X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    powiem wam że naprawdę mała zmiana a tak poprawia humor, dobrze że zdecydowałam się pójść do fryzjera teraz bo tak szczerze powiedziawszy w lutym to już bym nie dała rady. Już teraz pod koniec tak mnie plecy zaczęły boleć że szok, ale było warto :D

polecam :D

Kate84 lubi tę wiadomość

• niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Antosia też będę szczepic. Nie znam się za dokładnie na tym także jak któraś by coś bliżej napisała to byłabym wdzięczna. Wiem też że chcemy zaszczepić go na pneumokoki.

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • foxica Ekspertka

Wysłany: 14 stycznia 2016, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrazzz, ja mam misia szumisia, dostałam w prezencie, można go prac bo baterie razem z tym pudełeczkiem się wyciąga.
    Kasia84 , ale Ty jesteś zgrabniutka, świetnie wyglądasz!
    Nic tak nie poprawia humoru kobiecie jak nowy fryz, zabieg kosmetyczny, manicure, pedicure i zakupy ;-)

Madzialena90, Falon, Kate84 lubią tę wiadomość

qdkkwn155308ojoh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2016, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z WARSZAWY zdaje relacje z prania ciuszkow z Marywilskiej (Tam mam jedna bude gdzie kupowalam) I nic sie nie rozciagnelo, wygladaja ok, koloru nie puscilo i moge polecic, jak ktos chce namiary to napisze wrzuce :) jutro albo po jutrze bede flanelowe pieluchy stamtąd prac to tez da znac jak tam.

Za to jestem zaskoczona bo z Lidla dwie bluzeczki mi sie rozciagnely ;/ dobrze ze za grosze je kupilam

d'nusia, ksanka, Lilou1984 lubią tę wiadomość

• Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzialena super włoski wyszły:)

Alinalii widać od razu,że to pokoik małej księżniczki:)

Kate84 cieszę się,że z malutką wszystko dobrze! I szyjka trzyma teraz to już mała musi poczekać do Twojego wymarzonego terminu:):*

Karolina ale śliczności minky:) i te gratisy jakie fajne:)

Kate84, alinalii, Madzialena90 lubią tę wiadomość

Filip 28.03.2016 <3
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jestem już po "zabiegu" prania i prasowania ubrań do małego. Korzystałam z proszku do białego Lovela, mleczka do prania do kolorów Lovela + płyn do płukania Lenor niemiecki. Nie odnotowałam żadnej wysypki, podrażnień czy zaczerwienienia.
    Ze swojej strony polecam, aczkolwiek jak już pisałam wcześniej - byłabym bardzo zaskoczona gdyby pojawiła się jakaś reakcja. Żyję już ćwierć wieku i do tej pory nic mnie nie uczuliło.

Kate84, Czarodziejka87, A.Kasia lubią tę wiadomość

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate84 wrote:
    AAAA i dostałam próbki zdjęć z sesji ciążowej i chyba jestem narcyzem, normalnie zakochałam się , są piękne!
    Kate pochwal się jakimś zdjątkiem z sesji, myślę że wszystkie chętnie zobaczą :)pliss:)

Kate84, A.Kasia, Renka88, perła ziemi lubią tę wiadomość

28whyx8d41olhvnv.png

Wysłany: 14 stycznia 2016, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś chciałam kupić Lovele ale chyba jednak postawię na Dzidziuś. Boję się bardzo o uczulenie gdyż ja i mąż okropne alergiki i uczuleniowce...

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2016, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    Dziewczyny z WARSZAWY zdaje relacje z prania ciuszkow z Marywilskiej (Tam mam jedna bude gdzie kupowalam) I nic sie nie rozciagnelo, wygladaja ok, koloru nie puscilo i moge polecic, jak ktos chce namiary to napisze wrzuce :) jutro albo po jutrze bede flanelowe pieluchy stamtąd prac to tez da znac jak tam.

Za to jestem zaskoczona bo z Lidla dwie bluzeczki mi sie rozciagnely ;/ dobrze ze za grosze je kupilam
    Hej,
    Ten lokal koło biedry? Daj namiary :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2016, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwaa mojej znajomej pediatra polecila podwojne plukanie po tym proszku i tyle. On nie uczula podobno ale czasem jak zle zostal wyplukany to moze podrazniac. u mojej znajomej to pomoglo a dziecko miala cale wysypane.

niecierpliwaa lubi tę wiadomość

Wysłany: 14 stycznia 2016, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie u mnie w dodatku pralka szwankuje i źle płucze czasami. Dlatego na pewno proszek odpada. Wezmę płyn i podwójne płukanie :)

ciri22 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2016, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    d'nusia wrote:
    Hej,
    Ten lokal koło biedry? Daj namiary :)
    Tam jest ich kilka z dzieciecymi ten mi polecila jakas mama w przychodni :D

https://www.facebook.com/kwiatek.ubrankadladzieci?fref=ts

d'nusia lubi tę wiadomość

• Kate84 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teresa mi na normalnym usg sprawdza, coś tam przełącza ale nie wiem co :-P

Hannia ja nawet nie wiem czy u mnie w szpitalu jest taka opcja dopłaty, hmmm a gdzie to mogę sprawdzić?

