X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2016, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha, i teraz wszystkie są obkupione tylko nie ja :P Pierwszy raz pożałowałam, że mam za małe cycki ;)

paola87, ksanka, Lilou1984 lubią tę wiadomość

• domiii Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spakowaliśmy właśnie torby z P :) niby 3 dni, a rzeczy jak na tydzień!
    ale jestem już spokojna :)

Kate84, A.Kasia, baassiia, alinalii, Mietka 30:), Est lubią tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Gośśś Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M+M u mnie to wygladalo tak
    26tydz 4dz
    glowka 26t 6dz
    brzuch 24t 5dz
    udo 26t 6dz
    Pozniej bylam w szpitalu to nie mialam usg dopiero w

30tydz 4dz
    glowa 31t 2dz
    brzuch 28t 4dz
    udo 30t 4dz

no i na wczorajszym wyniku z badan nie mam podanych dokladnych tygodni tylko sam obwod, ale na usg jak patrzalam to pisalo 30tydz ale nie wiem ile dni...

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • olatychy Ekspertka

Wysłany: 12 stycznia 2016, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusiakp wrote:
    Do dziewczyn ktore kupily juz posciel, jakies linki ? Bo szukam a masa tego i moze cos polecicie

Zamawiałam na allegro i jestem zadowolona
    Użytkownik www_zuzpol_pl

Samuel <3
    mhsv9vvjnfioahrm.png
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 13:18

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paola ja już kupiłam nawilżacz, ciekawe czy zda egzamin :-P

Foxica super, że to jednak nie cholestaza!! I, że żadne skurcze się nie pojawiają na ktg :-D

Domii ja się niby pakowałam w weekend i tak jeszcze nie skończyłam jakoś ciężko mi to zrobić widzę, część w praniu, część muszę kupić eh. Akurat do tego widzę, że mam kiepskie podejście :-P

km5szbmhexpco9m1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2016, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdańsk, Kraków, Łódź i Poznań - przypominam się w sprawie tej szczotki z Ikea ;) Jakby ktoś wybierał się na zakupy to bardzo bym prosiła o mnie pamiętać :)

http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/60284958/

• Kate84 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    Gdańsk, Kraków, Łódź i Poznań - przypominam się w sprawie tej szczotki z Ikea ;) Jakby ktoś wybierał się na zakupy to bardzo bym prosiła o mnie pamiętać :)

http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/60284958/

My narazie nie, ale pamiętam pamiętam może w przyszłym tygodniu coś będzie na rzeczy jak M przyjedzie do mnie :-)

A.Kasia lubi tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wyniki z posiewu moczu, bakterii nie wyhodowano teraz czekam tylko na czystość pochwy... Szczerze to już naprawdę miałam myśli, że lepiej jakby coś wyszło bo wtedy dostała bym lek i może by skurcze i szyjka się uspokoiły...

km5szbmhexpco9m1.png
  • Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam was jestem już po szkole rodzenia i powiem wam że nie dowiedziałam się niczego nowego o czym bym nie czytała w internecie.
    Jeśli chodzi o różnice:
    -to tutaj nie przestrzega się żadnej diety (nie wolno tylko palić, pić i jeść czekolady- jeśli chodzi o czekoladę to przez pierwszy miesiąc)

A tak to przy karmieniu trzeba pić dużo wody minimum 3 litry. Podczas karmienia zachować spokój i relaksować się jak najwięcej bo dziecko czuje nasze zdenerwowanie.

Z ciekawostek:
    nie wolno się perfumować bo dziecko ma bardzo wyczulony węch.
    dziecka nie wolno często kąpać bo woda wysusza skórę, one preferują kąpiel co około 3,4 dni....

• perła ziemi Ekspertka

Wysłany: 12 stycznia 2016, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate84 wrote:
    Dziewczyny wyniki z posiewu moczu, bakterii nie wyhodowano teraz czekam tylko na czystość pochwy... Szczerze to już naprawdę miałam myśli, że lepiej jakby coś wyszło bo wtedy dostała bym lek i może by skurcze i szyjka się uspokoiły...

u mnie to samo, mocz czysty :) ale to trzeba się cieszyć, bo te infekcje układu moczowego to niezłe dziadostwo jest. ja dzisiaj coś się ruszyć za bardzo nie mogę... chyba zgarnę T. i podjedziemy na IP, to chociaż inna mądra głowa się wypowie.

dziewczyny aplikujące luteinę, czy wy też odczuwacie podrażnienie i jakby suchość warg sromowych? czy to nowy kwiatek, którego nie powinnam wiązać z lutką?

f2w3j6yxdenijlur.png
  • Lilou1984 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zostawić Wan jak jeden dzień, a tu od rana 8 stron do nadrobienia :) jak tak dalej pójdzie to zaczniemy się rozpakowywać dopiero przy jakiejś 2500 stronie :)

Ksanka super wiadomości po wizycie :) mam nadzieję, że wszystko pójdzie wg ustalonego przez lekarza planu i bez niespodzianek i komplikacji :)
    Kate84 wrote:
    Dziewczyny czy wy wszystkie robiłyście badania 3 trymestru ?Ja odpuściłam ze względu ,że na poprzednich wszystko było idealnie, mój gin też ma dobry sprzęt i zawsze wszystko sprawdza hmmm.

