X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Mania1718 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyś nie przepadam za bardzo za komediami ale warte polecenia są
    -The Duff
    -Praktykant
    -wszystkie części Kac Vegas

I na łopatki rozkładają mnie komedie z Adamem Sandlerem :D ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2016, 23:21

edyś, Est lubią tę wiadomość

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
  • edyś Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Praktykant - baaaardzo polecam!

Mania1718, Kasia24 lubią tę wiadomość

l22ncwa15v2ncszo.png
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudy Tygrysku powodzenia z glukometrem i dietą :-*

Karolinka super, że wszystko pozytywnie na wizycie. Mam nadzieję, że znajdziesz choć chwilę na odpoczynek! Dobrze, że szyjka stoi!

Edyś ja miałam dwa dni temu taki porządny ból żołądka ale naogół spokój w tym temacie

Vira Yves ja niestety nie pomogę bo wyniki moczu i posiewu mam dobre akurat, powodzenia jutro :-)

Kasiu dziękuję bardzo, też zauważyłam dziś te żebra i się zdziwiłam :-P

Kasia24 zazdroszczę, że udało Ci się wygrać tę walkę mi jeszcze nie do końca :-P dziękuję bardzo za komplementy, mi i tak wydaje się taki wielki hihi
    Trzymam kciuki u Was za kontakt skóra do skóry a jak się nie da to Tatuś niech walczy :-*

Kasia24, RudyTygrysek, Kaarolina lubią tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2016, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Wam polecam bardzo fajną lekką komedię :)

http://www.filmweb.pl/film/Inna+kobieta-2014-687690

Bardzo przyjemnie mi się ją oglądało :)

RudyTygrysek, Kate84 lubią tę wiadomość

• RudyTygrysek Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze mam pytanko do dziewczyn które zamawiały na allegro rzeczy ze sklepu HubiWorld, ile czasu czekałyście na swoje paczuszki? Ja zamawiałam we wtorek koło 12 i do tej pory nie dostałam maila że przesyłka wysłana (wybrałam pobranie) też u Was trwało to tak długo?

She86 lubi tę wiadomość

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
  • M+M+? Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia dziękuję za odzew w sprawie AFI. Twój spokój i nnie uspokoił.

A skoro piszecie o rozrywce na wolne chwile - to czy mogłabyś przypomnieć tytuł książki, którą polecałaś - coś z ogrodem? Bo sobie nie zapisałam, a jak raz w tygodniu czegoś nie kupię na czytnik to tydzień stracony :-)

• foxica Ekspertka

Wysłany: 14 stycznia 2016, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dostałam gdzieś po 3 dniach paczkę od niego

qdkkwn155308ojoh.png
  • Gośśś Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edys ostatnio pidalam Ci ze czekam na paczke od sprzedawcy z allegro, podobno dzisiaj przyszla i maz stwierdzil, ze te rzeczy sa ok, ale wiesz jak to jest z chlopem :-P jak wyjde ze szpitala to napisze czy faktycznie ok sa. Jak spytalam sie o pieluchy tetrowe to powiedzial, ze sa grubsze niz te kolorowe z pepco (a bralam te po 3zl w ogloszeniu pisalo, ze sa grube)

edyś lubi tę wiadomość

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • Kasia24 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foxica Nie wiem czy widziałaś - masz wiadomość ode mnie :)

foxica lubi tę wiadomość

8599kw7ibq9d0sqb.png
    ma6n53rzt65cc071.png
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RudyTygrysek wrote:
    Jeszcze mam pytanko do dziewczyn które zamawiały na allegro rzeczy ze sklepu HubiWorld, ile czasu czekałyście na swoje paczuszki? Ja zamawiałam we wtorek koło 12 i do tej pory nie dostałam maila że przesyłka wysłana (wybrałam pobranie) też u Was trwało to tak długo?

Ja zamawiałam ale to było już tyle miesięcy temu że nie pamiętam :-P zamowilam bardzo dużo rzeczy, wszystko przyszło i wszystko było ok.

km5szbmhexpco9m1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2016, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M+M+? wrote:
    A.Kasia dziękuję za odzew w sprawie AFI. Twój spokój i nnie uspokoił.

