Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2016, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M+M+? - no właśnie miałam Ci pisać, żebyś się obserwowała bo jak zaczną Ci nogi puchnąć to znaczy, że nerki nie nadążają. Lepiej nie przesadzać jednak z tą wodą, tym bardziej że można doprowadzić do zaburzeń w gospodarce elektrolitycznej...

• M+M+? Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu, dziękuję za radę. Będę się obserwować. Może faktycznie ograniczę się do tych 3,5 litra jak zalecił lekarz. Dziękuję.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2016, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M+M+? wrote:
    Kasiu, dziękuję za radę. Będę się obserwować. Może faktycznie ograniczę się do tych 3,5 litra jak zalecił lekarz. Dziękuję.

Podziwiam, że potrafisz tyle wypić. Ja daję radę max 2l w siebie wlać w ciągu dnia i tylko chodzę zdenerwowana bo co się położę to znowu muszę wstać do łazienki.

muminka83 lubi tę wiadomość

• M+M+? Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też myślałam, że będzie trudniej, ale chyba wszystkie dla swoich dzieciaczków jesteśmy gotowe wiele zrobić. :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2016, 15:34

• shaja88 Ekspertka

Wysłany: 16 stycznia 2016, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M+M+? - dr powiedziała zeby więcej pic tzn 2,5-3l dziennie ale że nie daje to dużych efektów :( ale nawet jak ma podnieść wody o 1cm to warto pic ;)

M+M+? lubi tę wiadomość

w57vrjjgp900ebr8.png

Nasz pierwszy cud 1.04.2015 Kornelia :*
  • Teresa1992 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny ktore zakupiły falbanke: jak ona wyglada na żywo ? tzn jest to taki długi kawałek który się montuje do okoła ? czy jest ona zszyta w prostokąt? Pytam bo mam niestardowe lozeczko o wymiarach 65x125 i nie wiem czy mi podpasuje. A właśnie powstał mój kacik z łożeczkiem dla Ali i stwierdziłam, że brakuje jednak tej falbanki :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2016, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś

Rany, druga lutówka w drodze na porodówkę :)

Teresa1992 wrote:
    dziewczyny ktore zakupiły falbanke: jak ona wyglada na żywo ? tzn jest to taki długi kawałek który się montuje do okoła ? czy jest ona zszyta w prostokąt? Pytam bo mam niestardowe lozeczko o wymiarach 65x125 i nie wiem czy mi podpasuje. A właśnie powstał mój kacik z łożeczkiem dla Ali i stwierdziłam, że brakuje jednak tej falbanki :)

Są szyte w prostokąt. Jeśli masz niestandardowe łóżeczko to może być kłopot bo np my z Domiii mamy taką samą falbankę i jak u mnie leży idealnie tak u niej coś było nie tak... Tylko nie pamiętam czy ona miała 120x60 dokładnie.

Wiem, że na wymiar niektóre firmy szyją, poszukaj :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2016, 16:07

Teresa1992 lubi tę wiadomość

• Teresa1992 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o kurcze to dzieki za info bede najwyzej pisac czy jest mozliwosc uszycia na wymiar.

• domiii Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak, ja mam łóżeczko 120x60 i u mnie była niestety za mała, mimo, że kupiłam na taki wymiar właśnie.
    tzn. założyłam ją i sobie wisi ładnie, ale tak jakby ten mój prostokąt falbankowy jednak był mniejszy niż 120x60

d69c2n0azl70dnw1.png
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RudyTygrysek wrote:
    Ja jeszcze bardzo lubię Marcello, serniki chyba wszystkie, ciasto kokosowe z jabłkami, i oczywiście ,,Cycki Murzynki,, :D

http://www.mojewypieki.com/przepis/ciasto-kokosowe-z-jablkami myślicie że to ciasto nada się dla cukrzyka? Zamieniłabym oczywiście cukier na ksylitol

I czy ogólnie można wiórki kokosowe w cukrzycy ciążowej?
    Hej można wiórki, dzis robiłam czekoladowe brownies na bazie mąki i oleju kokosowego. Dzięki Muminko za nakręcone mnie na kokosy.
    Cukier ... Rewelacja poniżej 100 po dużym kawałku.

