Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Kate84 ja mam nadzieję, że do mnie też nie przyjdą. W sumie w ZUS nie wiedzą, że to już 32 tydzień, więc raczej ich nie zniechęci. Jestem już długo na umowie na czas nieokreślony, więc może takie osoby rzadziej "tępią". Na L4 to chyba z rok nie byłam. Ja i tak dużo siedzę w domu, wychodzę tyle co do sklepu itp, no ale... teraz sobie myślę, że głupia byłam i mogłam wsiąść to L4 na 2-3 tygodnie, a nie na 5, to bym się bardziej komfortowo czuła
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2016, 17:49
-
Wróciłam i jestem nieprzytomna, 5h tam siedziałam... Szyjka skrócona 10 mm w 3 tygodnie, obecnie ma 25 mm... chcieli mnie zatrzymać na oddziale, ale nie bylo miejsc. czekam aż moj gin oddzwoni i powie co on o tym sadzi, czy mam tylko leżeć i zaciskać nogi czy co...
-
MeAmerie wrote:Mój "maluszek" 4 tygodnie temu ważył 2 kg, więc obstawiam 2600-2700.
W moim przypadku cholestaza jest z choroby nerek którą przechodziłam w dziecińswie, oraz z zespołu Gilberta - choroba wątroby. Kiedyś mówiono że chorują na nią tylko chłopcy, dzisiaj już przyjmuje się że dziewczynki/kobiety też zapadają na tą chorobę...Pięknie waży! Świetnie
-
domiii wrote:Wróciłam i jestem nieprzytomna, 5h tam siedziałam... Szyjka skrócona 10 mm w 3 tygodnie, obecnie ma 25 mm... chcieli mnie zatrzymać na oddziale, ale nie bylo miejsc. czekam aż moj gin oddzwoni i powie co on o tym sadzi, czy mam tylko leżeć i zaciskać nogi czy co...
;* A teraz odpoczywaj sobie! My dziś złożyliśmy łóżeczko, tzn. mąż złożył
ja mu kibicowałam. Pięknie...
domiii lubi tę wiadomość
-
Jak na 34 tydzień to ładna szyja, zwłaszcza ze ona normalnie skraca się od 33 tyg. Nawet jeśli Ci się skróci znowu 10 mm w 3 tyg to zostanie Ci 1,5. Zresztą weź pod uwagę to ze co lekarz to inny pomiar szyjki .Może się okazac u Twojego gina że ma 3 albo i te 3,5.Głowa do góry
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2016, 18:32
domiii, Lilou1984 lubią tę wiadomość
"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
J 15, 7
Dziękuję za groszka -
Dziewczyny która mówiła że jej maluch zaczął być bardzo aktywny w brzuszku po 28 tc ?
Bo mój zawsze spokojny był a od dwóch tygodni prawie w ciągu dnia wierci się ciągle ! Dopiero koło północy przestaje a o 6 rano znów. Aż cały brzuch mnie boliSynuś Antoś - 23.03.2016r. -
Est wrote:W SR nam mówią, że większość pierworódek rodzi po terminie a większość wieloródek- przed.
To ja jestem chyba tym wyjątkiem, co potwierdza regułępierwszą córę urodziłam ponad 2 tyg przed terminem, a drugą 9 dni po terminie z OM
Paola87 zobaczysz, że urodzisz ze swoim M - ja w to wierzę, poród o czasie to 3 tyg przed terminem i dwa po, czyli razem 5 tygodni po 7 dni = 35 dni, a Twój M tylko przez 2 dni nie może z tego
Domii 25 mm to nie tak źle, dużo już Ci nie brakuje do ciąży donoszonej, ale ja bym raczej polegiwała teraz jak najwięcejWiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2016, 18:35
domiii, Est, paola87 lubią tę wiadomość
-
Basia oni po kodach na L4 wiedzą mniej więcej w jakim przedziale tygodniowym jesteś w ciąży. Tyle że na tej zielonej kopii kodu brak bo to informacja tylko dla ZUS.