A skoro piszecie o rozrywce na wolne chwile - to czy mogłabyś przypomnieć tytuł książki, którą polecałaś - coś z ogrodem? Bo sobie nie zapisałam, a jak raz w tygodniu czegoś nie kupię na czytnik to tydzień stracony :-)

Tess Geridsen - Ogród Kości :)

M+M+?, Izoleccc lubią tę wiadomość

• jusiakp Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dziś cały dzień boli brzuch jak na miesiączkę :( boje się, że się poród zbliża ..

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusiakp wrote:
    Mnie dziś cały dzień boli brzuch jak na miesiączkę :( boje się, że się poród zbliża ..

Wzięłas nospe? Leżysz?

km5szbmhexpco9m1.png
  • foxica Ekspertka

Wysłany: 14 stycznia 2016, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia24 wrote:
    Foxica Nie wiem czy widziałaś - masz wiadomość ode mnie :)
    Widziałam i odpisałam, jak zauważyłaś nasze wiadomości nie są krótkie, wiec zajęła chwile czasu produkcja ;-)

Kasia24 lubi tę wiadomość

qdkkwn155308ojoh.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusiakp wrote:

Kochana, ja mam dzisiaj to samo cały dzień, a od 2h to już w ogóle leżę i jęczę, bo mam bóle miesiączkowe i jakieś skurcze co jakiś czas... nospa za bardzo nie pomogła, leżenie też nie...
    ale podobno skurcze przepowiadające często przypominają te miesiączkowe, więc spokojnie... dopóki nie mamy innych objawów to raczej nie urodzimy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2016, 22:16

d69c2n0azl70dnw1.png
  • jusiakp Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wzięłam magnez a teraz wezmę jeszcze no spe, leże już w łóżku, jak chodziłam w ciągu dnia to aż tak tego nie czułam. Normalnie mam stracha, że się zbliża. Dobrze, że dziś torbę spakowałam, częściowo bo częściowo, ale jest w razie czego. No oby moje przeczucia były mylne. W ogóle małą czuję już tak nisko, że szok. Kiedyś pomagało leżenie z podusią pod pupą a teraz nic.

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • Lilou1984 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    Tam jest ich kilka z dzieciecymi ten mi polecila jakas mama w przychodni :D

https://www.facebook.com/kwiatek.ubrankadladzieci?fref=ts

o trafiłam tam :) nawet sobie nr pawilonu zapisałam, z myślą o późniejszych zakupach :)
    jak polecasz to tym bardziej tam wrócę :) ale już po większe ciuszki bo do rozmiaru 68 jestem obkupiona :P

Kaarolina gratuluje dobrych wieści z wizyty, współczuje urwania głowy, lekarz kazał Ci się oszczędzać, chyba trzeba męża zmobilizować, albo kogoś z rodziny żeby Cię trochę odciążył....

Kate84 zgrabny brzunio :)

Pap86 Pamiętamy. super wieści! oszczędzaj się!

Karolina@ Piękny komplecik Minky! żyrafka mnie rozczuliła :)
    u mnie się piorą ostatnie 2 pralki. więc jutro ostatnie prasowanie i praca skończona. wyszło około 10 pralek w końcu - ale już mam wszystko poprane, łącznie z kompletami Minky i prześcieradełkami

Co do prasowania popieram pomysł domii i polecam pozycję siedzącą. obniżyłam deskę, zasiadłam na wygodnym krześle i kręgosłup nawet nie pisnął :)

Melduję że kocyki, kołderki i podusie płaskie Minky od sprzedawcy "Milutka" bardzo ładnie zachowały się w praniu. przeprasowałam tylko bawełnianą część i są super! :)

Alinalii ale ładna, żywa kolorystyka! od razu widać że to łóżeczko małej kobietki :)

Kasia24 i Foxica obie macie malutkie zgrabne brzuszki. mam wrażenie że ja z jedną dziewczynką w środku mam dużo większy ;)

jusiakp wyrzuć złe myśli z głowy, to 33 tydzień, jeszcze się nic nie zbliża. mamy po prostu gorsze dni. odpoczywaj ile możesz. wszystko będzie ok :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 12:57

