Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyM+M+? wrote:Kurka wodna, poczytałam o tym AFI i aż mi włosy dęba stanęły. Czy któraś z Was też ma niski wskaźnik AFI i co mówią wasi lekarze?
Ja mam niski, 8,8 cm z tego co pamiętam. Mam takie same wskazania jak Ty - dużo pić i się nie martwić. No i przy niskim AFI mogą być kłopoty z pomiarem dziecka, więc być może z tego wynikają rozbieżności w wieku poszczególnych części ciała.
Póki mamy AFI >5 to jest okNie ma co czytać w internecie bo tam to same kiepskie wieści najczęściej.
Kate84, M+M+? lubią tę wiadomość
-
M+M+? wrote:Baassiia to pierwsza ciąża.
Oczywiście już się naczytałam i mam stan przedzawałowy.
Siedzę z butlą wody i piję. Cholera!!!!!
AFI? Nie czytaj kochana internetu bo tylko się będziesz denerwować, znam to z autopsji. Doktor google, to jedna z gorszych rzeczy, niby mamy większe pojęcie teraz o chorobach ale też sami je sobie wynajdujemy. -
nick nieaktualnyalinalii - cudnie
kamka - dajmy dziewczynie czasPóki co niech sobie zdrowo rośnie!
pap86 - a właśnie o Tobie dzisiaj myślałamSuper, że mały zdrowo rośnie i trzymam kciuki za szyjkę!
Madlene.- haha
Madzialena90 - dawaj fotę!
*Beacik* - bardzo się cieszę, że dostałaś dobre wieściCo do FF - mnie przez wykupieniem całej ich kolekcji powstrzymuje tylko to, że jestem przykuta do łóżka a sklep online dla PL zlikwidowali ;( Wszystko mają piękne
Kate84 - pięknie, że szyjka trzyma i oby tak zostało jeszcze co najmniej do połowy lutegoJa z tymi szczepieniami to sama nie wiem co zrobić ;/ Wcześniaka na bank nie chcę szczepić w 1 dobie ale czy będę miała w szpitalu na to wpływ to nie wiem...
Kate84, *Beacik*, alinalii lubią tę wiadomość
-
Kurcze to ja mam aż 4 koszule do szpitala po radzie Kasi o poceniu dokupiłam 2 na naramkach
nie lubię koszul ale nawet jak będą słabej jakości to wyrzucę bo kosztowały ok 30zł a jak dobrej to będą czekać na 2 ciążę
Jak ja się cieszę,że za mnie ktoś prasuje, dziś poszło ostatnie pranie chyba 25 pralka
Z okazji wyjścia do ludzi ,wstania z łóżka i tym samym przymusu doprowadzenia się do porządku wklejam fotki brzuszka
Madzialena ja wchodzę na fotosik , dodaje i później wybieram linka na foraTeresa1992, Madlene.:), baassiia, A.Kasia, d'nusia, Madzialena90, Hannia123, She86, Karolina@, M+M+?, Magda lena, RudyTygrysek, foxica, Falon, Czarodziejka87, Izoleccc, Mania1718, Renka88, muminka83, Vincent, Kasia24, Lilou1984, anitka19953, Karka lubią tę wiadomość
-
Karolina@ wrote:Ja również dołączam się do prasujących i mam dość. Na początku sprawiało mi to taką radość, ale po kilku godzinach wymiękam...
Ja zakupiłam tę samą koszulę co dziewczyny. Czekam na dostawę - wy też tak długo czekałyście? W piątek zamówiłam a przesyłki nadal nie ma
Dotarła też przed chwilą przesyłka z minky i jestem zachwycona! Hehe, oczywiście z radości i zachwytu wzruszyłam się. Na pierwszym zdjęciu zamówienie, a na drugim gratisy jakie dostałam - żyrafka przytulanka (w środku grzechotka) i zawieszka na smoczek. Wczoraj oglądałam film o kąpaniu noworodka i też ryczałam! Masakra xD
Gdzie kupowałaś?Lucky lubi tę wiadomość
Czekam:
-
nick nieaktualnyjusiakp wrote:Madzialena daj fotke nowego kolorku
Mnie boli brzusio jak na okres ale nie tak skorczowo tylko bez przerwy, wzielam no spe i kurcze tak sie boje porodu przed 13 lutegobo maz dopiero wtedy wraca ehh..
