X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • domiii Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry, ja miałam straszną noc, skurcze przeszły po scopolanie, ale ból miesiączkowy prawie cały czas, nie mogłam znaleźć pozycji, Młody układa się i wypina jakoś tak bardzo w pionie i mam wrażenie, że to jeszcze nasila ból...
    a teraz jak byłam siku to poczułam takie ukłucie w dole z prawej strony, że myślałam, że z muszli spadnę...
    zrobiłam sobie kanapki i jadę chyba na IP...

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)

Bardzo rzadko do Was zaglądam, ale cały czas o Was myślę :)

U mnie po staremu, na razie ciąży brak :/ Ale mam nadzieję, że w krótkim czasie się to zmieni :)

Wpadłam dziś do Was i przeczytałam co się dzieje u jusiakp.

Jusiakp - Kochana, jak wiesz każda ciąża może być inna. U mnie z córką nic nie zapowiadało za bardzo wcześniej porodu. Dzień przed terminem z OM czekałam na KTG w kolejce, siedzę i czuje, że co pare minut jakoś mi tak tchu brak, ciężko mi złapać trochę oddech i coś brzuch nieco ściska jakby, ale tak delikatnie i bez żadnego bólu. Na KTG wyszły regularne skurcze delikatne, nic mnie nie bolało. Jak wstałam po KTG to czuję, że mi się mokro w majtkach robi... :/ Czop odszedł. Ginekolog zbadała mnie na fotelu, ale rozwarcie prawie żadne, nawet nie było 2cm, kazała mi wrócić środę bo dziś to na pewno pani nie urodzi (był poniedziałek przed południem). Mąż zdał relacje swojej mamie i ta nakazała mu mnie zawieźć wieczorem do szpitala jak nie przejdzie. Skurcze cały czas były bezbolesne i tak co 5-7 minut, po południu były już nieco mocniejsze. O godzinie hmm 18-tej małż mnie wydepilował :P I wpakowali mnie w samochód. Do szpitala mamy raptem 20 minut, a w połowie drogi miałam już bolesne skurcze, w szpitalu musiałam się zatrzymywać jak był skurcz, nie byłam w stanie iść, skurcze od krzyża były. Na KTG skurcze nie mieściły się w skali praktycznie, w nocy może troszkę osłabły, ale od rana znowu, maz co 5 minut, dali oksytocynę, skurcze były już co hmm 2-3 minuty koło południa, przebili pęcherz i skończyło się CC po południu bo mała nie chciała się wstawić i rozwarcie nie postępowało, stanęło na niecałych 6cm, a wieczorem poprzedniego dnia było prawie 4cm.

Pojechałaś na IP ? Jak sytuacja i Ciebie ? Trzymam kciuki :)

Za Was wszystkie i za Wasze dzieciaczki :) <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2016, 09:56

A.Kasia, ksanka lubią tę wiadomość

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • kamka Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry mamuśki:) co do porodu to jeśli jakimś cudem mała się obróci i będzie SN to tatuś chce być z nami... Ja sobie właśnie uświadomiłam że przydałaby się większa torba dla małej bo bierzemy własne ciuszki bo boje się alergii bo i mój men i mój tata są silnymi uczuleniowcami a w razie w moja mama będzie i wypierze w innym proszku...

wg USG +2 dni
    ba2a000b163c3cb7173d75c7702b7262.png
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • MeAmerie Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kochane.
    Ja już po badaniach, pojechałam jednak zrobić i około 13 mam mieć wyniki i decyzje czy mnie kładą na oddział. Tego ze wynki są przekroczone jestem pewna na 100 procent, pytanie tylko ile razy i czy dam radę bez leczenia.
    Trzymajcie kciuki!!!!

mhsvpiqve8v6pwb7.png
  • Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry kochane witam się z wami w 35 tygodniu ciąży jupi coraz bliżej coraz bliżej.<3 <3 <3

Jeśli chodzi o poród to w Szwecji przy porodzie musi być ojciec dziecka bądź ktoś z rodziny takie mają przepisy, a oprócz tego tutaj położne nie ubierają maleństwa po porodzie niestety musi to zrobić tatuś dziecka co nie powiem przeraża mojego męża ale damy radę.

domiii napisz co i jak jak wrócisz z IP, trzymam kciuki

muminka83, Czarodziejka87, Madlene.:), alinalii, Kate84, A.Kasia, Magda lena, Kasia24, ksanka, d'nusia, Karolina@, aleksandrazz, Mania1718, Renka88, perła ziemi, Izoleccc, Est, Falon lubią tę wiadomość

• Martka89 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    Noo a ja cos czuje ze w przyszlym tygodniu szpital. Trzymam sie wytycznych nie jem soli (nawet wlasne pieczywo upieklam, tylko tyle jem ile w produktach ktore wcinam), czesto jem a malo a do tego pije mniej wody (zeszlam do 2-2.5l) a waga rosnie niemilosiernie szybko i duzo... Eh...
    A ciśnienie jakie masz?

