X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę Wam tych 34, 35 tygodniowych suwaczkow!

She86, muminka83, perła ziemi, Madzialena90 lubią tę wiadomość

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry w 35 tygodniu ciąży. Ależ to pięknie brzmi! Dzisiaj miałam sen, że karmiłam synka, a on nie potrafił ssać. Tzn brał do buzi samą brodawkę bez otoczki, a mnie to strasznie bolało :D

Baassiiaa - powiem Ci, ze propozycja koszul zacna. Gdybym nie miała już dwóch zakupionych, pewnie bym się skusiła. Ale dwie mi muszą wystarczyć, bo generalnie ich nie trawię i w domu używać ich już nie będę.

Magda lena, Jusia, Domiii - przerażające są te Wasze opisy skurczy. Zgadzam się z pozostałymi koleżankami - lepiej sprawdzić to na IP, bo każda z nas jest inna. I każdy poród jest inny. U mnie wczoraj pojawił się jeden sekundowy taki skurcz a'la miesiączka. Ftu ftu - niemiłe uczucie :(

Jeszcze jedno. Chciałam Wam polecić sprzedawcę z Allegro STYL-TEX. Jest to producent pościeli, prześcieradeł itp. Wczoraj mi przyszła paczka od nich, bo zamawiałam prześcieradło do synka i do małżeńskiego łóżka, pościel do małego, poszewki, ochraniacz na przewijak i materac, kocyk polarowy za (chyba) 8zł. Jestem bardzo mile zaskoczona jakością. Materiały jakoś wyjątkowo grube i fajnie uszyte. Do tego bardzo niska cena w porównaniu z innymi aukcjami :)

ciri22, Kate84, Mania1718, Czarodziejka87, d'nusia, A.Kasia, muminka83, M+M+?, Est, Falon lubią tę wiadomość

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • alinalii Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my rodzimy razem ;) jakoś nie wyobrazam sobie inaczej, o Emilie staraliśmy się ponad 3 lata , bardzo jej oczekujemy <3 nawet o tym głębiej nie rozmawialiśmy , było to dla niego jak i dla mnie oczywiste ;)

Renka88, ksanka, Kasia24, muminka83, M+M+?, perła ziemi, Izoleccc lubią tę wiadomość

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • Amarylis Przyjaciółka

Wysłany: 15 stycznia 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze właśnie weszłam na ten txtil market i faktycznie spoko ceny, ja kupiłam do karmienia na innej stronie dwa razy droższe ;/ zamawiam od razu dwie :) dzięki za informacje!

do Dziewczyn, któe dziś się źle czują może faktycznie lepiej chuchać na zimne i sprawdzić, trzymam kciuki żeby było dobrze!!

f2w3krntoe238by8.png
    381e78656e.png
  • jusiakp Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, noc minela w miare, te skurcze i twardnienia minely albo po prostu jak zasnelam to ich nie czulam. Staram sie nie panikowac poki co. Zaprowadzilam Synka do szkoly, teraz odpoczywam w domku i musze isc na poczte wyslac zwolnienie i odebrac zdjecia od fotografa, boje sie doslownie isc, mam nadzieje ze nic mnie nie zlapie po drodze zaden bol. Z rana wzielam juz no spe a teraz wezme jeszcze magnez. Potem przerwa odpoczynek w domu i po Synka o 15. Troche maraton, ale nikt tego za mnie niestety nie zrobi. Domi daj znac koniecznie.

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena też myślę ,że na tym etapie lepiej jechać i sprawdzić ,zawsze lepiej się uspokoić.

Gośś kciuki za ktg, ale na pewno będzie spokój :)

Jusiakp cieszę się ,że jest lepiej ,ale staraj się odpoczywać w między czasie i gdyby się pojawiło ponownie jedź sprawdzić! Trzymaj się

Ja też mam dziś od rana chyba takie bóle miesiączkowe(nie wiem bo mnie miesiączka nigdy nie boli :P ), ,ale takie lekkie więc leżę sobie po prostu cały czas i daje radę.

Co do porodu rodzinnego to M jakoś sam chciał być gdyby nie chciał nie zmuszała bym go wtedy musiałaby wystarczyć położna i mama :P

km5szbmhexpco9m1.png
  • Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, :)
    Ja też dziewczynki miałam dzisiaj ciężką noc, średnio przespana, budziłam się dwa razy z bólem brzucha. Rano wszystko przeszło, i mam nadzieję że tak zostanie.
    Zaczynamy właśnie remont sypialni, ale tylko malujemy i odświeżamy. Mieliśmy sypialnie bardzo ciemną, ciemne ściany, firanki taki nastrój erotic :) Czas to zmienić i zagości w niej biel, która i tak fajnie się komponuje z ciemnymi meblami i białym łóżeczkiem.

Dziewczynki trzymam kciuki, i odpycham od Was wszelkie bóle i twardnienia <3

Dostałam w prezencie od koleżanki podusie do wózeczka La millou, jest rewelacyjna polecam każdemu. Ja mam taką jak na zdjęciu poniżej:
    16c5cg1.jpg

d'nusia, Kate84, Lilou1984, muminka83, Kokaina lubią tę wiadomość

28whyx8d41olhvnv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2016, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za to miałam wspaniałą noc, nie chodziłam siku ani razu, bo tak byłam wymęczona tym szpitalem :D

Mania1718, Lilou1984, Madlene.:), Kokaina lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie macie obwody brzusia? Bo moj to 110cm,boje sie rodzic takie koszmary mialam w nocy,co bedzie jak.mi sie wtedy slabo zrobi albo strace przytomnosc podczas parcia,czasem wolalabym cc

• niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w brzuszku 123 aż :) tyle że już przed ciąża miałam więcej niż powinnam z uwagi na nadwagę ;)

