X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Hannia123 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokaina poród przeskoczysz, jak i każda z nas tutaj i jak przeskakują właśnie dziewczyny jedna za drugą na Styczniówkach :) będziesz najlepszą matką na świecie, a na wszystko dla dziecka na pewno Cię nie będzie stać (moja starsza ostatnio miała pomysł na wyjazd na premierę 7 części Gwiezdnych Wojen do Stanów ;) ), ale dziecko WSZYSTKIEGO nie potrzebuje :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2016, 13:25

Est, Kokaina, ksanka, muminka83, Kate84 lubią tę wiadomość

1usai09khne0c7t3.png
  • edyś Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ryjkek wrote:
    Cóż najwyżej wypije sobie energy drinka albo kawę ;) Nie wierzę, że nie miał w przeszłości ani jednej nieprzespanej nocy. Kobiety w tej sytuacji mają dużo gorzej, bo są niewyspane a do tego zmęczone bólem. I nie mogą powiedzieć, że mają dość i jadą do domu. ;)
    Ryjku ja się najbardziej obawiam tego, że będę potwornie głodna :D I tak jak piszesz, my mamy o wiele gorzej, gdyż nie możemy sobie wyjść jak nam już się "znudzi".

l22ncwa15v2ncszo.png
  • alinalii Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny ciągle płaczę , tzn ze szczescia , gdy tylko pomyślę o Emmie to ryczę jak bóbr , w momencie się rozpłaczę

Est, A.Kasia, ksanka, Kate84, Falon lubią tę wiadomość

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2016, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi tak- na KTG widać tętno dziecka i zapis twoich skurczy. Niestety czesto przy tych skurczach obraz jest niemiarodajny, tzn. niebolące skurcze piszą się wysoko a te, które są bardzo bolesne mają niskie wartości.

Kate- tak jak napisała A.Kasia wynik dobry, ale ja też bym sobie zapodała jakieś globulki z kwasem mlekowym.

Ja dziś czuję się duużo lepiej. Gałgan rozciąnął sobie dodatkowe 2 cm w brzuchu ( obecnie 97 w najszerszym obwodzie, 93 w pępku) i jak na grzeczne dziecko przystało kopie po żebrach a nie po nerkach. Miła odmiana. Może dzięki temu uda mi się dziś cokolwiek zrobić w domu bo ostatnie 2 tygodnie to głównie leżenie z nadzieją, że się Frędzel obróci :)

Co do porodu to u nas cc. Ale będę walczyć, żeby zaraz po wyjęciu dali Młodego ojcu do kangurowania i żeby się nim zajął póki mnie nie przeniosą na pooperacyjną. Szczepionkę na WZW też będę kupować, nie chcę tej szpitalnej. Szczepienie na gruźlicę w 2/3 dobie, nie w pierwszej. I jeszcze chcę, żeby wit. K podali małemu doustnie zamiast zastrzyku.

edyś, ksanka, Kate84 lubią tę wiadomość

• domiii Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baassiia my mamy taki plan. Moj P będzie ze mną od początku, na czas 2 etapu poprosił żeby mògł wyjść i po przecięciu pępowiny wrócić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2016, 13:21

baassiia, ksanka lubią tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokaina myślę a raczej jestem pewna,że nasze obawy wynikają z tego,że chcemy naszym maluszkom zapewnić wszystko co najlepsze
    Ja nie mogę się doczekać mojego Filipka ale raz na jakiś czas dopadają mnie takie lęki ehh

muminka83 lubi tę wiadomość

Filip 28.03.2016 <3
  • niecierpliwaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokaina ja też mam czasem takie myśli i nastroje ale mój M mówi że damy radę i jakoś mnie to uspokaja :) poza tym liczę na instynkt macierzyński.

Co do seksu u nas jest ale rzadko. Ogólnie mąż zwraca np w trakcie mi uwagę "uważaj na brzuch" itp a mnie tp już kompletnie rozprasza i dupa ;)

Kokaina lubi tę wiadomość

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • Madlene.:) Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokaina wrote:
    Dziewczyny, zaczął ogarniać mnie mega lęk o różne rzeczy- poród, to czy poradzimy sobie finansowo, to czy będę dobrą matką, to jak to będzie z powrotem do pracy....
    Nie zrozumcie mnie źle, ale przeraża mnie ile takie małe dziecko kosztuje, czy będzie nas stać na wszystko dla niego... no, kiepski nastrój mam od wczoraj :((
    Błagam, powiedzcie czy te obawy są normalne i czy też tak macie..... :(((
    Kokainka mi też się zdarzają takie dni, gdzie poziom radości równa się zeru, a ja mam tylko czarne myśli. Zawsze sobie mówię że tak pragnęłam mieć dziecko, że teraz nie mam prawa narzekać i się martwić.
    Może kosteczka czekolady poprawiła by Ci nastrój? :)

Kokaina lubi tę wiadomość

28whyx8d41olhvnv.png
  • skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baassiia wrote:
    Ja się jeszcze zastanawiam, bo wiem, że pierwszy poród może długo trwać i ja mojemu mówię, że i 12 h może być, a on, że to nic będzie siedział pod drzwiami. Tylko tak sobie myślę, czy np we wczesnych fazach porodu można "dla towarzystwa" siedzieć razem, a potem się rozłączyć?

No i po narodzinach, czy mąż może od razu wejść ? Jak to wygląda?