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

U nas wszystko dobrze. Mały chyba się przekręcil w pozycję glowkowa bo czuję silne kopniaki powyżej pępka. Także jak tak zostanie to jednak będzie SN :) ja chce rodzić sama . bez męża. Jemu to obojętne więc wszystko ok :)

Trzymam kciuki za wszystkie dziewczynki którym coś dolega ;)

A.Kasia, Madzialena90, ksanka, muminka83 lubią tę wiadomość

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry w 34 tygodniu! Opisałam się jak głupia i mi wszystko wcięło bo mi się komputer zresetował, więc odpisze tylko najważniejsze rzeczy a reszta niech wie, że cieszę się z dobrych wieści i wyników badań i ogólnie każdej życzę jak najlepiej ;)

M+M=? - z racji tego, że całkowita wymiana wód przebiega w ciągu 3h to myślę, że szybko. Ja do tej pory też miałam wody w normie, dopiero na ostatnim usg było ich mniej. Chociaż tak prawdę mówiąc obie mamy jeszcze AFI mieszczące się w normach (5-25), tyle że w tej dolnej granicy. Ja USG mam dopiero 26. Musimy poczekać spokojnie, stres nam nic nie da. Tak więc głowa do góry i pijemy ;) Aha! Ważne aby pić często lecz małymi łyczkami, wówczas lepiej się organizm nawadnia.

Kate84 - ładny stopień :) Wszystko jest ok chociaż niewiele pałeczek kwasu mlekowego i może dobrze by się było wspomóc lactovaginalem. No ale najważniejsze, że nie ma bakterii i grzybków.

Kate84, Madzialena90, baassiia, Czarodziejka87, Martita88, ksanka, Mania1718, muminka83, perła ziemi, Izoleccc, Est lubią tę wiadomość

• domiii Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinalii wrote:
    domii a jak sprawa z ZUSem wygląda ruszyło się cos?

w tym tygodniu złożyliśmy odwołanie, pozostaje tylko czekać...

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domii może faktycznie jedź na IP sprawdzić co się dzieje?

MeAmerie kciuki zaciśnięte! Informuj Nas!

Madzialena 35tc wow! :-) super

Kasiu dziękuję :-)

Madzialena90, MeAmerie lubią tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domiii - jak się niepokoisz to pewnie, że jedź. Zrobią Ci ktg i będzie wiadomo jaka sytuacja a wierzę, że będzie ok :)

MeAmerie - trzymam mocno!

Madzialena90 - wow! gratuluję i zazdroszczę tej trzydziestki piątki ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2016, 10:19

domiii, MeAmerie, ksanka lubią tę wiadomość

• 26Asia Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia Gratulacje 34 tygodnia !! teraz byle do 38 :D

A.Kasia, Kate84 lubią tę wiadomość

mama Wiktorka i czterech aniołków :*
    relgh371wvtxbwmy.png
    oar8skjogda7iu2s.png

• Martita88 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    M+M=? - z racji tego, że całkowita wymiana wód przebiega w ciągu 3h to myślę, że szybko. Ja do tej pory też miałam wody w normie, dopiero na ostatnim usg było ich mniej. Chociaż tak prawdę mówiąc obie mamy jeszcze AFI mieszczące się w normach (5-25), tyle że w tej dolnej granicy. Ja USG mam dopiero 26. Musimy poczekać spokojnie, stres nam nic nie da. Tak więc głowa do góry i pijemy ;) Aha! Ważne aby pić często lecz małymi łyczkami, wówczas lepiej się organizm nawadnia.

