X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muminko, skad dokladnie pobieralas wniosek o ten 1000 zl?

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przed chwilą wpadła z wizytą siostra z chłopakiem. Wręczają mi i mężowi kopertę. Myślę sobie - wtf? ślub ?! A tutaj zaproszenie na sesję ciążową i noworodkową !!! Nie wiem skąd ona wiedziała, że o tym marzę. Nie mówiłam jej nic. A taką niespodziankę mi/nam zrobiła :)

Przed chwilą dostałam też informację, że moje zamówienie minky zostało już wysłane. Pierwszy komplecik z rowerkami. Co myślicie? :)

https://www.facebook.com/violanto.handmade

Kate84, Madzialena90, Est, Madlene.:), A.Kasia, Renka88, RudyTygrysek, foxica, d'nusia, MeAmerie, Czarodziejka87, olatychy, perła ziemi, Izoleccc, domiii, She86, Karka lubią tę wiadomość

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • salomea Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martita88 wrote:
    Wtedy wniosek również składasz do pracodawcy ;) jest na to 14 dni
    Na pewno? I on to wszystko załatwia z ZUSem, mimo że formalnie nie jestem już jego pracownikiem? Szef mówił, że przekaże mi wszystkie papiery i ja mam kontaktować się z ZUSem... Niestety w Internecie nie mogę znaleźć odpowiedzi :/

gg642n0aww2rhqzn.png
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina@ wrote:
    Przed chwilą wpadła z wizytą siostra z chłopakiem. Wręczają mi i mężowi kopertę. Myślę sobie - wtf? ślub ?! A tutaj zaproszenie na sesję ciążową i noworodkową !!! Nie wiem skąd ona wiedziała, że o tym marzę. Nie mówiłam jej nic. A taką niespodziankę mi/nam zrobiła :)

Przed chwilą dostałam też informację, że moje zamówienie minky zostało już wysłane. Pierwszy komplecik z rowerkami. Co myślicie? :)

Super taki prezent niespodzianka! Wspaniale, że o tym pomyśleli.
    Komplecik bardzo ładny :-)

Karolina@ lubi tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
  • M+M+? Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gośśś bardzo dziękuję za podanie wyników USG. Jestem tym bardziej wdzięczna, że wiem, iż nastrój Ci nie sprzyja.
    Ja umówiłam się do innego lekarza na czwartek i zobaczymy, czy moja gin prowadząca słusznie bagatelizuje wyniki, czy też dopuściła się jakiegoś błędu.
    Jeszcze raz bardzo Ci dziękuję i powodzenia. Ciśnienie w dół!!!

• M+M+? Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roletka, uwielbiam jak piszesz pszczółki !!!

roletka, Renka88 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2016, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina@ wrote:

Wspaniały prezent :) Komplecik bardzo ładny, moje ukochane szarości <3

Karolina@ lubi tę wiadomość

• roletka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M+M+? wrote:
    Roletka, uwielbiam jak piszesz pszczółki !!!

Najpierw były Gwiazdeczki bo tak na wszystkie zarodki z 2 procedury ivf mówiłam z pierwszej były słoneczka :-) a teraz zmieniłam na Pszczółki bo pszczolki będą na łóżeczkach i szafce pod przewijak no i w pokoiku żółty będzie :-)

M+M+?, RudyTygrysek, Kate84, A.Kasia, Gośśś, Lilou1984 lubią tę wiadomość

Styczeń2015 IMSI ET 2x 4A :( > lutyKET 1x blastAA :( > marzecKET 2x blastAB :( > Czerwiec2015 IMSI II ET 2x 8AA > 9dpt beta 92,23 11dpt beta 279,3 > 4xŚnieżki > 05.02.16 34t5d Pszczółki są z Nami <3 961l2n0aael72r9g.png
  • RudyTygrysek Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina@ wrote:

Świetny prezencik z tą sesją też bym się bardzo cieszyła :)
    A komplecik piękny, jako że mój M to zapalony rowerzysta to też szukam fajnego zestawu dla naszego synka :) Mogłabyś zdradzić ile zapłaciłaś?

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
  • foxica Ekspertka

Wysłany: 12 stycznia 2016, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roletka zgadzam się z Kate bardzo bardzo podziwiam za chęć porodu SN, ja się bym bała przeokrutnie.. a co będzie czas pokaże, choć zdecydowanie wolałabym cesarke

Magdalena zazdroszczę , genialny prezent niespodzianka, oj chyba żadna z nas by takim nie pogardziła ;-) pomysł rewelacja.
    Nie odpuszcza mnie to swędzenie:-( gdzie szukać przyczyny , nie wiem..
    Dziś na ip najpierw dziwili się, że jestem w 30 t.c. ze względu na mały brzuch , nie wspominając jakie były reakcje, jak mowilam , że to bliźniacza ciąża :-)
    Kasia24 dawno Cię nie było wszystko ok u Ciebie???

