Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Kasiu, ale do laboratorium dostałaś skierowanie? Ale przecież to trzeba z pochwy i odbytu pobrać ... to jak w tym laboratorium Ci pobiorą?
Mi pobrał lekarz, ale musiałam sama zawieźć do laboratorium. W poniedziałek mam wynik, bo to kilka dni trwa. -
nick nieaktualnyMagda lena wrote:Kasiu, ale do laboratorium dostałaś skierowanie? Ale przecież to trzeba z pochwy i odbytu pobrać ... to jak w tym laboratorium Ci pobiorą?
Mi pobrał lekarz, ale musiałam sama zawieźć do laboratorium. W poniedziałek mam wynik, bo to kilka dni trwa.
W luxmedzie położna pobieramuminka83, Magda lena lubią tę wiadomość
-
Magda lena wrote:Kasiu, ale do laboratorium dostałaś skierowanie? Ale przecież to trzeba z pochwy i odbytu pobrać ... to jak w tym laboratorium Ci pobiorą?
Mi pobrał lekarz, ale musiałam sama zawieźć do laboratorium. W poniedziałek mam wynik, bo to kilka dni trwa.
W Diagnostyce są gabinety. Zapraszają tam - rozbierasz się i pielęgniarka pobiera. -
AAAAaa właśnie zajarzyłam że do urodzin Judytki zostało 2 miesiące a więc 60 dni
Klaszczę uszami
A.Kasia, Falon, Magda lena, RudyTygrysek, Kate84, Karolina@, Renka88, Czarodziejka87, Est, d'nusia, ryjkek, perła ziemi, Madlene.:), Madzialena90, Lilou1984, krówka_muffka, Hannia123, Amarylis lubią tę wiadomość
-
Aaaaaa ja właśnie się zorientowałam, że skończyłam 34 tydzień ciąży!
Wohooo!
To dziś musi być jakiś uroczysty obiad! Nie ma bata!A.Kasia, aleksandrazz, RudyTygrysek, Falon, Kate84, Mania1718, Karolina@, Renka88, domiii, Izoleccc, Czarodziejka87, M+M+?, She86, Est, d'nusia, perła ziemi, Madlene.:), Vincent, baassiia, Madzialena90, ksanka, Lilou1984, krówka_muffka, Hannia123 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMagda lena - wow! faktycznie! Gratulacje
Ja sobie właśnie policzyłam, że jeszcze tylko 27 dni do ciąży donoszonej! Jeśli dotrwam to stawiam wszystkim KarmiMagda lena, RudyTygrysek, Falon, Mania1718, Kate84, niecierpliwaa, Karolina@, Renka88, domiii, Izoleccc, Czarodziejka87, Est, d'nusia, ryjkek, perła ziemi, Madlene.:), Vincent, olatychy, baassiia, Madzialena90, ksanka, foxica, Lilou1984, krówka_muffka, Hannia123 lubią tę wiadomość
-
Odnośnie falbanek do łóżeczka - ja zakupiłam właśnie dwie te białe w Ikei co Kasia link wstawiła
. Jeszcze ich nawet nie rozpakowałam bo łóżeczka też zapakowane w pudełkach, więc przed praniem rozpakuje
.
A.Kasia - polecam dobre ciasta z cukierni Sowa w galerii orkana - podeślij kiedyś Męża(nie wiem czy gdzieś jeszcze w Lublinie jest sowa) ale są pyyyyszne, my na ślub cywilny braliśmy tort od nich pralinowy - rewelacja, na urodzinach kolegi również był tort właśnie od nich bodajże kajmakowy- orgazm w buzi po prostu
. A ja zgrzeszyłam przed wczoraj będąc w rossmanie - poszłam tam i zjadłam napoleonkę - lepszej chyba nie jadłam nigdzie
Muminka Skarbie Ty nasz.... jesteśmy na tym samym etapie ciąży widzę. Jak to przeczytałam to ciaaaaary po całym ciele mnie przeszły
. Ja też będę miała na pewno CC - chyba na początku marca najpóźniej mam się położyć w szpitalu i czekać, a później ciach ciachhhh.Panikuje jak nie wiem kto hehe - dziś mi się nawte śniły dwie moje dzidzie śpiące w łóżeczkach.
