X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2016, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polin wrote:
    Zdecydowałyście się już jakich pampersów będziecie używać? My na początku chyba pampers premium care (białe opakowanie) później raczej na jakieś tańsze się przerzucimy.

Na pewno pampers z przyczyn takich, że (moim zdaniem) są najlepiej chłonne wśród jednorazowych pieluszek i najlepiej się trzymają na tyłeczku. No i wiem, że produkuje je jedna i ta sama firma (co za tym idzie mają równą jakość i skład) a np te biedronkowe mają ponoć kilku producentów. Michasiowi raz kupiliśmy Happy i mi jakoś nie podeszły, więc sądzę, że nie będziemy eksperymentować.

Love_life lubi tę wiadomość

• Love_life Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam pampers new baby rozmiar 1

[link=https://www.suwaczki.com/]16ud43r84e2w0zoo.png[/link]

2.02.15 7 tc mój aniołek :*
  • jusiakp Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wy kupujecie rajstopki dla waszych pociech?

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • Lilou1984 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusiakp wrote:
    ja w spadku dostałam z 5 par, w różnych rozmiarach
    więcej nie kupuje. przydadzą się tylko do jakiejś sukieneczki na wyjścia
    a wiadomo że dla wygody się głównie body + spodenki lub pajacy\rampersów używa :)

wff2f71x05vw53di.png
    piu3vfxm0fy27doz.png
  • Hannia123 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczynam z Pampersem, generalnie się sprawdził, a potem zobaczymy.

Jusiakp nie kupiłam i póki co nie planuję zakupów rajstopkowych.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 13:53

1usai09khne0c7t3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2016, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gośśś wrote:
    Hejka
    Ja jestem od rana w szpitalu, zrobili mi ktg i jest ok zero skurczy, na badaniu tez dobrze, szew trzyma, rozwarcie nie powieksza sie i dalej jest na opuszek palca, co mnie cieszy. Tylko, ze zglupialam po usg :-\ wyszlo ze maly ma swietne przeplywy i ze wazy juz 2150gr fakt cieszy mnie to, ale jakim cudem w poniedzialek niby wazyl 1750gram? Az tak to on nie przytyl na pewno wiec pewnie jeden lekarz zawyzyl wage, a drugi zanizyl :-\ heh to jest wlasnie tak ze co jeden to inaczej bada :-\ za tydzien powtorza mi usg i wtedy zobacza ile maly przytyje... cosnienie dzisiaj mialam dobre rano, zobaczymy jak przy nastepnym pomiarze bedzie...

Gosia, no tak to jest, że co lekarz i sprzęt to co innego wychodzi... Myślę, że skoro w szpitalu przepływy wyszły ok to należy się tylko cieszyć :) Z wagi małego też :) Nawet jakby te dwa pomiary uśrednić to i tak wychodzi prawie 2 kg. Leż tam sobie spokojnie, jesteś monitorowana i pod opieką, więc wszystko musi być dobrze!

Gośśś, ksanka lubią tę wiadomość

• Kokaina Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Love_life wrote:
    Dziewczyny czy któraś planuje poród w basenie? Czy planujecie skorzystać ze znieczulenia zewnatrzoponowego czy raczej naturalnie?

Ja zewnątrzoponowe jak najbardziej tak, a najchętniej to chciałabym cesarkę mieć :/

Co do pieluch to mamy póki co paczkę 1 Dada i na tej firmie poprzestaniemy, chyba że małemu nie podpasują.

Synek 2016 r. ♥️
    Synek 2020 r. 💚

• edyś Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hannia mi w ciągu miesiąca tsh spadło z 1,6 do 0,8,przy jednoczesnym braku równowagi między ft3 a ft4. Z wyników mi wychodzi, że lek się źle wchłania, a tsh i tak spadło. Dodam, że dawkę mam cały czas taką samą. Jeśli masz ogarniętego lekarza to może jakoś wytłumaczy Ci i Twój skok.

l22ncwa15v2ncszo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2016, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusiakp wrote:

Brrr, nie lubię rajstop! Szczególnie u chłopców ;) Sama nie planuję kupować. Jak o nich myślę to zaraz staje mi przed oczami obśliniony niemowlak w samym body i rajtuzach pełzający po dywanie :/ Jakąś traumę muszę mieć z dzieciństwa :P

Kate84, Est lubią tę wiadomość

• Kate84 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    d'nusia wrote:
    Hejka,
    Jutro wypiszą mnie do domku. Dostałam glukometr i insulinę niestety, bo cukry wysokie nawet na czczo, a po jedzeniu to nie wspomnę.

Cieszę się, że do domku. Co do insuliny jak trzeba to niestety trzeba, ale na pewno sobie poradzisz moja przyjaciółka też musiała brać i wszystko było ok :-)

Polin my 1 też pampersy premium care.

Hannia może lepiej powtórzyć bo może Ci tak skoczyło znów??

Gosiu najważniejsze, że wszystko jest tak ładnie. Bardzo się cieszę, a faktycznie co sprzęt to inne pomiary niestety..

