X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hannia123 wrote:
    W temacie brzucha ja mam bardzo nisko, do szpitala trafiłam przed Sylwetrem też m.in z tego powodu, że oprócz miękkiej i krótkiej szyjki Mały wg gina jest już "wstawiony w kanał rodny". To samo usłyszałam zresztą w szpitalu...

I w związku z powyższym mam pytanie do mam szyjkowo- lejkowych, pessarowych i z tego typu problemami, czy Wy jak aplikujecie luteinę czujecie główkę dzieci? Jakkolwiek dziwnie to zabrzmi to ja wczoraj przy aplikacji, aż się wystraszyłam, bo przez ścianę pochwy ewidentnie wyczuwałam główkę, dziś rano zresztą też. Nie wiem czy wcześniej też była tak samo, a po prostu pod innym kątem aplikowałam tabletki, czy coś się zmieniło...
    Ojjj Haniu. Mój mały ma też główką w kanale rodnym, ale nigdy nic nie czułam podczas aplikowania lutki. Hmmmm... Fakt, że ja bardzo płytko ją wsadzam, boję się "tam" grzebać. Ale teraz to mnie wystraszyłaś. Nie jestem pewna, czy to dobrze, że czujesz tak... A może to nie główka...? A czy oprócz lejka, masz rozwarcie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2016, 13:22

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • Hannia123 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda lena nie przeprowadzałam powiedzmy badania ginekologicznego :) bo też unikam tam ingerowania, choć luteinę staram się wprowadzić jednak troszkę głębiej, niż zaraz przy ujściu, ale jestem na 99,9 % że to główka... generalnie jak tam coś aplikuję to nie wyczuwałam nigdy przez ścianki powierzchni okrągłej i relatywnie twardej. Nie wiem jak to opisać lepiej...

1usai09khne0c7t3.png
  • MeAmerie Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry!
    Czytam Was ciągle, ale przez wczorajsze przeboje szpitalne z synkiem i dzisiejsze moje (podejrzewam zapalenie cewki moczowej) odechciewa mi się wszystkiego. Poprawił się sie odrobinę humor bo przyjechał kurier z rzeczami dla Emila, przywiózł min. torbę którą Wam ostatnio wklejałam i jestem nią zachwycona.
    Dzisiaj też mam mieć ostatnie zdjęcia, z jednej strony się cieszę, a z drugiej troszkę mi smutno....nie dogodzi ;)

Alinalii ja w ogóle cały czas mam nisko brzuch i mam ciągłe wrażenie że mam strasznie brzydki ten brzuch...rozstępy się pojawiły, brzuszek ma kolor sino-filetowy....ehhhh....

mhsvpiqve8v6pwb7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2016, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda lena - normy w ciąży są chyba do 10, więc jeszcze się mieścisz :)

Hannia123 - ja nie czuję bo mam pessar i przy aplikowaniu luteiny czuję tylko jego.

• Hannia123 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda lena wrote:
    A ja mam wrażenie, że mi brzuch poszedł do góry i się podniósł :D

Nataszka ! Dobrze, że nic się poważnego nie stało. Ale co się strachu najadłaś :-/

Ja wczoraj miałam badania mocz, morfologia, toxo, tsh. Wszystko w normie oprócz krwinek białych .... wiem, że w ciąży wyniki są zawsze lekko poza normami, ale te krwinki białe są sporo za wysokie. Przedział to 2,5 - 5 a ja mam 10 :-/ Mam nadzieję, że to nic groźnego.

W jakich jednostkach masz te leukocyty między 2,5-5 ? Ja w K/ul i normę na wyniku 4-10, a mój wynik sprzed tygodnia 11,8. Ale w ciąży wg tych jednostek norma jest chyba do 15.

A.Kasia, Est lubią tę wiadomość

1usai09khne0c7t3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2016, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeAmerie - mam nadzieję, że z synkiem już w porządku! Ja też mam siny brzuch, tzn w tym miejscu, gdzie mam łożysko to jest taki sino-fioletowy z bardzo widoczną siateczką żył :/ Trochę to obrzydliwe jest ;)

• niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za wszystkie odpowiedzi.

Karolin@ dziękuję za przydatny link :*

Ja zamierzam ograniczyć smarowanie no ale zobaczymy.

Co do brzucha ja mam nisko od samego początku. Mały chyba nieźle zwinięty musi być bo idealnie wyczuwam gdzie ma główkę - wysoko nad pepkiem a gdzie nóżki bo kopie nieźle po pęcherzu i szyjce...

