X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny
    Witam się z Wami wieczornie:)
    Nawet nie miałam czasu dziś zajrzeć
    Ciężko Was nadrobić tylko na szybko przeczytałam

Byłam dziś u mojej kumpeli odebrać laktator w końcu mam ręczny Avent:)
    I gadałyśmy kilka godzin;)

Pisałyście o tym macierzyńskim 1000 zł muszę się wybrać po wnioski do mopsu a potem się składa w urzędzie gminy ale to po urodzeniu dopiero dziewczyny?

U mnie w szpitalu o dziwo zapewniają ciuch do maluszków,kosmetyki i pieluszki a do mnie podpaski
    Choć i tak w razie czego wezmę pieluchy a do siebie podkłady na pewno

Madlene mam nadzieję,że jutro w końcu dotrą do Ciebie pieniążki! Do mnie dziś listonosz zawitał

Renka super,że znalazłaś swojego Vulcano:) Ja napisałam do sklepu w którym miałam kupić i też nie mają a kurde w zeszłym tygodniu byłam i babka mnie w błąd wprowadziła że można go jeszcze zamówić ehh jakaś niekompetentna :/

I tak myślałam i myślałam i chyba zdecyduję się na Camarelo CARERA w szarościach kolor ca 14 bardzo mi się spodobał:)
    Muszę pojechać do sklepu go obejrzeć
    Dziewczyny widziałyście go może na żywo?

Aa i moja kumpela dziś urodziła 5 dni po terminie córcie Zosie:):)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2016, 22:42

ksanka lubi tę wiadomość

Filip 28.03.2016 <3
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka89 wrote:
    Dziewczyny, poradzicie mi prosze bo juz moe wiem co myślec :( byłam dzis u mojego lekarza, podpial mnie pod ktg- skurczy brak jednak akcja serca ma górnej granicy normy. Zalecił echo serca. W czwartek i sobotę na IP przy podobnym zapisie dwóch lekarzy powiedziało ze na tej etap ciazy jest w normie. A mój świruje i chciał mnie do szpitala skierować, po czym stwierdził ze lepiej zeb załatwiła sobie to echo bo w szpitalu tylko ktg porobią i wypuszcza :( juz jestem bezsilna. Poszłam na ktg z czymś innym to mi znaleźli nowe zmartwienie :(
    Martka a jakie to tętno było, że tak Cię straszy gin? Mój synek ma zawsze ok. 145 do 155. Na połówkowym usg miał nawet do 170 i wtedy lekarka powiedziała, że trzeba by echo robić jak by wysłuchać tętno ok.200.

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • jusiakp Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi dzis dwie osoby powiedzialy ze mam juz nisko brzuch hmm

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarodziejka a skąd jesteś? Na jakim kolorze Ci zależało wysłałam Ci zaproszenie do przyjaciółek bo gdzieniegdzie mają na stanie te wózki podawałam w poprzednich postach.
    Jeśli jesteś z okolic Poznania to w Komornikach mają kilka na stanie.

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • Martka89 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pap86 wrote:
    Martka a jakie to tętno było, że tak Cię straszy gin? Mój synek ma zawsze ok. 145 do 155. Na połówkowym usg miał nawet do 170 i wtedy lekarka powiedziała, że trzeba by echo robić jak by wysłuchać tętno ok.200.

Średnio moze ze 150-155. Z oscylacja 143-167. Ehh najpierw położna mowi ze zapis wąsko, potem jednak ze dobry :( ja zwariuje :(

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • 26Asia Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    - 50 % różowy http://allegro.pl/jjcole-zimowy-spiworek-pink-dla-dziecka-maly-sjc-i5761762242.html
    może komuś się przyda :)

mama Wiktorka i czterech aniołków :*
    relgh371wvtxbwmy.png
    oar8skjogda7iu2s.png

Wysłany: 12 stycznia 2016, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renka88 wrote:
    Czarodziejka a skąd jesteś? Na jakim kolorze Ci zależało wysłałam Ci zaproszenie do przyjaciółek bo gdzieniegdzie mają na stanie te wózki podawałam w poprzednich postach.
    Jeśli jesteś z okolic Poznania to w Komornikach mają kilka na stanie.

