X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

U mnie na dworzu biało i słonecznie. Ładnie, pięknie ale czy tylko mi tak gorąco? Poce się jak świnka ! :P

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • ryjkek Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry mamuśki :D

Kate84życzę udanego Baby Shower. :) Pochwal się później, co dostałaś. ;)

A propos snów, dzisiaj też śnił mi się noworodek. Miałam go na kolanach, mówiłam do niego, a on nagle odpowiedział mi głosem mojego narzeczonego. ;) Pamiętam, że się zdziwiłam, ale po przyjrzeniu się to był mój narzeczony, tylko w ciele noworodka. Pamiętam też, że chciałam mu zmienić pieluchę. Odpinam ją.... a tam nie ma siusiaka. :D
    Hehe jak opowiedziałam ten sen mojemu narzeczonemu, to się obraził :P

Kurcze, ale mam ochotę na faworki.... ;)

Izoleccc, Kate84, Madlene.:), RudyTygrysek, A.Kasia, Czarodziejka87, krówka_muffka, foxica, muminka83, d'nusia, Lilou1984, Amarylis, Mania1718, perła ziemi, Hannia123, Karka lubią tę wiadomość

Syn Stasiu ur 02.03.2016
    zrz6wn1558wbfsvl.png
  • krówka_muffka Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie
    U mnie też ze spaniem bardzo kiepsko, nockę też miałam nieciekawą..wybudzanie na siku, poza tym jak leże na którymś boku to wybudza mnie ból kręgosłupa...jak się przekręcam to też wszystko między nogami boli, zgaga w nocy paliła,no bezsenność i już.
    Kate84 zapomniałam powiedzieć,że cieszę się z Tobą że z szyjką nie jest źle,że odpoczywanie pomaga:*
    Ja poprałam cały wózek po synku, w sensie rozebrałam go ze wszystkich części i wygląda jak nowy:)))
    Dziewczynki udanego weekendu, mój syn kończy jutro 3 lata <3

Renka88, Kate84, RudyTygrysek, A.Kasia, muminka83, Lilou1984, perła ziemi, Hannia123, Karka lubią tę wiadomość

• Magda lena Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate - udanego Babyshower! Zazdroszczę <3

Niecierpliwa - ja też się pocę. W nocy śpię w letniej piżamce, pod letnim kocem, a i tak rozkopuję ten koc w nocy i budzę się nieokryta.

Krówka_muffka - Wszystkiego pięknego z okazji jutrzejszych urodzin dla synka!

Ja dziś wstawiam ostatnią pralkę, z pieluchami tetrowymi białymi. Zobaczymy co z nich zostanie :D
    Wczoraj prałam pieluchy bambusowe i muślinowe. Wszystkie wyglądają super.

Kate84, krówka_muffka, Lilou1984 lubią tę wiadomość

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie pamiętam, która z Was poleciła wczoraj The Revenant , ale WIELKIE DZIĘKI. Dawnoooo tak dobrego filmu nie widziałam. Idealnie trafiony w mój gust! BOSKI! <3
    Może Dicaprio doczeka się Oscara :D

Mania1718 lubi tę wiadomość

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • Nataszka2200 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwaa wrote:
    Dzień dobry :)

U mnie na dworzu biało i słonecznie. Ładnie, pięknie ale czy tylko mi tak gorąco? Poce się jak świnka ! :P

Ja sie ostatnio budze spoconona;/

iv09piqvr5fpkazd.png
    Aleks ur.20.03.2016r godz 17:07 waga:3.272 i 55cm
    [link=https://www.suwaczki.com/]xnw49n739hscix2y.png[/link]
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina mam nadzieję, że z mężem w domu lepszy nastrój szybko wróci :-*

Polin cieszę się, że z szyjką lepiej :-) oby tak dalej!

Ryjkek Twój sen to faktycznie niezły haha. Faworki też bym zjadła ale tylko mojej babci :-D

Niecierpliwa ja ostatnio potrafię się przebierać w nocy tak zdarza mi się spocić!

Dziękuję Dziewczyny, wieczorkiem lub jutro pewnie zdam relacje :-)

km5szbmhexpco9m1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) Widzę, że nocne poty się zaczęły :D U mnie na szczęście jeszcze spokój ale ostatnio mam napady gorąca a zawsze zmarzluchem byłam okropnym ;)

Kate - udanej imprezy i tak jak reszta dziewczyn - czekam na relację i zdjęcia :)

Karolina - tulę :*

Moja teściówka idzie w środę na operację haluksa, 3 dni spokoju, jupi!

