Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyBardzo dziekuje kolezanki za odpowiedz:)
Wiem ze to droga sprawa, aoe dostalam propozycje moi rodzice chca luste rzeczy jakie mi sie przydadza dla Zuzanki a ze ja juz wszystko prawie mam ti wpadlam wlasnie na misiaczka szumiacego;)
Ja nie place a opunie zachecaja wiec chyba sie skusze:)
Dziekuje jeszcze raz za odpowiedzu;)
Ale tak reasumujac to chyba lepszy ten co sam sie wlacza nie?? Wiem ze droższy no ale chyba lepszy;)Wanna lubi tę wiadomość
-
No i wróciłam z nadań III trymestru. Jesteśmy zadowoleni bo mała zdrowa i nic w tym temacie się nie zmienia.
Maleńka waży 1249 gram. ( mam nie sugerować się wagą z usg z 11 stycznia bo każdy wykonuje inaczej usg i ma inny sprzęt)
BDP 72,0 MM
FOD 95,3 MM
HC 262,8 MM
AC 240 MM
FL 54,8 MM
BPD/FOD 0,76
HC/AC 1,10
BPD/FL 1,31
Czynność serca płodu: prawidłowa
Łożysko : prawidłowe
wody prawidłowe
Doppler tętnic prawidłowy
Jednym słowem mała piękna.
Była tak przyklejona do ściany macicy że aż miało się wrażenie że ją całowała. Nie szło zrobić jej zdjęcia 4 D czy 3 D. Nie i już. Nie miała ochoty na fotografię.
Wklejam jedno na pocieszenie. Filmik za to wow
No i mój kochany mąż sprawił mi mega radośćDostałam od niego faworki o których marzyłam już od kilku dni
Teresa1992, Karolina@, A.Kasia, Mania1718, Wanna, Czarodziejka87, Est, Kokaina, ciri22, Falon, Amarylis, ryjkek, Kate84, Dorka87, Madlene.:), d'nusia, Renka88, edyś, Izoleccc, RudyTygrysek, Karka, Magda lena, saya16, perła ziemi, Hannia123, Mietka 30:), anitka19953, Lilou1984 lubią tę wiadomość
-
Karolina@ wrote:A mogłabyś podać link do tej gazetki? Szukam i nie mogę znaleźć.
Jeszcze odnośnie promocji to osobiście jutro wybieram się do E.Leclerc. Mają promocję na chusteczki nawilżające Velvet Baby. Jest to nowość, podobno cudo. Trójpak za 10.99zł. A w Rosmannie kosztują aktualnie za paczkę 6.99zł.
Kurczę, też nie mogę jej znaleźć w wersji elektronicznej- mi wrzucili wczoraj do skrzynki pocztowejJutro powinna być na stronie internetowej do pobrania
Karolina@ lubi tę wiadomość
Synek 2016 r. ♥️
Synek 2020 r. 💚
-
Kokaina wrote:Kurczę, też nie mogę jej znaleźć w wersji elektronicznej- mi wrzucili wczoraj do skrzynki pocztowej
Jutro powinna być na stronie internetowej do pobrania
Może dlatego, że w necie pokazują bieżącą gazetkę. Przynajmniej mi wyświetla że promocje ważne do 19.01.Kokaina lubi tę wiadomość
-
Wanna wrote:Ależ masz nadaktywny oddział ZUS. Ja na zwolnieniu dopiera od 20 listopada i teoretycznie mam 2, czyli mogę chodzić, na co nawet lekarz zalecił mi spacery (dot. mojego układu krążenia). Jeszcze mnie nie odwiedzili, ale niemal wszystkie moje koleżanki, które były w ciąży i prowadziły działalność gospodarczą były wcześniej lub później kontrolowane. Paranoja, zwłaszcza w ciąży.
Też tak uważam. Niby każdy mówi że ciąża to nie choroba a zarazem że kobieta powinna szczególnie dbać o siebie. Jednak system na tyle to utrudnia że niektóre obawiają się zajścia w ciążę.
