Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny
Witam się z Wami wieczornie:)
Nawet nie miałam czasu dziś zajrzeć
Ciężko Was nadrobić tylko na szybko przeczytałam
Byłam dziś u mojej kumpeli odebrać laktator w końcu mam ręczny Avent:)
I gadałyśmy kilka godzin;)
Pisałyście o tym macierzyńskim 1000 zł muszę się wybrać po wnioski do mopsu a potem się składa w urzędzie gminy ale to po urodzeniu dopiero dziewczyny?
U mnie w szpitalu o dziwo zapewniają ciuch do maluszków,kosmetyki i pieluszki a do mnie podpaski
Choć i tak w razie czego wezmę pieluchy a do siebie podkłady na pewno
Madlene mam nadzieję,że jutro w końcu dotrą do Ciebie pieniążki! Do mnie dziś listonosz zawitał
Renka super,że znalazłaś swojego Vulcano:) Ja napisałam do sklepu w którym miałam kupić i też nie mają a kurde w zeszłym tygodniu byłam i babka mnie w błąd wprowadziła że można go jeszcze zamówić ehh jakaś niekompetentna
I tak myślałam i myślałam i chyba zdecyduję się na Camarelo CARERA w szarościach kolor ca 14 bardzo mi się spodobał
Muszę pojechać do sklepu go obejrzeć
Dziewczyny widziałyście go może na żywo?
Aa i moja kumpela dziś urodziła 5 dni po terminie córcie Zosie:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2016, 22:42
ksanka lubi tę wiadomość
Filip 28.03.2016
-
Martka89 wrote:Dziewczyny, poradzicie mi prosze bo juz moe wiem co myślec
byłam dzis u mojego lekarza, podpial mnie pod ktg- skurczy brak jednak akcja serca ma górnej granicy normy. Zalecił echo serca. W czwartek i sobotę na IP przy podobnym zapisie dwóch lekarzy powiedziało ze na tej etap ciazy jest w normie. A mój świruje i chciał mnie do szpitala skierować, po czym stwierdził ze lepiej zeb załatwiła sobie to echo bo w szpitalu tylko ktg porobią i wypuszcza
juz jestem bezsilna. Poszłam na ktg z czymś innym to mi znaleźli nowe zmartwienie
Szymonek jest z nami od 11.093490gram, 57cm, 10pkt
-
Czarodziejka a skąd jesteś? Na jakim kolorze Ci zależało wysłałam Ci zaproszenie do przyjaciółek bo gdzieniegdzie mają na stanie te wózki podawałam w poprzednich postach.
Jeśli jesteś z okolic Poznania to w Komornikach mają kilka na stanie. -
pap86 wrote:Martka a jakie to tętno było, że tak Cię straszy gin? Mój synek ma zawsze ok. 145 do 155. Na połówkowym usg miał nawet do 170 i wtedy lekarka powiedziała, że trzeba by echo robić jak by wysłuchać tętno ok.200.
Średnio moze ze 150-155. Z oscylacja 143-167. Ehh najpierw położna mowi ze zapis wąsko, potem jednak ze dobryja zwariuje
-
Renka88 wrote:Czarodziejka a skąd jesteś? Na jakim kolorze Ci zależało wysłałam Ci zaproszenie do przyjaciółek bo gdzieniegdzie mają na stanie te wózki podawałam w poprzednich postach.
Jeśli jesteś z okolic Poznania to w Komornikach mają kilka na stanie.
Kochana już zaakceptowałam zapro:)
Chciałam kolor 02 i jestem z Gniezna do Poznania mam ok.50km nie tak daleko w sumie
Ale coraz bardziej skłaniam się jednak ku Camarelo(sama jestem w szoku bo miałam straszne ciśnienie na Vulcano) będę miała dowóz gratis do domu to też plus
Filip 28.03.2016
-
Hej dziewczyny,
Byłam dzisiaj na wizycie i nasz Jasiek waży już 2400
Według pomiarów ma główkę większą niż na ten tydzień, brzuszek na odpowiedni tydzień, i nóżki krótsze... lekarz mówi, że jest ok. Przepływy w normie. Nadal ma jeden moczowód powiększony, ale mam się nie martwić to będzie do sprawdzenia po porodzie.
