X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2016, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka89 wrote:
    Miałam oscylacja falujaca :) dzięki trochę mnie uspokoiło co napisałaś :) a z jakiej literatury to zaczerpnięte?

KTG- seria to proste. SM Gauge i Ch Henderson. Uczyłam się z tego na studiach.

Oscylacja falująca- jak najbardziej prawidłowa :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2016, 13:56

Martka89 lubi tę wiadomość

• jusiakp Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po 15 ide do ginka po zwolnienie no i ciekawe co mi powie, juz czuje ze nic dobrego mi nie powie, pewnie ze glowka jiz w kanale rodnym, szyjki nie ma wcale hej no oby nie, ale znajac jego.. dobrze ze mam to usg za dwa tygodnie. Trzymajcie kciukasy, ja ide do wanny, depilacja, a to troche potrwa hihi

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dziś czekają zabiegi depilacyjne podwozia :D nóg itd.
    Bardzo się z tego powodu cieszę... wrrrrr
    Jusiakp. Daj znać po wizycie.

Love_life lubi tę wiadomość

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • Love_life Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy któraś planuje poród w basenie? Czy planujecie skorzystać ze znieczulenia zewnatrzoponowego czy raczej naturalnie?

[link=https://www.suwaczki.com/]16ud43r84e2w0zoo.png[/link]

2.02.15 7 tc mój aniołek :*
  • Love_life Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda lena wrote:
    Mnie dziś czekają zabiegi depilacyjne podwozia :D nóg itd.
    Bardzo się z tego powodu cieszę... wrrrrr
    Jusiakp. Daj znać po wizycie.

Haha ja wczoraj na ślepo pojechałam hihi

[link=https://www.suwaczki.com/]16ud43r84e2w0zoo.png[/link]

2.02.15 7 tc mój aniołek :*
  • alinalii Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    darra991 ja chodzę do lekarza na NFZ , ale gdy oddawałam próbkę z materiałem położnej to kazała zapłacić 35zł , więc nie wiem o co kaman

darra991 lubi tę wiadomość

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • Vincent Ekspertka

Wysłany: 13 stycznia 2016, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polin wrote:
    Odebrałam przed chwilą wypis ze szpitala. Mała waży 1335 g - jeej jak mało w porównaniu do dzidzi Vincent.
    Kochana u mnie według usg wczoraj już był 33 tydzień i 3 dni, więc nie masz czym się martwić

atdc20mm6bz4wcm9.png
  • Martka89 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izoleccc wrote:
    KTG- seria to proste. SM Gauge i Ch Henderson. Uczyłam się z tego na studiach.

Oscylacja falująca- jak najbardziej prawidłowa :D
    Nie wiesz ile mi dał twój wpis :) naprawdę się uspokoiłam :)

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • Hannia123 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Love_life wrote:
    Dziewczyny czy któraś planuje poród w basenie? Czy planujecie skorzystać ze znieczulenia zewnatrzoponowego czy raczej naturalnie?

Ponieważ zamierzam donosić i urodzić SN :), to tak: w basenie zdecydowanie nie, zzo jak najbardziej tak.

Kate84, Love_life lubią tę wiadomość

1usai09khne0c7t3.png
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vincent wrote:
    Kochana u mnie według usg wczoraj już był 33 tydzień i 3 dni, więc nie masz czym się martwić

Vincent coś w tym jest, bo mój mały wg USG 32+4 ważył 1960g.

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Love_life wrote:

u mnie w szpitalu nawet wanny nie ma :P co do zzo sama nie wiem... :(

Love_life lubi tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
  • Lilou1984 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinalii wrote:
    darra991 ja chodzę do lekarza na NFZ , ale gdy oddawałam próbkę z materiałem położnej to kazała zapłacić 35zł , więc nie wiem o co kaman

może nie miałaś skierowania? za każdym razem lekarz powinien wypisać...na każde badanie

wff2f71x05vw53di.png
    piu3vfxm0fy27doz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2016, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka89 wrote:
    Nie wiesz ile mi dał twój wpis :) naprawdę się uspokoiłam :)

Cieszę się.
    Myślę, że lekarz chce po prostu dmuchać na zimne:)