-
Kate84 ja jeśli dotrwam do terminu to też raczej godzę się na szczepienie w szpitalu. Rozważam póki co luźno czy nie dopłacić za Engerix jeśli będą mieli. .
Wyglądasz ślicznie:-)Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 13:54
Kate84, domiii, Est lubią tę wiadomość
-
Kate84 - piękne wieści! Nawet nie wiesz jak się cieszę, że zarówno Tobie jak i mnie leżenie dało efekty. Oby do połowy lutego! Wspaniale wyglądasz! Mam nadzieję, że pochwalisz się jakimś zdjęciem z sesji
Madzialena90 - nie znam się na fryzurach, ale ten kolor bardzo mi się podoba. Zdolne fryzjerki macie w se
A.Kasia - ja również będę się godziła na wszystkie szczepienia w szpitalu, aczkolwiek chciałabym na ten temat porozmawiać z jakimś pediatrą i wysłuchać jego opinii. Nie chciałabym ewentualnie zaszkodzić...
Madzialena90, Kate84 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, ja nigdy wcześniej AFI nie miałam mierzone. Lekarz chyba sprawdzał to "na oko" i w opisie USG, w tym USG trzeciego trymestru, pisał tylko "wody płodowe w normie". Pod wpływem naszego forum poprosiłam lekarza aby to dziś sprawdził. Na początku, też "na oko", powiedział że jest dobrze. Potem zmierzył poziom wód w czterech miejscach (chyba nazywał to kieszonkami) i średnia wyszła 7,5, a w największe kieszonce poniżej 5....
Badanie przepływów było wykazana kolorkami (czerwony, niebieski). Podczas USG u mojej gin nigdy czegoś takiego nie widziałam... -
Karolina@ wrote:Paulinko tutaj:
https://www.facebook.com/violanto.handmade
Piękne rzeczy są tez na http://pokoik-dziecka.art-madam.pl/
tylko trochę drogieSyn Stasiu ur 02.03.2016
-
Dzień dobry w 31 tyg ciąży i wg belly 8 miesiącu !
Nie próbuje Was nawet nadrabiać bo tyle tego jest że szok
To co zdążyłam zobaczyć to pare zdjęć - piękne brzuszki i piękne zakupy dla maluszkówMadzialena90, Karolina@, A.Kasia, Falon, Czarodziejka87, Magda lena, Hannia123, Kate84, Izoleccc, d'nusia, Mania1718, alinalii, Renka88, perła ziemi, Lilou1984 lubią tę wiadomość
Synuś Antoś - 23.03.2016r. -
Ja też będę szczepić w szpitalu. Zastanowię się tylko nad kupnem tej lepszej szczepionki, ale to jeszcze skonsultuję z położną na SR.
Dziewczyny, a czy jak tak ubieracie łóżeczka, to tylko "przymierzacie" czy już to poprałyście i zostawiacie na stałe? Jeśli tak, to zabezpieczacie to jakoś żeby się nie kurzyło? Bo mi dziś pościel przyszła i zastanawiam się co z tym fantem zrobićTrochę kusi
-
Magda lena zaczęłam oglądać, wydawał się interesujący, ale usnęłam i spałam 3h! Dokończę w nocy
Basiu, interesujące, The Call nawet wczoraj mi ktoś polecał.
Ryjku, na Filmwebie pod tym filmem przeczytałam "Miłość jest gorsza od sraczki", więc na pewno obejrzę
Domi moja deska jest regulowana, nawet mogę ją tak nisko ustawić żeby sobie siąść na fotelu, który stoi tuż za mną jak prasuję (głupia głowa moja).Magda lena, Kate84, domiii, ryjkek lubią tę wiadomość