X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka87 wrote:
    A i jaki szok dzis przezylam!
    Pare dni temu maz pyta ile Ty masz juz w brzuchu? Wzięłam centymetr i mówię: 102. Wczoraj bylam u rodziców i mama mowi że jakis większy ten brzuch mam z dnia na dzień. Dzis rano biorę centymetr a tu: 106!!!!! I chyba w 4 dni urosl mi 4 cm... Strasznie szybko!! :-)

I mój z dnia na dzień większy teraz :)

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina@,Renka współczuje tych przebojów z pocztą.Kurcze wogóle Poczta Polska nieraz naprawdę sobie jaja robi z ludzi:/
    A przelewy które u nich robiłam szły nieraz ponad tydzień :/

Mój mały też jak się nieraz przeciąga albo wypina to aż zaboli ,nasze brzdące coraz większe i nabierają siły:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2016, 13:35

Filip 28.03.2016 <3
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renka88 wrote:
    Witaj w klubie! Wysyłałam przesyłkę poleconym z lekami dla koleżanki w ciąży bo mi tylko leżały, a jej ginekolog zapisał, wysyłka była 07.01 do dziś przesyłki nie ma.
    trudno 50 zł przepadło, bo tyle kosztowały leki! Na pytanie czy nie mają gdzieś składowanych przesyłek babka odpowiada: "Komuś się paczuszka spodobała, nic nie poradzimy bo nieubezpieczona!" Okeeeej. U mnie pal licho, ale u Ciebie to pewnie większa kwota!

Moja Basia jak mi przywali w okolice pępka to łzy mi wychodzą, więc kochana nie jesteś sama z boleściami. Ciągle powtarzam sobie jeszcze troszkę! Niech już będzie luty!

A na list polecony nie możesz złożyć reklamacji? A jak wpisujesz nr listu w śledzeniu przesyłek to jaką masz ostatnią informację?
    Osobiście tak tej sprawy nie zostawię, tym bardziej że jest to wysyłka kurierem. Cudów nie ma. Nie podaruję im 100zł. Jeżeli paczka się nie znajdzie to na pewno PP tego nie podaruję. Można zgłosić reklamację i tak też zrobię. Do momentu aż odzyskam paczkę lub pieniądze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2016, 13:35

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • edyś Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paola, tutaj jest chyba najtańsza na allegro http://allegro.pl/przescieradlo-falbanka-100-b-60x120-kolor-promocja-i5190017191.html
    A dwa w jednym, bo to prześcieradło :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2016, 13:43

l22ncwa15v2ncszo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2016, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edyś wrote:
    Paola, tutaj jest chyba najtańsza na allegro http://allegro.pl/przescieradlo-falbanka-100-b-60x120-kolor-promocja-i5190017191.html
    A dwa w jednym, bo to prześcieradło :)

Tylko ona ma jedynie 20 cm długości... No i te falbanki w większości są już z prześcieradłem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2016, 13:46

• M+M+? Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    k

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 13:03

• Est Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powkladalam do komody rzeczy małego, ma tyle ubranek (dużo dostaliśmy), ze dosłownie kolanem upychalam te większe, żeby jak najmniej miejsca zajmowały. Urobilam się tak przy tym, że mi się gorąco zrobilo i brzuch zaczął boleć. Teraz odpoczywam i jest ok.

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Karolina@ Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M+M+? wrote:
    Karolina@ do kogo chodzisz do Medicovera? (Bo zmieniam prowadzącego...). Mam też pytanie, czy na wizycie lekarz robi ci USG, czy kieruje osobno? Bo zapisałam się na wizytę pod koniec stycznia i coś jak na amedicover to mi się trochę cena mała wydaje i nie wiem czy osobno nie zleci usg, a wtedy cena już robi się konkretna :-(

Tylko ja chodzę do placówki na Śląsku, a z tego co kojarzę Ty jesteś z okolic Warszawy ?

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • M+M+? Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ok, to pewnie inaczej może być. Dzięki.

• niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Est wrote:
    Dziewczyny powkladalam do komody rzeczy małego, ma tyle ubranek (dużo dostaliśmy), ze dosłownie kolanem upychalam te większe, żeby jak najmniej miejsca zajmowały. Urobilam się tak przy tym, że mi się gorąco zrobilo i brzuch zaczął boleć. Teraz odpoczywam i jest ok.

Mój mały też tyle rzeczy dostał że aż ciężko wszystko było zmieścić.