Dobranoc kochane
roletka, Est, Mania1718, M+M+?, Czarodziejka87, d'nusia, Renka88, Kate84, Karolina@, edyś, Magda lena, muminka83, A.Kasia, Madzialena90, Mietka 30:), She86, Hannia123, Izoleccc, Karka lubią tę wiadomość
-
Hej, dziś byłam w TK Max w Warszawie (na Marszałkowskiej) i z ciekawości zerknęłam na te torby SkipHop. Była jedna sztuka, kosztowała 129 pln, może któraś z Was będzie zainteresowana. Był taki kolor:
http://sklep1486302.home.pl/pl/p/Skip-Hop-torba-do-wozka-Duo-Special-Edition-PLUM-SKETCH/2349# -
Dzien dobry
Wczoraj po calymdniu skurczow juz nie chcialam sie denerwowac na noc w domu i wciagnela mnie machina szpitalna. Okazuje sie ze moja szyjka juz mocno krotka i nagle podali mi sterydy na rozwoj pluc Malucha. Jestem w szoku bo sie nie spodziewalam i bylam pewna ze tego unikne. Spac nie moge bo zegar tyka jak bomba nad moja glowa. W nocy byly 4 ciecia cesarskie a lozko mam 5cm od drzwi do sali operacyjnej. Znowu lezenie na korytarzu.
Wczoraj sie splakalam przez te sterydy bo to bylo tak szybko i nikt mi nicnie tlumaczyl. A ja nawet nie uwazalam za bardzo gdy wy o tym pisalysciei teraz sie boje co jest grane i nie wiem czego sie spodziewac
M zdenerwowany gorzej niz ja i pewnie by powiedzial 'a nie mowilem' gdybym byla w lepszym stanie psychicznym
No mam pietraWiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2016, 04:07
-
Hej, Lucky,
Sprobuj się uspokoić. Najważniejsze ze jesteś pod obserwacja teraz, podali ci sterydy jeśli to Celeston, to w 72 h dzidziusiowi rozwina się płucka.
Czego możesz się spodziewać z objawów
1. Zawroty głowy u mnie były tez mdłości ale niewielkie
2. Dzidziuś jest oszołomiony wiec mniej się rusza, u mnie były to takie senne przeciągnięcia przez 48 h od pierwszej dawki,
3. Częstsze twardnienia, u mnie po 1 dawce głównie, nie mogłam znaleźć dobrej pozycji, muszę przyznać ze pozycja lokciowo kolankowate trochę pomagała.
4. Gdy będą ci robili ktg nie przestrasz się ze tętno dzidzi będzie skakalo, nawet 110-190 mój gin mówi ze układ jeszcze nie jest do końca rozwinięty wiec skacze i dopiero ok 36 TC wartości są unormowane i wiarygodne stad w zdrowej ciąży nie robią ktg wczesniej.
Co do szyjki to ile ci wyszło z pomiaru, bo może tragedii nie ma. Mamy u nas silaczke-bohaterkę Ole która tez walczy z szyja i myślę ze dotrzyma jeszcze ładnych parę tygodni, czego jej serdecznie życzę.
Na skurcze pewnie dostalas/dostaniesz pompę magnezowa to powinno uspokoić czynności skurczowe.
I najważniejsze prosze dla ciebie i dla malucha postaraj się o myśli pozytywne jesteś pod opieka fachowców, jesteś w okresie gdy robią wszystko by powstrzymać wczesny poród, bo po 36 juz nie.
Jeśli masz jakieś antidotum na bol i stres np muzyka to się odetnij od otoczenia i afirmuj pozytywnie , przekazuje dzidzi message ze jeszcze trzeba siedzieć w bezpiecznym domku brzuszka mamy.
Będzie dobrze - musi być!
Lucky, Lilou1984, Karolina@, muminka83, A.Kasia, Est, RudyTygrysek, She86 lubią tę wiadomość
-
Lucky Kochana! Ksanka już Tobie wszystko pięknie wytłumaczyła ja mogę dodać od siebie,żebyś się tak już nie denerwowała:*
Jestes w szpitalu pod fachową opieką,sterydy dla dobra maluszka
Choć wiem,że czasami ciężko myśl pozytywnie:* Trzymaj się dzielnie:*
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2016, 07:23
Lucky, ksanka, muminka83, Est lubią tę wiadomość
Filip 28.03.2016
-
A i witam się z wami kochane brzuchatki w 34 TC. Jeszcze 7 dni do skończenia kolejnej granicy! I idziemy dalej do 36!
Czarodziejka87, Lucky, d'nusia, Renka88, Mania1718, Kate84, Karolina@, edyś, Magda lena, muminka83, A.Kasia, Madzialena90, Est, She86, Hannia123, Izoleccc, krówka_muffka lubią tę wiadomość
-
I witam z samego rana:)
Jakoś już spać nie mogę..