Jusiakp ja też mam chyba z 4,5 par raczej myślę tak samo albo na później albo do sukienki ;-)

d'nusia, Gośśś lubią tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
  • perła ziemi Ekspertka

Wysłany: 13 stycznia 2016, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baassiia wrote:
    Hej może się komuś taki info od jednej lutówki przyda:

madzia.rka: "Kurcze zawsze zapomnę. Moja koleżanka jakiś miesiąc temu jak była u mnie powiedziała że tak jak ja miała problem z hemoglobina i brała sorbifery,Hemofer itp i hemoglobine dalej niska. Ktoś tam jej polecił żeby piła pokrzywe codziennie jedna i odstawić leki. Spytała lekarza to ja wysmial. Ale postanowiła spróbować i pomogło. Przez całą ciążę żadne leki jej nie pomogły dopiero ta pokrzywa. Podeszlam do tego z lekkim niedowierzaniem ale stwierdziłam co mi tam powiem Wam nigdy takiej hemoglobiny nie miałam. Sprawdziłam po dwóch tygodniach na wszelki wypadek. I teraz aż mój doktorek był w szoku że takie dobre wyniki. Także jakby któraś potrzebowała to spróbujcie."

właśnie mi przypomniałaś o fajnym wpisie, na który kiedyś wpadłam sieci :)

http://www.aniamaluje.com/2013/07/jak-naturalnie-pozbyam-sie-ostrej-anemii.html

ja jestem zwolenniczką naturalnych metod, ale uważam,że trzeba rozmawiać z lekarzami, a w naszym stanie szczególnie :)

dziewczyny dziki za wczorajsze rady nt podrażnień po luteinie. uspokoiłyście mnie, bo już snułam czarne wizje :) póki co użyłam clotrimazolum- dosłownie odrobinę i już jest bardziej komfortowo. za tydzień poproszę gina o polecenie czegoś o właśnie takiej kremowej konsystencji.

Lucky lubi tę wiadomość

f2w3j6yxdenijlur.png
  • Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    D'nusia dobrze,że do domku wychodzicie:) Trzymam kciuki za cukry:*

Gośśś cieszę się,że z małym wszystko ok to najważniejsze:* A z tymi pomiarami to faktycznie różnie bywa.

Polin my na początek pampers premium care 1 potem mam pampers new baby dry 2 i dada 2 a potem zobaczymy co się sprawdzi:)

d'nusia, Gośśś lubią tę wiadomość

Filip 28.03.2016 <3
  • Hannia123 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edyś wrote:
    Hannia mi w ciągu miesiąca tsh spadło z 1,6 do 0,8,przy jednoczesnym braku równowagi między ft3 a ft4. Z wyników mi wychodzi, że lek się źle wchłania, a tsh i tak spadło. Dodam, że dawkę mam cały czas taką samą. Jeśli masz ogarniętego lekarza to może jakoś wytłumaczy Ci i Twój skok.

W ciągu miesiąca taki spadek jest możliwy, ale w 6 dni taka różnica - dla mnie jak nic, któreś laboratorium się walnęło, tylko ciekawa jestem jak z taką różnicą endo ustali dawkę... Mam do wyboru nie mówić mu o tamtym wyniku i zaryzykować wyższy wynik z luxmedu, albo powtarzać wynik trzeci raz i znów jechać do endo, a przyjmuje na drugim końcu Warszawy ode mnie, dlatego mnie to rozłożyło...

1usai09khne0c7t3.png
  • Gośśś Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje dziewczyny :-* tez sie ciesze z tych wynikow :-) tylko ze lekarz mi powiedzial, ze jak jest ta hipotrofia to moze sam poczatek, wiec moze tak byc ze tamten gin na prenatalnych mial szczescie i akurat trafil na zly przeplyw, ale z jednej strony to dobrze, bo chociaz wiemy ze cos sie tam zaczyna dziac i beda to obserwowac.. a te 2kg malego to mnie baaaaaardzo ciesza :-D

Co do pampersow to na poczatek kupie te z pampersa zielone, a pozniej bede chciala przejsc na jakies tansze, o ile maly nie bedzie "wybredny" pod tym wzgledem :-)chusteczki tez mam z pampersa, bo w Polo Market byla kiedys promocja za 4paczki 18zl i tatus kupil az 8paczek hehe

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • Mania1718 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa ja zamierzam pudrowac pupe malego Alantanem ale nie zawsze :) Tez jestem za wietrzeniem pupy malego bo wiem jak dzieciom sprawia to przyjemnosc. A przy odparzeniach maka ziemniaczana nigdy mnie nie zawiodla ;)

Nataszka przykro mi ze to Cie spotkalo. Wyobrazam sobie jakaiego stracha mialas, przypomnial mi sie upadek ze schodow z synem w 6 miesiacu ciazy :/

