X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2016, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MANIA! Jakie zakupki, ale super :D Normalnie DARMO :)

Ja siedze prawie jak cukrzyk i zapusuje co pije i ile, ile waze rano, co jem i ile ma soli... I modle sie zeby nie przytyc w tym tygodniu nic, albo max kilogram... eh

Mania1718, Lilou1984 lubią tę wiadomość

• Dorka87 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polin wrote:
    To co wstawiłam to tako maxone:) Bardzo podoba mi się Mutsy Evo ale boję się piankowych kół no i opinie na necie niezbyt ciekawe. Dlatego jeśli chodzi o Mutsy to bierzemy pod uwagę Igo -zdecydowanie lepsze opinie niż Evo (chociaż Evo bardziej mi się podoba), no i w Igo można chociaż 2 koła mieć pompowane:)

Znalazłam w końcu sklep w którym wystawiają tako maxone i mają też właśnie Mutsy i X-landera żeby sobie porównać tylko to aż w Gdańsku 1,5h drogi i przy tej mojej szyjce to tak nie do końca dobry pomysł żeby jechać.
    Tako nie widzialam. Ja kupuje Mutsy Evo i mozna do niego dokupić pompowane koła. Tak jak juz kiedys pisalam nie czytam opinii w internecie bo sa malo wiarygodne, znam osobe ktora uzytkuje i sobie chwali. Ale ten Tako jest powiem Ci ciekawy. A co do kol jeszcze to zalezy gdzie bedziesz jezdzic, po jakich drogach, ja po Warszawie nie mam obaw co do tych piankowych, podobno daja radę.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2016, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny czy po uzyciu plynu do prania Lovela dodajecie cos do plukania?

Dostalam probke w przychodni i nie wiem czy dodawac plyn do plukania...

• Magda lena Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:

Ja daję płyn do płukania też Loveli, ale niecałe pół zakrętki. Tu gdzie obecnie mieszkam jest twarda woda i bez płynu do płukania się nie obejdzie.

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde, teraz mi w głowie siedzi ten Tako cały czas... Śliczny jest, że też wcześniej na niego nie trafiłam :( Teraz mi się mój przestał podobać :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2016, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda lena wrote:
    Ja daję płyn do płukania też Loveli, ale niecałe pół zakrętki. Tu gdzie obecnie mieszkam jest twarda woda i bez płynu do płukania się nie obejdzie.
    Aha dzieki :) Noo ja do plukania mam bialego jelenia. Wczoraj pralam w loveli w proszku reczniki i do plukania bialy jelen i nic nie pachnie :) Wiec nie wiem dziewczyny czemu wam tak wszystko pachnie w mieszkaniu praniem :P

• perła ziemi Ekspertka

Wysłany: 13 stycznia 2016, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka87 wrote:
    Tako nie widzialam. Ja kupuje Mutsy Evo i mozna do niego dokupić pompowane koła. Tak jak juz kiedys pisalam nie czytam opinii w internecie bo sa malo wiarygodne, znam osobe ktora uzytkuje i sobie chwali. Ale ten Tako jest powiem Ci ciekawy. A co do kol jeszcze to zalezy gdzie bedziesz jezdzic, po jakich drogach, ja po Warszawie nie mam obaw co do tych piankowych, podobno daja radę.

też się na początku nakręciłam na Mutsy Evo, nasi znajomi mają i mówią, że gondola super, ale spacerówka niestety ma wady. jakkolwiek planują nim obwozić drugiego malucha, bo technicznie wózek trzyma się super.

ten tako wygląda też nieźle, wpiszę go sobie na listę :) uważam, że wybór jest za duży! mam łeb jak sklep. czym się kierujecie? ja poza ogólnym lookiem patrzę na możliwość wpięcia spacerówki w obydwu kierunkach jazdy i na posiadanie pompowanych kół. no i cena jest ważna, chociaż moi rodzice się zapowiedzieli, że się spooooro dorzucą, ale ja mam raczej oszczędny charakter i dla mnie nieważne jest czyje wydaję :)

f2w3j6yxdenijlur.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:

ja prałam w i w płynie do prania i do płukania Loveli

d69c2n0azl70dnw1.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    Aha dzieki :) Noo ja do plukania mam bialego jelenia. Wczoraj pralam w loveli w proszku reczniki i do plukania bialy jelen i nic nie pachnie :) Wiec nie wiem dziewczyny czemu wam tak wszystko pachnie w mieszkaniu praniem :P

mi pachniało tylko ja było mokre, jak wyschło to też już nie :)
    to też kwestia tego, że te dedykowane dzidziusiom płyny i proszki często są po prostu celowo bezzapachowe albo tylko leciutko

d69c2n0azl70dnw1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2016, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:
    Kurde, teraz mi w głowie siedzi ten Tako cały czas... Śliczny jest, że też wcześniej na niego nie trafiłam :( Teraz mi się mój przestał podobać :)