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • ryjkek Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    d'nusia wrote:
    Ja za to miałam wspaniałą noc, nie chodziłam siku ani razu, bo tak byłam wymęczona tym szpitalem :D

Zazdroszczę, ja wstaję w nocy tak 4 razy na siku. Już tak od paru miesięcy więc nawet nie pamiętam całej nocy przespanej ;)

Co do porodów rodzinnych, to ja sobie nie wyobrażam, żeby ojciec dziecka w tym nie uczestniczył. (No chyba że jest cesarka to zrozumiałe) Kiedyś miałam zupełnie inne zdanie, ale odkąd jestem w ciąży to mam takie sile poczucie, że to dziecko nie jest tylko moje, tylko też mojego narzeczonego. Razem przechodzimy przez ciążę, razem się cieszymy i razem przeżywamy smutki. Mój narzeczony jest na każdym USG. Poród to zwieńczenie 9 miesięcy ciąży, najważniejszy punkt. Byłabym strasznie zawiedziona, gdybym została z tym sama.
    Może i jeszcze zmienię zdanie po porodzie, ale na dzień dzisiejszy takie jest moje zdanie na ten temat ;)

Madlene.:), Karolina@, alinalii, Izoleccc, Kokaina lubią tę wiadomość

Syn Stasiu ur 02.03.2016
    zrz6wn1558wbfsvl.png
  • edyś Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi kiedyś dietetyczka mówiła, że organizm najlepiej się nawadnia jedząc warzywa i owoce. Nie wiem jakie ma to przełożenie na wody płodowe, ale nie zaszkodzi jeść ich trochę więcej ;)

Mój narzeczony w porodzie rodzinnym obawia się najbardziej tego, że będzie to za długo trwało :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2016, 12:10

M+M+?, A.Kasia, Kate84, Est lubią tę wiadomość

l22ncwa15v2ncszo.png
  • Martka89 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zatrudnione na umowę o pracę - pytanie ważne dla mnie! Czy mój pracodawca może nie wyrazić zgody albo w jakiś inny sposó sprawić że będę musiała wrócić do pracy po 6 mcach tj obowiązkowym urlopie macierzyńskim?

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2016, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa ja tez otyla po tych wszystkich hormonach orzed ciaza, a moj brzusio ma 110cm...Martka ja ci nie pomoge w tej kwestii

• ryjkek Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edyś wrote:
    Mój narzeczony w porodzie rodzinnym obawia się najbardziej tego, że będzie to za długo trwało :D

Cóż najwyżej wypije sobie energy drinka albo kawę ;) Nie wierzę, że nie miał w przeszłości ani jednej nieprzespanej nocy. Kobiety w tej sytuacji mają dużo gorzej, bo są niewyspane a do tego zmęczone bólem. I nie mogą powiedzieć, że mają dość i jadą do domu. ;)

perła ziemi, A.Kasia, edyś lubią tę wiadomość

Syn Stasiu ur 02.03.2016
    zrz6wn1558wbfsvl.png
  • ryjkek Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka89 wrote:
    Dziewczyny zatrudnione na umowę o pracę - pytanie ważne dla mnie! Czy mój pracodawca może nie wyrazić zgody albo w jakiś inny sposó sprawić że będę musiała wrócić do pracy po 6 mcach tj obowiązkowym urlopie macierzyńskim?

Z tego co wiem, to nie. To Twoje prawo wybrać roczny albo półroczny macierzyński.

Syn Stasiu ur 02.03.2016
    zrz6wn1558wbfsvl.png
  • Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliano wrote:
    Jakie macie obwody brzusia? Bo moj to 110cm,boje sie rodzic takie koszmary mialam w nocy,co bedzie jak.mi sie wtedy slabo zrobi albo strace przytomnosc podczas parcia,czasem wolalabym cc
    Mój brzuchol 105 cm. :)

28whyx8d41olhvnv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2016, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka89 wrote:
    Przypadkiem nie zmienili macierzyńskiego na 20 tygodni?
    Wydaje mi się, że 20 tyg macierzyńskiego plus 32 rodzicielskiego ( z czego 6 tyg jest 100% płatne)

• Amarylis Przyjaciółka

Wysłany: 15 stycznia 2016, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój M od początku mówił,że chce uczestniczyć w porodzie i ucieszyło mnie to,a le teraz sama nie wiem czy bym chciała. Na początku ciąży miałam dwa plamienia, każde po stosunku- dostałam duphaston i wszytsko minęło. Jednak zauważyłam,że seks stał się dla mojego męża problemem, zaczął go unikać i jak kiedyś o tym rozmawialiśmy to wydusił z siebie,że on się boi,że coś stanie się małej i to go "odpechnęło" do seksu..niestety tak jest do dzisiaj..on twierdzi,że po ciąży będzie ok znów (bo boję się o to) ale tak sobie pomyślałam,że jak jest taki wrażliwy to może lepiej żeby nie wchodził ze mną na porodówkę. Jeśli dla niego strach po lamieniu jest odpychający od seksu a co dopiero widok porodu :( smutne bo chciałam żeby był ze mną ale w tej sytuacji chyba powiem mu,że poradzę sobie sama. Jednak nie wszyscy faceci są chyba silni psychicznie..

f2w3krntoe238by8.png
    381e78656e.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się jeszcze zastanawiam, bo wiem, że pierwszy poród może długo trwać i ja mojemu mówię, że i 12 h może być, a on, że to nic będzie siedział pod drzwiami. Tylko tak sobie myślę, czy np we wczesnych fazach porodu można "dla towarzystwa" siedzieć razem, a potem się rozłączyć?

No i po narodzinach, czy mąż może od razu wejść ? Jak to wygląda?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2016, 12:38

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
‹‹ 1562 1563 1564 1565 1566 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