Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
baassiia wrote:to niefajnie
a w jakich godzinach byli? i od którego tygodnia jesteś na zwolnieniu?
ja się teraz tak zaczęłam martwić bo w najbliższa sobotę jadę na 1 dzień do Warszawy. liczę na to, że jak zaniosę L4 we wtorek i zanim pracodawca wyśle do ZUS to im chwile zejdzie i najbliższe dni mam jeszcze spokój
Ja jestem od samego początku na zwolnieniu od 5 tygodnia przez to,że praca fizyczna i szkodliwe substancje
Pierwszy raz byli ok.godziny 10 i to po kilku dniach jak zaniosłam pierwsze zwolnienie no szybcy skubani byli:/
Potem zjawili się po godz.12
Z nimi to nigdy nic nie wiadomo niestety nawet kobiecie w ciąży nie dadzą spokoju:/
Filip 28.03.2016
-
Dziewczyny, macie problemy z oddychaniem leżąc na boku? Ja,od jakiegoś czasu miałam jak leżałam na plecach a dzisiaj nawet na boku sapie jak parowóz

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
J 15, 7
Dziękuję za groszka
-
A.Kasia wrote:Przykro mi
Są na to jakieś leki? Może jeszcze Was podhodują w szpitalu ze 2-3 tygodnie to będzie już skończony 35-36 tydzień. Trzymam kciuki :*
Są leki, ale leki te wpływają niestety nie dobrze na dziecko. Póki co do wtorku jestem jeszcze w domu, we wtorek mam wizytę i jeszcze raz zrobić badania czy coś spada (mam brać hepatil) i wtedy decydujemy co robimy - pomierzy też małego, podepnie pod ktg i wszystko będzie jasne. -
MeAmerie wrote:Mam wyniki, niestety złe.
Bilirubina norma >19 mój wynik 23
ASAT - norma >31 mój wynik 55
ALAT - norma >32 mój wynik 91
Fosfataza alkaiczna norma >90 mój wynik 500
Cholestaza pełną parą, teraz to dopiero się martwię o tego o=mojego bąbla.
Ewidentnie
Powiem Ci tylko tyle, że leżałam z dziewczyną, która miała stwierdzoną cholestazę ciążową, dali jej jakieś tabletki i przeszło. Później spotkałam ją przypadkowo w sklepie i miała się dobrze. Co prawda w szpitalu strasznie panikowała, bo okazało się, że jedyne tabletki, które działają na cholestazę zostały wycofane z tego szpitala, chyba ze względu na cenę. W każdym razie lekarz powiedział, że dopóki jest w szpitalu to nie może jej dać tych tabletek. W końcu załatwiła z nim tak, że lekarz wypisał receptę na jej siostrę a ona dostała w końcu te tabletki, tzn brała je sobie na własną rękę, chyba bez zgody ordynatora. Jak jej się polepszyło to ją wypuścili do domu.
Syn Stasiu ur 02.03.2016

-
O Boże MeAmerie, współczuję
jakie są zalecenia lekarza??
Podczytywalam grudniówki tam były dziewczyny, które miały do samego rozwiązania i z maluchami wszystko ok, a nawet po terminie rodziły , także odpowiednie leki i wszystko będzie dobrze. Powodzenia
A.Kasia, Kate84 lubią tę wiadomość
-
MeAmerie współczuję!,MeAmerie wrote:Mam wyniki, niestety złe.
Bilirubina norma >19 mój wynik 23
ASAT - norma >31 mój wynik 55
ALAT - norma >32 mój wynik 91
Fosfataza alkaiczna norma >90 mój wynik 500
Cholestaza pełną parą, teraz to dopiero się martwię o tego o=mojego bąbla.
a jakie miałaś objawy że zrobiłaś badania, bo sama się zastanawiam nad moim siedzeniem czasami swędzi mnie wieczorem trochę cześć miękka podbicia w lewej stopie. Jest to zwykle to samo miejsce długości ok 2-3 cm ale nie jest to swędzenie uporczyweWiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2016, 15:04
-
ryjkek wrote:A u mnie też kicha
Z badań moczu wyszło, że mam infekcję dróg moczowych. Mam obecne w moczu białko, leukocyty, bakterie. No i liczne nabłonki płaskie.
Jestem mega zdziwiona, bo nie mam żadnych objawów infekcji.
mi tez ostatnio w moczu wyszły jakieś cuda - m.in liczne bakterie
nie miałam objawów infekcji
zrobiłam posiew i nic nie wyszło
chyba próbkę źle pobrałam
Tobie też tego życzę
MeAmerie współczuję. nie wiem zbyt dużo na temat tej choroby, ale mam nadzieję, że na Ciebie też leki zadziałają i w spokoju donosisz ciąże

