy.
Na pewno pampers z przyczyn takich, że (moim zdaniem) są najlepiej chłonne wśród jednorazowych pieluszek i najlepiej się trzymają na tyłeczku. No i wiem, że produkuje je jedna i ta sama firma (co za tym idzie mają równą jakość i skład) a np te biedronkowe mają ponoć kilku producentów. Michasiowi raz kupiliśmy Happy i mi jakoś nie podeszły, więc sądzę, że nie będziemy eksperymentować.Love_life lubi tę wiadomość
-
jusiakp wrote:A wy kupujecie rajstopki dla waszych pociech?
więcej nie kupuje. przydadzą się tylko do jakiejś sukieneczki na wyjścia
a wiadomo że dla wygody się głównie body + spodenki lub pajacy\rampersów używa
-
nick nieaktualnyGośśś wrote:Hejka
Ja jestem od rana w szpitalu, zrobili mi ktg i jest ok zero skurczy, na badaniu tez dobrze, szew trzyma, rozwarcie nie powieksza sie i dalej jest na opuszek palca, co mnie cieszy. Tylko, ze zglupialam po usgwyszlo ze maly ma swietne przeplywy i ze wazy juz 2150gr fakt cieszy mnie to, ale jakim cudem w poniedzialek niby wazyl 1750gram? Az tak to on nie przytyl na pewno wiec pewnie jeden lekarz zawyzyl wage, a drugi zanizyl
heh to jest wlasnie tak ze co jeden to inaczej bada
za tydzien powtorza mi usg i wtedy zobacza ile maly przytyje... cosnienie dzisiaj mialam dobre rano, zobaczymy jak przy nastepnym pomiarze bedzie...
Gosia, no tak to jest, że co lekarz i sprzęt to co innego wychodzi... Myślę, że skoro w szpitalu przepływy wyszły ok to należy się tylko cieszyćZ wagi małego też
Nawet jakby te dwa pomiary uśrednić to i tak wychodzi prawie 2 kg. Leż tam sobie spokojnie, jesteś monitorowana i pod opieką, więc wszystko musi być dobrze!
Gośśś, ksanka lubią tę wiadomość
-
Love_life wrote:Dziewczyny czy któraś planuje poród w basenie? Czy planujecie skorzystać ze znieczulenia zewnatrzoponowego czy raczej naturalnie?
Ja zewnątrzoponowe jak najbardziej tak, a najchętniej to chciałabym cesarkę mieć
Co do pieluch to mamy póki co paczkę 1 Dada i na tej firmie poprzestaniemy, chyba że małemu nie podpasują.
Synek 2016 r. ♥️
Synek 2020 r. 💚
-
Hannia mi w ciągu miesiąca tsh spadło z 1,6 do 0,8,przy jednoczesnym braku równowagi między ft3 a ft4. Z wyników mi wychodzi, że lek się źle wchłania, a tsh i tak spadło. Dodam, że dawkę mam cały czas taką samą. Jeśli masz ogarniętego lekarza to może jakoś wytłumaczy Ci i Twój skok.
-
nick nieaktualnyjusiakp wrote:A wy kupujecie rajstopki dla waszych pociech?
Brrr, nie lubię rajstop! Szczególnie u chłopcówSama nie planuję kupować. Jak o nich myślę to zaraz staje mi przed oczami obśliniony niemowlak w samym body i rajtuzach pełzający po dywanie
Jakąś traumę muszę mieć z dzieciństwa
Kate84, Est lubią tę wiadomość
-
d'nusia wrote:Hejka,
Jutro wypiszą mnie do domku. Dostałam glukometr i insulinę niestety, bo cukry wysokie nawet na czczo, a po jedzeniu to nie wspomnę.
Cieszę się, że do domku. Co do insuliny jak trzeba to niestety trzeba, ale na pewno sobie poradzisz moja przyjaciółka też musiała brać i wszystko było ok
Polin my 1 też pampersy premium care.
Hannia może lepiej powtórzyć bo może Ci tak skoczyło znów??
Gosiu najważniejsze, że wszystko jest tak ładnie. Bardzo się cieszę, a faktycznie co sprzęt to inne pomiary niestety..