Olu ja wczoraj kupiłam szumisia była promocja i akurat zwróciła się przesyłka, baterie są w osobnym urządzeniu który się wkłada do środka :-)

Paola ja teraz po praniu ubrałam łóżeczko i już zostawiam...

Madzialena piękna fryzura, bardzo się cieszę że tak Tobie humor poprawiła :-) ja idę właśnie na początku lutego bo moja w sanatorium :-D

Madlene,Karolina@Dziewczyny bardzo dziękuję, chętnie bym się pochwaliła zdjęciami ale my mamy większość takich intymnych i jeszcze mnie z forum wyrzucą za treści dla dorosłych ;-)? Mała zapowiedź w awatarze ;-)

Madzialena90, Teresa1992, Est lubią tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
  • Mania1718 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny o mocnych nerwach polecam film "Zjawa" z Leonardo Dicaprio. W koncu film ktorego nie bylam w stanie przewidziec ;)

ciri22, Karolina@, d'nusia, Falon, A.Kasia, Est lubią tę wiadomość

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
  • RudyTygrysek Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny.
    Wszystkie zdjęcia Wasze i brzuszków są bardzo urocze :)
    Ja dziś byłam na pobraniu krwi i była znowu ta Pani co zawsze zostawia siniaki na moich rękach, i dziś znowu coś mi wyskoczyło wygląda jak lekko rozlana krew pod skórą.
    Byłam też u diabetologa i dostałam glukometr i zaczynam przygode ze swoim mierzeniem cukrów po 3 głównych posiłkach, wszystko mi wytłumaczyła co i jak z jedzeniem, ile posiłków i całą resztę rzeczy. :) Powiedziała nawet że jeśli cukry będą w granicach norm to raz na jakiś czas mogę upiec sobie drożdżówkę albo babkę ale z mniejszą ilością cukru i ze spokojem ducha zjeść mały kawałek albo dwa :D

Zobaczcie też jaki fajny gadżet przedstawia ta blogerka, chyba pomyśle nad kupnem dla synka jak zaczniemy rozszerzać dietę :)
    http://wronek.pl/podgrzewacz-do-saszetek-hit-z-australii/

Karolina@, Kate84, A.Kasia lubią tę wiadomość

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2016, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwaa wrote:
    No właśnie u mnie w dodatku pralka szwankuje i źle płucze czasami. Dlatego na pewno proszek odpada. Wezmę płyn i podwójne płukanie :)
    Ja tez mam srednia pralke wiec plucze dwa razy (ja mam proszek) i przede wszystkim nie daje dopuszczalnej ilosci ubranek lecz mniej, i widze ze ladnie wyplukalo bo ubranka nie pachna i sa delikatne a po jak ona zle splucze to sa sztywnniejsze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2016, 17:56

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was wieczorem, mam nadzieje ze u Waszystkich jest dobrze.. niestety nie.dam rady nadrobic, zatrzymalam sie na 32(koncowka)a jest juz 58 ;). U mnie nastal brak czasu doslownie na wszystko, nawet do wc biegam.. Meza nie ma praktycznie w ogole... wszystko jest na mojej glowie jeszcze wczoraj z Synkiem mielismy szczepienie i od wczoraj mam armagredon w domu! :O

Dzis mialam wizyte u ginekolog.. Bartus wazy juz 1400g po prostu szok :O jak ten czas leci.. wszystko dobrze serduszko bije 148/min :) pomiary ok :)

Pozdrawiamy, mam nadzieje ze uda mi sie znalezc dla Was czas bo brakuje mi tego podczytywania Was :)

Mania1718, edyś, Karolina@, Czarodziejka87, Falon, RudyTygrysek, Izoleccc, muminka83, Kate84, A.Kasia, Lucky, Vincent, Renka88, baassiia, Madzialena90, d'nusia, perła ziemi, Lilou1984, Hannia123, Karka lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • edyś Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy wam również zdarzają się bóle żołądka? W zeszłym tygodniu miałam to samo. Nie wiem czy to od jedzenia (przed zjadłam jabłko) czy od tych wszystkich tabletek, które łykam.

l22ncwa15v2ncszo.png
  • edyś Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    Tam jest ich kilka z dzieciecymi ten mi polecila jakas mama w przychodni :D

https://www.facebook.com/kwiatek.ubrankadladzieci?fref=ts
    Ciri, jakie piękne sukieneczki mają!! Nie wiesz czy na allegro handlują?

l22ncwa15v2ncszo.png
  • ryjkek Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania1718 wrote:
    Dziewczyny o mocnych nerwach polecam film "Zjawa" z Leonardo Dicaprio. W koncu film ktorego nie bylam w stanie przewidziec ;)

hehe właśnie przed chwilą mój narzeczony mówił mi o tym filmie. ;) Podobno ma dużo nominacji. Znalazłam na cda, ale przypuszczam, że wkrótce go skasują stamtąd. To chyba jakaś piracka wersja, bo premiera w polskich kinach jest dopiero pod koniec stycznia.

Mania1718 lubi tę wiadomość

Syn Stasiu ur 02.03.2016
    zrz6wn1558wbfsvl.png
‹‹ 1556 1557 1558 1559 1560 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