X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Est Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baassiia wrote:
    U mnie starsza siostra, tydzień po terminie, a ja 2 tygodnie... :/ także nieciekawie się to zapowiada :P mój gin mówi, że u mnie wszytko na 4 spusty pozamykane (ostatnio szyjka 4 cm), więc też pewnie bede kiblować po terminie :p oby tylko bez wywoływania :p

O to u mnie to samo. Szyjka zamknięta na 4 spusty i wciąż 4 cm...
    Nie uśmiecha mi się chodzić w ciąży do polowy marca.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2016, 19:29

baassiia lubi tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie twarda, zamknięta i 35 mm od początku ciąży. Ani drgnie .

A tak bardzo przed świętami chciałabym urodzić....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2016, 19:30

baassiia, Est lubią tę wiadomość

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajny filmik, mega się uśmiałam, polecam oglądnąć do końca
    Achh te córeczki tatusia :)
    https://www.youtube.com/watch?v=DkHWe5Jdl44

RudyTygrysek, Mania1718 lubią tę wiadomość

28whyx8d41olhvnv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2016, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii - zgadzam się ze wszystkim co dziewczyny piszą :) Już 35 tydzień u Ciebie a masz szyjkę taką, jak niektóre z nas miały na starcie ;) Oszczędzaj się, sporo leż ale myślę, że nie ma tragedii i dasz radę dotrzymać co najmniej do donoszonej ciąży :) Daj znać co Twój lekarz powiedział :)

Moja teściowa mnie wykończy. Niech już kończą tą łazienkę bo chcę do siebie na górę :/

domiii lubi tę wiadomość

• She86 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu a jaką Ty masz szyjkę ? Kurcze no lekarze mówili że muszę zostać do końca 32 TC czyli jeszcze półtora tygodnia. A wczoraj mój mąż się dowiedział że planują mnie tu trzymac i do końca 34 TC. Kurcze no dziewczyny, czy oni nie przesadzają??? :-( :-( moja szyjka miała ostatnio 10 mm.. No ale boli ani skurczy nie mam

Natalia <3 27.03.2016
    3i49krhmwfp2unuq.png
    ckaiqqmzo2wel1fv.png

• Kate84 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baassiia wrote:
    Kate84 ja mam nadzieję, że do mnie też nie przyjdą. W sumie w ZUS nie wiedzą, że to już 32 tydzień, więc raczej ich nie zniechęci. Jestem już długo na umowie na czas nieokreślony, więc może takie osoby rzadziej "tępią". Na L4 to chyba z rok nie byłam. Ja i tak dużo siedzę w domu, wychodzę tyle co do sklepu itp, no ale... teraz sobie myślę, że głupia byłam i mogłam wsiąść to L4 na 2-3 tygodnie, a nie na 5, to bym się bardziej komfortowo czuła :/

To trzymam kciuki, żeby Ciebie też ominęli, u mnie tak samo umowa długo na czas nieokreślony :-)

Domii a coś więcej, twarda, miękka? Jakieś rozwarcie czy nic? Skurcze były, co pokazało ktg? Jedno jest pewne wytrzymasz na pewno tylko teraz więcej Leż i odpoczywaj :-*

Madzialena na pewno sesja wyjdzie pięknie, a brzusio im większy tym lepszy, jak ja pojechałam to mówili że malutki :-P

Perła ziemi ja nie odpuściłam, od półtora miesiąca jadę na czuję choć już coraz bardziej bo wtedy jeszcze coś widziałam teraz nic :-P

She ale może to lepiej, że trzymają niż by mieli olać . Wiem, że szpital to nie spełnienie marzeń ale tam macie dobrą opiekę :-*

domiii lubi tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ps chyba jestem jedyną co chce urodzić po terminie hihi :-D

She86, Est, A.Kasia, baassiia, Renka88, anitka19953, krówka_muffka lubią tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O widzę, że zaczynają się skurcze... czyli jesteśmy bliżej niż dalej do rozpakowywania.. mi dzisiaj Synek dał mi tak popalić, że aż się boję co będzie jak już Dwójka będzie...

3majcie się tam Dziewczyny :) ja w poniedziałek mam pierwsze spotkanie z położną ;)

A.Kasia, muminka83 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2016, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She86 wrote:
    Kasiu a jaką Ty masz szyjkę ? Kurcze no lekarze mówili że muszę zostać do końca 32 TC czyli jeszcze półtora tygodnia. A wczoraj mój mąż się dowiedział że planują mnie tu trzymac i do końca 34 TC. Kurcze no dziewczyny, czy oni nie przesadzają??? :-( :-( moja szyjka miała ostatnio 10 mm.. No ale boli ani skurczy nie mam

Moja ma pewnie nie więcej niż Twoja ale nie da się jej zmierzyć. Od wewnątrz do samego pessaru mam rozwarcie a od zewnątrz to tyle zamkniętej szyjki co na niej pessar siedzi. Gdyby nie on to pewnie bym już była przed świętami rozpakowana :/ Na szczęście póki pessar siedzi to się nigdzie nie wybieram i jestem dobrej myśli :)