Co do bólu to u mnie też się pojawił jak układałam te ubranka ale robiłam to na siedząco. A zawsze jak długo siedzę lub stoję to mnie boli... Najlepiej się czuję jak chodzę :)

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • domiii Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Est wrote:

to pozazdrościć :) ja jak poukładałam uprane to pustki wyszły, ale to kwestia tego, że my nic nie dostaliśmy i kupowałam naprawdę mało i samo 62, bo nie wiem jak duży Miłosz będzie :)

odpoczywaj Kochana!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2016, 14:14

Est lubi tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • shaja88 Ekspertka

Wysłany: 16 stycznia 2016, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do dziewczyn z małą ilością wód płodowych! Pare informacji co sie dzis dowiedziałam. 1. Przy położeniu miednicowym wydaje sie mniej wód niż jest w rzeczywistości. 2. Najważniejsze są przepływy- powinno sie je kontrolować raz w tygodniu ponieważ "psują" sie przez tydzień wiec usg raz w tyg zapewnia wyłapanie na czas nieprawidłowości. 3. Przy małej ilości wód pomiary dziecka mogą być nieco zaniżone i niedokładne. ( dziecko jest ściśnięte ) czyli raczej jest większe niż mniejsze niż to co podaje usg. Ja dzis miałam Afi 6,5.... :( przepływy na szczeście bardzo dobre, szyjka w ciagu 2 tyg skróciła sie 0,5cm ma teraz 1,9mm pessar trzyma, nie rozwiera sie. Następne usg za tydzień. Jak przepływy zaczną szwankować to cc... Małe szanse zeby 2kg dziecko przekręciło sie przy tak małej ilości wód, a rodzic SN mi nie pozwolą ponieważ głowa jest dużo większa niż brzuszek. Tyle u mnie... Oby jeszcze 2 tygodnie wytrzymać do 36tc i będzie super.

w57vrjjgp900ebr8.png

Nasz pierwszy cud 1.04.2015 Kornelia :*
  • M+M+? Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domii ja też mam niedużo. Również nic nie dostałam, a że raczej kupowałam dobre rzeczy, to cenowo i tak wyszło dużo.
    Jak Ty się czujesz?

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2016, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shaja88 - dzięki za informacje! 2 tygodnie z taką szyjką i pessarem wytrzymasz na pewno, byle tylko przepływy pozostały w normie i za to trzymam kciuki :)

• M+M+? Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shaja ja mam ten problem, ale u mnie malec już ułożony główką w dół. A czy lekarz coś mówił o piciu wody? Ja od 2 dni piję 5 litrów i liczę że to że będzie lepiej. Ale wizytę mam dopiero za 12 dni.

• kasieńka 1985 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o matko 5 litrów to masakra, gdzie ty to mieścisz pewnie sikasz non stop

f2wlh371dlcmnxcx.png
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina@ wrote:
    A na list polecony nie możesz złożyć reklamacji? A jak wpisujesz nr listu w śledzeniu przesyłek to jaką masz ostatnią informację?
    Osobiście tak tej sprawy nie zostawię, tym bardziej że jest to wysyłka kurierem. Cudów nie ma. Nie podaruję im 100zł. Jeżeli paczka się nie znajdzie to na pewno PP tego nie podaruję. Można zgłosić reklamację i tak też zrobię. Do momentu aż odzyskam paczkę lub pieniądze.
    Tej Pani bardziej chodziło o ubezpieczenie paczki. Nie wiem nie wnikam, nie mam siły się tarmosić z PP :P

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • edyś Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Est moje dziecko ma w czym chodzić minimum do 2 rż. Piorę i prasuję to wszystko już 4 dzień. A dzidzia nie śpi grzecznie tylko mi wtedy pępek próbuje wypchnąć :)

Est lubi tę wiadomość

l22ncwa15v2ncszo.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M+M+? wrote:
    Domii ja też mam niedużo. Również nic nie dostałam, a że raczej kupowałam dobre rzeczy, to cenowo i tak wyszło dużo.
    Jak Ty się czujesz?

no właśnie ja tak samo, nie najtańsze to wszystko i kasowo wyszło sporo... no ale pierwsze dziecko, to sama przyjemność wydawania :)

czuję się dzisiaj lepiej, w miarę w końcu noc przespałam, a dzisiaj tak mnie czasami ćmi miesiączkowo, ale już jest w miarę ok. choć nie nastawiam się, że nagle pełnia świetnego samopoczucia nastąpi, chyba dopiero po porodzie :)
    dziękuję za troskę :*

M+M+?, A.Kasia, Est, Kate84, Hannia123 lubią tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • M+M+? Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A z tym piciem myślałam, że będzie gorzej... Co pare pimunt robię 10 łyczków i jakoś tak schodzi. Sikam trochę więcej, ale też nie jest źle (w nocy wstawałam tylko raz). Ale już dziś nie mogłam zapiąć kozaków, więc pewnie organizm tę wodę zatrzymuje. A zrobię wszystko, byleby zwiększyły się te wody płodowe. Dziś rano obwód brzuch był większy o 2 cm (a do tej pory obwód od ok 1,5 stał w miejscu), więc po cichu liczę, że coś się ruszyło. Dzieciaczek też jakby bardziej aktywny, ale nie wiem, czy już sobie tego nie wmawiam.

‹‹ 1574 1575 1576 1577 1578 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