U mnie tak dla 'towarzystwa' siedziala tesciowa wlasnie, na druga faze porodu ja wygonili. Ale wtedy nie bylam na sali do porodu rodzinnego tylko na tym ogolnym ciagu, a ze nikogo poza mna nie bylo to jej nie mowili nic ze siedzi. Poza tym tesciowa pracuje w szpitalu wiec tez nikt sie nie czepial. Maz siedzial pod drzwiami porodowki prze te 11 godzin. Po porodzie, jak lezalam dwie godziny zanim przeniesli mnie na sale ogolna tez meza nie wpuscili, pytalam czy moze wejsc na moment, ale nie dali. Widzielismy sie dopiero na salo ogolnej juz.

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png

Wysłany: 15 stycznia 2016, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale najważniejsze jest to,że będziemy je meega mocno Kochać<3
    A że może tak być,że nie będzie nas stać na jakąś zabawkę to już chyba nie takie ważne

domiii, Mania1718, Kokaina, niecierpliwaa, ksanka, Kate84, Lilou1984, Renka88, Falon lubią tę wiadomość

Filip 28.03.2016 <3
  • M+M+? Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    k

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 13:03

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2016, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    Mialam prawie caly czas 30, czasami spadalo do 25, wiec chyba jeszcze nie rodzę, ale czuje spinanie sie brzucha i ten ciagly ból miesiączkowy :/

Jeśli wartość jest stała albo niewiele się waha to nie wskazuje na skurcze. Skurcz pokazuje wtedy, gdy ta wartość czynności macicy wzrasta z podstawowego poziomu, czyli np u Ciebie 25% do góry, np 50 czy 80%.

Ale tak jak ktoś już wspomniał, ktg nie wszystko wyłapie ;/ Np nie rejestruje skurczów krzyżowych :/

domiii, muminka83 lubią tę wiadomość

• Martka89 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    Mialam prawie caly czas 30, czasami spadalo do 25, wiec chyba jeszcze nie rodzę, ale czuje spinanie sie brzucha i ten ciagly ból miesiączkowy :/
    Mi powiedzieli ze do 30 to normalne napięcie mięśniowe.

domiii lubi tę wiadomość

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edyś wrote:
    Ryjku ja się najbardziej obawiam tego, że będę potwornie głodna :D I tak jak piszesz, my mamy o wiele gorzej, gdyż nie możemy sobie wyjść jak nam już się "znudzi".

To prawda. Ja podczas pierwszego porodu, jak juz nie dawalam rady i mialam dosc to mialam taka mysl, "hola, ha co ja tu robie, zabieram sie stad i wracam do domu bo, zimno i chce mi sie spac wiec co tu robie?. Taki stan "odjechania", jakby to wszystko dzialo sie gdzies obok, poza mna iwcale nie musze w tym uczestniczyc. Dopiero za moment mnie otrzezwialo, ze to tylko moje pobozne zyczenia:-P

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • M+M+? Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarodziejka87 wrote:
    Ale najważniejsze jest to,że będziemy je meega mocno Kochać<3
    A że może tak być,że nie będzie nas stać na jakąś zabawkę to już chyba nie takie ważne
    Pewnie że tak!!!! A poza tym całe życie przed Tobą i również w sferze finansowej wszystko może się zdarzyć. Zresztą żadne pieniądze nie zastąpią uwagi rodziców. Dziś dzieci są inne niż my byliśmy. Jak patrzę na mojego bratanka, który wychowuje się w zamożnej rodzinie, to nie dostrzegam w nim materializmu. Chodzi w normalnych ubraniach, dostał telefon po tacie itd. Kiedyś na w sumie głupkowate pytanie mojego M "kto jest najbogatszy w klasie?", po chwili zastanowienia odpowiedział "chyba wszyscy mamy tak po 500 zł odłożone". :-)

Kokaina, Czarodziejka87, ksanka, muminka83, Lilou1984 lubią tę wiadomość

• Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fajnie macie że robią wam KTG tutaj niestety nie będę mieć czegoś takiego..

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2016, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z pozytywnych informacji - nasz wózek właśnie wyruszył w drogę i w poniedziałek będziemy go już mieli w domu :) O rany! Stresuję się czy na żywo będzie taki jak go pamiętam (a ostatnio oglądałam go na żywo 2 lata temu) i czy nadal będzie się nam podobał...

Magda lena, Czarodziejka87, Izoleccc, Madlene.:), muminka83, Kate84, Lilou1984, Renka88, anitka19953 lubią tę wiadomość

• Magda lena Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja spałam teraz 3 godziny znowu, obudziłam się i bóle przeszły. Wypiłam rumianek, melisę znowu, wzięłam ciepły prysznic i jest okej. Dzwoniłam do lekarza przed snem, mówił, że jak wstanę i będzie bolało to jechać na IP, no ale nie boli na razie.
    Domiii, mam nadzieje, że te bóle miesiączkowe to przez to że poród już niedługo, ale jeszcze nie teraz. Daj znać :*

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu, jak w poniedziałek dotrze bryka Tymka to prosimy o zdjęcia!

A.Kasia, Kate84 lubią tę wiadomość

mhsvo7esg1a4x3m2.png

Wysłany: 15 stycznia 2016, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene z tą czekoladą to świetny pomysł<3
    Ja dziś zjem nawet pół tabliczki a co tam! ;)

Domiii,Magda lena,jusia trzymam kciuki,żeby skurcze i bóle przeszły:*
    Trzymajcie się!

Kokaina, Madlene.:) lubią tę wiadomość

Filip 28.03.2016 <3
‹‹ 1564 1565 1566 1567 1568 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