Kochana już zaakceptowałam zapro:)
    Chciałam kolor 02 i jestem z Gniezna do Poznania mam ok.50km nie tak daleko w sumie
    Ale coraz bardziej skłaniam się jednak ku Camarelo(sama jestem w szoku bo miałam straszne ciśnienie na Vulcano) będę miała dowóz gratis do domu to też plus

Filip 28.03.2016 <3
  • Vincent Ekspertka

Wysłany: 12 stycznia 2016, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    Byłam dzisiaj na wizycie i nasz Jasiek waży już 2400 :)
    Według pomiarów ma główkę większą niż na ten tydzień, brzuszek na odpowiedni tydzień, i nóżki krótsze... lekarz mówi, że jest ok. Przepływy w normie. Nadal ma jeden moczowód powiększony, ale mam się nie martwić to będzie do sprawdzenia po porodzie.
    Dobranoc kochane :)

roletka, Est, Mania1718, M+M+?, Czarodziejka87, d'nusia, Renka88, Kate84, Karolina@, edyś, Magda lena, muminka83, A.Kasia, Madzialena90, Mietka 30:), She86, Hannia123, Izoleccc, Karka lubią tę wiadomość

atdc20mm6bz4wcm9.png
  • Robaczek89 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, dziś byłam w TK Max w Warszawie (na Marszałkowskiej) i z ciekawości zerknęłam na te torby SkipHop. Była jedna sztuka, kosztowała 129 pln, może któraś z Was będzie zainteresowana. Był taki kolor:
    http://sklep1486302.home.pl/pl/p/Skip-Hop-torba-do-wozka-Duo-Special-Edition-PLUM-SKETCH/2349#

43kt9vvjbmmercyy.png
  • Lucky Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 04:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry
    Wczoraj po calymdniu skurczow juz nie chcialam sie denerwowac na noc w domu i wciagnela mnie machina szpitalna. Okazuje sie ze moja szyjka juz mocno krotka i nagle podali mi sterydy na rozwoj pluc Malucha. Jestem w szoku bo sie nie spodziewalam i bylam pewna ze tego unikne. Spac nie moge bo zegar tyka jak bomba nad moja glowa. W nocy byly 4 ciecia cesarskie a lozko mam 5cm od drzwi do sali operacyjnej. Znowu lezenie na korytarzu.
    Wczoraj sie splakalam przez te sterydy bo to bylo tak szybko i nikt mi nicnie tlumaczyl. A ja nawet nie uwazalam za bardzo gdy wy o tym pisalyscie :( i teraz sie boje co jest grane i nie wiem czego sie spodziewac :(
    M zdenerwowany gorzej niz ja i pewnie by powiedzial 'a nie mowilem' gdybym byla w lepszym stanie psychicznym
    No mam pietra :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2016, 04:07

• ksanka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, Lucky,
    Sprobuj się uspokoić. Najważniejsze ze jesteś pod obserwacja teraz, podali ci sterydy jeśli to Celeston, to w 72 h dzidziusiowi rozwina się płucka.
    Czego możesz się spodziewać z objawów
    1. Zawroty głowy u mnie były tez mdłości ale niewielkie
    2. Dzidziuś jest oszołomiony wiec mniej się rusza, u mnie były to takie senne przeciągnięcia przez 48 h od pierwszej dawki,
    3. Częstsze twardnienia, u mnie po 1 dawce głównie, nie mogłam znaleźć dobrej pozycji, muszę przyznać ze pozycja lokciowo kolankowate trochę pomagała.
    4. Gdy będą ci robili ktg nie przestrasz się ze tętno dzidzi będzie skakalo, nawet 110-190 mój gin mówi ze układ jeszcze nie jest do końca rozwinięty wiec skacze i dopiero ok 36 TC wartości są unormowane i wiarygodne stad w zdrowej ciąży nie robią ktg wczesniej.
    Co do szyjki to ile ci wyszło z pomiaru, bo może tragedii nie ma. Mamy u nas silaczke-bohaterkę Ole która tez walczy z szyja i myślę ze dotrzyma jeszcze ładnych parę tygodni, czego jej serdecznie życzę.