Powiem Ci, że ja na Twoim miejscu pewniej bym się czuła w szpitalu. Szyjka się może skracać i bezboleśnie a w razie co jesteś pod stałą kontrolą. Czas szybko zleci, zobaczysz :) Mi szybciej leciał w szpitalu niż w domu ;)

• Hannia123 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate84 wrote:
    Ps chyba jestem jedyną co chce urodzić po terminie hihi :-D

Ja bym się też nie pogniewała :) Nigdzie mi się nie śpieszy póki Mały ma tam w środku dobre warunki, a cieplej będzie, później zacznę macierzyński, później wrócę do pracy, same plusy ;)

A.Kasia, Kate84, muminka83 lubią tę wiadomość

1usai09khne0c7t3.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem w takiej samej sytuacji jak Kasia tylko bez pessara, moją szyjkę oceniają w zależności oczywiście od sprzętu i lekrza.Ma od 5 do 10 mm ,z wewnętrznym rozwarciem.Biorę luteinę 100 x4 ,4x2 kapsułek kwasów dha ,magnez ,nospe....i na razie trzyma.Chociaż już czuję małą jak się obija o kość łonową. I tak uważam że wytrzymuje długo bo nikt mi nie dawał szans na dłużej niż do 30 tyg. W środę kończę Nowennę Pompejańską więc na czwartek sobie spakuje torbę ;d akurat będzie to skończony 34 tydzień.

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z cyklu "złote myśli naszych mężów"
    Olka będziesz dzisiaj rodzić ? Bo mecz jest i piwa bym się napił...

baassiia, Dorka87, Mania1718, Martita88, kateee, Amarylis, A.Kasia, RudyTygrysek, M+M+?, edyś, niecierpliwaa, Est, Falon, Kate84, Kasia24, Renka88, Izoleccc, Kokaina, Lilou1984, *Beacik*, She86, d'nusia, anitka19953, krówka_muffka, Teresa1992, Hannia123, Madzialena90, Karka lubią tę wiadomość

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • kateee Przyjaciółka

Wysłany: 15 stycznia 2016, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, my po wizycie. Szyjka w ciagu 3tyg krótsza o 0,5cm ale nadal ma 30mm wiec nie jest zle. Mam brać 2 razy tyle luteiny, oszczędzać sie i wytrzymać jeszcze 3tyg :) z usg teraz Mała mniejsza o 5dni, wcześniej była o tydzień większa wiec nie zamierzam sie tymi wyliczeniami przejmować :) wazy prawie 2kg a to najważniejsze :) pytałam o te bóle o których Wam ostatnio pisałam i to po prostu Blanka sie wpycha główka i mam sie tym nie przejmować.

Kochane zaciskamy nóżki i grzecznie leżymy! Jeszcze chwila moment i niech sie dzieje co chce :) ostatnia prosta przed nami wiec głowy do góry!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2016, 21:42

Mania1718, Madlene.:), perła ziemi, Renka88, d'nusia, krówka_muffka, Czarodziejka87, Hannia123, Madzialena90, Karka lubią tę wiadomość

Noszę pod sercem największy skarb! <3

cb0a805a372ff89ba72b0150aea26301.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Amarylis Przyjaciółka

Wysłany: 15 stycznia 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    perła ziemi- ja nie widzę już od dłuższego czasu nic na dole co mnie irytuje ;D (mam już 104 cm w obwodzie a dopiero 30 tydz ;/) ale golę się tylko po bokach od zawsze i podcinam włosy więc nie jest tak źle, mimo wszytsko ciężko mi podciąć teraz bo nic nie widzę, też to robię na czuja :D natomiast prze dporodem poproszę męża, już się z nim umówiłam,że ma mnie ogolić :) u ns nie ma prysznica tylko wanna i też mam problem zeby się w niej zmieścic a kolezanka mówi,ze ja pod koniec ciąży mąż z wanny wyciągał tzn pomagał ;d

Dziewczyny to jakaś plaga z tymi szyjkami bo ja w srode na wizycie też się dowiedziałam,że niby jest w normie ale jest miękka (kolejny raz) i mam brać nospę i magnez, oszczędzać się i luteina. I dzisiaj wracając z galerii (a niosłam lekką torbę-kilka rzeczy dosłownie) złapał mnie tkai ból brzuch, skurcz i twardnienie ,że nie mogłam zrobić kroku..stanęłam na chodniku jka wryta i się zastanawiałam do kogo dzwonić już (mąż w pracy całą dobę..) ale jakoś mausieńkimi kroczkami doszłam do domu..jednak z tym oszczędzaniem nie ma żartów ;/

Ale dziwna sprawa bo mojej koleżance skracała się szyjka w ciąży i miała te same zalecenia a jest w tym momencie ponad tydzień po terminie i jeszcze nie urodziła. Może to jeszcze nie wyrok,że się dzidzia wcześniej urodzi jak szyja się skraca? Ciekawe od czego to zależy?
    ja sobie w każdym razie już nie bimbam i przeleżałam cały wieczór odkąd wróćiłam :)

perła ziemi lubi tę wiadomość

f2w3krntoe238by8.png
    381e78656e.png
  • niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola rozwalił mnie tekst Twojego męża :D

Amarylis mnie łapie czasem taki ból z boku, jakby więzadła i ledwo co wtedy chodzę. A dziś złapał mnie ból w pachwinie. Taki rozrywajacy... Ciekawe co to mogło być...

