X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2016, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z większym biustem - HM online przecenił stanik do karmienia na 34 zł bo ostały się tylko rozmiary 85D wzwyż.

http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0290145001.html

Może któraś z Was będzie zainteresowana. Miałam nadzieję, że uzupełnią rozmiarówkę bo sama chciałam go kupić ale skoro przecenili to pewnie wycofują go z oferty ;(

ksanka, 26Asia lubią tę wiadomość

• domiii Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    Od dnia porodu już macierzyński.

czyli jak składam wniosek np 7 dni po porodzie to i tak od dnia porodu, czyli z datą wsteczną?

d69c2n0azl70dnw1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2016, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    czyli jak składam wniosek np 7 dni po porodzie to i tak od dnia porodu, czyli z datą wsteczną?

Nie pamiętam dokładnie ale chyba z datą normalną bo do wniosku i tak musisz dostarczyć skrócony akt urodzenia dziecka. No chyba, że chcesz zacząć urlop przed porodem, wtedy jest inaczej.

Martita na pewno dokładnie Ci powie bo ja to już 1,5 roku temu załatwiałam i nie bardzo pamiętam a nie chcę Cię wprowadzić w błąd.

• niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem zielona w tych wszystkich sprawach...

Dziewczyny a jeżeli umowę mam do maja bo to ok macierzyński się należy a jak z wychowawczym?

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Lucky, może jakoś to ogarnę. Wiem że u mnie w szpitalu jest doradca laktacyjny, tylko nie ma czasu dla nikogo, chyba że sobie ekstra zapłacę. Bardzo zależy mi na karmieniu piersią więc jeżeli będę miała problem to zapłacę trudno.

Dla mnie dziś zus też nie łaskawy, kasy nie przelał, a ja już mam tyle zakupów na liście :) ZZZusiieee ogarnij się :P

28whyx8d41olhvnv.png
  • jusiakp Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do dziewczyn ktore kupily juz posciel, jakies linki ? Bo szukam a masa tego i moze cos polecicie

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu dzięki za namiar na biustonosz, kolor śliczny, ciekawe czy się zmieszcze:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2016, 15:12

bl9cuay3kworwxbg.png
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusiakp wrote:
    Do dziewczyn ktore kupily juz posciel, jakies linki ? Bo szukam a masa tego i moze cos polecicie
    Ja zamawiałam na allegro u użytkownika szycio_landia. Brałam pościel, prześcieradła, ochraniacz, girlandę nad łóżeczko. Sporo materiałów do wyboru :) Mi osobiście nie podobają się te wszystkie misie itp., więc tu miałam większy wybór :)

• paola87 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu, a czy chciałaś zamówić ten biustonosz, bo go "znasz" i jest godny polecenia, czy po prostu Ci się spodobał? Ja normalnie miałam rozmiar 70D, teraz w obwodzie wszystko ciasne, a miska mówią że się zwiększy po porodzie, więc zamówiłam 80E, mam nadzieję, że będzie ok :) Dzięki za link :)

Dziewczyny czy kupujecie nawilżacz powietrza? Ja się cały czas zastanawiam... Mam już zapisany link na ten co dziewczyny tu polecały, ale nie wiem w końcu czy go kupować czy nie...

• Martita88 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    dziękuję moja kopalnio wiedzy :*

to od razu skorzystam i zapytam, bo ciemna jestem w tym temacie:
    ile mam czasu od porodu na zgłoszenie wniosku o zasiłek macierzyński i czy robię to ja i muszę osobiście w oddziale ZUS?

oraz co po czasie kiedy skończy mi się zwolnienie lekarskie, a jeszcze nie zdążę złożyć wniosku o macierzyński?

Urlop macierzyński można wziąć maksymalnie na 6 tyg przed porodem.
    Wnioski o urlop/zasiłek macierzyński skladamy do pracodawcy do 14 dni od porodu. Do wniosków należy dołączyć akt urodzenia dziecka.

ksanka, domiii lubią tę wiadomość

dqprwn15leplej5m.png
  • Martita88 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwaa wrote:
    Ja jestem zielona w tych wszystkich sprawach...

Dziewczyny a jeżeli umowę mam do maja bo to ok macierzyński się należy a jak z wychowawczym?