Na skurcze pewnie dostalas/dostaniesz pompę magnezowa to powinno uspokoić czynności skurczowe.

I najważniejsze prosze dla ciebie i dla malucha postaraj się o myśli pozytywne jesteś pod opieka fachowców, jesteś w okresie gdy robią wszystko by powstrzymać wczesny poród, bo po 36 juz nie.
    Jeśli masz jakieś antidotum na bol i stres np muzyka to się odetnij od otoczenia i afirmuj pozytywnie , przekazuje dzidzi message ze jeszcze trzeba siedzieć w bezpiecznym domku brzuszka mamy.
    Będzie dobrze - musi być!

Lucky, Lilou1984, Karolina@, muminka83, A.Kasia, Est, RudyTygrysek, She86 lubią tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png

Wysłany: 13 stycznia 2016, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucky Kochana! Ksanka już Tobie wszystko pięknie wytłumaczyła ja mogę dodać od siebie,żebyś się tak już nie denerwowała:*
    Jestes w szpitalu pod fachową opieką,sterydy dla dobra maluszka
    Choć wiem,że czasami ciężko myśl pozytywnie:* Trzymaj się dzielnie:*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2016, 07:23

Lucky, ksanka, muminka83, Est lubią tę wiadomość

Filip 28.03.2016 <3
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i witam się z wami kochane brzuchatki w 34 TC. Jeszcze 7 dni do skończenia kolejnej granicy! I idziemy dalej do 36!

Czarodziejka87, Lucky, d'nusia, Renka88, Mania1718, Kate84, Karolina@, edyś, Magda lena, muminka83, A.Kasia, Madzialena90, Est, She86, Hannia123, Izoleccc, krówka_muffka lubią tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png

Wysłany: 13 stycznia 2016, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I witam z samego rana:)
    Jakoś już spać nie mogę..

Ksanka 34 tydzień jak to pięknie brzmi! Gratulacje:*

Powodzenia dla wszystkich dziewczyn które mają dziś wizyty:)

Miłego dnia mamusie:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2016, 07:29

Lucky, ksanka, Lilou1984, muminka83 lubią tę wiadomość

Filip 28.03.2016 <3
  • Lucky Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksanko, Czarodziejko - dziekuje. Powoli sie uspakajam. Maly wyraznie mniej ruchliwy. Dopiero dzis usg to dowiem sie dokladnie co z szyjka bo wczoraj bylo tylko badanie ginekologiczne
    Jakos przerazajaco brzmia te sterydy i koniecznosc przyspieszania no ale widocznie tak trzeba
    Poranne ktg tak jak piszesz, ze skokami, gdy tempo zwalnialo to mi od razu roslo cisnienie :(
    Dziekuje i pozdrawiam

ksanka lubi tę wiadomość

• Kokaina Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucky, jesteśmy z Tobą! Niczym się nie przejmuj, sterydy dzieciaczkowi nie zaszkodzi, mogą tylko pomoc.
    Daj koniecznie znać po Usg czy wszystko ok :*
    Podczytuje Was dziewczyny na bieżąco, ale nie miałam jakoś weny na pisanie.

