X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baassiia wrote:
    to niefajnie :/ a w jakich godzinach byli? i od którego tygodnia jesteś na zwolnieniu?

ja się teraz tak zaczęłam martwić bo w najbliższa sobotę jadę na 1 dzień do Warszawy. liczę na to, że jak zaniosę L4 we wtorek i zanim pracodawca wyśle do ZUS to im chwile zejdzie i najbliższe dni mam jeszcze spokój

Ja jestem od samego początku na zwolnieniu od 5 tygodnia przez to,że praca fizyczna i szkodliwe substancje

Pierwszy raz byli ok.godziny 10 i to po kilku dniach jak zaniosłam pierwsze zwolnienie no szybcy skubani byli:/
    Potem zjawili się po godz.12
    Z nimi to nigdy nic nie wiadomo niestety nawet kobiecie w ciąży nie dadzą spokoju:/

Filip 28.03.2016 <3
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, macie problemy z oddychaniem leżąc na boku? Ja,od jakiegoś czasu miałam jak leżałam na plecach a dzisiaj nawet na boku sapie jak parowóz

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • MeAmerie Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    Przykro mi :/ Są na to jakieś leki? Może jeszcze Was podhodują w szpitalu ze 2-3 tygodnie to będzie już skończony 35-36 tydzień. Trzymam kciuki :*

Są leki, ale leki te wpływają niestety nie dobrze na dziecko. Póki co do wtorku jestem jeszcze w domu, we wtorek mam wizytę i jeszcze raz zrobić badania czy coś spada (mam brać hepatil) i wtedy decydujemy co robimy - pomierzy też małego, podepnie pod ktg i wszystko będzie jasne.

mhsvpiqve8v6pwb7.png
  • ryjkek Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeAmerie wrote:
    Mam wyniki, niestety złe.
    Bilirubina norma >19 mój wynik 23
    ASAT - norma >31 mój wynik 55
    ALAT - norma >32 mój wynik 91
    Fosfataza alkaiczna norma >90 mój wynik 500 :(

Cholestaza pełną parą, teraz to dopiero się martwię o tego o=mojego bąbla.

Ewidentnie :( Powiem Ci tylko tyle, że leżałam z dziewczyną, która miała stwierdzoną cholestazę ciążową, dali jej jakieś tabletki i przeszło. Później spotkałam ją przypadkowo w sklepie i miała się dobrze. Co prawda w szpitalu strasznie panikowała, bo okazało się, że jedyne tabletki, które działają na cholestazę zostały wycofane z tego szpitala, chyba ze względu na cenę. W każdym razie lekarz powiedział, że dopóki jest w szpitalu to nie może jej dać tych tabletek. W końcu załatwiła z nim tak, że lekarz wypisał receptę na jej siostrę a ona dostała w końcu te tabletki, tzn brała je sobie na własną rękę, chyba bez zgody ordynatora. Jak jej się polepszyło to ją wypuścili do domu.

Syn Stasiu ur 02.03.2016
    zrz6wn1558wbfsvl.png
  • foxica Ekspertka

Wysłany: 15 stycznia 2016, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Boże MeAmerie, współczuję :-/ jakie są zalecenia lekarza??
    Podczytywalam grudniówki tam były dziewczyny, które miały do samego rozwiązania i z maluchami wszystko ok, a nawet po terminie rodziły , także odpowiednie leki i wszystko będzie dobrze. Powodzenia

nick nieaktualny, Kate84 lubią tę wiadomość

qdkkwn155308ojoh.png
  • ryjkek Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie też kicha :( Z badań moczu wyszło, że mam infekcję dróg moczowych. Mam obecne w moczu białko, leukocyty, bakterie. No i liczne nabłonki płaskie. :( Jestem mega zdziwiona, bo nie mam żadnych objawów infekcji.