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2016, 21:54

Kasia24 lubi tę wiadomość

qdkkwn155308ojoh.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skowroneczka87 wrote:
    Muminko, skad dokladnie pobieralas wniosek o ten 1000 zl?
    Stronę ci napiszę jutro bo jestem na telefonie. Ja wnioski brałam z mops ale podała mi babka też stronę.

skowroneczka87 lubi tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• roletka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foxica w tym szpitalu stawiają na naturę mają duże doświadczenie w ciazach bliźniaczych bo tam jest III stopień referencyjnosci, jakkolwiek nie będę rodzic wiem ze dobrze się nami zaopiekuja :-)

Ile ważą już twoje bąbelki?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2016, 21:57

Styczeń2015 IMSI ET 2x 4A :( > lutyKET 1x blastAA :( > marzecKET 2x blastAB :( > Czerwiec2015 IMSI II ET 2x 8AA > 9dpt beta 92,23 11dpt beta 279,3 > 4xŚnieżki > 05.02.16 34t5d Pszczółki są z Nami <3 961l2n0aael72r9g.png
  • MeAmerie Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    foxica wrote:
    Roletka zgadzam się z Kate bardzo bardzo podziwiam za chęć porodu SN, ja się bym bała przeokrutnie.. a co będzie czas pokaże, choć zdecydowanie wolałabym cesarke

Magdalena zazdroszczę , genialny prezent niespodzianka, oj chyba żadna z nas by takim nie pogardziła ;-) pomysł rewelacja.
    Nie odpuszcza mnie to swędzenie:-( gdzie szukać przyczyny , nie wiem..
    Dziś na ip najpierw dziwili się, że jestem w 30 t.c. ze względu na mały brzuch , nie wspominając jakie były reakcje, jak mowilam , że to bliźniacza ciąża :-)
    Kasia24 dawno Cię nie było wszystko ok u Ciebie???

Mnie dzisiaj nawet uszy i dziąsła swędziały. Miałam jutro jechać na badania, ale właśnie wróciłam z synkiem ze szpitala, dam sobie jeszcze jutro spokój bo padam na twarz - psychicznie i fizycznie....

mhsvpiqve8v6pwb7.png
  • Gośśś Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M+M nie masz za co dziekowac :) troche mi z tym zeszlo, bo nie mialam kiedy usiasc do kompa bo troche rzeczy musialam naszyowac mojemu M zeby wiedzial w razie czego co ma mi przywiez w razie wczesniejszego porodu, a gdyby mnie nie wypuscili do rozwiazania, a pewnie tak bedzie... Mam nadzieje, ze u Ciebie na strachu tylko sie skonczy i okaze sie, ze synus jest poprostu szczuplutki :) napisz koniecznie co Ci gin powiedzial po usg :)

Foxica Kasia24 czesto udziela sie na watku o ciazy blizniaczej :)

Kasia24 lubi tę wiadomość

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • foxica Ekspertka

Wysłany: 12 stycznia 2016, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś

Ile ważą już twoje bąbelki?[/QUOTE]

A jaki to szpital? Może gdzieś wspominałaś , ale nie zarejestrowałam ;-)

W piątek na wizycie ważyli niecałe 1200 g, różnica między nimi była dosłownie 16g

roletka, She86 lubią tę wiadomość

qdkkwn155308ojoh.png
  • foxica Ekspertka

Wysłany: 12 stycznia 2016, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeAmerie czy w ciąży z synkiem miałaś ten sam problem??

qdkkwn155308ojoh.png
  • roletka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    foxica wrote:
    Ile ważą już twoje bąbelki?

A jaki to szpital? Może gdzieś wspominałaś , ale nie zarejestrowałam ;-)

W piątek na wizycie ważyli niecałe 1200 g, różnica między nimi była dosłownie 16g[/QUOTE]

Szpital w Rudzie Śląskiej :-) co prawda od 04.01 do 24.01 jest remont i kierują na Bytom w razie czego ale liczę na to że do końca stycznia pochodzę spakowana :-)

To ładnie ważą Niunki i jak równo :-)

• Karmelek211 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dziękuję za Wasze zdanie i opinie:)Muszę to dobrze przemyśleć, bo nie kosztuje to 200zł.

Rozalia nasza Gwiazdka z nieba<3
    Moje Aniołki 09.2013 [*] 12.2013 [*] 08.2014 [*]
    3277f92879.png

• Martita88 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    salomea wrote:
    Na pewno? I on to wszystko załatwia z ZUSem, mimo że formalnie nie jestem już jego pracownikiem? Szef mówił, że przekaże mi wszystkie papiery i ja mam kontaktować się z ZUSem... Niestety w Internecie nie mogę znaleźć odpowiedzi :/

Na 100%. Dostarczasz do pracodawcy wnioski + akt urodzenia dziecka i pracodawca dołącza do kompletu zaświadczenie Z-3 i wszystko wysyła do Zusu :)

salomea lubi tę wiadomość

dqprwn15leplej5m.png
  • Martka89 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, poradzicie mi prosze bo juz moe wiem co myślec :( byłam dzis u mojego lekarza, podpial mnie pod ktg- skurczy brak jednak akcja serca ma górnej granicy normy. Zalecił echo serca. W czwartek i sobotę na IP przy podobnym zapisie dwóch lekarzy powiedziało ze na tej etap ciazy jest w normie. A mój świruje i chciał mnie do szpitala skierować, po czym stwierdził ze lepiej zeb załatwiła sobie to echo bo w szpitalu tylko ktg porobią i wypuszcza :( juz jestem bezsilna. Poszłam na ktg z czymś innym to mi znaleźli nowe zmartwienie :(

w4sqyx8dc6bykj5r.png
‹‹ 1537 1538 1539 1540 1541 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