Kasia ale mnie rozbawilac tym ciekastwem meza :D Tylko oni tak potrafia :D

Kate84 zazdroszcze tych rozkoszy z kosmetyczka. ja planuje wypad po porodzie bo juz teraz to mi nic nie pomoze :P

Love life nie bede rodzic w basenie z dwoch powodow
    -wlewaja wode o tem 37 stopni chyba a dla mnie to zdecydowanie za malo
    -modle sie zeby wody nie odeszly mi w domu bo analizujac poprzednie porody nie zdarze nawet dojechac do szpitala :D i zamias w wodzie urodze w aucie :D

Polin za bede uzywac pampersa premium care ( na poczatek mam te sensitive size 1 biale opakowanie okolo 100 sztuk) Pozniej size 2. Musze zasiegnac opini na temat pampersow litle angel z asdy. Widze ze ludzie kupuja czesto i sa dwa razy tansze.

Jusia ja zamierzam sciagnac z Polski rajstopki ale jak maly sie zaokragli :)

Chcialam Wam napisac Ze mimo ze jeszcze dzien sie nie skonczyl zaliczam go do bardzo udanych :) Rano maz pomogl mi posprzatac mieszkanie (wykonal wszystko co wymagalo wysilku) i zrobil pyszne spagetti. Pozniej ruszylismy na zakupy. Odwiedzilismy uzywaniec w ktorym obkupilam sie po raz kolejny ;) Trafilam na perelki za bezcen. Starszym dzieciom znalazlam fajne nowe ubrania z metkami :) A to dzisiejsze lowy

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/bfcba84f9fea.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/959677df3cf7.jpg

za wszystko zaplacilam uwaga.... 3 Funty :D kazde ubranko 20pensow :D Juz praleczka pierze wszystko <3

A tu zdobycz za 2.50 funta gdzie nowe kosztuje 35f. Zdezynfekuje pozadnie a jest jak nowe. Siedzonko z mammas and papas :)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/a276ccc6fbc4.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2016, 17:14

edyś, A.Kasia, RudyTygrysek, Czarodziejka87, ciri22, perła ziemi, olatychy, Hannia123, Love_life, Kasia24, Madzialena90, Kate84, Falon, Lilou1984 lubią tę wiadomość

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
  • M+M+? Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wanienka z ikea
    Dziewczyny, które kupiły tę wanienkę - czy planujecie do niej dokupić stelaż, a jeżeli tak, to wiecie już może który pasuje?

• Gośśś Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania swietne zakupy :-D ale ci sie trafilo :-P

Do pupci malego mam bephanten i sudocrem, ale nie wiem jeszcze, czy bede za kazdym razem smarowac, ale chyba raczej tak

A moze to glupie pytanie, ale ta make ziemniaczana to jak sie naklada? Rozrobiona z woda tak? Taki kleik?

Mania1718 lubi tę wiadomość

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • Mania1718 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gośśś wrote:
    Mania swietne zakupy :-D ale ci sie trafilo :-P

Do pupci malego mam bephanten i sudocrem, ale nie wiem jeszcze, czy bede za kazdym razem smarowac, ale chyba raczej tak

A moze to glupie pytanie, ale ta make ziemniaczana to jak sie naklada? Rozrobiona z woda tak? Taki kleik?

Nie :) Sypiesz jak puder ;)
    Jak syn mial rotawirusa to byl jedyny ratunek dla nas ;) Zadne masci kremy nie pomagaly.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2016, 17:30

Gośśś lubi tę wiadomość

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
  • Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :)
    [Czarodziejka mnie dzisiaj zus przelał wreszcie kasę ufff:)

Odnośnie herbaty z pokrzywy naprawdę ma w sobie bardzo dużą zawartość żelaza, tylko nie powinno się jej pić częściej niż 2 razy w tygodniu. Oprócz żelaza zawiera jeszcze wiele innych składników z którymi nie można przesadzać, a także ma działanie przeczyszczające jak się ją pije zbyt często.

My zaczynamy z pieluchami pampers 1, spróbujemy jak mała będzie reagować na inne.

Alinali moja mała waży prawie tyle co twoja i lekarz powiedział że rozwija się prawidłowo.

Dziewczyny moja koleżanka urodziła synka siłami natury waga 4600, 60 cm, i najlepsze jest to że nawet nie pękła :) A najśmieszniejsze to że nie zdążyła do szpitala i musiała urodzić w domu. Chłopak się do wózka ledwo mieści :)

Ksanka wózek ekstra w moim guście :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2016, 17:31

Czarodziejka87, A.Kasia, ksanka, d'nusia, domiii, MeAmerie, Mietka 30:), Kate84, Lilou1984 lubią tę wiadomość

28whyx8d41olhvnv.png
  • alinalii Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my rowniez bedziemy uzywac pampersów , dopiero jak Emma bedzie ciut starsza to tansze zamienniki ,

kupiliśmy tez wanienke anatomiczną , wyprawka prawie gotowa ;)
    nie długo pochwalę się wszystkim

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
‹‹ 1544 1545 1546 1547 1548 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