Ja właśnie robiłam paczki z mamą i zapytałam kiedy rodziła mnie i siostrę to oby dwie jesteśmy przenoszone. Siostra 2 tygodnie ja 4 bo woleli mnie potrzymac w brzuchu ze względu na małe wymiary. Ale na szczęście teraz 42 tyg ciąży to jest max.perła ziemi lubi tę wiadomość
-
U mnie starsza siostra, tydzień po terminie, a ja 2 tygodnie...
także nieciekawie się to zapowiada
mój gin mówi, że u mnie wszytko na 4 spusty pozamykane (ostatnio szyjka 4 cm), więc też pewnie bede kiblować po terminie :p oby tylko bez wywoływania :p
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2016, 19:12
Renka88 lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny,
Ciekawy link o szczepieniach, może komuś się przyda ->
https://www.biomedical.pl/zdrowie/szczepienia-rtec-i-autyzm-skutki-szczepien-a582.html
• wyeliminowanie wszystkich szczepionek z thimerosalem;
• zrezygnowanie ze szczepienia noworodków szczepionkami Wzw B (szczepienie tylko noworodków z grupy wysokiego ryzyka, czyli od matek zakażonych żółtaczką). Zaoszczędzone na tych szczepionkach pieniądze przeznaczyć na higienę szpitali, by nikt się w nich nie zarażał.
• zrezygnowanie ze szczepienia noworodków BCG (stosować tylko u dzieci z regionów, gdzie odsetek chorych na gruźlicę wynosi powyżej 40 na 100 000);
• w pozostałej grupie dzieci rozpoczęcie szczepień od 4 miesiąca życia;
• zrezygnowanie ze szczepionki krztuścowej pełnokomórkowej;
• zrezygnowanie z podawania więcej niż trzech rodzajów szczepionek w jednym dniu;
• zrezygnowanie z podawania szczepionek zawierających żywe wirusy lub podawanie ich pojedyńczo w bezpiecznych odstępach czasu;
• udostępnienie szczepionek monowalentnych;
• zobowiązanie szczepiącego lekarza do przeprowadzenia wstępnego wywiadu z rodzicami odnośnie alergii, astmy i innych chorób typu autoimmunologicznego oraz powikłań poszczepiennych u członków rodziny, co pozwoli przewidzieć, czy u danego dziecka mogą wystąpić groźne reakcje poszczepienne. Takie dziecko powinno mieć opracowany indywidualny, bardzo ostrożny program szczepień;
• zobowiązanie szczepiącego lekarza do monitorowania stanu zdrowia dzieci po szczepieniach, by w porę uchwycić stany zagrażające życiu lub zdrowiu dziecka;
• stworzenie narodowego programu obowiązkowej rejestracji powikłań i zgonów poszczepiennych. Dane te powinny być raportowane do WHO (a nie są) i informacje o powikłaniach powinny być zamieszczane w książeczkach zdrowia dziecka.
a tutaj można sprawdzić który kraj na co szczepi i w jakich tygodniach:
http://www.euvac.net/graphics/euvac/vaccination/poland.html
-
dziewczyny, ale to brzmi! za dwa-trzy tygodnie będziecie się spokojnie i zdrowo rozpakowywać, a reszta w tym ja będziemy trzymały za Was kciuki
nie wiem kiedy to się stało
właśnie wyszłam spod prysznica i mam dwie obserwacje: przestałam widzieć co mam między nogami i pojawiły mi się pierwsze 3 rozstępy- po lewej stronie brzucha. jakoś mam to w nosie, bo to oznacza, że moja córeczka rośnie
gorzej z depilacją, tym bardziej, że nie wyobrażam sobie prosić o pomoc T.któraś z Was odpuściła depilację? dzisiaj wydawało mi się, że mam takie króciutkie rączki
myślałam, że mam taki mały brzuszek a tu 99 cm- prawie metr! -
Domii trzymam kciuki, abyś jak najdłużej wytrzymała w dwupaku, na pewno dasz radę.
Hmmm, ja to bym chciała urodzić w 38 tyg., po 37 przestaję się oszczędzać, piję herbatkę z liści malin itp., może trochę częściej seks niż raz na miesiąc
Aczkolwiek obydwie moje siostry rodziły po terminiedomiii, Magda lena lubią tę wiadomość