Kate84, Magda lena, Madlene.:), muminka83, RudyTygrysek, A.Kasia, Izoleccc, Vincent, foxica, Mania1718, Hannia123, Kasia24, perła ziemi, Est, edyś, ciri22, Czarodziejka87, Renka88, d'nusia, Mietka 30:), Kaarolina, Teresa1992, Madzialena90, baassiia, ksanka, Falon, Karka lubią tę wiadomość

wff2f71x05vw53di.png
    piu3vfxm0fy27doz.png
  • jusiakp Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    Kochana, ja mam dzisiaj to samo, a od 2h to już w ogóle leżę i jęczę, bo mam bóle miesiączkowe i jakieś kurcze co jakiś czas...

Staram sobie przypomnieć jak to wyglądało w poprzedniej ciąży, ale nie miałam żadnych skurczy czy bólu miesiączkowego, po prostu rano dostałam meeeeeega bóle o wtedy już wiedziałam, że to już. A teraz to już nie wiem, ból pleców jeszcze dochodzi. Zaraz narobię w majty ze strachu. Wezmę tą no spe i zobaczymy jak minie noc. Jak czytam te wszystkie zwiastuny porodu to u mnie się wszystko sprawdza, no jedynie czop, ale ostatnio mam tyle śluzu, że może już dawno mi odszedł. Stresuje mnie też to, że gdyby się zaczęło, nie ma mojego męża i choćby chciał, to nie da rady tak szybko przyjechać czy przylecieć z Norwegii :(

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Potwierdzam, że rzeczy od MILUTKIEJ po praniu są idealne! :)

A do mnie dziś przyszła szwagierka i przywiozła od znajomej 3 siatki ciuchów dla małego, ale dopiero na 8-14 msc. W sumie to fajnie! Bo na tak późny okres czasu nic nie mam. Miło się zaskoczyłam :)
    No i zapytałam ją czy w razie gdyby mojego M.nie było (bo od 1 lutego do 15 marca zaczyna trasę koncertową i w domu będzie nieczęsto) to towarzyszyłaby mi podczas porodu... No i oczywiście się zgodziła <3

Dziewczyny, a wy wszystkie rodzice z tatusiami swoich maluszków? Ja bym chciała, ale jak to będzie to los pokaże. :(

d'nusia lubi tę wiadomość

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusiakp wrote:
    Staram sobie przypomnieć jak to wyglądało w poprzedniej ciąży, ale nie miałam żadnych skurczy czy bólu miesiączkowego, po prostu rano dostałam meeeeeega bóle o wtedy już wiedziałam, że to już. A teraz to już nie wiem, ból pleców jeszcze dochodzi. Zaraz narobię w majty ze strachu. Wezmę tą no spe i zobaczymy jak minie noc. Jak czytam te wszystkie zwiastuny porodu to u mnie się wszystko sprawdza, no jedynie czop, ale ostatnio mam tyle śluzu, że może już dawno mi odszedł. Stresuje mnie też to, że gdyby się zaczęło, nie ma mojego męża i choćby chciał, to nie da rady tak szybko przyjechać czy przylecieć z Norwegii :(

Ja myślę że to właśnie dlatego, że go nie ma to masz tak duże obawy i odczucia, psychika robi swoje. Ale Zobaczysz, że jutro będzie lepszy dzień :-*

Lilou śliczny brzuszek :-) ładnie masz poukładane, ja czekam na resztę wyprasowanych i będę układać bo w ogóle co chwilę zmieniam koncepcje :-P

Magdalena ja bym bardzo chciała, ale boję się że akurat będzie w Gdańsku i nie dojedzie, ale obiecałam sobie od jutra powtarzać wręcz przeciwnie! Siła podświadomości :-D będę w to wierzyć o!
    Ps.bardzo miło z jej strony :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2016, 22:27

Magda lena lubi tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
‹‹ 1558 1559 1560 1561 1562 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