• baassiia Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej może się komuś taki info od jednej lutówki przyda:

madzia.rka: "Kurcze zawsze zapomnę. Moja koleżanka jakiś miesiąc temu jak była u mnie powiedziała że tak jak ja miała problem z hemoglobina i brała sorbifery,Hemofer itp i hemoglobine dalej niska. Ktoś tam jej polecił żeby piła pokrzywe codziennie jedna i odstawić leki. Spytała lekarza to ja wysmial. Ale postanowiła spróbować i pomogło. Przez całą ciążę żadne leki jej nie pomogły dopiero ta pokrzywa. Podeszlam do tego z lekkim niedowierzaniem ale stwierdziłam co mi tam powiem Wam nigdy takiej hemoglobiny nie miałam. Sprawdziłam po dwóch tygodniach na wszelki wypadek. I teraz aż mój doktorek był w szoku że takie dobre wyniki. Także jakby któraś potrzebowała to spróbujcie."

domiii, RudyTygrysek, Lucky lubią tę wiadomość

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2016, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka,
    Jutro wypiszą mnie do domku. Dostałam glukometr i insulinę niestety, bo cukry wysokie nawet na czczo, a po jedzeniu to nie wspomnę.

• polin Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdecydowałyście się już jakich pampersów będziecie używać? My na początku chyba pampers premium care (białe opakowanie) później raczej na jakieś tańsze się przerzucimy.

02.01.2015 puste jajo płodowe
    marzec 2016 córa

7u22gov3o7mn8ymo.png
  • Hannia123 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie sprawdziłam wyniki ft4 i tsh w luxmeddzie, które robiłam wczoraj i zgłupiałam...Tydzień temu gin też mi robił tsh i robiłam w Alabie, tsh było 1,2. Wczoraj w luxmedzie 2,28 - ktoś się myli, tylko teraz kto...? Wizytę mam u endo w luxmedzie jutro, więc trzeci raz nie zdążę zrobić, a miałam plan by mi rozpisał eutyrox do końca ciąży i by do niego już do porodu nie jeździć ze względu na tę szyjkę. Ech...

1usai09khne0c7t3.png
  • Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    d'nusia wrote:
    Hejka,
    Jutro wypiszą mnie do domku. Dostałam glukometr i insulinę niestety, bo cukry wysokie nawet na czczo, a po jedzeniu to nie wspomnę.

cieszę się że cie wypisują odpoczywaj jak najwięcej... no cóż jeśli chodzi o cukry to pocieszajace jest to ze po ciąży wszystko minie :)

d'nusia, A.Kasia lubią tę wiadomość

• Gośśś Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka
    Ja jestem od rana w szpitalu, zrobili mi ktg i jest ok zero skurczy, na badaniu tez dobrze, szew trzyma, rozwarcie nie powieksza sie i dalej jest na opuszek palca, co mnie cieszy. Tylko, ze zglupialam po usg :-\ wyszlo ze maly ma swietne przeplywy i ze wazy juz 2150gr fakt cieszy mnie to, ale jakim cudem w poniedzialek niby wazyl 1750gram? Az tak to on nie przytyl na pewno wiec pewnie jeden lekarz zawyzyl wage, a drugi zanizyl :-\ heh to jest wlasnie tak ze co jeden to inaczej bada :-\ za tydzien powtorza mi usg i wtedy zobacza ile maly przytyje... cosnienie dzisiaj mialam dobre rano, zobaczymy jak przy nastepnym pomiarze bedzie...

baassiia, Love_life, Madzialena90, Hannia123, Lilou1984, M+M+?, Magda lena, Kate84, Czarodziejka87, Mania1718, RudyTygrysek, Madlene.:), Lucky, ksanka, wiewiórka17, Falon, krówka_muffka, Renka88, Est lubią tę wiadomość

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polin wrote:
    Zdecydowałyście się już jakich pampersów będziecie używać? My na początku chyba pampers premium care (białe opakowanie) później raczej na jakieś tańsze się przerzucimy.
    Na razie mam kupioną taką małą paczkę właśnie tych premium care, a później będę tych standardowych w zielonym opakowaniu używać, ja nie robię dużych zapasów, bo odwiedzający zawsze przynoszą :)

Gośśś te pomiary wagi, zawsze są szacunkowe. To jest USG i w zależności jak im się wskaźnik ustawi takie pomiary wychodzą. Jeśli dzidziuś mieści się w widełkach na dany tydzień, to nie ma strachu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2016, 15:56

Lucky lubi tę wiadomość

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
‹‹ 1543 1544 1545 1546 1547 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