X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2016, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M+M+? wrote:
    Kurka wodna, poczytałam o tym AFI i aż mi włosy dęba stanęły. Czy któraś z Was też ma niski wskaźnik AFI i co mówią wasi lekarze?

Ja mam niski, 8,8 cm z tego co pamiętam. Mam takie same wskazania jak Ty - dużo pić i się nie martwić. No i przy niskim AFI mogą być kłopoty z pomiarem dziecka, więc być może z tego wynikają rozbieżności w wieku poszczególnych części ciała.

Póki mamy AFI >5 to jest ok :) Nie ma co czytać w internecie bo tam to same kiepskie wieści najczęściej.

Kate84, M+M+? lubią tę wiadomość

• Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M+M+? wrote:
    Baassiia to pierwsza ciąża.
    Oczywiście już się naczytałam i mam stan przedzawałowy.
    Siedzę z butlą wody i piję. Cholera!!!!!
    A wiesz jaki miałaś pomiar wód wcześniej? Kiedy Ci kazała ta lekarka ponownie sprawdzić
    AFI? Nie czytaj kochana internetu bo tylko się będziesz denerwować, znam to z autopsji. Doktor google, to jedna z gorszych rzeczy, niby mamy większe pojęcie teraz o chorobach ale też sami je sobie wynajdujemy.

28whyx8d41olhvnv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2016, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinalii - cudnie :)

kamka - dajmy dziewczynie czas ;) Póki co niech sobie zdrowo rośnie!

pap86 - a właśnie o Tobie dzisiaj myślałam :) Super, że mały zdrowo rośnie i trzymam kciuki za szyjkę!

Madlene.:) - haha :D

Madzialena90 - dawaj fotę! ;)

*Beacik* - bardzo się cieszę, że dostałaś dobre wieści :) Co do FF - mnie przez wykupieniem całej ich kolekcji powstrzymuje tylko to, że jestem przykuta do łóżka a sklep online dla PL zlikwidowali ;( Wszystko mają piękne ;)

Kate84 - pięknie, że szyjka trzyma i oby tak zostało jeszcze co najmniej do połowy lutego :D Ja z tymi szczepieniami to sama nie wiem co zrobić ;/ Wcześniaka na bank nie chcę szczepić w 1 dobie ale czy będę miała w szpitalu na to wpływ to nie wiem...

Kate84, *Beacik*, alinalii lubią tę wiadomość

• Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to przypomnijcie mi proszę jak się te zdjęcia dodaje?

• Kate84 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze to ja mam aż 4 koszule do szpitala po radzie Kasi o poceniu dokupiłam 2 na naramkach :P nie lubię koszul ale nawet jak będą słabej jakości to wyrzucę bo kosztowały ok 30zł a jak dobrej to będą czekać na 2 ciążę :)

Jak ja się cieszę,że za mnie ktoś prasuje, dziś poszło ostatnie pranie chyba 25 pralka :P

Z okazji wyjścia do ludzi ,wstania z łóżka i tym samym przymusu doprowadzenia się do porządku wklejam fotki brzuszka :)

0507507c43565e74med.jpg

5b2dee343775a893med.jpg

12977cc71ab7d328med.jpg

Madzialena ja wchodzę na fotosik , dodaje i później wybieram linka na fora :)

Teresa1992, Madlene.:), baassiia, A.Kasia, d'nusia, Madzialena90, Hannia123, She86, Karolina@, M+M+?, Magda lena, RudyTygrysek, foxica, Falon, Czarodziejka87, Izoleccc, Mania1718, Renka88, muminka83, Vincent, Kasia24, Lilou1984, anitka19953, Karka lubią tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
  • Paulina2344 Ekspertka

Wysłany: 14 stycznia 2016, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina@ wrote:
    Ja również dołączam się do prasujących i mam dość. Na początku sprawiało mi to taką radość, ale po kilku godzinach wymiękam...:(
    Ja zakupiłam tę samą koszulę co dziewczyny. Czekam na dostawę - wy też tak długo czekałyście? W piątek zamówiłam a przesyłki nadal nie ma :(

Dotarła też przed chwilą przesyłka z minky i jestem zachwycona! Hehe, oczywiście z radości i zachwytu wzruszyłam się. Na pierwszym zdjęciu zamówienie, a na drugim gratisy jakie dostałam - żyrafka przytulanka (w środku grzechotka) i zawieszka na smoczek. Wczoraj oglądałam film o kąpaniu noworodka i też ryczałam! Masakra xD
    huqges.jpg
    2jeoa44.jpg

Gdzie kupowałaś?

Lucky lubi tę wiadomość

atdcqtkf1uunb23q.png

Czekam:
    m3sxqqmzwxgpsrli.png
  • Teresa1992 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewzyny a powiedzcie mi jak lekarz sprawdza przepływy ? Na normalnym USG to robi ?