Dlatego najlepiej po zakupie już nic więcej nie oglądać :D

Ale mi się dłuży dzisiejszy dzień :/ Z nudów nawet sobie brwi wyrwałam, zaraz też chyba spiłuję paznokcie bo już mi się pomysły na zabicie czasu kończą. Do tego żona kuzyna niespodziewanie urodziła w 36 tyg (jeszcze w święta u nas byli i nic nie zapowiadało porodu przed terminem a tu jej wczoraj wody odeszły) i tak jej zazdroszczę, że już jest PO. Była w tylko o 2 tyg wcześniejszej ciąży niż ja, jeszcze sobie nawet ostatnio myślałam, że pewnie i tak urodzę przed nią a tu taki psikus.

NIECH TEN CZAS PRZYSPIESZY BO JUŻ JESTEM TAK ZNUŻONA CIĄŻĄ, ŻE TYLKO SIĄŚĆ I PŁAKAĆ :(

• krówka_muffka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zajadam Monte i czytam co u Was :P

Mania1718, Magda lena, edyś, Kate84 lubią tę wiadomość

• Magda lena Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi trochę pachnie, ale to taki zapach po prostu prania. Pranie nie ma pachnieć. Nawet nie powinno, tylko taką świeżością to tak :P
    Ale zakręciłam o jesu.

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • Mania1718 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie rozwiesilam ubranka małego i pachnie nieziemsko :P
    Chciałabym móc zprezentowac Wam wszystkim płyn Ferie ;)

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam od rana u szwagierki bo jak rano mama tata i mąż wychodzili do pracy rozpłakałam się...pierwszy raz w ciąży. Że znowu zostaje sama w czterech ścianach. Gosia ,co sprzęt i lekarz to inna waga.Ja raz co przestraszyłam się że nie czuje ruchów lekarz powiedział że mała waży 1270 i jest w normie. Tydzień później ważyła w szpitalu 1276 i też mówili że norma ! Po podliczeniu tego wszystkiego termin wychodził na koniec lutego. Powiedzieli żeby sie nie przejmować bo każdy sprzet jest inaczej ustawiony i każdy inaczej mierzy. Potem u gina w gabinecie za 2 tyg 1700 , więc co sprzęt i lekarz to inna waga.

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • Love_life Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania1718 wrote:
    Niecierpliwa ja zamierzam pudrowac pupe malego Alantanem ale nie zawsze :) Tez jestem za wietrzeniem pupy malego bo wiem jak dzieciom sprawia to przyjemnosc. A przy odparzeniach maka ziemniaczana nigdy mnie nie zawiodla ;)

Nataszka przykro mi ze to Cie spotkalo. Wyobrazam sobie jakaiego stracha mialas, przypomnial mi sie upadek ze schodow z synem w 6 miesiacu ciazy :/

Kasia ale mnie rozbawilac tym ciekastwem meza :D Tylko oni tak potrafia :D

Kate84 zazdroszcze tych rozkoszy z kosmetyczka. ja planuje wypad po porodzie bo juz teraz to mi nic nie pomoze :P

Love life nie bede rodzic w basenie z dwoch powodow
    -wlewaja wode o tem 37 stopni chyba a dla mnie to zdecydowanie za malo
    -modle sie zeby wody nie odeszly mi w domu bo analizujac poprzednie porody nie zdarze nawet dojechac do szpitala :D i zamias w wodzie urodze w aucie :D

Polin za bede uzywac pampersa premium care ( na poczatek mam te sensitive size 1 biale opakowanie okolo 100 sztuk) Pozniej size 2. Musze zasiegnac opini na temat pampersow litle angel z asdy. Widze ze ludzie kupuja czesto i sa dwa razy tansze.

