Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
M+M u mnie to wygladalo tak
26tydz 4dz
glowka 26t 6dz
brzuch 24t 5dz
udo 26t 6dz
Pozniej bylam w szpitalu to nie mialam usg dopiero w
30tydz 4dz
glowa 31t 2dz
brzuch 28t 4dz
udo 30t 4dz
no i na wczorajszym wyniku z badan nie mam podanych dokladnych tygodni tylko sam obwod, ale na usg jak patrzalam to pisalo 30tydz ale nie wiem ile dni...Aniołek 6tydz [*]
Zuzia 20tydz [*]
Amelka 25tydz [*]
-
Paola ja już kupiłam nawilżacz, ciekawe czy zda egzamin
Foxica super, że to jednak nie cholestaza!! I, że żadne skurcze się nie pojawiają na ktg
Domii ja się niby pakowałam w weekend i tak jeszcze nie skończyłam jakoś ciężko mi to zrobić widzę, część w praniu, część muszę kupić eh. Akurat do tego widzę, że mam kiepskie podejście -
nick nieaktualny
-
A.Kasia wrote:Gdańsk, Kraków, Łódź i Poznań - przypominam się w sprawie tej szczotki z Ikea
Jakby ktoś wybierał się na zakupy to bardzo bym prosiła o mnie pamiętać
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/60284958/
My narazie nie, ale pamiętam pamiętam może w przyszłym tygodniu coś będzie na rzeczy jak M przyjedzie do mnieA.Kasia lubi tę wiadomość
-
witam was jestem już po szkole rodzenia i powiem wam że nie dowiedziałam się niczego nowego o czym bym nie czytała w internecie.
Jeśli chodzi o różnice:
-to tutaj nie przestrzega się żadnej diety (nie wolno tylko palić, pić i jeść czekolady- jeśli chodzi o czekoladę to przez pierwszy miesiąc)
A tak to przy karmieniu trzeba pić dużo wody minimum 3 litry. Podczas karmienia zachować spokój i relaksować się jak najwięcej bo dziecko czuje nasze zdenerwowanie.
Z ciekawostek:
nie wolno się perfumować bo dziecko ma bardzo wyczulony węch.
dziecka nie wolno często kąpać bo woda wysusza skórę, one preferują kąpiel co około 3,4 dni.... -
Kate84 wrote:Dziewczyny wyniki z posiewu moczu, bakterii nie wyhodowano teraz czekam tylko na czystość pochwy... Szczerze to już naprawdę miałam myśli, że lepiej jakby coś wyszło bo wtedy dostała bym lek i może by skurcze i szyjka się uspokoiły...
u mnie to samo, mocz czystyale to trzeba się cieszyć, bo te infekcje układu moczowego to niezłe dziadostwo jest. ja dzisiaj coś się ruszyć za bardzo nie mogę... chyba zgarnę T. i podjedziemy na IP, to chociaż inna mądra głowa się wypowie.
dziewczyny aplikujące luteinę, czy wy też odczuwacie podrażnienie i jakby suchość warg sromowych? czy to nowy kwiatek, którego nie powinnam wiązać z lutką? -
Zostawić Wan jak jeden dzień, a tu od rana 8 stron do nadrobienia
jak tak dalej pójdzie to zaczniemy się rozpakowywać dopiero przy jakiejś 2500 stronie
Ksanka super wiadomości po wizyciemam nadzieję, że wszystko pójdzie wg ustalonego przez lekarza planu i bez niespodzianek i komplikacji
Kate84 wrote:Dziewczyny czy wy wszystkie robiłyście badania 3 trymestru ?Ja odpuściłam ze względu ,że na poprzednich wszystko było idealnie, mój gin też ma dobry sprzęt i zawsze wszystko sprawdza hmmm.