Kate84, muminka83, RudyTygrysek, Renka88, She86, Lilou1984, Amarylis, Izoleccc lubią tę wiadomość

• Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate84 zazdroszczę Ci tego baby shower super sprawa, w moim mieście w ogóle się tego nie obchodzi, a szkoda. Miałaś listę prezentów, i goście sobie wybierali, czy każdy daje co chce?

28whyx8d41olhvnv.png

Wysłany: 16 stycznia 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ponieważ jest czas odwiedzania domów przez duszpasterzy znajomi położyli 50 zł na stole,coby dla księdza było. Ksiądz po kolędzie chciał wziąć pieniądze, okazało się że 5-latek, synek moich znajomych, wsadził te 50 zł pod szybę na stole... No cóż, mina księdza i rodziców ponoć bezcenna...
    Ja się z tego uśmiałam a że Was baaaardzo lubię i dbam o Wasz dobry humor to Wam napisałam co Was/ Nas czeka :O

A.Kasia, Czarodziejka87, Kate84, muminka83, RudyTygrysek, Madlene.:), Est, Renka88, edyś, Lilou1984, kateee, Mania1718, Izoleccc, perła ziemi, Vincent, Madzialena90, Hannia123, Karka lubią tę wiadomość

• olatychy Ekspertka

Wysłany: 16 stycznia 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :*
    Witam się po dwóch dniach nieobecności. Niestety wróciły mi dolegliwości z 1 trymestru i wymiotuję po wszystkim co zjem. Tak więc te dni mijały mi na spaniu i zwracaniu i tak na zmianę.
    A.Kasia przyszedł mi biustonosz z H&M, jest świetny także jeszcze raz dzięki za informacje
    Zabieram się za czytanie zaległych postów

A.Kasia lubi tę wiadomość

Samuel <3
    mhsv9vvjnfioahrm.png

Wysłany: 16 stycznia 2016, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu, mnie też już te napady gorąca dopadają, tylko bym wietrzyła i jeszcze ciagle gorące ręce
    A po porodzie to dopiero będzie, ja miałam bardzo mokre koszule, w nocy na karmienie to aż miałam drgawki z gorąca a za chwilę z zimna...szok hormonów

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ryjkek wrote:
    Dzień dobry mamuśki :D

Kate84życzę udanego Baby Shower. :) Pochwal się później, co dostałaś. ;)

A propos snów, dzisiaj też śnił mi się noworodek. Miałam go na kolanach, mówiłam do niego, a on nagle odpowiedział mi głosem mojego narzeczonego. ;) Pamiętam, że się zdziwiłam, ale po przyjrzeniu się to był mój narzeczony, tylko w ciele noworodka. Pamiętam też, że chciałam mu zmienić pieluchę. Odpinam ją.... a tam nie ma siusiaka. :D
    Hehe jak opowiedziałam ten sen mojemu narzeczonemu, to się obraził :P

Kurcze, ale mam ochotę na faworki.... ;)

Nawet nie wiesz jak wczoraj marudziłam o favorki mojemu mężowi. Jednak moja menda o 22 nie chciała pojechać mi do piekarni w supermarkecie :P Jednak nie omieszkałam mu powiedzieć że mi się też nie będzie chciało jak poprosi o fasolkę, bigos czy pierogi :P

Kate84, RudyTygrysek, Izoleccc lubią tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olatychy wrote:
    Cześć dziewczyny :*
    Witam się po dwóch dniach nieobecności. Niestety wróciły mi dolegliwości z 1 trymestru i wymiotuję po wszystkim co zjem. Tak więc te dni mijały mi na spaniu i zwracaniu i tak na zmianę.
    A.Kasia przyszedł mi biustonosz z H&M, jest świetny także jeszcze raz dzięki za informacje
    Zabieram się za czytanie zaległych postów

Lubię oczywiście fakt, że jesteś zadowolona z zakupu :) Przykro mi, że się źle czujesz :/ Mam nadzieję, że dolegliwości szybko miną :*

olatychy lubi tę wiadomość

• Kate84 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene.:) wrote:
    Kate84 zazdroszczę Ci tego baby shower super sprawa, w moim mieście w ogóle się tego nie obchodzi, a szkoda. Miałaś listę prezentów, i goście sobie wybierali, czy każdy daje co chce?