Kate84, A.Kasia, muminka83 lubią tę wiadomość
-
Hejka! Obudziłam się dziś o niebo lepszym nastroju! Wczoraj to był istny zjazd psychiczny! Wsunęłam właśnie jajecznicę z pomidorem i pieczarkami:-)
Zaraz zabieram się za domowe porządki póki mężuś w pracy.
Kate84 raaany! ale super masz z tą dzisiejszą imprezką!w naszych regionach też to jeszcze nie jest popularne, koniecznie wstawiaj fociska! Uwielbiam zdjęcia więc również na nie czekam
Alinalii zaraz jestem u Ciebie i chętnie opanuję tą drugą połowę 3 bita!!!
Wspaniałej soboty i cudownych humorków! PapaKate84, A.Kasia, alinalii lubią tę wiadomość
-
Paola ja prałam Minky i nic się kompletnie nie stało nadal takie milusie
ja pytałam o podkład właśnie muszę w takim razie zobaczyć ten motherhood. Ja jeszcze też falbanki nie kupiłam
Ola osz kurcze to faktycznie babcia jest zajebistą teściową! Odpuścić chrzciny hmm... Ja się zastanawiam kto w luxmed ten gbs robi lekarz czy położna jak czystość pochwy ostatnio sama nie wiem?
Magdalena świetnie to się czyta, gratuluję
Kasiu to rozwiałaś moją niewiadomą co do gbs luxmedhmm to kiedy się uznaje za donoszoną? Bo między nami jest 2 dni różnicy a ja wyłączyłam wczoraj 60?
Falon cieszę się, że dziś już lepszy nastrój :-*
Kasia24 lubię oczywiście za napoleonkęps też uwielbiam wypieki sowy!
Kasia24, Falon lubią tę wiadomość
-
Hej brzuchatki
U mnie bezsenność nadal ale dzisiejsza noc nie należała do najgorszych. Strasznie miednica mnie boli leżąc na bokach a grubsza podusia między nogami przyniosła ulgę w bólu
Od rana myślę o deserze na dzisiaj a tu tyle propozycjiI te faworki...
Wczoraj oglądałam z dziećmi "Dobry Dinozaur" pod koniec była tak wzruszająca scena ze mój 8 letni syn nie mógł opanować łez. Taki widok moje hormony i ja wyłam jak dziecko
Córcia pomogła mi posprzątać domek bo ja wysiadam...
[/link]
-
A.Kasia wrote:
Ja sobie właśnie policzyłam, że jeszcze tylko 27 dni do ciąży donoszonej! Jeśli dotrwam to stawiam wszystkim Karmi
U mnie 28 dni i coś mi się wydaje że jak dotrwam to 15 lutego mnie pokroją...no.....chyba że nie dotrwam....bo coraz gorzej jest. Dzisiaj byłam na badaniach rano, bo musiałam dorobić, we wtorek wizyta i będę wiedzieć coś więcej. -
Cześć dziewczynki.
Ja chodzę do Medicovera i tam wszystko pobiera lekarz, tzn. GBS, wymaz z pochwy, cytologia itp. Jedynie krew w laboratorium.
Ale jestem WŚCIEKŁA. Poczta Polska zgubiła przesyłkę, która szła do mnie kurierem. W środku miałam przewijak, okrycie kąpielowe i pieluszki tetrowe. Dzisiaj do południa straciłam dwie godziny na dzwonienie po urzędach, WERach. Już nie wspomnę o tym, że infolinię konsultanci mają w czterech literach, a maile to trafiają do nich jak do chlewu. Muszę się zastanowić co zrobić i ustalić plan działania na poniedziałek.
Czy Wam też taki ból sprawia, jak Wasz bobas przemieszcza się w brzuszku? U mnie na noc ustawia się ładnie główką w dół, a w ciągu dnia leży poprzecznie. Te jego przeciąganie i wypychanie sprawia mi taki ból, aż mam łzy w oczachWiem, głupia ja. Powinnam się cieszyć, że rośnie. Ale na prawdę momentami wysiadam
-
Kate84 Wg mnie sowy chyba nic nie przebije (przynajmniej w naszym rejonie). Teściowa kiedyś kupiła nam kawałek tortu z innej cukierni przed cywilnym na spróbowanie - miala nadzieje ze go zamowimy bo to jej ukochany, ale w ogole nie powalił mnie na nogi i nie zdecydowaliśmy się na tamtą cukeirnię. Bo jadłam z tamtąd dwa inne jeszcze torty podczas jakiś imprez i totalna klapa (a ponoc najlepsza cukiernia w Lublinie). Ale ja się sowjej SOWY trzymam
)).
