Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Kupujecie karuzelkę do łóżeczka? Zastanawiam się czy jest sens? I oczywiście szukam jakiejś odpowiedniej na razie wpadła nam w oko taka
http://nanutkowo.pl/pl/b-kids-karuzela-do-lozeczka-3w1-z-projektorem-i-lampka.html
Co o niej myślicie?
Ja chyba kremy i maści do pupki zostawię na wypadek gdyby coś się działo. Mam zamiar myć i pudrowaćPołożne często się wypowiadają, że przyzwyczajamy skórę dziecka do działania takich kremów i maści a później jak jest to potrzebne to nie działa. Dlatego najpierw spróbuję bez żadnych kremów a jak nie będzie działać taki system to coś kupię.
-
Magda lena wrote:Ja nie będę smarowała po każdej zmianie pieluszki. Zamierzam przy wieczornej zmianie pieluchy smarować. No chyba, że będzie konieczność częściej...
Ale przez pierwsze dni to w ogóle niczym nie chcę smarować, tylko przemywać chusteczkami i wacikami z wodą przegotowaną. -
dzień dobry kochane
trzymam kciuki za was wszystkiebędzie dobrze musi być
muszę się wam pochwalić, moja siostra przylatuje z narzeczonym do nas 12 lutego tak się cieszę, mam tylko nadzieję że mała nie zechcę wyjść w tym czasie chociaż kto wie. Ale by było chyba P. dostał by zawałui to on by potrzebował pomocy
miłego dniaA.Kasia, Mania1718 lubią tę wiadomość
-
Polin ja kupiłam karuzele z projektorem ,żeby była też na później . ALe powieszę ją dopiero po skończonym 4 tż. małej.
26Asia ja do szpitala wzięłam te płatki kosmetyczne w dzień chyba będę tak przemywać a w nocy na szybko nawilżanymi
Co do kremów ja mam zamiar używać bephanten ale tylko po wieczornej kąpieli . -
polin wrote:Kupujecie karuzelkę do łóżeczka? Zastanawiam się czy jest sens? I oczywiście szukam jakiejś odpowiedniej na razie wpadła nam w oko taka
http://nanutkowo.pl/pl/b-kids-karuzela-do-lozeczka-3w1-z-projektorem-i-lampka.html
Co o niej myślicie?
Ja chyba kremy i maści do pupki zostawię na wypadek gdyby coś się działo. Mam zamiar myć i pudrowaćPołożne często się wypowiadają, że przyzwyczajamy skórę dziecka do działania takich kremów i maści a później jak jest to potrzebne to nie działa. Dlatego najpierw spróbuję bez żadnych kremów a jak nie będzie działać taki system to coś kupię.
Tak zakupiłam karuzelę z canpola misie pod baldachimem. http://www.empik.com/canpol-misie-pod-parasolem-karuzela-pluszowa-canpol-sp-z-o-o,p1044714416,zabawki-pWiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2016, 11:02
-
nick nieaktualnyDzień dobry! Śniło mi się, że jestem w szpitalu i jutro mam mieć cesarkę
Zupełnie się nie wyspałam, terach wchodzę na forum a tu takie wieści
Czarodziejka87 - dopiero po porodzie składamy ten wniosekale zawsze lepiej go sobie wcześniej wypełnić razem z resztą wniosków (becikowe itd) by po porodzie mieć już naszykowane i tylko daty pouzupełniać
jusiakp - nie słuchaj głupotpoza tym nawet jeśli Ci się obniżył to ostatnio czytałam, że od 33 tygodnia tak już się może dziać i to naturalne.
Martka89 - w moim szpitalu mówili na zapis, że jest wąski wówczas, gdy mały zasnął i tętno oscylowało około 120-130 z małą ilością zarejestrowanych ruchów. Przy KTG dziecko powinno być aktywne aby zapis pracy macicy był miarodajny.
Vincent - wow, jaki kolosRośnie jak na drożdżach
Robaczek89 - kurcze, jakby była w innym kolorze to bym chętnie wzięła a fioletowa mi niestety nie pasuje do wózka ;( Cena super, aż mi szkoda nie kupić...
Lucky - kochana trzymaj się! Dobrze zrobiłaś jadąc na izbę. Ksanka napisała wyczerpująco na temat sterydów, to wszystko dla Waszego dobra i może tylko pomóc. Teraz najważniejszy jest spokój :*
ksanka - 34 tydz! Pomyślałabyś te 10 tyg temu, że tyle wytrwasz? Ty to dopiero jesteś silna babka
Mania1718 - dotrwasz, dotrwaszJa Ci to mówię! Przy większej aktywności w ciągu dnia to normalne, że wieczorem macica będzie zmęczona. Mi przy leżeniu i tak wieczorem mocniej twardnieje niż rano. Byle nie stało się regularne i bolesne.
polin - piękneKaruzelki na razie nie kupuję, liczę, że ktoś nam sprezentuje
Ta Twoja bardzo ładna ale radzę zainwestować w coś bardziej kontrastowego bo takie pastelowe kolory nie są dla małego dziecka interesujące.