Jusia ja zamierzam sciagnac z Polski rajstopki ale jak maly sie zaokragli :)

Chcialam Wam napisac Ze mimo ze jeszcze dzien sie nie skonczyl zaliczam go do bardzo udanych :) Rano maz pomogl mi posprzatac mieszkanie (wykonal wszystko co wymagalo wysilku) i zrobil pyszne spagetti. Pozniej ruszylismy na zakupy. Odwiedzilismy uzywaniec w ktorym obkupilam sie po raz kolejny ;) Trafilam na perelki za bezcen. Starszym dzieciom znalazlam fajne nowe ubrania z metkami :) A to dzisiejsze lowy

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/bfcba84f9fea.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/959677df3cf7.jpg

za wszystko zaplacilam uwaga.... 3 Funty :D kazde ubranko 20pensow :D Juz praleczka pierze wszystko <3

A tu zdobycz za 2.50 funta gdzie nowe kosztuje 35f. Zdezynfekuje pozadnie a jest jak nowe. Siedzonko z mammas and papas :)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/a276ccc6fbc4.jpg

Mania niezle łowy! ja dziś robiłam ostatnie pranie tylko to wyprasowac i finito.
    Ja właśnie zobaczę z tym basenem ale górę od stroju zakupiłam :)
    Tez planuje naturalny poród ale zobaczymy jak to w praniu wyjdzie.
    Ostatnio koleżanka która rodziła w Polsce mówiła ze zazdrości ze mogę wybrać to zewnatrzoponowe bo w Polsce trzeba płacić za to ale znalazłam w mojej aplikacji ciążowej ze jest to refundowane.

Mania1718 lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]16ud43r84e2w0zoo.png[/link]

2.02.15 7 tc mój aniołek :*
  • RudyTygrysek Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie marcóweczki
    My dziś zaczęliśmy 31 tydzień, jutro wybieram się na pobranie krwi i przy okazji mam zajść do diabetologa bo dzwoniłam wczoraj. Pani przez telefon mówiła że lekarka jest od 13 wolna ale i tak mam podejść bo będzie w szpitalu i może akurat trafi się przerwa aby chwile ze mną porozmawiała. Gin w sumie nie kazała mi iść ale wolę aby specjalista mi powiedziała co mi wolno a czego nie, jakoś tak pewniej będę się czuła :)
    Od dwóch tygodni przez tą dietę chudnę 100 gram tygodniowo, dziś w obwodzie na wysokości pępka miałam 89 cm (2 cm więcej niż tydzień temu)
    Poniżej nasze zdjęcie z dzisiejszego poranka :)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/8772e0f34fe6.jpg

Mania1718 Czy Ty używasz kapsułek do prania Fairy dla maleństwa? Co o nich sądzisz? Bo znalazłam sprzedawce na allegro który je ma i inne fajne środki piorące i czyszczące i zastanawiam się nad kupnem. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2016, 18:51

A.Kasia, Mania1718, d'nusia, Madlene.:), Izoleccc, Madzialena90, Hannia123, Czarodziejka87, Kate84, Falon lubią tę wiadomość

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
  • Mania1718 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Love_life wrote:
    Mania niezle łowy! ja dziś robiłam ostatnie pranie tylko to wyprasowac i finito.
    Ja właśnie zobaczę z tym basenem ale górę od stroju zakupiłam :)
    Tez planuje naturalny poród ale zobaczymy jak to w praniu wyjdzie.
    Ostatnio koleżanka która rodziła w Polsce mówiła ze zazdrości ze mogę wybrać to zewnatrzoponowe bo w Polsce trzeba płacić za to ale znalazłam w mojej aplikacji ciążowej ze jest to refundowane.
    Właśnie o to chodzi że żadna z nas nie wie jak te porody się potoczą. Ja wspominam moje porody a jeszcze będzie tak ze będę prosić o zzo. I powiem Ci że jeżeli nie będzie tym razem ekspresowego i będę się męczyć długo to zdecyduje się na taką pomoc ;)

Love_life lubi tę wiadomość

• Mania1718 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudy Tygrysku cała magia zapachu tkwi w płynie do płukania Ferie. A piore w żelu i jeżeli trafię promocje będę kupywac też kapsułk.

• baassiia Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam plyn do plukania silan sensitive i po wypraniu nic nie pachna ubranka:/

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • Dorka87 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Love_life wrote:
    Dziewczyny czy któraś planuje poród w basenie? Czy planujecie skorzystać ze znieczulenia zewnatrzoponowego czy raczej naturalnie?
    Ja sie na nic nie nastawiam, jak bede chciala to skorzystam z tego i z tego. Moja prztjaciolka rodzila w basenie bo tam jej bylo najlepiej, a nie planowala. Wszystko zweryfikuje życie :)

Love_life lubi tę wiadomość

‹‹ 1545 1546 1547 1548 1549 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