Moj lekarz mi też odpuścił, stwierdził, że nie ma mnie po co naciągać na taką wizytę, bo i tak robimy Usg co 3 tygodnie, wszystko widzimy na bieżąco i nie ma takiej potrzeby
Amarylis Witaj. współczuje I trymestru. dużo przeszłaś. mam nadzieję, że teraz już pokarmy się bez problemu "przyjmują". Cieszę się że postanowiłaś nas nadrobić. dzielnie wszystkie trzymamy się w dwupakach wpierając wzajemnie i motywując. gratuluje córeczkiMiśka bardzo ładne imię, nie daj się mężowi zniechęcić
A i mamy ten sam dzień na termin porodu, chociaż ja mam nadzieję rozpakować się jednak przed Świętami
Polin tylko nie szalej z ta wyprawką i się oszczędzaj.
ciężka to robota jest. dzisiaj wyprasowałam 1 pralkę ciuchów i czuje się jak po wycieczce na giewont
alinalii wrote:a właśnie ile kupujecie/kupiłyście opakowań pieluch??
jakiś zapas planujecie czy raczej na bieżąco?
mam na start: 44 sztuki pampers premium care rozmiar 1 i 80 sztuk rozmiar 2
aleksandrazzz Piątka + za nastawienie !
Madlene.co do majtek to ja nosiłam M a kopiłam canpol babies majtachy L/XL, stwierdziłam że lepiej, żeby były lekko luźne niż się wrzynały nie powiem gdzie
Renka88 Cudownie, że udało się z wymarzonym wózkiem! wiedziałam że dasz rade coś wyszukać
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 02:39
A.Kasia, alinalii, Kate84, Falon, Renka88, ksanka, Madlene.:) lubią tę wiadomość
-
salomea wrote:Cześć dziewczyny
Dawno mnie tu nie było przeprowadzaliśmy się do większego mieszkania, teraz kończymy remont, więc czasu zbytnio nie było. Teraz skruszona postanowiłam wrócić. Ostatnio włączył mi się syndrom wicia gniazda i wciąż kompletuję wyprawkę, robię niekończące się listy i zaczynam pakować się do szpitala.
Martita88, a jak to jest w sytuacji, kiedy umowa kończy się w dniu porodu? Wiem, że wniosek składa się wówczas osobiście do ZUSu, ale ile ma się na to czasu? I jakie dokumenty trzeba przygotować (wiem, że coś od pracodawcy)?
Wtedy wniosek również składasz do pracodawcyjest na to 14 dni
-
nick nieaktualnyperła ziemi wrote:dziewczyny aplikujące luteinę, czy wy też odczuwacie podrażnienie i jakby suchość warg sromowych? czy to nowy kwiatek, którego nie powinnam wiązać z lutką?
Też tak miałam i od tego czasu co kilka dni smaruję się tam cienko pimafucinem. Problem znikł, więc pomogło
Madzialena90 - podoba mi się podejście Twojej SR, sama mam podobne
Lilou1984 - niezły sen
Kate84 - a może te skurcze po części z nerwów? To ma naprawdę ogromny wpływ, widzę po sobie. Aby się zdenerwuję i momentalnie - brzuch jak głaz -
ja czekam jeszcze na 2 przesyłki i wyprawka gotowa !!!!
jeszcze czekam na koszulę do szpitala, powinna dojsc lada dzień
i tez bierzemy się za pakowanie torby
niby w necie pełno poradników co spakować itd,
ale może podzielimy się wspólnie co spakowałyśmy?
myślę ze bedzie to dość przydatne -
Madzialena90 wrote:witam was jestem już po szkole rodzenia i powiem wam że nie dowiedziałam się niczego nowego o czym bym nie czytała w internecie.
Jeśli chodzi o różnice:
-to tutaj nie przestrzega się żadnej diety (nie wolno tylko palić, pić i jeść czekolady- jeśli chodzi o czekoladę to przez pierwszy miesiąc)
A tak to przy karmieniu trzeba pić dużo wody minimum 3 litry. Podczas karmienia zachować spokój i relaksować się jak najwięcej bo dziecko czuje nasze zdenerwowanie.
Z ciekawostek:
nie wolno się perfumować bo dziecko ma bardzo wyczulony węch.
dziecka nie wolno często kąpać bo woda wysusza skórę, one preferują kąpiel co około 3,4 dni....
