X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2016, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia24 wrote:
    Zawitkowski ma cały kanał na YouTube - byłam kiedyś na jego warsztatach, często go też na mieście spotykam (najczęściej na światłach więc chyba lubi nasz Lublin) - bardzo sympatyczny i mądry człowiek ;).

Kasia gdzie Ty te dzieci chowasz jak brzuszek taki zgrabny i nieduży :) Co do Zawitkowskiego to nawet nie miałam pojęcia, że on tu do nas zagląda :)

Kasia24, muminka83 lubią tę wiadomość

• foxica Ekspertka

Wysłany: 13 stycznia 2016, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia24, jejku nie ogarniam gdzie tego zaproszenia szukać :-)
    Dokładnie pamiętam Twój szpital i tez.czekałam na Twój wpis, ale się nie udzielałam, bo akurat wtedy miałam mega doła , ale tak samo jak Gosss odnalazłam Cię na Ciąży bliźniaczej i tam przeczytałam , że jest wszystko ok i wyszłas :-) tak to prawda, ż ciężko przebić, ale ja i tak mało się udzielam tylko dziewczynki trzymajmy kciuki i za.dziewczyny w dwupaku , bo za te są zawsze i pamiętajmy o tych w trzypaku pół żartem, pół serio to piszę :-)
    A teraz szukam tego zaproszenia, chyba, że ktos pomoże szybciej gdzie to znajdę :-) Pozdr i cały czas trzymam kciuki za wszystkie dziewczyny , fajnie, że przekraczamy co raz bezpieczniejsze granice naszych ciąż :-)
    Kasia24 dałaś po wadze Twoich maluszkow mi nadzieje, ze jednak moje Chłopaki będą dwujajowe tak jak przez całą ciążę myślałam, ale zaczęłam mieć wątpliwości poprzez prawie identyczną wagę, Twoja parka ma też taką a na 10000% są z dwu.. :-)

Kasia24, Lilou1984, muminka83 lubią tę wiadomość

qdkkwn155308ojoh.png
  • kateee Przyjaciółka

Wysłany: 13 stycznia 2016, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór Mamuśki! My dzisiaj tylko na chwilke pochwalić się jak wygląda nasz pokoik :) Nareszcie gotowy! Teraz tylko czekamy na Blankę <3

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/efc4c29bfbf5.jpg

Buziaki!

A.Kasia, foxica, domiii, ryjkek, d'nusia, Madlene.:), alinalii, Vincent, perła ziemi, Mania1718, Est, baassiia, She86, Renka88, RudyTygrysek, Hannia123, muminka83, Czarodziejka87, Kasia24, Izoleccc, olatychy, Gośśś, Kate84, Kokaina, Falon, nataliano, Lilou1984, Mietka 30:) lubią tę wiadomość

Noszę pod sercem największy skarb! <3

cb0a805a372ff89ba72b0150aea26301.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • foxica Ekspertka

Wysłany: 13 stycznia 2016, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sorry za brak ładu i składu , ale bardzo się śpieszyłam i pisze z tel ;-)
    Może jutro wstawię zdjęcie z brzuchem, wydaje mi się , że mam strasznie mały mimo +12kg

qdkkwn155308ojoh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kateee wrote:
    Dobry wieczór Mamuśki! My dzisiaj tylko na chwilke pochwalić się jak wygląda nasz pokoik :) Nareszcie gotowy! Teraz tylko czekamy na Blankę <3

Buziaki!

Aż mi dech zaparło <3 Cudnie!

foxica - wchodzisz w 'wiadomości' w prawym górnym rogu i tam jest zakładka 'zaproszenia' :)

foxica, kateee, muminka83 lubią tę wiadomość

• foxica Ekspertka

Wysłany: 13 stycznia 2016, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak już znalazłam, Dzięki ;-)

qdkkwn155308ojoh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2016, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shaja88 - trzymaj się dzielnie :* przykro mi, że masz takie problemy :/ Też mam niski poziom wód ale mi lekarz nie kazał kontrolować przepływów bo ostatnio były ok. Rozumiem Cię doskonale w tym zmęczeniu i reszcie ale musimy spiąć poślady i jeszcze trochę wytrzymać. Jeszcze chwila i będziemy tulić nasze skarby <3

• Mania1718 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kateee wrote:

Buziaki!

kateee coz za gniazdko piekne <3 CUDOWNIE!!!!

kateee lubi tę wiadomość

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
  • foxica Ekspertka

Wysłany: 13 stycznia 2016, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://zapodaj.net/0d3edbed644f9.jpg.html

niestety nie potrafię wstawić zdjęcia, a i cierpliwości zbrakło ;-)

Dobranoc Dziewczynki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2016, 21:42

baassiia, Mania1718, Vincent, Est, Hannia123, Kasia24, nataliano, Karka lubią tę wiadomość

qdkkwn155308ojoh.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, swędzą was rozstępy? Ja mam czerwone na dole brzucha czyli się tworzą, i w tym miejscu strasznie szczypie i swędzi. Wiem że nie mogę dotykać brzucha ale namaczam wacik w oliwce i dotykam nim.To przynosi ulgę

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2016, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny.Wiem ze jakiś czas temu wątek ten był poruszany ale chyba nie w takim zakresie jaki mnie interesuje. Chodzi mi o szczepienie niemowlaka w pierwszej dobie zycia. Podobno szczepionki szpitalne mają dużo szkodliwej rtęci i podobno mozna kupic w aptece własną szczepionke dla dziecka. Czy wiecie jak sie nazywa ta szczepionka i ogolnie chodzi mi o opinie-co słyszałyście.