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • Falon Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wieczorkiem! Nadrobić dziś Was to nie lada wyzwanie, chyba z 10 stron powstało jeśli nie więcej?... sporo ;-)

Dobrze w sumie że padł tu temat tych Waszych obaw...
    Ja myślałam, że Wy w większości takie opanowane, przygotowane i w ogóle...
    A jednak okazuje się, że wiele z Was ma podobne lęki i niepokoje.
    Ja mam dokładnie tak samo jak Kokaina tak mi jakoś wszelka pewność siebie gdzieś umyka, nie wiem co się dzieje :( Też się martwię czy nszej córci zapewnimy wszystko co jej potrzebne? Czy ją dobrze wychowamy? Czy będzie szczęśliwa, mądra, zdrowa... no mnóstwo pytań mi się tli w głowie..
    To chyba ten strach przed nieznanym...
    Co za okropny dzień, jakiś zjazd psychiczny mam, płaczki, smutaski ;-/ Jeeeejku! ale marudzę - przepraszam!

Muszę się wziąć w garść! Bo przecież jutro będzie nowy lepszy dzień, prawda?

201604051765.png
  • Kasia24 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola Twoj by sie piwa napil a moj zapomniał ze jestem w ciazy i zrobił mi drinka z whisky, pepsi, z lodem i cytryną :-D. Żeby jeszcze nie było po mnie widać że jestem w ciąży to bym zrozumiała hehe.

Amarylis, Kate84, Est, foxica, aleksandrazz, Izoleccc, M+M+?, Lilou1984, krówka_muffka, RudyTygrysek, Czarodziejka87, Hannia123, Madzialena90, Karka lubią tę wiadomość

8599kw7ibq9d0sqb.png
    ma6n53rzt65cc071.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katee świetne podejście! Jak lekarz mówi ze jest okej to tego się trzymajmy a nie szukamy dziury w całym. (Ja niestety tak mam).A skracająca się szyjka to wcale nie wyrok, mój lekarz mówi ze często takie ciąże są wręcz przechodzone bo kobiety bardzo uważają na siebie. U mnie sa jeszcze skurcze ale to inna bajka .

kateee lubi tę wiadomość

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • Amarylis Przyjaciółka

Wysłany: 15 stycznia 2016, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nieceipliwaa- też miałam tkia ból z boku, tylko we wcześniejszych tyg. ciąży i wyczytałam,że tak właśnie może być w wyniku rozciągania się macicy. Może to dlatego?

f2w3krntoe238by8.png
    381e78656e.png
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:
    Ja jestem w takiej samej sytuacji jak Kasia tylko bez pessara, moją szyjkę oceniają w zależności oczywiście od sprzętu i lekrza.Ma od 5 do 10 mm ,z wewnętrznym rozwarciem.Biorę luteinę 100 x4 ,4x2 kapsułek kwasów dha ,magnez ,nospe....i na razie trzyma.Chociaż już czuję małą jak się obija o kość łonową. I tak uważam że wytrzymuje długo bo nikt mi nie dawał szans na dłużej niż do 30 tyg. W środę kończę Nowennę Pompejańską więc na czwartek sobie spakuje torbę ;d akurat będzie to skończony 34 tydzień.

I właśnie dlatego, że dawali szansę do 30 tygodnia a za chwilę będzie się zaczynać 35 to Ty im wszystkim pokażesz, że wytrzymasz nawet do 38!o!

Kateee brawo za podejście, nie ma się co nakręcać tylko trzeba myśleć pozytywnie :-)

Amarylis teraz trzeba trochę przystopować i odpoczywać ile się da, ja też słyszałam że lubią być takie właśnie ciąże przenoszone :-)

Jutro już moje wyczekane Baby shower :-) sama organizowałam dwóm koleżanką i ciekawi mnie jakie będzie moje :-) na pewno głównie leżące ale co tam. Jestem praktycznie zrobiona na bóstwo hihi, dziś na leżąco miałam hybrydy u rąk robione, jutro włosy i make up.

Aaa w poniedziałek przyjdzie płytka z sesji jejeje :-D

Kasia24, Est, kateee, Falon, Amarylis, aleksandrazz, Madlene.:), Lilou1984, anitka19953, RudyTygrysek, Czarodziejka87 lubią tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
‹‹ 1569 1570 1571 1572 1573 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