Najbardziej mnie bawi jak mężczyzna komentuje taki stan. Gdyby on musiał zrobić połowę z tego co robi ciężarna powiesiłby się na gałęzi.Wanna, Kate84, Czarodziejka87, d'nusia lubią tę wiadomość
-
A.Kasia wrote:Co do karmienia piersią to jestem zdania, że należy się wzajemnie szanować i np tak jak ja szanuję mamę karmiącą piersią w MacDonaldzie tak oczekuję, że ona uszanuje mnie i to, że niekoniecznie mam ochotę oglądać jej wyciągniętą na wierzch pierś. Po to między innymi są pieluszki i przeróżne szale, aby się nimi osłaniać, dziecku podejrzewam wszystko jedno czy to pierś goła czy lekko osłonięta. Poza tym w obecnych czasach jest tyle udogodnień, że można bez problemu znaleźć ustronne miejsce do karmienia. Żeby nie było to tak samo krępuje mnie widok obcego faceta bez koszulki (w miejscu innym niż np basen, plaża itp). W tych tematach mam podejście "amerykańskie", gołe klaty, sutki na wierzchu czy gołe tyłki toleruję na plaży nudystów, w filmach i magazynach bo mam wolność wyboru i jeśli nie chcę to nikt mnie nie zmusi abym na tę plażę szła czy te filmy/gazety oglądała
Tak więc nie ma dla mnie znaczenia czy ta karmiąca pierś jest aseksualna czy niemam na myśli wyłącznie to, że niekulturalne jest zmuszanie kogoś do uczestniczenia w sytuacji która tę osobę krępuje
Niech sobie każdy karmi gdzie chce i kiedy chce ale z zachowaniem intymności i bez naruszania komfortu cudzej przestrzeni osobistej
Aha! To samo zdanie mam na temat przewijania maluchów. Mój mały umysł nie pojmuje dlaczego ktoś musi przewijać dziecko na stoliku koło automatu do kawy na Orlenie (w czasie gdy ja akurat sobie tam jem parówę i piję kawę) a nie może tego zrobić w łazience. Przecież można ze sobą wozić np taką nakładkę pielęgnacyjną:
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/50251798/
za kilka zł i wtedy nawet na sedesie można to dziecko przewinąć z zachowaniem higieny... Pod spód podkład higieniczny i już. Jakby dziecko mogło sobie wybrać to też pewnie by nie chciało gołym tyłkiem świecić przed obcymi ludźmi...
Podobne zdanie mam ale ogólnie mi to wisiczy cała pierś czy zakryta. Nie skupiam się na tym. Wiem że czasem kobiety nie mają wyjścia.
-
Odnośnie do karmienia piersią - widziałyście ten film?
http://www.mirror.co.uk/news/weird-news/excuse-me-youre-not-breastfeeding-7127960
Jak dla mnie dziewczyna nie jest obnażona zanadto, a reakcja gościa jest absurdalna. Jego argumentacja zwaliła mnie z nóg. -
Ciri i M+M a jakie macie te nawilżacze i co możecie o nich powiedzieć? Ja nadal jestem na etapie wybierania i nie mogę się zdecydować który, bo raczej się na tym nie znam.
Kofeinka ja mam ten materac
https://magicznypokoik.pl/pl/p/Hevea-Krzys-120x60-materac-lateksowo-kokosowy-GRATIS-KOCYK/224
Szczerze go polecam. -
Dziewczyny na pierwszej stronie w naszym pliku dodałam zakładkę od siebie
zamieściłam informację o macierzyńskim i jednorazowym becikowymjak będzie coś jeszcze to może będę uzupełniać? wtedy będzie wszystko w jednym miejscu?? Co Wy na to?
Jeśli chcecie jeszcze jakieś info to piszcie co a ja będę szukać informacji u źródła i uzupełniaćKokaina, A.Kasia, Czarodziejka87, Kate84, Madlene.:), Falon, ciri22, muminka83, ryjkek, d'nusia, Renka88, Izoleccc, RudyTygrysek, Karka, Magda lena, Karolina@, perła ziemi, Hannia123, M+M+?, Est, domiii, Lilou1984 lubią tę wiadomość
-
Martita88 wrote:Dziewczyny na pierwszej stronie w naszym pliku dodałam zakładkę od siebie
zamieściłam informację o macierzyńskim i jednorazowym becikowymjak będzie coś jeszcze to może będę uzupełniać? wtedy będzie wszystko w jednym miejscu?? Co Wy na to?
