X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2016, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to sie bardziej boje tego ze nie wiem kiedy swojego sciagac do domu. On jest kurierem wiec tak roznie moze byc z dojazdem do domu...

• skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusiakp wrote:
    Teraz to mi tak brzuchol twardnieje, ze az zaczelam liczyc co jaki czas, dokladnie co 3 minuty, ale przeciez to nie skurcze porodowe, bo te sa tragiczne, a mnie nic nie boli, bol miesiaczkowy przeszedl po no spie. To zapewne przepowiadajce hmm

Niewiem czy mozna powiedziec ze to normalane, ale tez tak mam. Jak boli mnie brzuch to asnie tak jak na miesiaczke, a jak przestanie bolec to twardnieje, tyle ze bezbolesnie i nieregularnie. Potem pusci wszystko calkiem i jest juz ok.

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucky jak się dziś czujesz?

Filip 28.03.2016 <3
  • M+M+? Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a.kasia
    Czy wiesz może po jakim czasie picie wody może wpłynąć na AFI? Umówiłam sobie wizytę do lekarza, który ma mi robić cc za dwa tygodnie, ale w związku z moim poddenerwowaniem zastanawiam się czy wcześniej już nie zrobić kontroli AFI.

Czy u Ciebie po piciu wody poziom AFI się podniósł.

No taka jestem zła na swoją prowadzącą!!!! Ciągle pisała poziom wód w normie i nawet nie wspomniała o tym piciu! A wie jak bardzo jestem przewrażliwiona!

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2016, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo a ja cos czuje ze w przyszlym tygodniu szpital. Trzymam sie wytycznych nie jem soli (nawet wlasne pieczywo upieklam, tylko tyle jem ile w produktach ktore wcinam), czesto jem a malo a do tego pije mniej wody (zeszlam do 2-2.5l) a waga rosnie niemilosiernie szybko i duzo... Eh...

• Gośśś Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusia ja to mam nadzieje ze Ty na izbe pojechalas? Bo to co ty opisujesz to nie jest normalne, takie twardnienia i bole :-\

A w ogole to dzien dobry :-)
    Powodzenia na wizytach, ktora dzisiaj ma?

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Gosia! Jak się masz? Mam nadzieje ze juz uspokojona? Nawet dobrze ze Cie zatrzymali, wyjdziesz w prawie skończonym 34 :-)

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • Gośśś Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olu dziekuje, ze pytasz :-* powiem Ci ze troche spokojniejsza jestem po tych wynikach przeplywow :-) mam tylko nadzieje ze za tydzien ladnie przybierze na wadze i mnie wypusci do domu :-) psychicznie mam dosyc, ale jeszcze wytrzymam troche, byle do bezpiecznej granicy :-) a Ty jak tam sie czujesz?

A.Kasia, ksanka lubią tę wiadomość

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :)

Miłego dnia i powodzenia na wizytach!!

Jeśli chodzi o poród to nie zamierzam zmuszać Męża, w razie czego pójdzie ze mną siostra :)

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez bym chciala zeby maz ze mna byl przy porodzie, ale niewiem co z tego wyjdzie. Przy pierwszym nie chcial. Teraz w sumie postawilam go przed faktem dokonanym. Nie wymawial sie poki co, choc twierdzi, ze nie wue czy da rade patrzec jak cierpie z bolu, a on nic nie moze zrobic. W kazdym razie nastawiam sie na porod rodzinny. W ostatecznosci bedzie ze mna tesciowa.

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Dziś ranek przywitał nas pruszeniem śniegu. Byłam już zaprowadzić młodego do przedszkola. Oczywiście jak zwykle weszłam do netto do piekarni po pieczywo na śniadanie no i pomyślałam sobie że zobaczę jeszcze na sklep. Była tam promocja na body rozmiar 62/68 za 5 zł 2 sztuki. Nowe więc choć mam mnóstwo ubranek kupiłam. Oto zakup.

16deb8b5992f2596med.jpg

A swoją drogą nie wiem jak wy ale ja już kompletujee ubranka na 74 Max 80. Jest tyle wyprzedaży że hihi trudno się oprzeć.
    Teraz muszę jeszcze zapalić w kominku bo po rannym wietrzeniu 15 C no i śniadanie ....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2016, 09:27

edyś, Mania1718, Est, Madzialena90, A.Kasia, Kate84, RudyTygrysek, ksanka, Renka88, Karolina@, Kaarolina, Falon lubią tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Kate84 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusiakp jak dziś się czujesz?

