Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Paola, ja mam wbudowany hidrometr czy jak to sie tam nazywa w nawilzacz i jak tylko go włączam to pokazuje jaka jest wilgotnosć. Ja mam taki i jestem baaardzo zadowolona http://allegro.pl/nawilzacz-powietrza-care-life-jonizacja-higrometr-i5759612139.html
paola87 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTen moj nawilzacz ma wlasnie wyswietlacz z poziomem nawilzenia, ale to pokazuje tylko w tym danym miejscu, mam jeszcze z biedry termometr ktory tez pokazuje nawilzenie, wiec nawilzacz mam w jednym miejscu a na drugim koncu mieszkania mam ten termometr.
W mieszkaniu najlepiej miec miedzy 40-60% nawilzenia, ja wole ta gorna granice bo o wiele lepiej spie wtedy.
A szukasz nawilzacza do pokoju czy mieszkania? Bo trzeba pamietac ze jak masz otwarta przestrzen tak jak ja to np gorujac podnosisz nawilzenie w mieszkaniu. -
nick nieaktualnypaola87,Kate84 - nie wiem
Ale skoro ginek kazał powtórzyć badanie i koniecznie dzwonić jeśli wyjdzie źle to teraz się martwię. Tego białka mam "tylko" 3 mg/dl i tym się jakoś bardzo nie przejęłam, zadzwoniłam do ginka bo erytrocytów mi wyszło bardzo dużo (pola usiane) a nigdy tak nie miałam...
Kasieńka - współczuję bóluech, jak nie urok to sraczka no ale dobrze, że z maluchem wszystko w porządku.
Arien - cukier miałam ok, ciśnienie zawsze niskie (nawet teraz mierzyłam - 116/71 a jestem zdenerwowana, więc normalnie byłoby niższe). Przy takiej ilości wody i urinalu spodziewałam się raczej dobrych wyników a tu ta krew...
Próbkę pobrałam według zaleceń gina - z mini tamponem płytko w pipie, coby nie zanieczyścić próbki. Dziwna sprawa bo przy infekcji byłyby leukocyty a ja je mam 6-10, czyli nie najgorzej. No nic, nie ma co się dręczyć, jutro powtórka badań i wyjdzie co i jak. -
nick nieaktualnyryjkek wrote:A.Kasia kurcze niefajnie.
Też miałam białko w moczu ale krwi nie. U mnie były jeszcze leukocyty i inne dziwa. Lekarz wczoraj powiedział, że na bak to infekcja i przepisał mi lek na receptę - Furaginum Teva. Mam brać przez 5 dni. Co do białka w moczu to powiedział, że w ciąży często występuje. Bardziej martwi mnie w Twoich wynikach ta krew. Tak czy owak chyba powinnaś skontaktować się z ginem.
No właśnie mnie też bardziej te erytrocyty martwią. Do gina zadzwoniłam od razu po odebraniu wyników - mam powtórzyć badanie, mierzyć ciśnienie no i jutro dzwonić z wynikami. Trochę się boję że to coś od nerek bo od kilku dni mnie plecy bolą ale i tak lepsze to niż ta gestoza. -
ciri22 wrote:Ten moj nawilzacz ma wlasnie wyswietlacz z poziomem nawilzenia, ale to pokazuje tylko w tym danym miejscu, mam jeszcze z biedry termometr ktory tez pokazuje nawilzenie, wiec nawilzacz mam w jednym miejscu a na drugim koncu mieszkania mam ten termometr.
W mieszkaniu najlepiej miec miedzy 40-60% nawilzenia, ja wole ta gorna granice bo o wiele lepiej spie wtedy.
A szukasz nawilzacza do pokoju czy mieszkania? Bo trzeba pamietac ze jak masz otwarta przestrzen tak jak ja to np gorujac podnosisz nawilzenie w mieszkaniu. -
nick nieaktualnyMoj stal przez prawie rok. moze nie przy samej buzi ale jakis metr ode mnie, ustawiasz na mniejszy "nawiew i do samej buzi Ci nie dolatuje a pomieszczenie nawilza. ale nie powinien sie znajdowac w takim miejscu zeby ta para osadzala sie na wszystkim dookola. Jak masz szafke nocna i na niej chcesz postawic to odradzam. Ja mam na parapecie nawilzacz (kaloryfer mam zakrecony) od kaloryfera jest przestrzen.
-
Dziewczyny, po otrzymaniu wszystkich niezbędnych informacji od Martity88
dotyczących macierzyńskiego dodatkowo znalazłam przykładowy wniosek o macierzyński do pobrania i wydrukowania na tej stronce:
http://www.budujacamama.pl/2015/03/kompletny-wniosek-o-roczny-urlop.html
Myślę, że się przyda i w razie czego Martita88 zerknie na niego swym doświadczonym okiem czy jest on w takim formacie wystarczający -
Kasiu ja kiedyś miałam erytrocyty w moczu i okazało się,że to kłębuszkowe zapalenie nerek
Ale nie chce Cię absolutnie straszyć bo ja miałam wyraźne objawy,bolesne oddawanie moczu,pieczenie a nawet ślady krwi w moczu
Może u Ciebie coś w laboratorium pokręcili?
Trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze:*
Filip 28.03.2016
-
Hej dziewczyny! Co nadrabiam wpisy, to przybywają kolejne, i nie mam jak się odnieść do większości.
