X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • arien Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paola, ja mam wbudowany hidrometr czy jak to sie tam nazywa w nawilzacz i jak tylko go włączam to pokazuje jaka jest wilgotnosć. Ja mam taki i jestem baaardzo zadowolona http://allegro.pl/nawilzacz-powietrza-care-life-jonizacja-higrometr-i5759612139.html

paola87 lubi tę wiadomość

o1483e5e2gt7h77w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2016, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten moj nawilzacz ma wlasnie wyswietlacz z poziomem nawilzenia, ale to pokazuje tylko w tym danym miejscu, mam jeszcze z biedry termometr ktory tez pokazuje nawilzenie, wiec nawilzacz mam w jednym miejscu a na drugim koncu mieszkania mam ten termometr.

W mieszkaniu najlepiej miec miedzy 40-60% nawilzenia, ja wole ta gorna granice bo o wiele lepiej spie wtedy.

A szukasz nawilzacza do pokoju czy mieszkania? Bo trzeba pamietac ze jak masz otwarta przestrzen tak jak ja to np gorujac podnosisz nawilzenie w mieszkaniu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2016, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87,Kate84 - nie wiem :/ Ale skoro ginek kazał powtórzyć badanie i koniecznie dzwonić jeśli wyjdzie źle to teraz się martwię. Tego białka mam "tylko" 3 mg/dl i tym się jakoś bardzo nie przejęłam, zadzwoniłam do ginka bo erytrocytów mi wyszło bardzo dużo (pola usiane) a nigdy tak nie miałam...

Kasieńka - współczuję bólu :/ ech, jak nie urok to sraczka no ale dobrze, że z maluchem wszystko w porządku.

Arien - cukier miałam ok, ciśnienie zawsze niskie (nawet teraz mierzyłam - 116/71 a jestem zdenerwowana, więc normalnie byłoby niższe). Przy takiej ilości wody i urinalu spodziewałam się raczej dobrych wyników a tu ta krew...

Próbkę pobrałam według zaleceń gina - z mini tamponem płytko w pipie, coby nie zanieczyścić próbki. Dziwna sprawa bo przy infekcji byłyby leukocyty a ja je mam 6-10, czyli nie najgorzej. No nic, nie ma co się dręczyć, jutro powtórka badań i wyjdzie co i jak.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2016, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ryjkek wrote:
    A.Kasia kurcze niefajnie. :/ Też miałam białko w moczu ale krwi nie. U mnie były jeszcze leukocyty i inne dziwa. Lekarz wczoraj powiedział, że na bak to infekcja i przepisał mi lek na receptę - Furaginum Teva. Mam brać przez 5 dni. Co do białka w moczu to powiedział, że w ciąży często występuje. Bardziej martwi mnie w Twoich wynikach ta krew. Tak czy owak chyba powinnaś skontaktować się z ginem.

No właśnie mnie też bardziej te erytrocyty martwią. Do gina zadzwoniłam od razu po odebraniu wyników - mam powtórzyć badanie, mierzyć ciśnienie no i jutro dzwonić z wynikami. Trochę się boję że to coś od nerek bo od kilku dni mnie plecy bolą ale i tak lepsze to niż ta gestoza.

• kasieńka 1985 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu mi gin mowil ze leżenie dlugotrwale moze prowadzić do problemow z nerkami badz jelitami i moze się właśnie bialko w moczu pojawić , na bank jutro będzie ok wynik trzymam kciuki

f2wlh371dlcmnxcx.png
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    Ten moj nawilzacz ma wlasnie wyswietlacz z poziomem nawilzenia, ale to pokazuje tylko w tym danym miejscu, mam jeszcze z biedry termometr ktory tez pokazuje nawilzenie, wiec nawilzacz mam w jednym miejscu a na drugim koncu mieszkania mam ten termometr.

W mieszkaniu najlepiej miec miedzy 40-60% nawilzenia, ja wole ta gorna granice bo o wiele lepiej spie wtedy.

A szukasz nawilzacza do pokoju czy mieszkania? Bo trzeba pamietac ze jak masz otwarta przestrzen tak jak ja to np gorujac podnosisz nawilzenie w mieszkaniu.
    Szukam czegoś do sypialni. A czy nawilżacz może stać przy łóżku?