Przepis
    1/2 szklanki mąki kokosowe
    75g oleju kokosowego
    Tabliczka Gorzkiej czekolady (75-80%)
    3 jajka,
    Orzechy włoskie ok 150g
    1łyżka ksylitolu

Olej wymieszać w kapieli wodnej z czekolada aż do połączenia.
    Jajka wymieszać szybko mikserem z ksylitolem
    Dodać do jajek lekko wystudzony olej z czekolada, dodać make kokosowa wymieszać będzie miało to konsystencję masła orzechowe, na koniec dodać posiekane orzechy.

Piec w piekarniku 25 minut w temp 180^c

Blaszka 15x20
    Super czekoladowe, super orzechowe
    Pyyyyycha polecam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2016, 17:06

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oglądałam właśnie "moje 600 gramów szczęścia"... powiem Wam, że już widzę to jak będę wyła jak bóbr ze wzruszenia i szczęścia jak dostanę na brzuch mojego Synka <3 coś niesamowitego i pewnie nie do opisania... :)

perła ziemi, margaret26, muminka83, Czarodziejka87, Est, nick nieaktualny, RudyTygrysek, Magda lena, Kate84, Kaarolina lubią tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • margaret26 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domiii, to będzie z pewnością magiczny moment dla każdej z Nas :) Coś czuję,że ja,twarda babka rozryczę się na cały oddział :) Na sama myśl łezka się kręci.

domiii, Est lubią tę wiadomość

Leon 3940g, 57cm, 10pkt, cc <3
    Urodzony dnia 23.02.2016r, o godzinie 5.40

3jvzj44jk36zw5al.png
  • niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oh tak. Ja już tak bardzo marzę żeby zobaczyć jego buzke i przytulić go do piersi <3

domiii, Est lubią tę wiadomość

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, lutówka ze skracająca się szyjką. W sumie i tak długo wytrzymała...

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • Est Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domii ja nawet jak o tym myślę, to ryczę :-)

domiii, alinalii lubią tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2016, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:
    Tak, lutówka ze skracająca się szyjką. W sumie i tak długo wytrzymała...

No to jest dla nas nadzieja ;) Jej już chyba 37 tydz leciał ;)

• aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ,36+4 albo +2 nie pamiętam. 14 stycznia pisała że szyjka już zgładzona i 2 cm rozwarcia.

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • roletka Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola, Kasia już tak blisko że ani się obejrzymy a zleca kolejne dwa tygodnie :-) że mnie się śmieją że teraz chodzę i marudze że do końca stycznia muszę wytrzymać bo tak gin mówił a jak się luty zacznie ja wyluzuje bardziej to jeszcze i do drugiej połowy lutego pochodzę czego i wam życze i reszcie krotkoszyjkowych dziewczyn :-)

Dziewczyny pewnie nie raz temat się przewijał ale tyle piszecie że ciężko cokolwiek wyłapać :-)

Na jaki termometr postawilyscie?

nick nieaktualny, Hannia123 lubią tę wiadomość

Styczeń2015 IMSI ET 2x 4A :( > lutyKET 1x blastAA :( > marzecKET 2x blastAB :( > Czerwiec2015 IMSI II ET 2x 8AA > 9dpt beta 92,23 11dpt beta 279,3 > 4xŚnieżki > 05.02.16 34t5d Pszczółki są z Nami <3 961l2n0aael72r9g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2016, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roletka wrote:
    Na jaki termometr postawilyscie?

Ja na ten :)

http://www.ceneo.pl/16793043

roletka lubi tę wiadomość

• Dorka87 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I Lutówka rozpakowana :) wszystko dobrze się skończyło - w Marcowkach tez tak bedzie! :)

‹‹ 1575 1576 1577 1578 1579 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Dlaczego skład Prenasolu to odpowiedź na potrzeby przyszłej mamy?

Ciąża to czas, w którym zapotrzebowanie na konkretne składniki odżywcze gwałtownie rośnie. Przyszła mama musi dostarczyć je nie tylko sobie, ale przede wszystkim rozwijającemu się maluchowi. Niestety, współczesna dieta często nie wystarcza, by pokryć te zwiększone potrzeby. Właśnie dlatego Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników (PTGiP) przygotowało konkretne rekomendacje dotyczące dodatkowego wsparcia organizmu. Na co warto zwrócić uwagę, wybierając odpowiedni preparat? Czy każda kobieta w ciąży potrzebuje suplementów?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