Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
baassiia wrote:to niefajnie
a w jakich godzinach byli? i od którego tygodnia jesteś na zwolnieniu?
ja się teraz tak zaczęłam martwić bo w najbliższa sobotę jadę na 1 dzień do Warszawy. liczę na to, że jak zaniosę L4 we wtorek i zanim pracodawca wyśle do ZUS to im chwile zejdzie i najbliższe dni mam jeszcze spokój
Ja jestem od samego początku na zwolnieniu od 5 tygodnia przez to,że praca fizyczna i szkodliwe substancje
Pierwszy raz byli ok.godziny 10 i to po kilku dniach jak zaniosłam pierwsze zwolnienie no szybcy skubani byli:/
Potem zjawili się po godz.12
Z nimi to nigdy nic nie wiadomo niestety nawet kobiecie w ciąży nie dadzą spokoju:/
Filip 28.03.2016
-
Dziewczyny, macie problemy z oddychaniem leżąc na boku? Ja,od jakiegoś czasu miałam jak leżałam na plecach a dzisiaj nawet na boku sapie jak parowóz
"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
J 15, 7
Dziękuję za groszka -
A.Kasia wrote:Przykro mi
Są na to jakieś leki? Może jeszcze Was podhodują w szpitalu ze 2-3 tygodnie to będzie już skończony 35-36 tydzień. Trzymam kciuki :*
Są leki, ale leki te wpływają niestety nie dobrze na dziecko. Póki co do wtorku jestem jeszcze w domu, we wtorek mam wizytę i jeszcze raz zrobić badania czy coś spada (mam brać hepatil) i wtedy decydujemy co robimy - pomierzy też małego, podepnie pod ktg i wszystko będzie jasne. -
MeAmerie wrote:Mam wyniki, niestety złe.
Bilirubina norma >19 mój wynik 23
ASAT - norma >31 mój wynik 55
ALAT - norma >32 mój wynik 91
Fosfataza alkaiczna norma >90 mój wynik 500
Cholestaza pełną parą, teraz to dopiero się martwię o tego o=mojego bąbla.
EwidentniePowiem Ci tylko tyle, że leżałam z dziewczyną, która miała stwierdzoną cholestazę ciążową, dali jej jakieś tabletki i przeszło. Później spotkałam ją przypadkowo w sklepie i miała się dobrze. Co prawda w szpitalu strasznie panikowała, bo okazało się, że jedyne tabletki, które działają na cholestazę zostały wycofane z tego szpitala, chyba ze względu na cenę. W każdym razie lekarz powiedział, że dopóki jest w szpitalu to nie może jej dać tych tabletek. W końcu załatwiła z nim tak, że lekarz wypisał receptę na jej siostrę a ona dostała w końcu te tabletki, tzn brała je sobie na własną rękę, chyba bez zgody ordynatora. Jak jej się polepszyło to ją wypuścili do domu.
Syn Stasiu ur 02.03.2016
-
O Boże MeAmerie, współczuję
jakie są zalecenia lekarza??
Podczytywalam grudniówki tam były dziewczyny, które miały do samego rozwiązania i z maluchami wszystko ok, a nawet po terminie rodziły , także odpowiednie leki i wszystko będzie dobrze. PowodzeniaA.Kasia, Kate84 lubią tę wiadomość
-
MeAmerie wrote:Mam wyniki, niestety złe.
Bilirubina norma >19 mój wynik 23
ASAT - norma >31 mój wynik 55
ALAT - norma >32 mój wynik 91
Fosfataza alkaiczna norma >90 mój wynik 500
Cholestaza pełną parą, teraz to dopiero się martwię o tego o=mojego bąbla.
a jakie miałaś objawy że zrobiłaś badania, bo sama się zastanawiam nad moim siedzeniem czasami swędzi mnie wieczorem trochę cześć miękka podbicia w lewej stopie. Jest to zwykle to samo miejsce długości ok 2-3 cm ale nie jest to swędzenie uporczyweWiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2016, 15:04
-
ryjkek wrote:A u mnie też kicha
Z badań moczu wyszło, że mam infekcję dróg moczowych. Mam obecne w moczu białko, leukocyty, bakterie. No i liczne nabłonki płaskie.