Jusiakp ja też mam chyba z 4,5 par raczej myślę tak samo albo na później albo do sukienkid'nusia, Gośśś lubią tę wiadomość
-
baassiia wrote:Hej może się komuś taki info od jednej lutówki przyda:
madzia.rka: "Kurcze zawsze zapomnę. Moja koleżanka jakiś miesiąc temu jak była u mnie powiedziała że tak jak ja miała problem z hemoglobina i brała sorbifery,Hemofer itp i hemoglobine dalej niska. Ktoś tam jej polecił żeby piła pokrzywe codziennie jedna i odstawić leki. Spytała lekarza to ja wysmial. Ale postanowiła spróbować i pomogło. Przez całą ciążę żadne leki jej nie pomogły dopiero ta pokrzywa. Podeszlam do tego z lekkim niedowierzaniem ale stwierdziłam co mi tam powiem Wam nigdy takiej hemoglobiny nie miałam. Sprawdziłam po dwóch tygodniach na wszelki wypadek. I teraz aż mój doktorek był w szoku że takie dobre wyniki. Także jakby któraś potrzebowała to spróbujcie."
właśnie mi przypomniałaś o fajnym wpisie, na który kiedyś wpadłam sieci
http://www.aniamaluje.com/2013/07/jak-naturalnie-pozbyam-sie-ostrej-anemii.html
ja jestem zwolenniczką naturalnych metod, ale uważam,że trzeba rozmawiać z lekarzami, a w naszym stanie szczególnie
dziewczyny dziki za wczorajsze rady nt podrażnień po luteinie. uspokoiłyście mnie, bo już snułam czarne wizjepóki co użyłam clotrimazolum- dosłownie odrobinę i już jest bardziej komfortowo. za tydzień poproszę gina o polecenie czegoś o właśnie takiej kremowej konsystencji.
Lucky lubi tę wiadomość
-
D'nusia dobrze,że do domku wychodzicie:) Trzymam kciuki za cukry:*
Gośśś cieszę się,że z małym wszystko ok to najważniejsze:* A z tymi pomiarami to faktycznie różnie bywa.
Polin my na początek pampers premium care 1 potem mam pampers new baby dry 2 i dada 2 a potem zobaczymy co się sprawdzi:)
d'nusia, Gośśś lubią tę wiadomość
Filip 28.03.2016
-
edyś wrote:Hannia mi w ciągu miesiąca tsh spadło z 1,6 do 0,8,przy jednoczesnym braku równowagi między ft3 a ft4. Z wyników mi wychodzi, że lek się źle wchłania, a tsh i tak spadło. Dodam, że dawkę mam cały czas taką samą. Jeśli masz ogarniętego lekarza to może jakoś wytłumaczy Ci i Twój skok.
W ciągu miesiąca taki spadek jest możliwy, ale w 6 dni taka różnica - dla mnie jak nic, któreś laboratorium się walnęło, tylko ciekawa jestem jak z taką różnicą endo ustali dawkę... Mam do wyboru nie mówić mu o tamtym wyniku i zaryzykować wyższy wynik z luxmedu, albo powtarzać wynik trzeci raz i znów jechać do endo, a przyjmuje na drugim końcu Warszawy ode mnie, dlatego mnie to rozłożyło... -
Dziekuje dziewczyny :-* tez sie ciesze z tych wynikow
tylko ze lekarz mi powiedzial, ze jak jest ta hipotrofia to moze sam poczatek, wiec moze tak byc ze tamten gin na prenatalnych mial szczescie i akurat trafil na zly przeplyw, ale z jednej strony to dobrze, bo chociaz wiemy ze cos sie tam zaczyna dziac i beda to obserwowac.. a te 2kg malego to mnie baaaaaardzo ciesza
Co do pampersow to na poczatek kupie te z pampersa zielone, a pozniej bede chciala przejsc na jakies tansze, o ile maly nie bedzie "wybredny" pod tym wzgledem :-)chusteczki tez mam z pampersa, bo w Polo Market byla kiedys promocja za 4paczki 18zl i tatus kupil az 8paczek heheAniołek 6tydz [*]
Zuzia 20tydz [*]
Amelka 25tydz [*]
-
Niecierpliwa ja zamierzam pudrowac pupe malego Alantanem ale nie zawsze
Tez jestem za wietrzeniem pupy malego bo wiem jak dzieciom sprawia to przyjemnosc. A przy odparzeniach maka ziemniaczana nigdy mnie nie zawiodla
Nataszka przykro mi ze to Cie spotkalo. Wyobrazam sobie jakaiego stracha mialas, przypomnial mi sie upadek ze schodow z synem w 6 miesiacu ciazy
Kasia ale mnie rozbawilac tym ciekastwem mezaTylko oni tak potrafia
Kate84 zazdroszcze tych rozkoszy z kosmetyczka. ja planuje wypad po porodzie bo juz teraz to mi nic nie pomoze
Love life nie bede rodzic w basenie z dwoch powodow
-wlewaja wode o tem 37 stopni chyba a dla mnie to zdecydowanie za malo
-modle sie zeby wody nie odeszly mi w domu bo analizujac poprzednie porody nie zdarze nawet dojechac do szpitalai zamias w wodzie urodze w aucie
Polin za bede uzywac pampersa premium care ( na poczatek mam te sensitive size 1 biale opakowanie okolo 100 sztuk) Pozniej size 2. Musze zasiegnac opini na temat pampersow litle angel z asdy. Widze ze ludzie kupuja czesto i sa dwa razy tansze.
