X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2016, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo dziekuje kolezanki za odpowiedz:):)

Wiem ze to droga sprawa, aoe dostalam propozycje moi rodzice chca luste rzeczy jakie mi sie przydadza dla Zuzanki a ze ja juz wszystko prawie mam ti wpadlam wlasnie na misiaczka szumiacego;)

Ja nie place a opunie zachecaja wiec chyba sie skusze:)

Dziekuje jeszcze raz za odpowiedzu;)
    Ale tak reasumujac to chyba lepszy ten co sam sie wlacza nie?? Wiem ze droższy no ale chyba lepszy;)

Wanna lubi tę wiadomość

• Wanna Ekspertka

Wysłany: 19 stycznia 2016, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow filmik o karmieniu piersią jest super! Dzięki!

A ja kupiłam materacyk Fikimiki, kokosowo-gryczany.

Amarylis lubi tę wiadomość

k0kdha00ytas68fh.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i wróciłam z nadań III trymestru. Jesteśmy zadowoleni bo mała zdrowa i nic w tym temacie się nie zmienia.

Maleńka waży 1249 gram. ( mam nie sugerować się wagą z usg z 11 stycznia bo każdy wykonuje inaczej usg i ma inny sprzęt)

BDP 72,0 MM
    FOD 95,3 MM
    HC 262,8 MM
    AC 240 MM
    FL 54,8 MM
    BPD/FOD 0,76
    HC/AC 1,10
    BPD/FL 1,31

Czynność serca płodu: prawidłowa
    Łożysko : prawidłowe
    wody prawidłowe
    Doppler tętnic prawidłowy

Jednym słowem mała piękna.
    Była tak przyklejona do ściany macicy że aż miało się wrażenie że ją całowała. Nie szło zrobić jej zdjęcia 4 D czy 3 D. Nie i już. Nie miała ochoty na fotografię.

Wklejam jedno na pocieszenie. Filmik za to wow :D

d2f38bd836578d37med.jpg

No i mój kochany mąż sprawił mi mega radość :D Dostałam od niego faworki o których marzyłam już od kilku dni <3

Teresa1992, Karolina@, A.Kasia, Mania1718, Wanna, Czarodziejka87, Est, Kokaina, ciri22, Falon, Amarylis, ryjkek, Kate84, Dorka87, Madlene.:), d'nusia, Renka88, edyś, Izoleccc, RudyTygrysek, Karka, Magda lena, saya16, perła ziemi, Hannia123, Mietka 30:), anitka19953, Lilou1984 lubią tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Kokaina Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina@ wrote:
    A mogłabyś podać link do tej gazetki? Szukam i nie mogę znaleźć.

Jeszcze odnośnie promocji to osobiście jutro wybieram się do E.Leclerc. Mają promocję na chusteczki nawilżające Velvet Baby. Jest to nowość, podobno cudo. Trójpak za 10.99zł. A w Rosmannie kosztują aktualnie za paczkę 6.99zł.

Kurczę, też nie mogę jej znaleźć w wersji elektronicznej- mi wrzucili wczoraj do skrzynki pocztowej :) Jutro powinna być na stronie internetowej do pobrania :)

Karolina@ lubi tę wiadomość

Synek 2016 r. ♥️
    Synek 2020 r. 💚

• Martita88 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate przyjęłam zaproszenie :)

dqprwn15leplej5m.png
  • Martita88 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokaina odpisałam :)

Kokaina lubi tę wiadomość

dqprwn15leplej5m.png
  • Wanna Ekspertka

Wysłany: 19 stycznia 2016, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokaina wrote:
    Kurczę, też nie mogę jej znaleźć w wersji elektronicznej- mi wrzucili wczoraj do skrzynki pocztowej :) Jutro powinna być na stronie internetowej do pobrania :)

Może dlatego, że w necie pokazują bieżącą gazetkę. Przynajmniej mi wyświetla że promocje ważne do 19.01.

Kokaina lubi tę wiadomość

k0kdha00ytas68fh.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wanna wrote:
    Ależ masz nadaktywny oddział ZUS. Ja na zwolnieniu dopiera od 20 listopada i teoretycznie mam 2, czyli mogę chodzić, na co nawet lekarz zalecił mi spacery (dot. mojego układu krążenia). Jeszcze mnie nie odwiedzili, ale niemal wszystkie moje koleżanki, które były w ciąży i prowadziły działalność gospodarczą były wcześniej lub później kontrolowane. Paranoja, zwłaszcza w ciąży.

Też tak uważam. Niby każdy mówi że ciąża to nie choroba a zarazem że kobieta powinna szczególnie dbać o siebie. Jednak system na tyle to utrudnia że niektóre obawiają się zajścia w ciążę.
    Najbardziej mnie bawi jak mężczyzna komentuje taki stan. Gdyby on musiał zrobić połowę z tego co robi ciężarna powiesiłby się na gałęzi.