Mania mnie tam na dole wczoraj zaczęło boleć przy podcieraniu, z lusterkiem podpatrzałam na wardze od zew str czerwone, jakby podrażnione. Zrobiłam nasiadówkę w wannie z duuużą ilością rumianku. Już nie boli. Podcieram się delikatnie miękkim papierem.
Vira ja mam ostatnio coraz gorsze twardnienia tam samoMąż zabronił mi już całkiem gdzieś samej wychodzić. Bo ogólnie od dawna sama nigdzie nie łażę, tylko autem jechałam czy do mamy czy do koleżanki, a teraz nigdzie. Tylko z nim. Boimy się, bo jak twardnieje to czasem boli, czasem łapie ten ból po bokach czy to z jednej czy drugiej strony, jak wtedy gdy do szpitala trafiłam. Po prostu nadal ciężko mi tak gładko leżeć... Ale no trzeba, nie ma bata... Wczoraj wzięłam nospę, dzisiaj też rano, bo całą noc miałam twardy brzuchol
Generalnie to z dnia na dzień widzę jak rosssnę!
Materac kupiliśmy lateksowo kokosowy, nawilżacz ultradźwiękowy, mam królika, ponoć na nie nie działa, nie polecę go na razie, bo użyliśmy ze 3x dopiero...
Gośśś oraz wszystkie dziewczyny, które mają zagrożenie wcześniejszym porodem: trzymam cały czas za Was mocno kciuki, żebyście wytrzymały jednak jak najdłużej, ale jeśli zaraz urodzicie to na pewno wszystko będzie dobrze z maluchami i z Wami!!!
Ja już skończyłam wreszcie prać wszystko, wyszło z 11 pralek, mama dzisiaj przyjeżdża drugi raz prasować
Martita super, że wrzuciłaś to o macierzyńskim i becikowym - a nie zmieniło się czasem od tego roku, że jest 21 dni na złożenie tego o macierzyńskim?Mania1718, Hannia123 lubią tę wiadomość
Córka!!! Kochana Hania :*38+6, 19.30, 51cm, 2760
-
Falon wrote:Dziewczyny, po otrzymaniu wszystkich niezbędnych informacji od Martity88
dotyczących macierzyńskiego dodatkowo znalazłam przykładowy wniosek o macierzyński do pobrania i wydrukowania na tej stronce:
Myślę, że się przyda i w razie czego Martita88 zerknie na niego swym doświadczonym okiem czy jest on w takim formacie wystarczający
Falon, od 1.01 weszły jakieś zmiany w tych urlopach. Tzn. w tym wniosku na blogu jaki wysłałaś prośba o 20 tygodni urlopu macierzyńskiego + 6 dodatkowego. A teraz jest chyba od razu 26 tygodni. Poprawcie mnie jeśli się mylę. -
Falon wrote:Dziewczyny, po otrzymaniu wszystkich niezbędnych informacji od Martity88
Myślę, że się przyda i w razie czego Martita88 zerknie na niego swym doświadczonym okiem czy jest on w takim formacie wystarczający
Dziewczyny od nowego roku weszły nowe zasady macierzyńskiego i nie ma już dodatkowego macierzyńskiego. Teraz wnioskujemy o 20 tygodni macierzyńskiego i 32 tygodnie rodzicielskiego
I jak pisze Karka na zgłoszenie jest 21 dni. Jeśli któraś z WAS jest na DG to służę pomocąWiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2016, 17:41
d'nusia, Falon, A.Kasia lubią tę wiadomość
-
Hejka
Juz po wizycie, szybki przegląd podwozia i usgWszystko okej ale mały nie dał sobie zrobić zdjęcia, bawił się pępowiną koło buzi. Szyjka 4 cm - pierwszy raz mi mierzyła bo wspomniałam o skurczach.
Wrzucam kilka fotek, które zrobiła mi siostrawybaczcie ten negliż i mam nadzieję, że mnie tu nikt nie zablokuje
Czarodziejka87, saya16, muminka83, Karolina@, d'nusia, Karka, Mania1718, Dorka87, baassiia, Falon, Magda lena, wiewiórka17, A.Kasia, perła ziemi, anitka19953, Mietka 30:), edyś, Izoleccc, Kate84, Est, Vincent, Kokaina, Renka88, Teresa1992, domiii, Hannia123, Madlene.:), Lilou1984, Kasia24 lubią tę wiadomość
Samuel
-
nick nieaktualnyDzięki dziewczyny! Nie będę dramatyzować, zostawię nerwy na jutro jeśli wyniki wyjdą podobne.
niunia26 - ja kupiłam na allegro ale daaawno temuJeśli masz czas i możliwości to zachęcam do odwiedzenia hurtowni dziecięcych w Twojej okolicy. Przynajmniej na żywo zobaczysz co i jak zanim kupisz
-
niunia26 wrote:Hej:)
Napiszcie mi gdzie kupiłyście łóżeczka dla swoich kruszynek ?:)Może jakieś linki ?bo ja zamówiłam przez allegro dziś przyszło i to co zastałam to tragedia jakaś;/ nie domalowane popękane no traGEDIA;/
Ja kupiłam łóżeczko i komodę Klupś Marsell, o tu mają najlepsze ceny http://www.tomi.pl/klups-lozeczko-marsell.html. Prezentuje się bardzo ładnie. Przynajmniej na wystawie na żywo, bo własnego jeszcze nie złozyłam - czekam do remontu