Syn Stasiu ur 02.03.2016
    zrz6wn1558wbfsvl.png
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeAmerie wrote:
    Mam wyniki, niestety złe.
    Bilirubina norma >19 mój wynik 23
    ASAT - norma >31 mój wynik 55
    ALAT - norma >32 mój wynik 91
    Fosfataza alkaiczna norma >90 mój wynik 500 :(

Cholestaza pełną parą, teraz to dopiero się martwię o tego o=mojego bąbla.
    MeAmerie współczuję!,
    a jakie miałaś objawy że zrobiłaś badania, bo sama się zastanawiam nad moim siedzeniem czasami swędzi mnie wieczorem trochę cześć miękka podbicia w lewej stopie. Jest to zwykle to samo miejsce długości ok 2-3 cm ale nie jest to swędzenie uporczywe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2016, 15:04

bl9cuay3kworwxbg.png
  • Lilou1984 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ryjkek wrote:
    A u mnie też kicha :( Z badań moczu wyszło, że mam infekcję dróg moczowych. Mam obecne w moczu białko, leukocyty, bakterie. No i liczne nabłonki płaskie. :( Jestem mega zdziwiona, bo nie mam żadnych objawów infekcji.

mi tez ostatnio w moczu wyszły jakieś cuda - m.in liczne bakterie
    nie miałam objawów infekcji
    zrobiłam posiew i nic nie wyszło
    chyba próbkę źle pobrałam ;) Tobie też tego życzę

MeAmerie współczuję. nie wiem zbyt dużo na temat tej choroby, ale mam nadzieję, że na Ciebie też leki zadziałają i w spokoju donosisz ciąże

wff2f71x05vw53di.png
    piu3vfxm0fy27doz.png
  • jusiakp Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam biegunke :-/ moze po no spie bo przeciez dziala rozkurczowo. Albo.. kolejny zwiastun porodu. Domi jak tam, zbadal cie w koncu lekarz?

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2016, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeAmerie- współczuję. Fajnie, na spokojnie Cię lekarz potraktował. U nas od razu kładą do szpitala i trzymają aż do porodu ;/ Cholestaza dobrze leczona nie musi być groźna. Przygotuj się tylko na zmianę diety... Trzymaj się ciepło i powodzenia.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2016, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeAmerie wrote:
    Są leki, ale leki te wpływają niestety nie dobrze na dziecko. Póki co do wtorku jestem jeszcze w domu, we wtorek mam wizytę i jeszcze raz zrobić badania czy coś spada (mam brać hepatil) i wtedy decydujemy co robimy - pomierzy też małego, podepnie pod ktg i wszystko będzie jasne.

No to wysyłam pozytywną energię coby hepatil zadziałał a Ty wcinaj cytrusy i jagody bo mi internet podaje, że to szczególnie dla wątroby dobre :) Bądźmy dobrej myśli!

muminka83 lubi tę wiadomość

• ryjkek Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilou1984 wrote:
    mi tez ostatnio w moczu wyszły jakieś cuda - m.in liczne bakterie
    nie miałam objawów infekcji
    zrobiłam posiew i nic nie wyszło
    chyba próbkę źle pobrałam ;) Tobie też tego życzę

Już się kontaktowałam ze swoim lekarzem prowadzącym i kazał mi brać Urofuraginum 3 razy dziennie po 2 tab. Problem w tym, że w ulotce jest napisane, żeby go nie brać na początku i pod koniec ciąży. A w ostatnich 3 miesiącach ciąży bardzo uważać z jego zażywaniem, bo może powodować niedokrwistość u dziecka. No cóż i tak nie pozostaje mi nic innego, tylko zaufać swojemu lekarzowi. Chyba wie, co robi.

Syn Stasiu ur 02.03.2016
    zrz6wn1558wbfsvl.png
  • M+M+? Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeAmere wszystko będzie dobrze. Ostatnio ktoś mi opowiadał o takim przypadku i wszystko skonczyło się dobrze. Mama i dzieciaczek zdrowe!!!