Umowa kończy się na macierzyńskim i jeśli pracodawca nie przedłuży umowy to niestety wychowawczy nie przysługuje

dqprwn15leplej5m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2016, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:
    Kasiu, a czy chciałaś zamówić ten biustonosz, bo go "znasz" i jest godny polecenia, czy po prostu Ci się spodobał? Ja normalnie miałam rozmiar 70D, teraz w obwodzie wszystko ciasne, a miska mówią że się zwiększy po porodzie, więc zamówiłam 80E, mam nadzieję, że będzie ok :) Dzięki za link :)

Dziewczyny czy kupujecie nawilżacz powietrza? Ja się cały czas zastanawiam... Mam już zapisany link na ten co dziewczyny tu polecały, ale nie wiem w końcu czy go kupować czy nie...

Mam od nich niemal identyczny ale w wersji nieciążowej i to mój ulubiony biustonosz. U mnie te bawełniane, miękkie się po porodzie nie sprawdziły bo jakoś źle mi leżały na piersiach i miałam wrażenie, że nie podtrzymują dobrze biustu. Dlatego teraz szukam bez fiszbin ale lekko usztywnianych. I raczej w HM kupię bo bardzo mi pasuje ich bielizna i dobrze mi się nosi.

paola87 lubi tę wiadomość

• ksanka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martita, ale wychowawczy jest bezpłatny tak?

bl9cuay3kworwxbg.png
  • Martita88 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ksanka wrote:
    Martita, ale wychowawczy jest bezpłatny tak?

Tak jest bezpłatny.

dqprwn15leplej5m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2016, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ksanka wrote:
    Kasiu dzięki za namiar na biustonosz, kolor śliczny, ciekawe czy się zmieszcze:)

Pamiętaj, że jeśli zapiszesz się do newslettera HM to dostaniesz jeszcze 25% zniżki :)

ksanka lubi tę wiadomość

• paola87 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    Pamiętaj, że jeśli zapiszesz się do newslettera HM to dostaniesz jeszcze 25% zniżki :)
    Kurczę, szkoda że ja o tym zapomniałam :(

• salomea Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) Dawno mnie tu nie było przeprowadzaliśmy się do większego mieszkania, teraz kończymy remont, więc czasu zbytnio nie było. Teraz skruszona postanowiłam wrócić. Ostatnio włączył mi się syndrom wicia gniazda i wciąż kompletuję wyprawkę, robię niekończące się listy i zaczynam pakować się do szpitala.
    Martita88 wrote:
    Urlop macierzyński można wziąć maksymalnie na 6 tyg przed porodem.
    Wnioski o urlop/zasiłek macierzyński skladamy do pracodawcy do 14 dni od porodu. Do wniosków należy dołączyć akt urodzenia dziecka.

Martita88, a jak to jest w sytuacji, kiedy umowa kończy się w dniu porodu? Wiem, że wniosek składa się wówczas osobiście do ZUSu, ale ile ma się na to czasu? I jakie dokumenty trzeba przygotować (wiem, że coś od pracodawcy)?

d'nusia lubi tę wiadomość

gg642n0aww2rhqzn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2016, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:
    Kurczę, szkoda że ja o tym zapomniałam :(

:/ może jeśli ten Ci przypasuje to skorzystasz przy następnym zamówieniu. Ta bielizna z HM mama rzadko jest przeceniana a niestety tania też nie jest :/

• olatychy Ekspertka

Wysłany: 12 stycznia 2016, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia dziękuję za informację. Biustonosz zamówiony :)

Samuel <3
    mhsv9vvjnfioahrm.png
  • foxica Ekspertka

Wysłany: 12 stycznia 2016, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpadam i wypadam, później Was nadrobie ;-)
    MeAmerie byłam dziś w szpitalu okazuje się, że to nie cholestaza, ufff. .. teraz w związku z tym do dermatologa, pójdę albo nie pójdę, zobaczę jak bardzo będzie dokuczało, także nie podpowiem jakie.zalecenia przy cholestazie. Na ktg, zero skurczy. Pa

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2016, 16:13

domiii, Kate84, M+M+?, Lilou1984, Est, Kasia24 lubią tę wiadomość

qdkkwn155308ojoh.png
‹‹ 1534 1535 1536 1537 1538 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