-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMeAmerie wrote:Są leki, ale leki te wpływają niestety nie dobrze na dziecko. Póki co do wtorku jestem jeszcze w domu, we wtorek mam wizytę i jeszcze raz zrobić badania czy coś spada (mam brać hepatil) i wtedy decydujemy co robimy - pomierzy też małego, podepnie pod ktg i wszystko będzie jasne.
No to wysyłam pozytywną energię coby hepatil zadziałał a Ty wcinaj cytrusy i jagody bo mi internet podaje, że to szczególnie dla wątroby dobre
Bądźmy dobrej myśli!
muminka83 lubi tę wiadomość
-
Lilou1984 wrote:mi tez ostatnio w moczu wyszły jakieś cuda - m.in liczne bakterie
nie miałam objawów infekcji
zrobiłam posiew i nic nie wyszło
chyba próbkę źle pobrałam
Tobie też tego życzę
Już się kontaktowałam ze swoim lekarzem prowadzącym i kazał mi brać Urofuraginum 3 razy dziennie po 2 tab. Problem w tym, że w ulotce jest napisane, żeby go nie brać na początku i pod koniec ciąży. A w ostatnich 3 miesiącach ciąży bardzo uważać z jego zażywaniem, bo może powodować niedokrwistość u dziecka. No cóż i tak nie pozostaje mi nic innego, tylko zaufać swojemu lekarzowi. Chyba wie, co robi.
Syn Stasiu ur 02.03.2016

-
nick nieaktualnyryjkek wrote:A u mnie też kicha
Z badań moczu wyszło, że mam infekcję dróg moczowych. Mam obecne w moczu białko, leukocyty, bakterie. No i liczne nabłonki płaskie.
Jestem mega zdziwiona, bo nie mam żadnych objawów infekcji.
Tak jak Lilou1984 życzę, żeby to jednak była źle pobrana próbka. Kiedy wizyta u lekarza z tymi wynikami?
jusiakp - Jusia jak ja Cię zaraz wirtualnie kopnę w tyłek to wylądujesz na IP albo u swojego lekarza na kontroli zamiast wyszukiwać zwiastunów porodu
Wóz albo przewóz, albo się denerwujesz więc idziesz na kontrolę aby się uspokoić (i nas przy okazji też) albo kupujesz sobie kilo wełny i dziergasz sweterki coby zająć myśli i się odstresować
Z troski to piszę i z dużej sympatii.
Renka88, foxica, aleksandrazz, Hannia123, ksanka, Est, Kate84, Lilou1984, Falon lubią tę wiadomość
-
MaMerie współczuję ale lekarze na pewno wiedzą co robić w takich przypadkach

Ja też bym chciała wiedzieć jakie właściwie są objawy tej cholestazy?
Jusiakp jeśli Cię to pocieszy to też po nospie często mam biegunkę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2016, 15:16
Synuś Antoś - 23.03.2016r.
-
Ja lykam nospe 3x2 i magnez 3x2, czasami mmie przeczysci ale to raczej rano raz dziennie a potem spokój. Przypominam że biegunka to bardzo luźny stolec występujący więcej niż 4 razy dziennie dłużej niż jeden dzień.

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
J 15, 7
Dziękuję za groszka
-
MeAmere - Kochana. Mocno Cię tulę myślami! Zaraz skończysz 33 tydzień. To dużo. Ciekawe ile maluszek waży, bo to ważne. A wiadomo od czego cholestaza się robi?
Ściskam Was!
Edit: ok, już poczytałam o cholestazie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2016, 15:31

-
A.Kasia wrote:Tak jak Lilou1984 życzę, żeby to jednak była źle pobrana próbka. Kiedy wizyta u lekarza z tymi wynikami?
Wizytę mam w poniedziałek, ale wysłałam już swojemu gin. mms'a z wynikami. Kazał mi brać Urofuraginum od teraz. Zobaczymy, co powie w poniedziałek. W każdym razie trochę się przestraszyłam, bo ostatnie badania moczu robiłam miesiąc temu i nie wiem od kiedy mam tę infekcję. Kurcze, jak kiedyś robiłam badania moczu co dwa tyg to nic nie wychodziło, teraz zrobiłam sobie miesięczną przerwę a tu taka niemiła niespodzianka
Syn Stasiu ur 02.03.2016