Wanna, Kate84, Czarodziejka87, d'nusia lubią tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    Co do karmienia piersią to jestem zdania, że należy się wzajemnie szanować i np tak jak ja szanuję mamę karmiącą piersią w MacDonaldzie tak oczekuję, że ona uszanuje mnie i to, że niekoniecznie mam ochotę oglądać jej wyciągniętą na wierzch pierś. Po to między innymi są pieluszki i przeróżne szale, aby się nimi osłaniać, dziecku podejrzewam wszystko jedno czy to pierś goła czy lekko osłonięta. Poza tym w obecnych czasach jest tyle udogodnień, że można bez problemu znaleźć ustronne miejsce do karmienia. Żeby nie było to tak samo krępuje mnie widok obcego faceta bez koszulki (w miejscu innym niż np basen, plaża itp). W tych tematach mam podejście "amerykańskie", gołe klaty, sutki na wierzchu czy gołe tyłki toleruję na plaży nudystów, w filmach i magazynach bo mam wolność wyboru i jeśli nie chcę to nikt mnie nie zmusi abym na tę plażę szła czy te filmy/gazety oglądała ;)

Tak więc nie ma dla mnie znaczenia czy ta karmiąca pierś jest aseksualna czy nie :) mam na myśli wyłącznie to, że niekulturalne jest zmuszanie kogoś do uczestniczenia w sytuacji która tę osobę krępuje :) Niech sobie każdy karmi gdzie chce i kiedy chce ale z zachowaniem intymności i bez naruszania komfortu cudzej przestrzeni osobistej :)

Aha! To samo zdanie mam na temat przewijania maluchów. Mój mały umysł nie pojmuje dlaczego ktoś musi przewijać dziecko na stoliku koło automatu do kawy na Orlenie (w czasie gdy ja akurat sobie tam jem parówę i piję kawę) a nie może tego zrobić w łazience. Przecież można ze sobą wozić np taką nakładkę pielęgnacyjną:

http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/50251798/

za kilka zł i wtedy nawet na sedesie można to dziecko przewinąć z zachowaniem higieny... Pod spód podkład higieniczny i już. Jakby dziecko mogło sobie wybrać to też pewnie by nie chciało gołym tyłkiem świecić przed obcymi ludźmi...

Podobne zdanie mam ale ogólnie mi to wisi :P czy cała pierś czy zakryta. Nie skupiam się na tym. Wiem że czasem kobiety nie mają wyjścia.

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Kate84 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muminko gratuluję udanej wizyty bardzo się cieszę ,że wszystko jest tak pięknie :)

Marita już piszę :)

km5szbmhexpco9m1.png
  • Wanna Ekspertka

Wysłany: 19 stycznia 2016, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie do karmienia piersią - widziałyście ten film?

http://www.mirror.co.uk/news/weird-news/excuse-me-youre-not-breastfeeding-7127960

Jak dla mnie dziewczyna nie jest obnażona zanadto, a reakcja gościa jest absurdalna. Jego argumentacja zwaliła mnie z nóg.

k0kdha00ytas68fh.png
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciri i M+M a jakie macie te nawilżacze i co możecie o nich powiedzieć? Ja nadal jestem na etapie wybierania i nie mogę się zdecydować który, bo raczej się na tym nie znam.

Kofeinka ja mam ten materac
    https://magicznypokoik.pl/pl/p/Hevea-Krzys-120x60-materac-lateksowo-kokosowy-GRATIS-KOCYK/224
    Szczerze go polecam.

• Martita88 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny na pierwszej stronie w naszym pliku dodałam zakładkę od siebie :)

zamieściłam informację o macierzyńskim i jednorazowym becikowym :) jak będzie coś jeszcze to może będę uzupełniać? wtedy będzie wszystko w jednym miejscu?? Co Wy na to?

Jeśli chcecie jeszcze jakieś info to piszcie co a ja będę szukać informacji u źródła i uzupełniać :)

Kokaina, A.Kasia, Czarodziejka87, Kate84, Madlene.:), Falon, ciri22, muminka83, ryjkek, d'nusia, Renka88, Izoleccc, RudyTygrysek, Karka, Magda lena, Karolina@, perła ziemi, Hannia123, M+M+?, Est, domiii, Lilou1984 lubią tę wiadomość

dqprwn15leplej5m.png
  • Martita88 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do nawilżaczy - na koty nie działa a ktoś kto ma psa? :) bo ja mam dwa pieseły i boję się, że kupie nawilżacz i jak będzie działał to te będą wyć do niego :D

dqprwn15leplej5m.png
  • Kokaina Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martita88 wrote:
    Dziewczyny na pierwszej stronie w naszym pliku dodałam zakładkę od siebie :)

zamieściłam informację o macierzyńskim i jednorazowym becikowym :) jak będzie coś jeszcze to może będę uzupełniać? wtedy będzie wszystko w jednym miejscu?? Co Wy na to?