U mnie mówiła to samo i tu miałyśmy różnicę zdań, bo ja myślę że mała będzie mi lepiej spała mając stały rytm dnia... Co do diety i perfumów mówiła to samo
Perła ziemi a co dokładnie się dzieje??
Lilou ale sen haha
Kasiu chyba masz rację bo wczoraj ta sytuacja z ex brzuch od razu twardy, dziś M jedzie poprawić coś w umowie z deweloperem i już marudzi a ja się boję czy to ogarnie! Faceci, to są bardzo ważne rzeczy do zmiany a deweloper to mnie wkurza bo nie wiem czy jakby chwilę poczekał to coś by się stało! A może u mnie za jakiś czas szyjka się uspokoi i mogłabym tam pojechać na dwa dni, kuźwa mógłby zrozumieć sytuację! Oczywiście brzuch twardy w czasie i po rozmowie z M bo kuźwa on taki biedny zmęczony musi to ogarnąć wrr wrr, więc chyba jednak u mnie to nerwy -
alinalii wrote:ja czekam jeszcze na 2 przesyłki i wyprawka gotowa !!!!
jeszcze czekam na koszulę do szpitala, powinna dojsc lada dzień
i tez bierzemy się za pakowanie torby
niby w necie pełno poradników co spakować itd,
ale może podzielimy się wspólnie co spakowałyśmy?
myślę ze bedzie to dość przydatne
Bardzo fajny pomysł. Ja czekam na ostatnie przesyłki z min. koszulą do szpitala. Być może w weekend, czy w przyszłym tygodniu będę już spakowana i wtedy podzielę się listą -
perła ziemi wrote:dziewczyny aplikujące luteinę, czy wy też odczuwacie podrażnienie i jakby suchość warg sromowych? czy to nowy kwiatek, którego nie powinnam wiązać z lutką?
Ja robię tak samo jak A.Kasia. Jak czuję że coś mnie smera po wargach sromowych to przed pójściem spać smaruję się pimafucin. Na mnie działa od razu.
-
U mnie w torbie najwięcej miejsca zajmują podkłady poporodwe i rożek dla małego.
Dla siebie spakowałam walizkę:
-2 paczki podkładów poporodowych Bella
-majtki poporodowe jednorazowe
-majtki/spodenki poporodowe wielorazowego użytku (boję się, że te jednorazówki nie będą dobrze trzymały tych ogromnych podkładów, więc kupiłam takie spodenkowe majciochy)
-5 podkładów poporodowych na łóżko
-2 koszule nocne + tshirt do porodu od męża
-kapcie
-zamiast szlafroka biorę długą (do kolan mi sięga:P) bluzę męża
-przybory kosmetyczne (szczotka do zębów itp., żel do higieny intymnej biorę z rossmana, balsam na rozstępy również rossmanowski, pomadka nawilżająca)
-klapki pod prysznic
-2 ręczniki
-2 staniki do karmienia
-wkładki laktacyjne
-rolka ręcznika papierowego
-wszystkie papiery, usg, karta ciąży, wynik grupy krwi itd z okresu ciąży.
-jestem w trakcie przygotowywania playlisty na czas porodu (zobaczymy czy przyda się)
Dla młodego rzeczy pakuję w torbę (w przyszłym tyg planuję spakować):
-4 komplety ciuszków (body, kaftanik, półśpiochy + 2 śpiochy) - jeśli będzie za mało ktoś dowiezie.
-niedrapki 2 szt
-smoczek (avent)
-waciki do przemywania buzi
-chusteczki mokre babydream
-pampersy rozmiar 1
-linomag (krem)
-3 cienkie czapeczki
-rożek
-kocyk
-10 pieluch tetrowych
Rzeczy na wyjście dla mnie i małego przygotuję w siatce i w dniu powrotu poproszę o przywiezienie.
Wiem, że kosmetyków dla małego mam nie brać, wezmę tak w razie "W" linomag.
Piszcie co Wy spakowałyście to chętnie porównam. Ale mam nadzieję, że nic nie będę musiała już dokładać
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2016, 18:18
RudyTygrysek lubi tę wiadomość