Moj lekarz mi też odpuścił, stwierdził, że nie ma mnie po co naciągać na taką wizytę, bo i tak robimy Usg co 3 tygodnie, wszystko widzimy na bieżąco i nie ma takiej potrzeby

Amarylis Witaj. współczuje I trymestru. dużo przeszłaś. mam nadzieję, że teraz już pokarmy się bez problemu "przyjmują". Cieszę się że postanowiłaś nas nadrobić. dzielnie wszystkie trzymamy się w dwupakach wpierając wzajemnie i motywując. gratuluje córeczki :) Miśka bardzo ładne imię, nie daj się mężowi zniechęcić :) A i mamy ten sam dzień na termin porodu, chociaż ja mam nadzieję rozpakować się jednak przed Świętami :P

Polin tylko nie szalej z ta wyprawką i się oszczędzaj.
    ciężka to robota jest. dzisiaj wyprasowałam 1 pralkę ciuchów i czuje się jak po wycieczce na giewont :P
    alinalii wrote:
    a właśnie ile kupujecie/kupiłyście opakowań pieluch??
    jakiś zapas planujecie czy raczej na bieżąco?

mam na start: 44 sztuki pampers premium care rozmiar 1 i 80 sztuk rozmiar 2

aleksandrazzz Piątka + za nastawienie ! :)

Madlene.:) co do majtek to ja nosiłam M a kopiłam canpol babies majtachy L/XL, stwierdziłam że lepiej, żeby były lekko luźne niż się wrzynały nie powiem gdzie :P

Renka88 Cudownie, że udało się z wymarzonym wózkiem! wiedziałam że dasz rade coś wyszukać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 02:39

A.Kasia, alinalii, Kate84, Falon, Renka88, ksanka, Madlene.:) lubią tę wiadomość

wff2f71x05vw53di.png
    piu3vfxm0fy27doz.png
  • Martita88 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    salomea wrote:
    Cześć dziewczyny :) Dawno mnie tu nie było przeprowadzaliśmy się do większego mieszkania, teraz kończymy remont, więc czasu zbytnio nie było. Teraz skruszona postanowiłam wrócić. Ostatnio włączył mi się syndrom wicia gniazda i wciąż kompletuję wyprawkę, robię niekończące się listy i zaczynam pakować się do szpitala.

Martita88, a jak to jest w sytuacji, kiedy umowa kończy się w dniu porodu? Wiem, że wniosek składa się wówczas osobiście do ZUSu, ale ile ma się na to czasu? I jakie dokumenty trzeba przygotować (wiem, że coś od pracodawcy)?

Wtedy wniosek również składasz do pracodawcy ;) jest na to 14 dni

dqprwn15leplej5m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2016, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    perła ziemi wrote:
    dziewczyny aplikujące luteinę, czy wy też odczuwacie podrażnienie i jakby suchość warg sromowych? czy to nowy kwiatek, którego nie powinnam wiązać z lutką?

Też tak miałam i od tego czasu co kilka dni smaruję się tam cienko pimafucinem. Problem znikł, więc pomogło ;)

Madzialena90 - podoba mi się podejście Twojej SR, sama mam podobne ;)

Lilou1984 - niezły sen ;)

Kate84 - a może te skurcze po części z nerwów? To ma naprawdę ogromny wpływ, widzę po sobie. Aby się zdenerwuję i momentalnie - brzuch jak głaz :/

• alinalii Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja czekam jeszcze na 2 przesyłki i wyprawka gotowa !!!!
    jeszcze czekam na koszulę do szpitala, powinna dojsc lada dzień
    i tez bierzemy się za pakowanie torby ;)

niby w necie pełno poradników co spakować itd,
    ale może podzielimy się wspólnie co spakowałyśmy?
    myślę ze bedzie to dość przydatne ;)

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • kasieńka 1985 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja pościel zamówiłam z tej strony dodatkowo zrobi mi organizer na łóżeczko
    http://allegro.pl/ochraniacz-minky-do-lozeczka-180x30cm-wysoki-6el-i5137365701.html

f2wlh371dlcmnxcx.png
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzialena90 wrote:
    witam was jestem już po szkole rodzenia i powiem wam że nie dowiedziałam się niczego nowego o czym bym nie czytała w internecie.
    Jeśli chodzi o różnice:
    -to tutaj nie przestrzega się żadnej diety (nie wolno tylko palić, pić i jeść czekolady- jeśli chodzi o czekoladę to przez pierwszy miesiąc)

A tak to przy karmieniu trzeba pić dużo wody minimum 3 litry. Podczas karmienia zachować spokój i relaksować się jak najwięcej bo dziecko czuje nasze zdenerwowanie.