Ksanka 34 tydzień jak to pięknie brzmi! Gratulacje:*
Powodzenia dla wszystkich dziewczyn które mają dziś wizyty:)
Miłego dnia mamusie:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2016, 07:29
Lucky, ksanka, Lilou1984, muminka83 lubią tę wiadomość
Filip 28.03.2016
-
Ksanko, Czarodziejko - dziekuje. Powoli sie uspakajam. Maly wyraznie mniej ruchliwy. Dopiero dzis usg to dowiem sie dokladnie co z szyjka bo wczoraj bylo tylko badanie ginekologiczne
Jakos przerazajaco brzmia te sterydy i koniecznosc przyspieszania no ale widocznie tak trzeba
Poranne ktg tak jak piszesz, ze skokami, gdy tempo zwalnialo to mi od razu roslo cisnienie
Dziekuje i pozdrawiamksanka lubi tę wiadomość
-
Lucky, jesteśmy z Tobą! Niczym się nie przejmuj, sterydy dzieciaczkowi nie zaszkodzi, mogą tylko pomoc.
Daj koniecznie znać po Usg czy wszystko ok :*
Podczytuje Was dziewczyny na bieżąco, ale nie miałam jakoś weny na pisanie.
Mam pytanie do dziewczyn z Wawy- mam 1 wejściówkę do do Och teatru na najbliższa sobotę - może któraś by chciała?
Moj E. mnie wystawił, znajome nie mogą, więc pomyślałam o Was
Dajcie znać jeżeli któraś chciałaby mi potowarzyszyc
Pewnie to ostatni dzwonek na taki wypadWiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2016, 07:57
ksanka, Lucky, Mietka 30:) lubią tę wiadomość
Synek 2016 r. ♥️
Synek 2020 r. 💚
-
Lucky ty tez jesteś oszołomiona to czego się spodziewać po takim malutkim organizmie toz to rewolucja! Po 48 h powinno wszystko wrócić do normy. Moja Zosia jak jej przeszło to taki mi dala wycisk ze aż bolalo
.
Bo chyba tez podrosla szybciej, a mi brzuch zwiększył obwód o 2 cm w 2 dni!
Nie stresuj się Celestonem ma lepsza klasę niż Duphaston wiec jest bezpieczny dla dzidzi i jest to dla malucha dobra. Ja prawie prosilam przez miesiąc gina o sterydy dla malej i suma sumarum miałam podane ambulatoryjnie a nie w szpitalu.
Miałam tylko 2 ktg ale dzięki temu nie stresowalam się skokami tętna malej. Po ostatnim podaniu niby miałam zalecenie jeszcze jednego ktg ale po konsultacji z ginem doszlismy do wniosku ze to bez sensu, boi tak mała zaczęła się ruszać.
I jeśli mogę cos poradzić pij wodę by ewentualna chemia szybko wyszła z waszych organizmów.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2016, 07:58
Lucky lubi tę wiadomość
-
Martka89 wrote:Dziewczyny, poradzicie mi prosze bo juz moe wiem co myślec
byłam dzis u mojego lekarza, podpial mnie pod ktg- skurczy brak jednak akcja serca ma górnej granicy normy. Zalecił echo serca. W czwartek i sobotę na IP przy podobnym zapisie dwóch lekarzy powiedziało ze na tej etap ciazy jest w normie. A mój świruje i chciał mnie do szpitala skierować, po czym stwierdził ze lepiej zeb załatwiła sobie to echo bo w szpitalu tylko ktg porobią i wypuszcza
juz jestem bezsilna. Poszłam na ktg z czymś innym to mi znaleźli nowe zmartwienie
Poza tym układ jeszcze nie jest do końca rozwinięty jak to Moj gin mówi i czasem nawet większe skoki mogą się zdarzyć także Martka bez stresu, ale jeśli echo serca malucha miałoby cie uspokoic to idź na nie i tak pewnie jedyne co udowodni to to że serduszko malucha jest zdrowe jak dzwoń!Lucky, muminka83 lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry
No i wybiło 33 tygodnie i 80% ciąży
Dzisiaj noc w miarę przespana.
Wyprałam torbę do szpitala i nie mam pojęcia co w nią spakować bo tutaj trzymają dobę po porodzie jeżeli wszystko jest ok (często słyszę że nawet po kilku godzinach)
Od tygodnia mam wieczorami skórcze i boję się że nie dotrwam
Lucky przytulam mocno. Jesteś pod dobrą opieką a to najważniejszeLucky, d'nusia, Czarodziejka87, Karolina@, ksanka, Renka88, Vincent, muminka83, A.Kasia, Madzialena90, RudyTygrysek, She86, Hannia123, Izoleccc lubią tę wiadomość
[/link]