Mam pytanie do dziewczyn z Wawy- mam 1 wejściówkę do do Och teatru na najbliższa sobotę - może któraś by chciała?
    Moj E. mnie wystawił, znajome nie mogą, więc pomyślałam o Was :)

Dajcie znać jeżeli któraś chciałaby mi potowarzyszyc :)
    Pewnie to ostatni dzwonek na taki wypad ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2016, 07:57

ksanka, Lucky, Mietka 30:) lubią tę wiadomość

Synek 2016 r. ♥️
    Synek 2020 r. 💚

• ksanka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucky ty tez jesteś oszołomiona to czego się spodziewać po takim malutkim organizmie toz to rewolucja! Po 48 h powinno wszystko wrócić do normy. Moja Zosia jak jej przeszło to taki mi dala wycisk ze aż bolalo :).

Bo chyba tez podrosla szybciej, a mi brzuch zwiększył obwód o 2 cm w 2 dni!
    Nie stresuj się Celestonem ma lepsza klasę niż Duphaston wiec jest bezpieczny dla dzidzi i jest to dla malucha dobra. Ja prawie prosilam przez miesiąc gina o sterydy dla malej i suma sumarum miałam podane ambulatoryjnie a nie w szpitalu.
    Miałam tylko 2 ktg ale dzięki temu nie stresowalam się skokami tętna malej. Po ostatnim podaniu niby miałam zalecenie jeszcze jednego ktg ale po konsultacji z ginem doszlismy do wniosku ze to bez sensu, boi tak mała zaczęła się ruszać.
    I jeśli mogę cos poradzić pij wodę by ewentualna chemia szybko wyszła z waszych organizmów.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2016, 07:58

Lucky lubi tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Marcóweczki!

Miłego dnia i powodzenia na wizytach!!!

Lucky wszystko będzie dobrze miną dolegliwości posterydowe i będziesz spokojna! Głowa do góry!

Lucky, muminka83, A.Kasia lubią tę wiadomość

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka89 wrote:
    Dziewczyny, poradzicie mi prosze bo juz moe wiem co myślec :( byłam dzis u mojego lekarza, podpial mnie pod ktg- skurczy brak jednak akcja serca ma górnej granicy normy. Zalecił echo serca. W czwartek i sobotę na IP przy podobnym zapisie dwóch lekarzy powiedziało ze na tej etap ciazy jest w normie. A mój świruje i chciał mnie do szpitala skierować, po czym stwierdził ze lepiej zeb załatwiła sobie to echo bo w szpitalu tylko ktg porobią i wypuszcza :( juz jestem bezsilna. Poszłam na ktg z czymś innym to mi znaleźli nowe zmartwienie :(
    Mam wrażenie że lekarz panikuje norma dzidziunia to od 120 do 160 zwłaszcza jak rejestrowane są ruchy to wówczas w ogóle podchodzi pod 160
    Poza tym układ jeszcze nie jest do końca rozwinięty jak to Moj gin mówi i czasem nawet większe skoki mogą się zdarzyć także Martka bez stresu, ale jeśli echo serca malucha miałoby cie uspokoic to idź na nie i tak pewnie jedyne co udowodni to to że serduszko malucha jest zdrowe jak dzwoń!

Lucky, muminka83 lubią tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
  • Mania1718 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) No i wybiło 33 tygodnie i 80% ciąży ;) Dzisiaj noc w miarę przespana.
    Wyprałam torbę do szpitala i nie mam pojęcia co w nią spakować bo tutaj trzymają dobę po porodzie jeżeli wszystko jest ok (często słyszę że nawet po kilku godzinach)
    Od tygodnia mam wieczorami skórcze i boję się że nie dotrwam :/

Lucky przytulam mocno. Jesteś pod dobrą opieką a to najważniejsze :)

Lucky, d'nusia, Czarodziejka87, Karolina@, ksanka, Renka88, Vincent, muminka83, A.Kasia, Madzialena90, RudyTygrysek, She86, Hannia123, Izoleccc lubią tę wiadomość

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
‹‹ 1538 1539 1540 1541 1542 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