Karolina@ lubi tę wiadomość

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    MeAmerie - mam nadzieję, że z synkiem już w porządku! Ja też mam siny brzuch, tzn w tym miejscu, gdzie mam łożysko to jest taki sino-fioletowy z bardzo widoczną siateczką żył :/ Trochę to obrzydliwe jest ;)
    Kasia jaja sobie robisz ten brzuszek jest najpiękniejszy na świecie, oczywiście oprócz mojego bo mój dla mnie i mojego M najpiekniejszy

bl9cuay3kworwxbg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2016, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim.

Zaraz was doczytam bo produkujecie jak szalone.

Przeczytałam tylko o przebojach Martki z KTG i aż z ciekawości wziełam książkę, żeby to sprawdzić. Mądre głowy piszą, że przed 32 tc tachykardia może być spowodowana niedojrzałością nerwu błędego. Jeżeli w zapisie pojawia się zawężona oscylacja ( wahania tętna o mniej niż 5 u/min) wtedy można ew. podejrzewać niedotlenienie płodu. Ale poniżej 30 tc ciąży zawężona oscylacja może występować w suktek niedojrzałości autonomicznego układu newowego. W postępowaniu ani razu nie podają, żeby diagnozować w kierunku serca...
    aaa i zapis sinusoidalny jest charakterystyczny dla ucisku na pepowinę i na pewno nie jest prawidłowym zapisem- ale podejrzewam, że położna nie wiedziała co mówi....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2016, 13:42

Martka89 lubi tę wiadomość

• baassiia Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinalii mi się też wydaje, że 2 kg to w sam raz :). A jeszcze w sumie skoro jesteś w 33 tyg a USG 34 to chyba znaczy, że większa niż wynika z okresu ? Bardzo Ci współczuje tego puchnięcia, lekarz pewnie się martwi, aby nie było zatrucia ciążowego.

Ad karuzeli, ja nie kupuje, bo mi sie nie podobają :p ale mam substytut, tzn chce kupić takiego pluszaka z projektorem i pozytywką :)

ad pupy, to jakoś u mnie w rodzince, przy kuzynach i siostrzeńcu, było preferowane pudrowanie, a kremy tylko gdy odparzenia, więc i ja tak z przyzwyczajenia planuje.

Mój brzuch jest też raczej nisko, poza tym chyba jest mały :/ dziś mam wizytę i boje się czy córcia rośnie prawidłowo. Moja waga też jakoś teraz wyhamowała i raczej stoje w miejscu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2016, 13:44

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój wynik NEU to 10 a normy z laboratorium: 10^9/L 2,5 — 5,0
    same krwinki białe norma do 10, a ja mam 13 (więc chyba bez dramatu)

Ciekawe czemu nasze maluchy już głową weszły do kanału rodnego? Tak napierały, że tam się prześlizgnęły, czy jak? :P

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • Hannia123 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja pupę będę smarować po każdej zmianie pieluszki, bo wiem jak łatwo się odparzają te małe pupki i jak potem z tym odparzeniem się walczy czasem i dobrych kilka dni.

1usai09khne0c7t3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2016, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ksanka wrote:
    Kasia jaja sobie robisz ten brzuszek jest najpiękniejszy na świecie, oczywiście oprócz mojego bo mój dla mnie i mojego M najpiekniejszy

No sam brzuch jest ok ale ta plama sino-fioletowa mało ciekawa ;)

Co do brzucha to mój mąż się wczoraj przyglądał jak brałam prysznic i stwierdził, że on nie wie gdzie to 2 kilo dziecka tam się mieści ;) Próbowałam mu tłumaczyć, że zwinięte jak precel ale chyba ma za małą wyobraźnię :D Ostatnio się z niego uśmiałam bo w poczekalni do mojego ginka zastanawiał się co ten lekarz widzi jak zagląda wziernikiem w pochwę i sprawdził to sobie w google :D Uznał, że to obrzydliwe i że się nie dziwi, że ginekolog tyle bierze za wizytę skoro musi takie paskudztwa oglądać :P faceci!

niecierpliwaa, Magda lena, Hannia123, Izoleccc, Kate84, baassiia, muminka83, roletka, Karolina@, Renka88, ksanka, Nataszka2200, perła ziemi, foxica, Mania1718, Madlene.:), Falon lubią tę wiadomość

• Kate84 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeAmerie też mam nadzieję, że z synkiem lepiej? Mój brzuch jednak też był cały czas nisko. Fakt teraz mam główkę przodującą nie wiem w sumie czy to oznacza właśnie to, że jest nisko :-P i podobnie dolna część brzucha jakaś sino fioletowa.

