X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baassiia wrote:
    to niefajnie :/ a w jakich godzinach byli? i od którego tygodnia jesteś na zwolnieniu?

ja się teraz tak zaczęłam martwić bo w najbliższa sobotę jadę na 1 dzień do Warszawy. liczę na to, że jak zaniosę L4 we wtorek i zanim pracodawca wyśle do ZUS to im chwile zejdzie i najbliższe dni mam jeszcze spokój

Ja jestem od samego początku na zwolnieniu od 5 tygodnia przez to,że praca fizyczna i szkodliwe substancje

Pierwszy raz byli ok.godziny 10 i to po kilku dniach jak zaniosłam pierwsze zwolnienie no szybcy skubani byli:/
    Potem zjawili się po godz.12
    Z nimi to nigdy nic nie wiadomo niestety nawet kobiecie w ciąży nie dadzą spokoju:/

Filip 28.03.2016 <3
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, macie problemy z oddychaniem leżąc na boku? Ja,od jakiegoś czasu miałam jak leżałam na plecach a dzisiaj nawet na boku sapie jak parowóz

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • MeAmerie Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    Przykro mi :/ Są na to jakieś leki? Może jeszcze Was podhodują w szpitalu ze 2-3 tygodnie to będzie już skończony 35-36 tydzień. Trzymam kciuki :*

Są leki, ale leki te wpływają niestety nie dobrze na dziecko. Póki co do wtorku jestem jeszcze w domu, we wtorek mam wizytę i jeszcze raz zrobić badania czy coś spada (mam brać hepatil) i wtedy decydujemy co robimy - pomierzy też małego, podepnie pod ktg i wszystko będzie jasne.

mhsvpiqve8v6pwb7.png
  • ryjkek Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeAmerie wrote:
    Mam wyniki, niestety złe.
    Bilirubina norma >19 mój wynik 23
    ASAT - norma >31 mój wynik 55
    ALAT - norma >32 mój wynik 91
    Fosfataza alkaiczna norma >90 mój wynik 500 :(

Cholestaza pełną parą, teraz to dopiero się martwię o tego o=mojego bąbla.

Ewidentnie :( Powiem Ci tylko tyle, że leżałam z dziewczyną, która miała stwierdzoną cholestazę ciążową, dali jej jakieś tabletki i przeszło. Później spotkałam ją przypadkowo w sklepie i miała się dobrze. Co prawda w szpitalu strasznie panikowała, bo okazało się, że jedyne tabletki, które działają na cholestazę zostały wycofane z tego szpitala, chyba ze względu na cenę. W każdym razie lekarz powiedział, że dopóki jest w szpitalu to nie może jej dać tych tabletek. W końcu załatwiła z nim tak, że lekarz wypisał receptę na jej siostrę a ona dostała w końcu te tabletki, tzn brała je sobie na własną rękę, chyba bez zgody ordynatora. Jak jej się polepszyło to ją wypuścili do domu.

Syn Stasiu ur 02.03.2016
    zrz6wn1558wbfsvl.png
  • foxica Ekspertka

Wysłany: 15 stycznia 2016, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Boże MeAmerie, współczuję :-/ jakie są zalecenia lekarza??
    Podczytywalam grudniówki tam były dziewczyny, które miały do samego rozwiązania i z maluchami wszystko ok, a nawet po terminie rodziły , także odpowiednie leki i wszystko będzie dobrze. Powodzenia

A.Kasia, Kate84 lubią tę wiadomość

qdkkwn155308ojoh.png
  • ryjkek Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie też kicha :( Z badań moczu wyszło, że mam infekcję dróg moczowych. Mam obecne w moczu białko, leukocyty, bakterie. No i liczne nabłonki płaskie. :( Jestem mega zdziwiona, bo nie mam żadnych objawów infekcji.

Syn Stasiu ur 02.03.2016
    zrz6wn1558wbfsvl.png
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeAmerie wrote:
    Mam wyniki, niestety złe.
    Bilirubina norma >19 mój wynik 23
    ASAT - norma >31 mój wynik 55
    ALAT - norma >32 mój wynik 91
    Fosfataza alkaiczna norma >90 mój wynik 500 :(

Cholestaza pełną parą, teraz to dopiero się martwię o tego o=mojego bąbla.
    MeAmerie współczuję!,
    a jakie miałaś objawy że zrobiłaś badania, bo sama się zastanawiam nad moim siedzeniem czasami swędzi mnie wieczorem trochę cześć miękka podbicia w lewej stopie. Jest to zwykle to samo miejsce długości ok 2-3 cm ale nie jest to swędzenie uporczywe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2016, 15:04

bl9cuay3kworwxbg.png
  • Lilou1984 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ryjkek wrote:
    A u mnie też kicha :( Z badań moczu wyszło, że mam infekcję dróg moczowych. Mam obecne w moczu białko, leukocyty, bakterie. No i liczne nabłonki płaskie. :( Jestem mega zdziwiona, bo nie mam żadnych objawów infekcji.

mi tez ostatnio w moczu wyszły jakieś cuda - m.in liczne bakterie
    nie miałam objawów infekcji
    zrobiłam posiew i nic nie wyszło
    chyba próbkę źle pobrałam ;) Tobie też tego życzę

MeAmerie współczuję. nie wiem zbyt dużo na temat tej choroby, ale mam nadzieję, że na Ciebie też leki zadziałają i w spokoju donosisz ciąże

wff2f71x05vw53di.png
    piu3vfxm0fy27doz.png
  • jusiakp Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam biegunke :-/ moze po no spie bo przeciez dziala rozkurczowo. Albo.. kolejny zwiastun porodu. Domi jak tam, zbadal cie w koncu lekarz?