Jeśli chcecie jeszcze jakieś info to piszcie co a ja będę szukać informacji u źródła i uzupełniać
Martita bardzo dziekuję za odpowiedź
Co do pierwszej strony pomysł bardzo dobry, na pewno wielu z nas informacje tam zawarte ułatwia i uporządkują wiele kwestiiMartita88, Falon lubią tę wiadomość
Synek 2016 r. ♥️
Synek 2020 r. 💚
-
Ale kuszą te promocje,chociaż ja trochę się boję kupować tyle chusteczek nawilżanych jednej firmy bo mogą maluszka uczulić i ich nie zużyjemy
Na razie mam po paczce babydream sensitive i kauflandowskich
I dwupak bambino.
Skuszę się też chyba i wykorzystam kupon 20% na chusteczki hipp w dwupaku.Ponoć bardzo dobre.
Filip 28.03.2016
-
nick nieaktualnyDzień dobry. U nas się troche pozmieniało.Męża miałam bardzo chorego przez ostatnie dni z wysoką gorączką i cały dom był na mojej głowie.Troche mnie to kosztowało wysiłku.Skutek jest taki że od wczoraj stawia mi sie macica.No spa czy aspargin nie pomaga.Pojechałam wczoraj na ktg.Szyja zamknieta i długa (37mm), na ktg żadnych skórczy.Mała waży 2200 i już jest główką w dół.Macica puszcza tylko jak leżę. Już drugi dzień i nic nie pomaga. Kontaktowałam się z ginem i kazał mi leżeć i nie rodzić jeszcze przez 3tygodnie. Ale martwi mnie to że ten brzuszek się tak stawia jak wstaje
-
Vira wrote:Dzień dobry. U nas się troche pozmieniało.Męża miałam bardzo chorego przez ostatnie dni z wysoką gorączką i cały dom był na mojej głowie.Troche mnie to kosztowało wysiłku.Skutek jest taki że od wczoraj stawia mi sie macica.No spa czy aspargin nie pomaga.Pojechałam wczoraj na ktg.Szyja zamknieta i długa (37mm), na ktg żadnych skórczy.Mała waży 2200 i już jest główką w dół.Macica puszcza tylko jak leżę. Już drugi dzień i nic nie pomaga. Kontaktowałam się z ginem i kazał mi leżeć i nie rodzić jeszcze przez 3tygodnie. Ale martwi mnie to że ten brzuszek się tak stawia jak wstaje
Vira ja tak mam już od półtora miesiąca do tego miękka i skracająca się szyjka , z 4 cm do 3 cm ostatnio ,muszę leżeć cały czas bo wstaję chociaż na siusiu brzuch od razu twardyleż i leż ile wlezie , damy radę!
Renka88 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnypaola87 wrote:Ciri i M+M a jakie macie te nawilżacze i co możecie o nich powiedzieć? Ja nadal jestem na etapie wybierania i nie mogę się zdecydować który, bo raczej się na tym nie znam.
Kofeinka ja mam ten materac
https://magicznypokoik.pl/pl/p/Hevea-Krzys-120x60-materac-lateksowo-kokosowy-GRATIS-KOCYK/224
Szczerze go polecam.
Ja ma taki
http://allegro.pl/nawilzacz-powietrza-care-life-jonizacja-higrometr-i5759612139.html
Jak za ta cene moge szczerze polecic, to moj drogi w przeciagu roku (z naszej winy zepsuty zostal-debile wsadzili do nawilzania pomidorow)
On mi 42m2 kawalerke w ciagu 24 godzin z 20paru procent wilgotnosci podciaga do 50%
Ma wyswitlacz ktory pokazuje wilgtnosc i duzo opcji. Ustawienie od gory minimalna wilgotnosc w pomieszczeniu, ile ma wydmuchiwac tej "pary" i kilka innych opcji.
Sa tylko dwa minusy, jeden to ze woda koniecznie musi byc filtrowana badz destylowana, inaczej filtr nie wyrabia a kamin osadza sie wszedzie, a druga to ze po wylaczeniu i wlaczeniu ponownym trzeba znow minimalna wilgotnosc ustawic i ilosc pary.paola87 lubi tę wiadomość