Perła ziemi mój lekarz mówi, że te twardnienia, skurcze i skracająca szyjka są wynikiem mojej drobnej budowy, do tego bardzo dużo robiłam i latałam,mała szybko poszła główką w dół bo już ponad 2 miesiące temu, stresy itp. Że to typowo mechaniczne a nie niewydolność szyjki czy macicy. Rozwarcie się nie robi, leżenie pomaga na twardnienia i szyjkę więc trzeba leżeć. Dostałam tylko więcej aspsrginu i do tego mag b6,wyników czystości pochwy nie było, ale zapisał mi globulki, wyniki moczu i posiew bardzo ładne.

Dziewczyny powodzenia dziś na wizytach i miłego dnia :-)

perła ziemi lubi tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
  • kasieńka 1985 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heja dziewczyny, ja już po wizycie , mały waży już 2 kg i jest już 2 tyg starszy niż z om. wszystko pięknie, wody w normie łożysko 2 stopień, pessar trzyma, nic tylko się cieszyć ale powiedziała że duży chłop będzie

Est, perła ziemi, Madlene.:), Czarodziejka87, Kate84, edyś, Lilou1984, ryjkek, Vincent, Hannia123, muminka83, domiii, Mania1718, A.Kasia, Martita88, Madzialena90, d'nusia, RudyTygrysek, baassiia, Magda lena, Kasia24, ksanka, Renka88, Karolina@, She86, Izoleccc, krówka_muffka, Falon, Karka lubią tę wiadomość

f2wlh371dlcmnxcx.png
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasieńka 1985 wrote:
    heja dziewczyny, ja już po wizycie , mały waży już 2 kg i jest już 2 tyg starszy niż z om. wszystko pięknie, wody w normie łożysko 2 stopień, pessar trzyma, nic tylko się cieszyć ale powiedziała że duży chłop będzie

Super gratuluję, cieszę się że passer ładnie trzyma! A mały pięknie, zdrowo rośnie :-)

Zmierzyłam dziś swój brzuszek i mimo, że wg mnie większy to od 2 miesięcy to samo 92cm. A pewnie gdyby nie był twardy i napięty to jeszcze mniej by było, to pewnie przez główkowe położenie obwód się nie zwiększa co?

km5szbmhexpco9m1.png
  • edyś Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Wszystkie damy radę wytrzymać do bezpiecznych granic, czyli jak najdłużej ;)
    Przyszły mi dzisiaj pieluszki flanelowe i pieluszko-ceratki od HubiWorld i muszę przyznać, że są prześliczne! :)Ciekawe jak się po praniu zachowają.
    Miłego dnia

muminka83, Est, Hannia123, Kate84, Mania1718 lubią tę wiadomość

l22ncwa15v2ncszo.png
  • 26Asia Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też jak zobaczę coś na wyprzedaży kupuję nawet na 80 :D
    ostatnio w hm kupiłam kurtę na jesień z 100 zł na 20 :D

Ja mam dzisiaj wizytę :) bardzo jestem ciekawa ile mały Wiktorek już ma :)

edyś, Hannia123, Est, Kate84, alinalii, muminka83, Czarodziejka87, ksanka, Karolina@, Falon lubią tę wiadomość

mama Wiktorka i czterech aniołków :*
    relgh371wvtxbwmy.png
    oar8skjogda7iu2s.png

• Hannia123 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Mamusie :)

Jusiap, Domii jak się czujecie?

Edys ja też jestem zadowolona z jakości rzeczy zakupionych u Hubbiword, tetry nie prałam, ale miałam już do czynienia z różnymi pieluszkami i te od razu wyglądają na porządne.

edyś lubi tę wiadomość

1usai09khne0c7t3.png
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu i reszta luxmedowych Dziewczyn możecie mi powiedzieć czy wynik jest dobry, zupełnie nie wiem jak to odczytać, tą czystość pochwy? A mój gin dziś na dyżurze :-P ja robiłam pierwszy raz więc nie mam pojęcia a może któraś z Was lepiej się zna??

462485112bdb39e7med.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2016, 10:09

km5szbmhexpco9m1.png
  • alinalii Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domii a jak sprawa z ZUSem wygląda ruszyło się cos?

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • polin Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

Cierpię na chroniczne niewyspanie:( Mała tak w nocy szaleje, że spać nie idzie. Jutro mam wizytę u gin prywatnej a jakoś w przyszłym tygodniu muszę pojawić się u gon z NFZ.

02.01.2015 puste jajo płodowe
    marzec 2016 córa

7u22gov3o7mn8ymo.png
‹‹ 1560 1561 1562 1563 1564 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