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2016, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeAmerie- współczuję. Fajnie, na spokojnie Cię lekarz potraktował. U nas od razu kładą do szpitala i trzymają aż do porodu ;/ Cholestaza dobrze leczona nie musi być groźna. Przygotuj się tylko na zmianę diety... Trzymaj się ciepło i powodzenia.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2016, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeAmerie wrote:
    Są leki, ale leki te wpływają niestety nie dobrze na dziecko. Póki co do wtorku jestem jeszcze w domu, we wtorek mam wizytę i jeszcze raz zrobić badania czy coś spada (mam brać hepatil) i wtedy decydujemy co robimy - pomierzy też małego, podepnie pod ktg i wszystko będzie jasne.

No to wysyłam pozytywną energię coby hepatil zadziałał a Ty wcinaj cytrusy i jagody bo mi internet podaje, że to szczególnie dla wątroby dobre :) Bądźmy dobrej myśli!

muminka83 lubi tę wiadomość

• ryjkek Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilou1984 wrote:
    mi tez ostatnio w moczu wyszły jakieś cuda - m.in liczne bakterie
    nie miałam objawów infekcji
    zrobiłam posiew i nic nie wyszło
    chyba próbkę źle pobrałam ;) Tobie też tego życzę

Już się kontaktowałam ze swoim lekarzem prowadzącym i kazał mi brać Urofuraginum 3 razy dziennie po 2 tab. Problem w tym, że w ulotce jest napisane, żeby go nie brać na początku i pod koniec ciąży. A w ostatnich 3 miesiącach ciąży bardzo uważać z jego zażywaniem, bo może powodować niedokrwistość u dziecka. No cóż i tak nie pozostaje mi nic innego, tylko zaufać swojemu lekarzowi. Chyba wie, co robi.

Syn Stasiu ur 02.03.2016
    zrz6wn1558wbfsvl.png
  • M+M+? Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeAmere wszystko będzie dobrze. Ostatnio ktoś mi opowiadał o takim przypadku i wszystko skonczyło się dobrze. Mama i dzieciaczek zdrowe!!!

• ryjkek Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ksanka jak obawiasz się cholestazy to zrób sobie z krwi ASAT i ALAT. To kosztuje jakieś 5 zł i wyniki są od razu. Jak Ci te dwa wskaźniki wyjdą podwyższone to wtedy zrób dokładniejsze badania.

ksanka lubi tę wiadomość

Syn Stasiu ur 02.03.2016
    zrz6wn1558wbfsvl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2016, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ryjkek wrote:

Tak jak Lilou1984 życzę, żeby to jednak była źle pobrana próbka. Kiedy wizyta u lekarza z tymi wynikami?

jusiakp - Jusia jak ja Cię zaraz wirtualnie kopnę w tyłek to wylądujesz na IP albo u swojego lekarza na kontroli zamiast wyszukiwać zwiastunów porodu :P Wóz albo przewóz, albo się denerwujesz więc idziesz na kontrolę aby się uspokoić (i nas przy okazji też) albo kupujesz sobie kilo wełny i dziergasz sweterki coby zająć myśli i się odstresować :P Z troski to piszę i z dużej sympatii.

Renka88, foxica, aleksandrazz, Hannia123, ksanka, Est, Kate84, Lilou1984, Falon lubią tę wiadomość

• niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaMerie współczuję ale lekarze na pewno wiedzą co robić w takich przypadkach
    :)
    Ja też bym chciała wiedzieć jakie właściwie są objawy tej cholestazy?

Jusiakp jeśli Cię to pocieszy to też po nospie często mam biegunkę ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2016, 15:16

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja lykam nospe 3x2 i magnez 3x2, czasami mmie przeczysci ale to raczej rano raz dziennie a potem spokój. Przypominam że biegunka to bardzo luźny stolec występujący więcej niż 4 razy dziennie dłużej niż jeden dzień.

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeAmere - Kochana. Mocno Cię tulę myślami! Zaraz skończysz 33 tydzień. To dużo. Ciekawe ile maluszek waży, bo to ważne. A wiadomo od czego cholestaza się robi?
    Ściskam Was!

Edit: ok, już poczytałam o cholestazie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2016, 15:31

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • ryjkek Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    Tak jak Lilou1984 życzę, żeby to jednak była źle pobrana próbka. Kiedy wizyta u lekarza z tymi wynikami?

Wizytę mam w poniedziałek, ale wysłałam już swojemu gin. mms'a z wynikami. Kazał mi brać Urofuraginum od teraz. Zobaczymy, co powie w poniedziałek. W każdym razie trochę się przestraszyłam, bo ostatnie badania moczu robiłam miesiąc temu i nie wiem od kiedy mam tę infekcję. Kurcze, jak kiedyś robiłam badania moczu co dwa tyg to nic nie wychodziło, teraz zrobiłam sobie miesięczną przerwę a tu taka niemiła niespodzianka :(

Syn Stasiu ur 02.03.2016
    zrz6wn1558wbfsvl.png
  • Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeAmere trzymam kciuki,będzie dobrze musi być

‹‹ 1566 1567 1568 1569 1570 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