Żeby woda wchłaniają się jeszcze dokładniej to do szklanki butelki trzeba wcisnąć najlepiej cytryny lub pomarańczy tak żeby oprócz wody było coś jeszcze :) wtedy wchłanianie jest lepsze - tak mówi moj internista :)

A.Kasia, M+M+?, ksanka, Karolina@, muminka83, Kate84 lubią tę wiadomość

dqprwn15leplej5m.png
  • Hannia123 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeAmerie kciuki zaciśnięte &&&&&&&&&&&&&&

Domii jedź na IP, masz już dosyć wysoką ciążę i duże dziecko, ja bym to sprawdziła. Może to tylko przepowiadające, a może jednak Ci je wyciszą kroplówką, ale zapis ktg i badanie są w takiej sytuacji niezbędne. I za Ciebie kciuki zaciśnięte &&&&&&&&

Madzialena 35 tydzień, aż Ci tak pozytywnie zazdroszczę, też mi się już marzy:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2016, 10:43

domiii, ksanka, Madzialena90 lubią tę wiadomość

1usai09khne0c7t3.png
  • Magda lena Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Laseczki.
    Jejuuuu. Łączę się z dziewczynami, które mają bóle miesiączkowe. Taki ból obudził mnie w nocy. Ja pierdziele. No taki bardzo mocny ból na pierwszy dzień okresu. Wzięłam magnez, nospe. Wypiłam melisę i ok po 2,5h puściło. Poszłam spać. Obudziłam się teraz i lekko znowu boli podbrzusze. Nie są to skurcze. Na pewno nie. Typowy ból miesiączkowy.
    Jeśli do 14 nie przejdzie to i ja jadę na IP, bo naprawdę się wystraszyłam tych bóli :( Jeszcze nie czas na Staszka!!!!! :( buu

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • M+M+? Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu, dziękuję za odpowiedź.
    No piję i piję, aż mi niedobrze. Pół nocy nie spałam, tylko piłam i piłam. Mały tak po ok 5 godzinach od rozpoczęcia nawadniania zaczął szaleć w brzuchu, ale myślałam że to za wcześnie, aby przypisać to zmianie wód. Ale z tego co piszesz to jest szansa :-)

A.Kasia, Hannia123 lubią tę wiadomość

• baassiia Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj jedna z Was napisała, że są tanie koszule w Textil market i byłam dziś i zakupiłam jedną, jakościowo są ok 100% bawełna no i bardzo tanie. Więc jak komuś nie zależy na super kroju, to polecam :) Ja kupiłam za 30 zł, ale widzę, że na necie jest promocja i są jeszcze tańsze te koszulki. Oprócz tego ma 1 ładniejszą kupioną na allegro, a ta będzie awaryjna.

http://txm24.pl/koszule-nocne,797,pl-PL.#null

Do porodu ja bez męża. W sumie nasza wspólna decyzja, tzn. ja nie miałam ciśnienia, a mąż z radością przyklasną. Jakbym bardzo chciała, to by poszedł. Myślę, że to dużo zależy od charakteru, mimo, że z mężem bardzo się kochamy i jesteśmy mega zżyci, to ja mam dość praktyczne podejście do życia i zamiast przestraszonego męża wole wykupioną położoną, która wie jak mi pomóc :)

No i myślę, że jak facet się wzbrania, albo ma średnią ochotę, to nie ma co zmuszać, zawsze można wziąć mamę, siostrę, kuzynkę. Ile to przypadków, gdzie facet uciekał w trakcie, sama taki znam z rodziny :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2016, 10:46

ciri22, Kate84 lubią tę wiadomość

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pisalam o tym sklepie :D ja mam pizamke na pozniejszy okres i jest super :D

Ale wydaje mi sie ze w sklepie jest wiecej bo na stronie nie ma takiej pizamki jak ja sobie kupilam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2016, 10:57

baassiia lubi tę wiadomość

• ksanka Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My planujemy wspólny poród, ale już szef męża chce mu zorganizować czas na koniec lutego.
    Sugeruje M by jechał na konferencję naukowa w dniach 28.02-02.03 co dokładnie odpowiada terminowi porodu.

I M tylko się śmieje - jasne będę aktywnym uczestnikiem i tylko o konferencji i bankietach będę myślał!
    Jeszcze szefowi nie powiedział że spodziewamy się dziecka no to ma jazdy:)

bl9cuay3kworwxbg.png
  • Gośśś Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj M nie bedzie przy porodzie bo bede miec cc, gdybym rodzila sn to na pewno by byl przy mnie

Kasiu gratuluje 34tyg :-)

Madziu az zazdroszcze :-P i tez gratuluje 35tyg :-)

Magdalena jak nie przejdzie to lepiej jedz sprawdzic co sie dzieje, na tym etapie ciazy juz nie ma zartow i wszystko moze sie zdarzyc :-\

Ja dzisiaj mialam ktg i zapis byl ok. Ok 14mam miec echo serduszka Piotrusia :-) znowu sobie go poogladam :-) a przy okazji mi zrobia te przeplywy

Madzialena90, ksanka, A.Kasia, muminka83 lubią tę wiadomość

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
‹‹ 1561 1562 1563 1564 1565 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