Kasiu hihiJto się uśmiałam z drugiej części posta :-D
    A co do pierwszej mój M np wciąż sobie wkręca czy aby na pewno mój mały brzuch nie wpływa źle na rozwój małej. He faceci..

a od wczoraj raz dobry humor,za chwilę zły eh. Dziś przyjeżdża do mnie kosmetyczka robić rzęsy, pazurki i wosk ciekawe ile jej to zajmie skoro ja będę leżeć :-P ale w sobotę moje długo wyczekiwane Baby Shower więc muszę być piękna ;-) mam nadzieję, że to plus jurrzejsza wizyta poprawią mi całkowicie nastrój :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2016, 13:52

olatychy, perła ziemi, Mania1718 lubią tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
  • Martka89 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izoleccc wrote:
    Dzień dobry wszystkim.

Zaraz was doczytam bo produkujecie jak szalone.

Przeczytałam tylko o przebojach Martki z KTG i aż z ciekawości wziełam książkę, żeby to sprawdzić. Mądre głowy piszą, że przed 32 tc tachykardia może być spowodowana niedojrzałością nerwu błędego. Jeżeli w zapisie pojawia się zawężona oscylacja ( wahania tętna o mniej niż 5 u/min) wtedy można ew. podejrzewać niedotlenienie płodu. Ale poniżej 30 tc ciąży zawężona oscylacja może występować w suktek niedojrzałości autonomicznego układu newowego. W postępowaniu ani razu nie podają, żeby diagnozować w kierunku serca...
    aaa i zapis sinusoidalny jest charakterystyczny dla ucisku na pepowinę i na pewno nie jest prawidłowym zapisem- ale podejrzewam, że położna nie wiedziała co mówi....

Miałam oscylacja falujaca :) dzięki trochę mnie uspokoiło co napisałaś :) a z jakiej literatury to zaczerpnięte?

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • Hannia123 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda lena wrote:
    mój wynik NEU to 10 a normy z laboratorium: 10^9/L 2,5 — 5,0
    same krwinki białe norma do 10, a ja mam 13 (więc chyba bez dramatu)

Ciekawe czemu nasze maluchy już głową weszły do kanału rodnego? Tak napierały, że tam się prześlizgnęły, czy jak? :P

NEU to już masz z rozmazu, to ja mam normę 1,8-7,0 K/ul, a mój wynik 9,09 :) Mój gin to oglądał w poniedziałek i kompletnie się nad tym nie zatrzymał, a zwraca uwagę na takie rzeczy, gdy coś jest nie tak.

Ja po dwóch porodach SN, to może siostry przetarły Małemu drogę i skorzystał ;)

Est lubi tę wiadomość

1usai09khne0c7t3.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda lena wrote:

No trochę już ważą te małe brzdące i pewnie też im powoli ciasnawo. A skoro się miejsce w kanale zrobiło przez ten nieszczęsny lejek to się pchają łobuzy ;)

• Martka89 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baassiia wrote:
    alinalii mi się też wydaje, że 2 kg to w sam raz :). A jeszcze w sumie skoro jesteś w 33 tyg a USG 34 to chyba znaczy, że większa niż wynika z okresu ? Bardzo Ci współczuje tego puchnięcia, lekarz pewnie się martwi, aby nie było zatrucia ciążowego.

Ad karuzeli, ja nie kupuje, bo mi sie nie podobają :p ale mam substytut, tzn chce kupić takiego pluszaka z projektorem i pozytywką :)

ad pupy, to jakoś u mnie w rodzince, przy kuzynach i siostrzeńcu, było preferowane pudrowanie, a kremy tylko gdy odparzenia, więc i ja tak z przyzwyczajenia planuje.

Mój brzuch jest też raczej nisko, poza tym chyba jest mały :/ dziś mam wizytę i boje się czy córcia rośnie prawidłowo. Moja waga też jakoś teraz wyhamowała i raczej stoje w miejscu.
    Mój brzuszek tez mały i waga w miejscu stoi.ale jestem na diecie cukrzycowej. Dziecko w 50 centymetrów ma 1500 g wiec nie martwię się na ten moment :) Daj znać jak wizyta :)

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2016, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też brzuch nisko, ale moje dziecko już teraz chce być wyjątkowe i zamiast się zwijać jak precel leży rozciągnięty od jednego boku do drugiego. Jego nogi to czuję czasem aż prawie na wysokości nerek... Nie wiem ile ta moja macica wytrzyma jeszcze tego rozciągania w poprzek... ;/

aaa- karuzeli też nie kupuję- liczę na to, że od kogoś dostaniemy :)

• polin Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odebrałam przed chwilą wypis ze szpitala. Mała waży 1335 g - jeej jak mało w porównaniu do dzidzi Vincent.

02.01.2015 puste jajo płodowe
    marzec 2016 córa

7u22gov3o7mn8ymo.png
‹‹ 1542 1543 1544 1545 1546 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