Magda lena - też tak planuję. Myślę, że nie ma co oblepiać dupci maściami bez potrzeby. Niech ma dostęp powietrza.
ksanka, Czarodziejka87, Mania1718, Lilou1984, Lucky lubią tę wiadomość
-
Ja też zamierzam smarować tak raz dziennie jakas maścia, a właśnie się zdziwilam że na szkole rodzenia polozna kazala przy kazdej zmianie smarować czyms tłustym. Ale zrobię po swojemu
nad wacikami z woda też się zastanawialam, ale chyba jednak mokre chusteczki to wygoda i chyba postawie na te z dobrym sklademi tyle
Lucky lubi tę wiadomość
-
Martita88 wrote:Na 100%. Dostarczasz do pracodawcy wnioski + akt urodzenia dziecka i pracodawca dołącza do kompletu zaświadczenie Z-3 i wszystko wysyła do Zusu
Czyli w moim przypadku (umowa do dnia porodu) będzie to wniosek o zasiłek macierzyński (wniosek Z-54)? Gdzie muszę zaznaczyć czy chodzi mi o półroczny czy roczny macierzyński? Sorki, że tak męczę, ale jestem w tym kompletnie zielona... -
Kasiu to prawda, mam wrażenie że jeszcze tak niedawno drzalam o każdy dzień a tu już 34 tydzień zaczynamy, kiedy to minelo. Pamiętam jak wczoraj gdy gin na wizycie w listopadzie mówił oby do nowego roku! Oczywiście w kalendarzu skreśla każdy dzień co już minął i jest to takie fajne że tyle krzyżykowy już postawionych.
Ale patrząc na to to wszystkie jesteśmy mega! I ty już tyle wytrzymałas i Ola, i Gosss choć teraz bardziej jeszcze walczy. Wszystkie jesteśmy dzielne.
I tak prawdę mówiąc bez was byłoby trudno przebrnąć przez to wszystko, dzieki dziewczyny!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2016, 10:54
A.Kasia, Kate84, muminka83, Magda lena, d'nusia, Karolina@, Renka88, Czarodziejka87, MeAmerie, Mania1718, Lilou1984, Hannia123, Lucky, Est, Falon lubią tę wiadomość
-
Strasznie mnie ciekawi ile Marysia waży ale nigdzie nie jest to napisane... Jeśli termin z usg wychodzi na koniec lutego to pewnie jest okej ale jestem ciekawa
"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
J 15, 7
Dziękuję za groszka -
Ja podobnie mam zamiar stosować bepanthen po wieczornej kąpieli nie częściej
Polin też sie zastanawiałam czy kupować karuzele ale jednak się przydaje i rozwija wyobraźnie maluszka.
Ja właśnie dziś jadę do smykolandu odebrać moją
Wybrałam Canpol misie pod parasolką
muminka83 lubi tę wiadomość
Filip 28.03.2016
-
salomea wrote:Czyli w moim przypadku (umowa do dnia porodu) będzie to wniosek o zasiłek macierzyński (wniosek Z-54)? Gdzie muszę zaznaczyć czy chodzi mi o półroczny czy roczny macierzyński? Sorki, że tak męczę, ale jestem w tym kompletnie zielona...
Wystarczy jak napiszesz swój wniosek np.
"Proszę o udzielenie mi zasiłku macierzyńskiego od dnia.... w związku z urodzeniem córki/syna........... (tu dane dziecka).
Jednocześnie inforinformuję, że ojciec dziecka
............ (imię i nazwisko oraz pesel) nie będzie korzystał z dodatkowego urlopu macierzyńskiego oraz urlopu rodzicielskiej."
I to powinno wystarczyć
salomea lubi tę wiadomość
-
Kurcze fajne te misie pod parasolem:) Muszę mężowi pokazać.
Jeszcze w kwestii wózków myślimy nad TAKO maxone, x-landerem, TAKO extreme i Mutsy IGO:)
Widziała któraś z Was na żywo ten wózek?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2016, 11:22
-
nick nieaktualnypolin - nie widziałam na żywo ale na fotce prezentuje się super
Może troszkę mały kosz na zakupy ale poza tym śliczny.
Mój mały chyba zmienił pozycję i znowu uciska mi na pęcherzNie mogę się przez to wysikać, nic mnie nie boli ani nie piecze ale sikam po 10 kropel i tyle. Wkurza mnie to. Chyba się wybiorę jutro na ten posiew moczu skoro i tak lekarz kazał zrobić przed wizytą.
-
Kasiu pewnie Tymek znalazł znów poduszeczke z pęcherza
i mu wygodnie bo co matka na to to nie ważne.
Ja ostatnio siku robię na 3 podejścia, jedno siku, dopisanie i dokropelkowanie
Chyba teraz już tak jest
Co do wózka to u mnie dalej nic ale coraz bardziej skłaniać się albo do Junama albo do Emmaljunga i właściwie to polska Junama
Staje się moim faworytem.
http://artykulydzieciece.pl/wozki-2w1-gondola-spacerowka/1531-junama-sport-wozek-wielofunkcyjny.html
Mam jeszcze do was pytanie, jakie badania macie zlecone przed wizytą i porodem bo u mnie oprócz morfologii i moczu, po raz kolejny toksoplazmoza, wr, HIV, hbs,Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2016, 11:46
Mania1718 lubi tę wiadomość
-
A.Kasia wrote:polin - nie widziałam na żywo ale na fotce prezentuje się super
Może troszkę mały kosz na zakupy ale poza tym śliczny.
Mój mały chyba zmienił pozycję i znowu uciska mi na pęcherzNie mogę się przez to wysikać, nic mnie nie boli ani nie piecze ale sikam po 10 kropel i tyle. Wkurza mnie to. Chyba się wybiorę jutro na ten posiew moczu skoro i tak lekarz kazał zrobić przed wizytą.
Kasia opisałas idealną sytuację do mojejCzasami mały się zlituje, obróci lekko główkę a wtedy siuski lecą jakby wody odchodziły
Ksanka z tą podusią to super podsumowanieU mnie te badania zrobili na początku i oczywiście nie ma żadnej powtórki ale co się dziwić w moim przypadku
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2016, 12:01
A.Kasia, ksanka lubią tę wiadomość
[/link]