Jusia ja zamierzam sciagnac z Polski rajstopki ale jak maly sie zaokragli
Chcialam Wam napisac Ze mimo ze jeszcze dzien sie nie skonczyl zaliczam go do bardzo udanychRano maz pomogl mi posprzatac mieszkanie (wykonal wszystko co wymagalo wysilku) i zrobil pyszne spagetti. Pozniej ruszylismy na zakupy. Odwiedzilismy uzywaniec w ktorym obkupilam sie po raz kolejny
Trafilam na perelki za bezcen. Starszym dzieciom znalazlam fajne nowe ubrania z metkami
A to dzisiejsze lowy
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/bfcba84f9fea.jpg
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/959677df3cf7.jpg
za wszystko zaplacilam uwaga.... 3 Funtykazde ubranko 20pensow
Juz praleczka pierze wszystko
A tu zdobycz za 2.50 funta gdzie nowe kosztuje 35f. Zdezynfekuje pozadnie a jest jak nowe. Siedzonko z mammas and papas
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/a276ccc6fbc4.jpg
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2016, 17:14
edyś, A.Kasia, RudyTygrysek, Czarodziejka87, ciri22, perła ziemi, olatychy, Hannia123, Love_life, Kasia24, Madzialena90, Kate84, Falon, Lilou1984 lubią tę wiadomość
[/link]
-
Mania swietne zakupy
ale ci sie trafilo
Do pupci malego mam bephanten i sudocrem, ale nie wiem jeszcze, czy bede za kazdym razem smarowac, ale chyba raczej tak
A moze to glupie pytanie, ale ta make ziemniaczana to jak sie naklada? Rozrobiona z woda tak? Taki kleik?
Mania1718 lubi tę wiadomość
Aniołek 6tydz [*]
Zuzia 20tydz [*]
Amelka 25tydz [*]
-
Gośśś wrote:Mania swietne zakupy
ale ci sie trafilo
Do pupci malego mam bephanten i sudocrem, ale nie wiem jeszcze, czy bede za kazdym razem smarowac, ale chyba raczej tak
A moze to glupie pytanie, ale ta make ziemniaczana to jak sie naklada? Rozrobiona z woda tak? Taki kleik?
NieSypiesz jak puder
Jak syn mial rotawirusa to byl jedyny ratunek dla nasZadne masci kremy nie pomagaly.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2016, 17:30
Gośśś lubi tę wiadomość
[/link]
-
Witajcie
[Czarodziejka mnie dzisiaj zus przelał wreszcie kasę ufff:)
Odnośnie herbaty z pokrzywy naprawdę ma w sobie bardzo dużą zawartość żelaza, tylko nie powinno się jej pić częściej niż 2 razy w tygodniu. Oprócz żelaza zawiera jeszcze wiele innych składników z którymi nie można przesadzać, a także ma działanie przeczyszczające jak się ją pije zbyt często.
My zaczynamy z pieluchami pampers 1, spróbujemy jak mała będzie reagować na inne.
Alinali moja mała waży prawie tyle co twoja i lekarz powiedział że rozwija się prawidłowo.
Dziewczyny moja koleżanka urodziła synka siłami natury waga 4600, 60 cm, i najlepsze jest to że nawet nie pękłaA najśmieszniejsze to że nie zdążyła do szpitala i musiała urodzić w domu. Chłopak się do wózka ledwo mieści
Ksanka wózek ekstra w moim guście
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2016, 17:31
Czarodziejka87, A.Kasia, ksanka, d'nusia, domiii, MeAmerie, Mietka 30:), Kate84, Lilou1984 lubią tę wiadomość
-
my rowniez bedziemy uzywac pampersów , dopiero jak Emma bedzie ciut starsza to tansze zamienniki ,
kupiliśmy tez wanienke anatomiczną , wyprawka prawie gotowa
nie długo pochwalę się wszystkim