• Est Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate pięknie wyglądasz <3
    Ja też godzę się na szczepienia w szpitalu, takze nie jesteś jedyna :-)

Kate84, Lucky, domiii lubią tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2016, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusiakp wrote:
    Madzialena daj fotke nowego kolorku :-)
    Mnie boli brzusio jak na okres ale nie tak skorczowo tylko bez przerwy, wzielam no spe i kurcze tak sie boje porodu przed 13 lutego :-/ bo maz dopiero wtedy wraca ehh..
    Ja dzis przed wypisem ze szpitala miałam ktg. Miałam jeden ból jak na miesiączkę, ale narysował się w zapisie na 40% także położna powiedziała, ze skurczy brak. Nic się nie martw.

• Karolina@ Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina2344 wrote:
    Gdzie kupowałaś?

Paulinko tutaj:
    https://www.facebook.com/violanto.handmade

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • Hannia123 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate84 ja jeśli dotrwam do terminu to też raczej godzę się na szczepienie w szpitalu. Rozważam póki co luźno czy nie dopłacić za Engerix jeśli będą mieli. .

Wyglądasz ślicznie:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 13:54

Kate84, domiii, Est lubią tę wiadomość

1usai09khne0c7t3.png
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate84 - piękne wieści! Nawet nie wiesz jak się cieszę, że zarówno Tobie jak i mnie leżenie dało efekty. Oby do połowy lutego! Wspaniale wyglądasz! Mam nadzieję, że pochwalisz się jakimś zdjęciem z sesji :)

Madzialena90 - nie znam się na fryzurach, ale ten kolor bardzo mi się podoba. Zdolne fryzjerki macie w se :P

A.Kasia - ja również będę się godziła na wszystkie szczepienia w szpitalu, aczkolwiek chciałabym na ten temat porozmawiać z jakimś pediatrą i wysłuchać jego opinii. Nie chciałabym ewentualnie zaszkodzić...

Madzialena90, Kate84 lubią tę wiadomość

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • Hannia123 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina@ czekałam ok tygodnia na te koszule. Zamawiałam paczkomatem.

Karolina@ lubi tę wiadomość

1usai09khne0c7t3.png
  • M+M+? Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja nigdy wcześniej AFI nie miałam mierzone. Lekarz chyba sprawdzał to "na oko" i w opisie USG, w tym USG trzeciego trymestru, pisał tylko "wody płodowe w normie". Pod wpływem naszego forum poprosiłam lekarza aby to dziś sprawdził. Na początku, też "na oko", powiedział że jest dobrze. Potem zmierzył poziom wód w czterech miejscach (chyba nazywał to kieszonkami) i średnia wyszła 7,5, a w największe kieszonce poniżej 5....

Badanie przepływów było wykazana kolorkami (czerwony, niebieski). Podczas USG u mojej gin nigdy czegoś takiego nie widziałam...

• ryjkek Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina@ wrote:
    Paulinko tutaj:
    https://www.facebook.com/violanto.handmade

Piękne rzeczy są tez na http://pokoik-dziecka.art-madam.pl/
    tylko trochę drogie :/

Syn Stasiu ur 02.03.2016
    zrz6wn1558wbfsvl.png
  • niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry w 31 tyg ciąży i wg belly 8 miesiącu ! :)

Nie próbuje Was nawet nadrabiać bo tyle tego jest że szok :D

To co zdążyłam zobaczyć to pare zdjęć - piękne brzuszki i piękne zakupy dla maluszków :)

Madzialena90, Karolina@, A.Kasia, Falon, Czarodziejka87, Magda lena, Hannia123, Kate84, Izoleccc, d'nusia, Mania1718, alinalii, Renka88, perła ziemi, Lilou1984 lubią tę wiadomość

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też będę szczepić w szpitalu. Zastanowię się tylko nad kupnem tej lepszej szczepionki, ale to jeszcze skonsultuję z położną na SR.

Dziewczyny, a czy jak tak ubieracie łóżeczka, to tylko "przymierzacie" czy już to poprałyście i zostawiacie na stałe? Jeśli tak, to zabezpieczacie to jakoś żeby się nie kurzyło? Bo mi dziś pościel przyszła i zastanawiam się co z tym fantem zrobić :) Trochę kusi ;)

• aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupujecie misia sumisia? A jak to można go włożyć do pralki, są tam jakieś baterie?

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • Teresa1992 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam jeszcze pytanie co to bedzie erytrocyty wuługowne w moczu ? bo właśnie odebrałam wyniki i nigdy z czyms takim się nie spotkałam

• edyś Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda lena zaczęłam oglądać, wydawał się interesujący, ale usnęłam i spałam 3h! Dokończę w nocy ;)
    Basiu, interesujące, The Call nawet wczoraj mi ktoś polecał.
    Ryjku, na Filmwebie pod tym filmem przeczytałam "Miłość jest gorsza od sraczki", więc na pewno obejrzę ;)
    Domi moja deska jest regulowana, nawet mogę ją tak nisko ustawić żeby sobie siąść na fotelu, który stoi tuż za mną jak prasuję (głupia głowa moja).

Magda lena, Kate84, domiii, ryjkek lubią tę wiadomość

l22ncwa15v2ncszo.png
‹‹ 1555 1556 1557 1558 1559 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