Z ciekawostek:
    nie wolno się perfumować bo dziecko ma bardzo wyczulony węch.
    dziecka nie wolno często kąpać bo woda wysusza skórę, one preferują kąpiel co około 3,4 dni....

U mnie mówiła to samo i tu miałyśmy różnicę zdań, bo ja myślę że mała będzie mi lepiej spała mając stały rytm dnia... Co do diety i perfumów mówiła to samo :-)

Perła ziemi a co dokładnie się dzieje??

Lilou ale sen haha :-D

Kasiu chyba masz rację bo wczoraj ta sytuacja z ex brzuch od razu twardy, dziś M jedzie poprawić coś w umowie z deweloperem i już marudzi a ja się boję czy to ogarnie! Faceci, to są bardzo ważne rzeczy do zmiany a deweloper to mnie wkurza bo nie wiem czy jakby chwilę poczekał to coś by się stało! A może u mnie za jakiś czas szyjka się uspokoi i mogłabym tam pojechać na dwa dni, kuźwa mógłby zrozumieć sytuację! Oczywiście brzuch twardy w czasie i po rozmowie z M bo kuźwa on taki biedny zmęczony musi to ogarnąć wrr wrr, więc chyba jednak u mnie to nerwy :-(

km5szbmhexpco9m1.png
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinalii wrote:
    ja czekam jeszcze na 2 przesyłki i wyprawka gotowa !!!!
    jeszcze czekam na koszulę do szpitala, powinna dojsc lada dzień
    i tez bierzemy się za pakowanie torby ;)

niby w necie pełno poradników co spakować itd,
    ale może podzielimy się wspólnie co spakowałyśmy?
    myślę ze bedzie to dość przydatne ;)

Bardzo fajny pomysł. Ja czekam na ostatnie przesyłki z min. koszulą do szpitala. Być może w weekend, czy w przyszłym tygodniu będę już spakowana i wtedy podzielę się listą :)

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    perła ziemi wrote:

Ja robię tak samo jak A.Kasia. Jak czuję że coś mnie smera po wargach sromowych to przed pójściem spać smaruję się pimafucin. Na mnie działa od razu.

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w torbie najwięcej miejsca zajmują podkłady poporodwe i rożek dla małego. :-/

Dla siebie spakowałam walizkę:
    -2 paczki podkładów poporodowych Bella
    -majtki poporodowe jednorazowe
    -majtki/spodenki poporodowe wielorazowego użytku (boję się, że te jednorazówki nie będą dobrze trzymały tych ogromnych podkładów, więc kupiłam takie spodenkowe majciochy)
    -5 podkładów poporodowych na łóżko
    -2 koszule nocne + tshirt do porodu od męża
    -kapcie
    -zamiast szlafroka biorę długą (do kolan mi sięga:P) bluzę męża
    -przybory kosmetyczne (szczotka do zębów itp., żel do higieny intymnej biorę z rossmana, balsam na rozstępy również rossmanowski, pomadka nawilżająca)
    -klapki pod prysznic
    -2 ręczniki
    -2 staniki do karmienia
    -wkładki laktacyjne
    -rolka ręcznika papierowego
    -wszystkie papiery, usg, karta ciąży, wynik grupy krwi itd z okresu ciąży.
    -jestem w trakcie przygotowywania playlisty na czas porodu (zobaczymy czy przyda się :D)

Dla młodego rzeczy pakuję w torbę (w przyszłym tyg planuję spakować):
    -4 komplety ciuszków (body, kaftanik, półśpiochy + 2 śpiochy) - jeśli będzie za mało ktoś dowiezie.
    -niedrapki 2 szt
    -smoczek (avent)
    -waciki do przemywania buzi
    -chusteczki mokre babydream
    -pampersy rozmiar 1
    -linomag (krem)
    -3 cienkie czapeczki
    -rożek
    -kocyk
    -10 pieluch tetrowych

Rzeczy na wyjście dla mnie i małego przygotuję w siatce i w dniu powrotu poproszę o przywiezienie.

Wiem, że kosmetyków dla małego mam nie brać, wezmę tak w razie "W" linomag.
    Piszcie co Wy spakowałyście to chętnie porównam. Ale mam nadzieję, że nic nie będę musiała już dokładać :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2016, 18:18

RudyTygrysek lubi tę wiadomość

mhsvo7esg1a4x3m2.png
‹‹ 1535 1536 1537 1538 1539 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