X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Malina81 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety żelazo nie wzrosło, a wręcz przybrało formę spadkową przy łykaniu Szelaza.
    Wcześniej mialam 11,7 a teraz 11, 4. Niestety codzienie włączę domowe soki z buraków i marchwi.

nzjds65gub4su1ev.png
    w4sqdqk3vntd2f9j.png
  • Malina81 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinalii wrote:
    ja również robię wędrówki w nocy do wc , ze spaniem też kiepsko...

Alinalii niestety, mam to samo :( i bezsenność dopadła mnie również.

nzjds65gub4su1ev.png
    w4sqdqk3vntd2f9j.png
  • edyś Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny,
    ja również zaczęłam pranie i prasowanie. Niedługo znad deski przeniosę się na stół w kuchni i będę prasować na siedząco bo mi kręgosłup wysiada. Nie dla mnie też dłuższe spacery, chodzę jak pingwinek i zaraz plecy się odzywają. W nocy natomiast stękam jak stara baba, ból między nogami (plus plecy) nie pozwala mi się spokojnie przekręcić na drugi bok.

Lucky moje dziecię też jakieś takie małe i oczywiście po wizycie byłam równie zmartwiona co Ty. Ale jeśli lekarz nic nie mówił, to pozostaje nam wierzyć, że wszystko z naszymi dziećmi jest w porządku. Ja pocieszam się myślą, że może moje dziecko będzie niskie jak ja, ale za to szczupłe jak tatuś (i wszyscy w jego rodzinie). Dodatkowo mała się tak rozpycha w tym brzuchu, że aż się dziwię jak ona jest ułożona. Czuję ją wszędzie.

Polecicie jakiś fajny film do obejrzenia? Postanowiłam dzisiaj trochę poleniuchować i poleżeć w łóżku ;)

Lucky lubi tę wiadomość

l22ncwa15v2ncszo.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia ,strasznie się cieszę ! ;* Gosia jeszcze by się odezwała że wszystko okej i idzie do domu.Wtedy było by całkiem super ;)

A.Kasia, Gośśś, alinalii, Kate84 lubią tę wiadomość

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • edyś Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malina dziewczyny tutaj zachęcały do picia soku z pokrzywy (nie herbaty). Któraś takiego linka podawała http://www.aniamaluje.com/2013/07/jak-naturalnie-pozbyam-sie-ostrej-anemii.html (aż sama sobie zapisałam ;)).

l22ncwa15v2ncszo.png
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyś. Polecam film Gone Girl (Zaginiona dziewczyna) http://www.filmweb.pl/film/Zaginiona+dziewczyna-2014-695409

Też bym coś fajnego obejrzała, jakiś thriller?

edyś, domiii, foxica, Falon, Kate84 lubią tę wiadomość

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda lena wrote:
    Edyś. Polecam film Gone Girl (Zaginiona dziewczyna) http://www.filmweb.pl/film/Zaginiona+dziewczyna-2014-695409

Też bym coś fajnego obejrzała, jakiś thriller?

Ten jest dość ciekawy :)

http://kinoman.tv/film/zanim-zasne-2

jeszcze ten (choc pewnie ten widziałaś)

http://kinoman.tv/film/the-call

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2016, 13:52

Mania1718 lubi tę wiadomość

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • ryjkek Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edyś wrote:
    Polecicie jakiś fajny film do obejrzenia? Postanowiłam dzisiaj trochę poleniuchować i poleżeć w łóżku ;)

Ostatnio obejrzałam film Koneser na CDA. Mi się bardzo podobał a przy tym nie był zbyt ciężki. ;)

Ja ostatnio dużo filmów oglądam, bo w TV nic nie ma ciekawego. Zablokowali mi mój ulubiony Polsat Viasat History i od tej pory przerzuciłam się na filmy. :) Na cda jest mnóstwo filmów za darmo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2016, 13:56

Syn Stasiu ur 02.03.2016
    zrz6wn1558wbfsvl.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edyś wrote:
    Witajcie dziewczyny,
    ja również zaczęłam pranie i prasowanie. Niedługo znad deski przeniosę się na stół w kuchni i będę prasować na siedząco bo mi kręgosłup wysiada.

Kochana, a nie masz regulowanej wysokości deski do prasowania?
    bo ja sobie obniżyłam i siedziałam przy niej, nie wytrzymałabym stania z moim kręgosłupem :(

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Gośśś Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka
    Heh jak ja nie lubie pisac z tel :-\
    U nas ok dzisiaj znowu mialam przeplyw sprawdzany i lekarz mowi ze jest idealny i dziwil sie ze tamtemu cos wyszlo :-\ zobaczymy jak wyjdzie waga za tydzien, wiec Olu raczej wczesniej niz po tygodniu nie wyjde z tad, ale dla mnie to wszystko jedno niech posprawdzaja dokladnie, chociaz bede spokojna :-) rano oddalam siusiu i krew do badania, mialam ekg i jeszcze czekam na interniste, jutro mam miec ukg serduszka malego. Dzisiaj rano mialam cisnienie ok, ale teraz 130/80 :-\ ciekawe co mi na to powiedza...

baassiia, M+M+?, Karolina@, muminka83, aleksandrazz, Czarodziejka87, Lilou1984 lubią tę wiadomość