• paola87 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia z tym białkiem to rzeczywiście, jest a zaraz może go nie być. Ja tak miałam kiedyś. Tylko ten krwiomocz się zastanawiam co to i skąd :/ No oby kolejne wyniki były lepsze.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2016, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj stal przez prawie rok. moze nie przy samej buzi ale jakis metr ode mnie, ustawiasz na mniejszy "nawiew i do samej buzi Ci nie dolatuje a pomieszczenie nawilza. ale nie powinien sie znajdowac w takim miejscu zeby ta para osadzala sie na wszystkim dookola. Jak masz szafke nocna i na niej chcesz postawic to odradzam. Ja mam na parapecie nawilzacz (kaloryfer mam zakrecony) od kaloryfera jest przestrzen.

• Falon Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, po otrzymaniu wszystkich niezbędnych informacji od Martity88 <3 dotyczących macierzyńskiego dodatkowo znalazłam przykładowy wniosek o macierzyński do pobrania i wydrukowania na tej stronce:

http://www.budujacamama.pl/2015/03/kompletny-wniosek-o-roczny-urlop.html

Myślę, że się przyda i w razie czego Martita88 zerknie na niego swym doświadczonym okiem czy jest on w takim formacie wystarczający ;-)

201604051765.png
  • Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu ja kiedyś miałam erytrocyty w moczu i okazało się,że to kłębuszkowe zapalenie nerek
    Ale nie chce Cię absolutnie straszyć bo ja miałam wyraźne objawy,bolesne oddawanie moczu,pieczenie a nawet ślady krwi w moczu
    Może u Ciebie coś w laboratorium pokręcili?
    Trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze:*

Filip 28.03.2016 <3
  • Falon Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasiu ! ja Ci baardzo życzę, aby powtórzone wyniki były o niebo lepsze! Mocno trzymam również kciuki!

A.Kasia lubi tę wiadomość

201604051765.png
  • niunia26 Przyjaciółka

Wysłany: 19 stycznia 2016, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:)
    Napiszcie mi gdzie kupiłyście łóżeczka dla swoich kruszynek ?:)Może jakieś linki ?:) bo ja zamówiłam przez allegro dziś przyszło i to co zastałam to tragedia jakaś;/ nie domalowane popękane no traGEDIA;/

• Karka Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Co nadrabiam wpisy, to przybywają kolejne, i nie mam jak się odnieść do większości.

Mania mnie tam na dole wczoraj zaczęło boleć przy podcieraniu, z lusterkiem podpatrzałam na wardze od zew str czerwone, jakby podrażnione. Zrobiłam nasiadówkę w wannie z duuużą ilością rumianku. Już nie boli. Podcieram się delikatnie miękkim papierem.

Vira ja mam ostatnio coraz gorsze twardnienia tam samo :/ Mąż zabronił mi już całkiem gdzieś samej wychodzić. Bo ogólnie od dawna sama nigdzie nie łażę, tylko autem jechałam czy do mamy czy do koleżanki, a teraz nigdzie. Tylko z nim. Boimy się, bo jak twardnieje to czasem boli, czasem łapie ten ból po bokach czy to z jednej czy drugiej strony, jak wtedy gdy do szpitala trafiłam. Po prostu nadal ciężko mi tak gładko leżeć... Ale no trzeba, nie ma bata... Wczoraj wzięłam nospę, dzisiaj też rano, bo całą noc miałam twardy brzuchol :(

Generalnie to z dnia na dzień widzę jak rosssnę! :)

Materac kupiliśmy lateksowo kokosowy, nawilżacz ultradźwiękowy, mam królika, ponoć na nie nie działa, nie polecę go na razie, bo użyliśmy ze 3x dopiero...

Gośśś oraz wszystkie dziewczyny, które mają zagrożenie wcześniejszym porodem: trzymam cały czas za Was mocno kciuki, żebyście wytrzymały jednak jak najdłużej, ale jeśli zaraz urodzicie to na pewno wszystko będzie dobrze z maluchami i z Wami!!!