My w sumie po raz pierwszy wprowadziłyśmy to rok temu w naszej paczce jest nas 11 i każdej po kolei organizujemy :-) fajna sprawa zawsze u innej, nie tej co ma bs, żeby była zaskoczona dekoracjami i całością :-) to 3 impreza a ja jestem pierwsza z Dziewczynką. Robiłam listę prezentów co mi jeszcze brak do wyprawki, żeby nie było czegoś niepotrzebnego, one się zrzuciły i kupiły :-)

OlaTychy Bardzo Tobie współczuję, coś faktycznie cześć Dziewczyn na końcówce ma powtórkę z 1 trymestru :-(

A.Kasia, Madlene.:), Est, foxica, olatychy lubią tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    Dzień dobry :) Widzę, że nocne poty się zaczęły :D U mnie na szczęście jeszcze spokój ale ostatnio mam napady gorąca a zawsze zmarzluchem byłam okropnym ;)

Kate - udanej imprezy i tak jak reszta dziewczyn - czekam na relację i zdjęcia :)

Karolina - tulę :*

Moja teściówka idzie w środę na operację haluksa, 3 dni spokoju, jupi!

Oj kochana wątpię. Jeśli ona jest taka urocza jak opisałaś :P to jak wróci to będzie umierająca i będzie wymagać opieki bo ten typ tak ma :P Na szczęście haluksy lubią odrastać więc może za jakiś czas znowu 3 dni będzie spokoju. Szkoda że mózgu nie można przeszczepiać :P

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krówka_muffka wrote:
    Kasiu, mnie też już te napady gorąca dopadają, tylko bym wietrzyła i jeszcze ciagle gorące ręce
    A po porodzie to dopiero będzie, ja miałam bardzo mokre koszule, w nocy na karmienie to aż miałam drgawki z gorąca a za chwilę z zimna...szok hormonów

Dlatego właśnie zapakowałam sobie do torby szpitalnej większość koszul na ramiączkach bo też budziłam się dosłownie cała mokruteńka. Pamiętam jak w 3 dobie miałam nawał w jednej piersi i położna przykładała mi do niej zimne liście zmacerowanej kapusty, ależ to była ulga :D Nigdy nie sądziłam, że tak docenię surową kapuchę :D

muminka83, krówka_muffka, Kate84, Izoleccc lubią tę wiadomość

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krówka_muffka wrote:
    Ponieważ jest czas odwiedzania domów przez duszpasterzy znajomi położyli 50 zł na stole,coby dla księdza było. Ksiądz po kolędzie chciał wziąć pieniądze, okazało się że 5-latek, synek moich znajomych, wsadził te 50 zł pod szybę na stole... No cóż, mina księdza i rodziców ponoć bezcenna...
    Ja się z tego uśmiałam a że Was baaaardzo lubię i dbam o Wasz dobry humor to Wam napisałam co Was/ Nas czeka :O

Ogólnie nie jestem za dawaniem kasy księdzu. To jest jego zasrany obowiązek odwiedzić owieczki i udzielić im wsparcia duchowego. Dostaje wynagrodzenie z kurii, ma opłacane składki więc źle nie ma :P Więc dla 5 latka piątka :-* Dzielny , mądry chłopiec <3

RudyTygrysek lubi tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny:*
    Witam się w 32 tygodniu(31+0) :):)

Niecierpliwa mnie też ciągle gorąco..po domu chodzę w krótkim rękawie i otwieram okna ciągle
    A kiedyś w swetrze przy kaloryferze siedziałam hehe

Polin super,że z szyjką lepiej:)

Krówka muffka hehe dobre z tym księdzem;)
    Wszystkiego najlepszego dla synka!:)

Kate84 udanego baby shower!:*

Miłej soboty mamusie:)

krówka_muffka, A.Kasia, Kate84, d'nusia, Mania1718 lubią tę wiadomość

Filip 28.03.2016 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    Oj kochana wątpię. Jeśli ona jest taka urocza jak opisałaś :P to jak wróci to będzie umierająca i będzie wymagać opieki bo ten typ tak ma :P Na szczęście haluksy lubią odrastać więc może za jakiś czas znowu 3 dni będzie spokoju. Szkoda że mózgu nie można przeszczepiać :P

Kulawa na jedną nogę może rzadziej będzie przychodzić :D Na wiosnę za to idzie robić drugiego haluksa, więc znowu chwila spokoju. Ostatnimi dniami mam jej wyjątkowo dość. Wczoraj przyszła do mnie w odwiedziny przyjaciółka - NIC NIE POROZMAWIAŁYŚMY! Teściowa przyszła i jak siadła to przemaglowała dziewczynę o wszystko, aż mi było głupio :/ Potem musiałyśmy na fb do siebie pisać żeby dowiedzieć się co u nas słychać...

‹‹ 1571 1572 1573 1574 1575 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