UDANEJ IMPREZKI ! ! ! !))) Daj znać później co i jak
Kate84 lubi tę wiadomość
-
Faworki/chruściki
za mną ich tłuściutki zapach chodził cały zeszły tydzień!
Nie udało mi się Mamy namówić na smażenie, ale za to wczoraj robiłyśmy pączki i dzisiaj pałaszuję!
Sowa - mniam szkoda, że do Poznania 80 km! Serniczki, jabłeczniki i taki malinowy placuszek bym sobie zjadła. Nie wspomnę już o ich kawusi i zimowej herbacie z imbirem i cytrynkąKate84 lubi tę wiadomość
-
Ostatnio rozmawialam z moja dr o tym GBS i powiedziała ze zazwyczaj lekarz pobiera na wizycie, ale moze to zrobić tez położna, bo nie wymaga wziernikowania, a drugi pobiera sie z okolic odbytu a nie z samego.
Co do księży to tez mam bardzo podobne podejście jak Wy. Wierzę w Boga, ale nie w księży, choc może wydawać sie to dziwne bo moj brat cioteczny jest ksiedzemostatnio chodził u nas ksiadz po koledzie i po raz pierwszy postanowilismy (odkad mieszkamy ze soba w ogóle) go przyjąć zeby nie miec problemów ze chrztem, a mieszkamy tu od nie dawna a więc nie wie jak było wczesniej
i byliśmy bardzo zaskoczeni, bo okazal sie bardzo milym i nornalnym czlowiekiem. Przeprosilismy za balagan bo jesteśmy w trakcie remontu, mówiliśmy o dziecku, przy wyjściu moj maz postanowił mu dac 20 zl zeby nie bylo, a on podziekowal i powiedzial ze mamy teraz duzo wydatkow, a wiec naprawde mi zaimponowal
A remont jutro sie kiedy kończy!!!! Hurramaz jutro zacznie skrecac meble, w tygodniu przyjedzie wózek ijestem z tego powodu bardzo happy
:-
-D
Milego dnia Marcowki!!!A.Kasia, RudyTygrysek, d'nusia, Teresa1992, Kate84 lubią tę wiadomość
-
A i jaki szok dzis przezylam!
Pare dni temu maz pyta ile Ty masz juz w brzuchu? Wzięłam centymetr i mówię: 102. Wczoraj bylam u rodziców i mama mowi że jakis większy ten brzuch mam z dnia na dzień. Dzis rano biorę centymetr a tu: 106!!!!! I chyba w 4 dni urosl mi 4 cm... Strasznie szybko!! -
Karolin@ mój mały też tak się przeciąga że aż boli... Czasem się wyginam aż bo już nie daje rady. Boli to bardziej niż kopniaki.
Dorka to faktycznie fajny ksiądz! Ja znałam takiego niestety tylko jednego... Ale już nie żyje. Ogólnie jestem średnio do księży nastawiona. Mój proboszcz jest ok . można z nim pogadać ale na pieniądze pazerny że tragedia niestety...Synuś Antoś - 23.03.2016r. -
nick nieaktualnyKate84 wrote:Kasiu to rozwiałaś moją niewiadomą co do gbs luxmed
hmm to kiedy się uznaje za donoszoną? Bo między nami jest 2 dni różnicy a ja wyłączyłam wczoraj 60?
W skończonym 37 tygodniu ciążę uznaje się za donoszonąMi wypada akurat 12 lutego, dwa dni przed naszą rocznicą związku
Kasia24 - jakby mój mąż tam wszedł to by już nie wyszedłuwielbia słodkości! Nic by dla mnie nie zostało haha
MeAmerie - a nóż zostaniemy zaskoczone i dotrwamy eleganckoOby!
Karolina@ - niefajnie z tą pocztąMam nadzieję, że przesyłka się odnajdzie! Co do ruchów to też mnie bolą
Mam wrażenie jakby tam ze trzech Tymków siedziało a nie jeden...
Jeszcze apropo zachcianek - wczoraj wieczorem miałam taką ochotę na zimne piwo jak chyba nigdy w życiu! A ja prawie wcale alkoholu nie pijam...
MeAmerie, Kasia24, Kate84 lubią tę wiadomość