Jeśli chcecie jeszcze jakieś info to piszcie co a ja będę szukać informacji u źródła i uzupełniać :)

Martita bardzo dziekuję za odpowiedź :)
    Co do pierwszej strony pomysł bardzo dobry, na pewno wielu z nas informacje tam zawarte ułatwia i uporządkują wiele kwestii :)

Martita88, Falon lubią tę wiadomość

Synek 2016 r. ♥️
    Synek 2020 r. 💚

• Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale kuszą te promocje,chociaż ja trochę się boję kupować tyle chusteczek nawilżanych jednej firmy bo mogą maluszka uczulić i ich nie zużyjemy
    Na razie mam po paczce babydream sensitive i kauflandowskich
    I dwupak bambino.
    Skuszę się też chyba i wykorzystam kupon 20% na chusteczki hipp w dwupaku.Ponoć bardzo dobre.

Filip 28.03.2016 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2016, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry. U nas się troche pozmieniało.Męża miałam bardzo chorego przez ostatnie dni z wysoką gorączką i cały dom był na mojej głowie.Troche mnie to kosztowało wysiłku.Skutek jest taki że od wczoraj stawia mi sie macica.No spa czy aspargin nie pomaga.Pojechałam wczoraj na ktg.Szyja zamknieta i długa (37mm), na ktg żadnych skórczy.Mała waży 2200 i już jest główką w dół.Macica puszcza tylko jak leżę. Już drugi dzień i nic nie pomaga. Kontaktowałam się z ginem i kazał mi leżeć i nie rodzić jeszcze przez 3tygodnie. Ale martwi mnie to że ten brzuszek się tak stawia jak wstaje :-(

• Kate84 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira wrote:
    Dzień dobry. U nas się troche pozmieniało.Męża miałam bardzo chorego przez ostatnie dni z wysoką gorączką i cały dom był na mojej głowie.Troche mnie to kosztowało wysiłku.Skutek jest taki że od wczoraj stawia mi sie macica.No spa czy aspargin nie pomaga.Pojechałam wczoraj na ktg.Szyja zamknieta i długa (37mm), na ktg żadnych skórczy.Mała waży 2200 i już jest główką w dół.Macica puszcza tylko jak leżę. Już drugi dzień i nic nie pomaga. Kontaktowałam się z ginem i kazał mi leżeć i nie rodzić jeszcze przez 3tygodnie. Ale martwi mnie to że ten brzuszek się tak stawia jak wstaje :-(

Vira ja tak mam już od półtora miesiąca do tego miękka i skracająca się szyjka , z 4 cm do 3 cm ostatnio ,muszę leżeć cały czas bo wstaję chociaż na siusiu brzuch od razu twardy :( leż i leż ile wlezie , damy radę!

Renka88 lubi tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
  • Martita88 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira leż Kochana i odpoczywaj :* ważne że szyjka zamknięta i Malutka już całkiem spora :) a trzy tygodnie minie jak z bicza strzelił :)

dqprwn15leplej5m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2016, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:
    Ciri i M+M a jakie macie te nawilżacze i co możecie o nich powiedzieć? Ja nadal jestem na etapie wybierania i nie mogę się zdecydować który, bo raczej się na tym nie znam.

Kofeinka ja mam ten materac
    https://magicznypokoik.pl/pl/p/Hevea-Krzys-120x60-materac-lateksowo-kokosowy-GRATIS-KOCYK/224
    Szczerze go polecam.

Ja ma taki
    http://allegro.pl/nawilzacz-powietrza-care-life-jonizacja-higrometr-i5759612139.html

Jak za ta cene moge szczerze polecic, to moj drogi w przeciagu roku (z naszej winy zepsuty zostal-debile wsadzili do nawilzania pomidorow :P)

On mi 42m2 kawalerke w ciagu 24 godzin z 20paru procent wilgotnosci podciaga do 50%
    Ma wyswitlacz ktory pokazuje wilgtnosc i duzo opcji. Ustawienie od gory minimalna wilgotnosc w pomieszczeniu, ile ma wydmuchiwac tej "pary" i kilka innych opcji.

Sa tylko dwa minusy, jeden to ze woda koniecznie musi byc filtrowana badz destylowana, inaczej filtr nie wyrabia a kamin osadza sie wszedzie, a druga to ze po wylaczeniu i wlaczeniu ponownym trzeba znow minimalna wilgotnosc ustawic i ilosc pary.

paola87 lubi tę wiadomość

‹‹ 1603 1604 1605 1606 1607 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