Ja już skończyłam wreszcie prać wszystko, wyszło z 11 pralek, mama dzisiaj przyjeżdża drugi raz prasować :)

Martita super, że wrzuciłaś to o macierzyńskim i becikowym - a nie zmieniło się czasem od tego roku, że jest 21 dni na złożenie tego o macierzyńskim? :)

Mania1718, Hannia123 lubią tę wiadomość

nqtk8u69dwbc5hye.png

Córka!!! Kochana Hania :* <3 38+6, 19.30, 51cm, 2760 :)
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Falon wrote:
    Dziewczyny, po otrzymaniu wszystkich niezbędnych informacji od Martity88 <3 dotyczących macierzyńskiego dodatkowo znalazłam przykładowy wniosek o macierzyński do pobrania i wydrukowania na tej stronce:

Myślę, że się przyda i w razie czego Martita88 zerknie na niego swym doświadczonym okiem czy jest on w takim formacie wystarczający ;-)

Falon, od 1.01 weszły jakieś zmiany w tych urlopach. Tzn. w tym wniosku na blogu jaki wysłałaś prośba o 20 tygodni urlopu macierzyńskiego + 6 dodatkowego. A teraz jest chyba od razu 26 tygodni. Poprawcie mnie jeśli się mylę.

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • Wanna Ekspertka

Wysłany: 19 stycznia 2016, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Falon wrote:

Dziewczyny od nowego roku weszły nowe zasady macierzyńskiego i nie ma już dodatkowego macierzyńskiego. Teraz wnioskujemy o 20 tygodni macierzyńskiego i 32 tygodnie rodzicielskiego :)

I jak pisze Karka na zgłoszenie jest 21 dni. Jeśli któraś z WAS jest na DG to służę pomocą :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2016, 17:41

d'nusia, Falon, A.Kasia lubią tę wiadomość

k0kdha00ytas68fh.png
  • olatychy Ekspertka

Wysłany: 19 stycznia 2016, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :)
    Juz po wizycie, szybki przegląd podwozia i usg :) Wszystko okej ale mały nie dał sobie zrobić zdjęcia, bawił się pępowiną koło buzi. Szyjka 4 cm - pierwszy raz mi mierzyła bo wspomniałam o skurczach.
    Wrzucam kilka fotek, które zrobiła mi siostra :) wybaczcie ten negliż i mam nadzieję, że mnie tu nikt nie zablokuje :P

156pug5.jpg
    21o7eau.png
    2uswgsn.png
    iqhogl.png
    j8p409.png
    1zb7zbq.png

Czarodziejka87, saya16, muminka83, Karolina@, d'nusia, Karka, Mania1718, Dorka87, baassiia, Falon, Magda lena, wiewiórka17, A.Kasia, perła ziemi, anitka19953, Mietka 30:), edyś, Izoleccc, Kate84, Est, Vincent, Kokaina, Renka88, Teresa1992, domiii, Hannia123, Madlene.:), Lilou1984, Kasia24 lubią tę wiadomość

Samuel <3
    mhsv9vvjnfioahrm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2016, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny! Nie będę dramatyzować, zostawię nerwy na jutro jeśli wyniki wyjdą podobne.

niunia26 - ja kupiłam na allegro ale daaawno temu :) Jeśli masz czas i możliwości to zachęcam do odwiedzenia hurtowni dziecięcych w Twojej okolicy. Przynajmniej na żywo zobaczysz co i jak zanim kupisz :)

• ryjkek Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu mam nadzieję, że o jednak nic poważnego. Trzymam kciuki za jutrzejsze wyniki. :*

Syn Stasiu ur 02.03.2016
    zrz6wn1558wbfsvl.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu mam nadzieję że wyniki będą jutro lepsze i że nic się nie dzieje.

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Wanna Ekspertka

Wysłany: 19 stycznia 2016, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niunia26 wrote:
    Hej:)
    Napiszcie mi gdzie kupiłyście łóżeczka dla swoich kruszynek ?:)Może jakieś linki ?:) bo ja zamówiłam przez allegro dziś przyszło i to co zastałam to tragedia jakaś;/ nie domalowane popękane no traGEDIA;/

Ja kupiłam łóżeczko i komodę Klupś Marsell, o tu mają najlepsze ceny http://www.tomi.pl/klups-lozeczko-marsell.html. Prezentuje się bardzo ładnie. Przynajmniej na wystawie na żywo, bo własnego jeszcze nie złozyłam - czekam do remontu ;)

k0kdha00ytas68fh.png
‹‹ 1605 1606 1607 1608 1609 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