Jestem mega zdziwiona, bo nie mam żadnych objawów infekcji.
mi tez ostatnio w moczu wyszły jakieś cuda - m.in liczne bakterie
nie miałam objawów infekcji
zrobiłam posiew i nic nie wyszło
chyba próbkę źle pobrałamTobie też tego życzę
MeAmerie współczuję. nie wiem zbyt dużo na temat tej choroby, ale mam nadzieję, że na Ciebie też leki zadziałają i w spokoju donosisz ciąże
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMeAmerie wrote:Są leki, ale leki te wpływają niestety nie dobrze na dziecko. Póki co do wtorku jestem jeszcze w domu, we wtorek mam wizytę i jeszcze raz zrobić badania czy coś spada (mam brać hepatil) i wtedy decydujemy co robimy - pomierzy też małego, podepnie pod ktg i wszystko będzie jasne.
No to wysyłam pozytywną energię coby hepatil zadziałał a Ty wcinaj cytrusy i jagody bo mi internet podaje, że to szczególnie dla wątroby dobreBądźmy dobrej myśli!
muminka83 lubi tę wiadomość
-
Lilou1984 wrote:mi tez ostatnio w moczu wyszły jakieś cuda - m.in liczne bakterie
nie miałam objawów infekcji
zrobiłam posiew i nic nie wyszło
chyba próbkę źle pobrałamTobie też tego życzę
Już się kontaktowałam ze swoim lekarzem prowadzącym i kazał mi brać Urofuraginum 3 razy dziennie po 2 tab. Problem w tym, że w ulotce jest napisane, żeby go nie brać na początku i pod koniec ciąży. A w ostatnich 3 miesiącach ciąży bardzo uważać z jego zażywaniem, bo może powodować niedokrwistość u dziecka. No cóż i tak nie pozostaje mi nic innego, tylko zaufać swojemu lekarzowi. Chyba wie, co robi.
Syn Stasiu ur 02.03.2016
-
nick nieaktualnyryjkek wrote:A u mnie też kicha
Z badań moczu wyszło, że mam infekcję dróg moczowych. Mam obecne w moczu białko, leukocyty, bakterie. No i liczne nabłonki płaskie.
Jestem mega zdziwiona, bo nie mam żadnych objawów infekcji.
Tak jak Lilou1984 życzę, żeby to jednak była źle pobrana próbka. Kiedy wizyta u lekarza z tymi wynikami?
jusiakp - Jusia jak ja Cię zaraz wirtualnie kopnę w tyłek to wylądujesz na IP albo u swojego lekarza na kontroli zamiast wyszukiwać zwiastunów poroduWóz albo przewóz, albo się denerwujesz więc idziesz na kontrolę aby się uspokoić (i nas przy okazji też) albo kupujesz sobie kilo wełny i dziergasz sweterki coby zająć myśli i się odstresować
Z troski to piszę i z dużej sympatii.
Renka88, foxica, aleksandrazz, Hannia123, ksanka, Est, Kate84, Lilou1984, Falon lubią tę wiadomość
-
MaMerie współczuję ale lekarze na pewno wiedzą co robić w takich przypadkach
Ja też bym chciała wiedzieć jakie właściwie są objawy tej cholestazy?
Jusiakp jeśli Cię to pocieszy to też po nospie często mam biegunkęWiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2016, 15:16
Synuś Antoś - 23.03.2016r. -
Ja lykam nospe 3x2 i magnez 3x2, czasami mmie przeczysci ale to raczej rano raz dziennie a potem spokój. Przypominam że biegunka to bardzo luźny stolec występujący więcej niż 4 razy dziennie dłużej niż jeden dzień.
"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
J 15, 7
Dziękuję za groszka -
MeAmere - Kochana. Mocno Cię tulę myślami! Zaraz skończysz 33 tydzień. To dużo. Ciekawe ile maluszek waży, bo to ważne. A wiadomo od czego cholestaza się robi?
Ściskam Was!
Edit: ok, już poczytałam o cholestazie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2016, 15:31
-
A.Kasia wrote:Tak jak Lilou1984 życzę, żeby to jednak była źle pobrana próbka. Kiedy wizyta u lekarza z tymi wynikami?
Wizytę mam w poniedziałek, ale wysłałam już swojemu gin. mms'a z wynikami. Kazał mi brać Urofuraginum od teraz. Zobaczymy, co powie w poniedziałek. W każdym razie trochę się przestraszyłam, bo ostatnie badania moczu robiłam miesiąc temu i nie wiem od kiedy mam tę infekcję. Kurcze, jak kiedyś robiłam badania moczu co dwa tyg to nic nie wychodziło, teraz zrobiłam sobie miesięczną przerwę a tu taka niemiła niespodziankaSyn Stasiu ur 02.03.2016