• roletka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foxica gdzie ty chowane te maluchy? Kasia24 ma mały ale twój to już w ogóle malusi :-) mój brzuś to giganci co widać w awatarze :-)

Kateee cudny pokoik<3 gdzie kupiłaś żyrandol?

A.Kasia trzymam kciuki żebyś wytrwala do wizyty

No i za resztę dziewczyn z problemami też mega kciuki <3

Ja miałam we wtorek gbs pobrany nie wiem po co jak i tak mam mieć cc no ale niech mu będzie i tak mam infekcje bakteryjną której teraz leczyć nie możemy tylko dopiero po ciąży :|

foxica, Kasia24 lubią tę wiadomość

Styczeń2015 IMSI ET 2x 4A :( > lutyKET 1x blastAA :( > marzecKET 2x blastAB :( > Czerwiec2015 IMSI II ET 2x 8AA > 9dpt beta 92,23 11dpt beta 279,3 > 4xŚnieżki > 05.02.16 34t5d Pszczółki są z Nami <3 961l2n0aael72r9g.png
  • Martita88 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foxica, Kasia24 brzusie macie cudne <3

foxica, Kasia24 lubią tę wiadomość

dqprwn15leplej5m.png
  • Kasmira Przyjaciółka

Wysłany: 13 stycznia 2016, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już po wizycie, mała waży 2 kg. Lekarz zapisał mi juz termin cc na 25 lutego :)
    Wszystko w porządku, szyjka długa, zamknieta, jak to lekarz powiedział "mała nie szykuje sie do porodu, normalnie zima w kroczu". Nie muszę się oszczedzać o co sie bałam, moge robic wszystko jak do tej pory.

Do dziewczyn z grupą krwi Rh(-) czy miałyście w 28 tyg podaną immunoglobuline? podobno od stycznia jest to zalecane ale lekarz stwierdził, że w 33 tygodniu to juz nie ma sensu. Ja jedną dostałam po poronieniu i po porodzie dostane drugą. Robiłam wcxzoraj test Comboosa i nie mam przeciwciał wiec się nie martwię chyba :)

baassiia, Mania1718, M+M+?, Hannia123, Czarodziejka87, d'nusia, Kate84, Falon, edyś, Lilou1984, ksanka, A.Kasia, muminka83, Karka lubią tę wiadomość

relggu1r2zuga2rf.png
  • roletka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:
    Dziewczyny, swędzą was rozstępy? Ja mam czerwone na dole brzucha czyli się tworzą, i w tym miejscu strasznie szczypie i swędzi. Wiem że nie mogę dotykać brzucha ale namaczam wacik w oliwce i dotykam nim.To przynosi ulgę

Moje mnie bolą, mam brzuch cały przeorany ale najgorzej od spodu bo są najszersze i te właśnie bolą te wyżej co mam są cieńsze i swędzi, no i zauważyłam że jak niczym nie posmaruje to swędzi mniej a najbardziej zaraz po nałożeniu czy to kremu czy balsamu czy oliwki

Styczeń2015 IMSI ET 2x 4A :( > lutyKET 1x blastAA :( > marzecKET 2x blastAB :( > Czerwiec2015 IMSI II ET 2x 8AA > 9dpt beta 92,23 11dpt beta 279,3 > 4xŚnieżki > 05.02.16 34t5d Pszczółki są z Nami <3 961l2n0aael72r9g.png
  • Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:
    Tak Olu swędzą jak cholera czasami. W miejscu gdzie mnie najbardziej swędzi zazwyczaj pojawiają się nowe :/

28whyx8d41olhvnv.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foxica, super wyglądasz !!!!

foxica lubi tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• M+M+? Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foxica, o jeny a ja myślałam, że mam mały brzuchol. Wyglądasz super!!!

foxica lubi tę wiadomość

• foxica Ekspertka

Wysłany: 13 stycznia 2016, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia24 wrote:
    Zawitkowski ma cały kanał na YouTube - byłam kiedyś na jego warsztatach, często go też na mieście spotykam (najczęściej na światłach więc chyba lubi nasz Lublin) - bardzo sympatyczny i mądry człowiek ;).

wspominając.. moja fotograf ślubna miała być z Lublina, oczywiście gdyby wesele się odbyło ;-)
    Kochana jak urodzą się Twoje maluszki to będziecie mieszkać właśnie tam czy w Warszawie??

qdkkwn155308ojoh.png
  • kateee Przyjaciółka

Wysłany: 13 stycznia 2016, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roletka wrote:
    Foxica gdzie ty chowane te maluchy? Kasia24 ma mały ale twój to już w ogóle malusi :-) mój brzuś to giganci co widać w awatarze :-)

Kateee cudny pokoik<3 gdzie kupiłaś żyrandol?

A.Kasia trzymam kciuki żebyś wytrwala do wizyty

No i za resztę dziewczyn z problemami też mega kciuki <3

Ja miałam we wtorek gbs pobrany nie wiem po co jak i tak mam mieć cc no ale niech mu będzie i tak mam infekcje bakteryjną której teraz leczyć nie możemy tylko dopiero po ciąży :|

Kupiony w IKEI, z resztą jak większość rzeczy :) Ale jest rewelacyjny, mogę w 100% polecić :)

Noszę pod sercem największy skarb! <3

cb0a805a372ff89ba72b0150aea26301.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
‹‹ 1547 1548 1549 1550 1551 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