• ryjkek Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ksanka jak obawiasz się cholestazy to zrób sobie z krwi ASAT i ALAT. To kosztuje jakieś 5 zł i wyniki są od razu. Jak Ci te dwa wskaźniki wyjdą podwyższone to wtedy zrób dokładniejsze badania.

ksanka lubi tę wiadomość

Syn Stasiu ur 02.03.2016
    zrz6wn1558wbfsvl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2016, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ryjkek wrote:

Tak jak Lilou1984 życzę, żeby to jednak była źle pobrana próbka. Kiedy wizyta u lekarza z tymi wynikami?

jusiakp - Jusia jak ja Cię zaraz wirtualnie kopnę w tyłek to wylądujesz na IP albo u swojego lekarza na kontroli zamiast wyszukiwać zwiastunów porodu :P Wóz albo przewóz, albo się denerwujesz więc idziesz na kontrolę aby się uspokoić (i nas przy okazji też) albo kupujesz sobie kilo wełny i dziergasz sweterki coby zająć myśli i się odstresować :P Z troski to piszę i z dużej sympatii.

Renka88, foxica, aleksandrazz, Hannia123, ksanka, Est, Kate84, Lilou1984, Falon lubią tę wiadomość

• niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaMerie współczuję ale lekarze na pewno wiedzą co robić w takich przypadkach
    :)
    Ja też bym chciała wiedzieć jakie właściwie są objawy tej cholestazy?

Jusiakp jeśli Cię to pocieszy to też po nospie często mam biegunkę ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2016, 15:16

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja lykam nospe 3x2 i magnez 3x2, czasami mmie przeczysci ale to raczej rano raz dziennie a potem spokój. Przypominam że biegunka to bardzo luźny stolec występujący więcej niż 4 razy dziennie dłużej niż jeden dzień.

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeAmere - Kochana. Mocno Cię tulę myślami! Zaraz skończysz 33 tydzień. To dużo. Ciekawe ile maluszek waży, bo to ważne. A wiadomo od czego cholestaza się robi?
    Ściskam Was!

Edit: ok, już poczytałam o cholestazie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2016, 15:31

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • ryjkek Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    Tak jak Lilou1984 życzę, żeby to jednak była źle pobrana próbka. Kiedy wizyta u lekarza z tymi wynikami?

Wizytę mam w poniedziałek, ale wysłałam już swojemu gin. mms'a z wynikami. Kazał mi brać Urofuraginum od teraz. Zobaczymy, co powie w poniedziałek. W każdym razie trochę się przestraszyłam, bo ostatnie badania moczu robiłam miesiąc temu i nie wiem od kiedy mam tę infekcję. Kurcze, jak kiedyś robiłam badania moczu co dwa tyg to nic nie wychodziło, teraz zrobiłam sobie miesięczną przerwę a tu taka niemiła niespodzianka :(

Syn Stasiu ur 02.03.2016
    zrz6wn1558wbfsvl.png
  • Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeAmere trzymam kciuki,będzie dobrze musi być

‹‹ 1566 1567 1568 1569 1570 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Rana po cc – jak o nią dbać na każdym etapie jej gojenia?

Rana po cesarskim cięciu to nie tylko ślad na skórze, lecz także miejsce, które przez wiele tygodni wymaga uważnej pielęgnacji. Od pierwszych dni po operacji aż do momentu, gdy blizna blednie i mięknie, zmienia się zarówno jej wygląd, jak i potrzeby. Sprawdź, co jest typowym etapem gojenia, jak dbać o ranę w domu, czego unikać, a także kiedy zmiany w okolicy blizny wymagają konsultacji z lekarzem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy zbliżającego się porodu – jak rozpoznać, że to już czas?

Ciało kobiety w ostatnich tygodniach ciąży wysyła subtelne, ale wyraźne sygnały, że poród jest coraz bliżej. Od pierwszych skurczów przepowiadających, przez zmiany w wydzielinie pochwowej, po uczucie ucisku w miednicy – wszystkie te objawy mogą wskazywać, że organizm przygotowuje się do narodzin dziecka.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