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda lena cieszę się, że ten pessar uratował Cię od przedwczesnego porodu! też bym chciała urodzić już za 3 tygodnie ze względu na wielkość dzieciaczka... co prawda lekarz powiedział mi, że najwyżej wywołamy w 38 tc, ale ja bym nie chciała, bo to podobno nic przyjemnego, więc musze porozmawiać z moim Synem, żeby wcześniej zdecydował się wyjść :) ewentualnie stosować naturalne metody przyspieszenia porodu :)

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domiii, jedziemy na tym samym wózku z naszymi maluchami!
    A mi dziś lekarz powiedział, żebym kupiła herbatę z liści malin i po zdjęciu pessara mam pić no i jeść tabletki wiesiołka na skurcze.
    Z tabletkami to działa, bo kilka moich znajomych stosowały wiesiołka i skurcze pojawiły się w ciągu 7 dni. Albo to wiesiołek albo już natura i zbieg okoliczności. Cholerka wie.

domiii lubi tę wiadomość

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanie do pessarowych Mam. A.Kasia, Ty chyba ze względu na wcześniejsze CC masz też zaplanowane CC? A pozostałe z Was coś Wam gin mówił?

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • M+M+? Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może pamiętacie moje obawy co do stosunku obwodu główki do obwodu brzuszka sprzed 2 dni. Dziś byłam na wizycie. Oto jej wyniki.

Obwód główki wychodzi nawet poniżej wieku ciąży (o 3 dni). W ogóle obwód ten wyszedł mniejszy o 00,3 mm w stosunku do badania sprzed 10 dni… Jest to dodatkowy dowód na to, że te pomiary nie są bardzo dokładne.

Obwód brzuszka wychodzi też poniżej wieku ciąży, ale na wykresie wychodzi to niewiele poniżej 50 centyla.

Generalnie jednak ciąża wychodzi młodsza o 5 dni w stosunku do terminu wyliczanego według OM. Dzieciak waży niedużo, bo 1761 g. Lekarz powiedział, że nie jest źle, a synek po prostu urodzi się nieduży, według jego przewidywań ok. 3 kg. W sumie my, rodzice, też do dużych nie należymy, więc prawdopodobne tym to jest powodowane. Tu kazał się nie martwić.

Zbadał przepływy i łożysko i tu wszystko wyszło w porządku.

No ale jest inny problem. Wody płodowe mam na granicy normy i trzeba to obserwować. Mam pić 3,5 litra płynów dziennie. AFI wyszło 7,5 cm. Mówił też o jakiś wlewkach, ale na razie mam się tym nie zajmować, tylko pić.

Czy po tej wizycie się uspokoiłam…Nie, przez te wody płodowe. Natomiast jej wynik jest taki, iż rezygnuję ze swojego lekarza prowadzącego. Dziś byłam u lekarza w mieście rodzinnym (jestem z wizytą u rodziców), a ten podszedł do mnie owiele bardziej profesjonalnie. Sprzęt też ma lepszy. Zbadał wszystko o co prosiłam, bez robienia znudzonych min, co zdarzało się mojej prowadzącej.

Lucky, muminka83 lubią tę wiadomość

• darra991 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alinalii dziekuje za odpowiedz:*

eiktyx8dhbau82rw.png
    hchys65gdkixbzid.png
  • alinalii Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeee Emilka ma już swoje łoże <3

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/45e9dfba47b3.jpg
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/4b0e11311afd.jpg

baassiia, ryjkek, d'nusia, Hannia123, Renka88, kateee, Falon, Vincent, olatychy, Magda lena, Est, Madlene.:), foxica, RudyTygrysek, Viera Yves, Madzialena90, Karolina@, Kate84, A.Kasia, Czarodziejka87, muminka83, Teresa1992, She86, Izoleccc, Mania1718, Kasia24, perła ziemi, Mietka 30:), Lilou1984, anitka19953, Karka lubią tę wiadomość

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinalii wrote:
    jeee Emilka ma już swoje łoże <3

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/45e9dfba47b3.jpg
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/4b0e11311afd.jpg

Cudo !!! ale słodko, widać, że czekacie na małą księżniczkę :)

alinalii lubi tę wiadomość

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2016, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baassiia wrote:
    Pytanie do pessarowych Mam. A.Kasia, Ty chyba ze względu na wcześniejsze CC masz też zaplanowane CC? A pozostałe z Was coś Wam gin mówił?

Tak,ja mam mieć CC. Póki co nic nie planowaliśmy z lekarzem bo nie wiadomo było ile wytrzymam. Umówiliśmy się ostatnio, że jeśli dotrwam do wizyty 25tego to wtedy będziemy wszystko ustalać. Pessara nie pozbędę się na pewno do samego rozwiązania a co do samego porodu to aż sama jestem ciekawa jak to się wszystko potoczy...

• Falon Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malina81 Ty kiedyś tu się doradzałaś w sprawie koszulek nocnych, zdecydowałaś się na jakąś? Zamówiłaś? Jest w miarę ok? ;-)

201604051765.png
  • alinalii Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Falon wrote:
    Malina81 Ty kiedyś tu się doradzałaś w sprawie koszulek nocnych, zdecydowałaś się na jakąś? Zamówiłaś? Jest w miarę ok? ;-)

ja polecam tą
    http://allegro.pl/koszula-nocna-ciazowa-do-karmienia-bawelna-xxl-nt-i5687616392.html
    jakos super , cena bardzo niska ;)

Falon lubi tę wiadomość

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
‹‹ 1553 1554 1555 1556 1557 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