X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olatychy ale cudne fotki! Naprawdę wyglądasz kwitnąco:*

Niunia ja kupowałam u siebie w mieście w Smykolandzie
    Obejrzałam je dokładnie,bo boję się takie konkretniejsze rzeczy zamawiać w necie
    Tak jak A.Kasia radzi wybierz się do hurtowni bądź sklepu dziecięcego i zobacz jaką mają oferte:)

olatychy lubi tę wiadomość

Filip 28.03.2016 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2016, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olatychy pięknie :)
    Wanna odnośnie urlopów masz rację, tak tez pisałam kilka dni temu :)

Wanna, olatychy lubią tę wiadomość

• Martita88 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renka88 wrote:
    Moja sunia nie wyje :)

Dzięki Renka! :) to kupuje :)

dqprwn15leplej5m.png
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski, zainspirowałyście mnie do zapoznania się z tematem macierzyńskiego, becikowego itp. Szperam po necie i znalazłam bloga prawnika związanego z prawem pracy. Dużo u niej info o ZUSie, becikowym, urlopach itp.

http://e-prawopracy.pl/

Falon lubi tę wiadomość

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • Mania1718 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasieńko współczuję bólu jaki przeszlas. Rozumiem Cię bo w dzieciństwie przeszłam wiele z nerkami :/ przeszłam wszystko co możliwe. Dwa lata temu okazało się że mam kamienie na nerkach. Wylądowalam w szpitalu a przez wysoką gorączkę traciłam przytomność. Nie wspomnę o bólu przy wysikaniu kamieni. .. zgroza!! Poród to pikuś ;)
    Kasia nie dziwie się reakcji lekarza. Jeżeli w moczu powtorzą się białko i krwiomocz to nie świadczy o niczym dobrym. Ja przez to przelezalam pół dzieciństwa w szpitalach. Nie ma z tym żartów i leczenie jest wymagane.

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
  • Martita88 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Falon wrote:
    Dziewczyny, po otrzymaniu wszystkich niezbędnych informacji od Martity88 <3 dotyczących macierzyńskiego dodatkowo znalazłam przykładowy wniosek o macierzyński do pobrania i wydrukowania na tej stronce:

http://www.budujacamama.pl/2015/03/kompletny-wniosek-o-roczny-urlop.html

Myślę, że się przyda i w razie czego Martita88 zerknie na niego swym doświadczonym okiem czy jest on w takim formacie wystarczający ;-)

Jak najbardziej ten wniosek jest ok :)

dqprwn15leplej5m.png
  • Martita88 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niunia26 wrote:
    Hej:)
    Napiszcie mi gdzie kupiłyście łóżeczka dla swoich kruszynek ?:)Może jakieś linki ?:) bo ja zamówiłam przez allegro dziś przyszło i to co zastałam to tragedia jakaś;/ nie domalowane popękane no traGEDIA;/

tomi.pl

dqprwn15leplej5m.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaki kupowalyscie wymiar kołderki do łóżeczka? Teraz nie bd nią przykrywac ale położyć do wózka itp itd.

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2016, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlaTychy - piękne zdjęcia! Zazdroszczę Ci takiej pamiątki :) Jeśli doczekam do 31 stycznia to poproszę brata, żeby też mi pyknął kilka takich fotek :)

Ola - nie pomogę bo nie kupuję jeszcze kołderki. Do wózka to prędzej kocyk bo jak włożysz do gondoli kołderkę wymiarów łóżeczkowych to może Ci się już Mery nie zmieścić :D

olatychy lubi tę wiadomość

• Martita88 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok sprawdziłam i faktycznie zmieniło się :) poprawiłam na pierwszej stronie. Znalazłam stronę rządową http://www.rodzicielski.gov.pl/aktualnosci gdzie są wszystkie informacje

Przepraszam, że wprowadziłam w błąd :)

dqprwn15leplej5m.png
  • M+M+? Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paola, ja mam taki:

http://hbpolska.pl/uh1100wnawilzacz-ultradzwiekowy/

Jestem bardzo zadowolona, mam go w sypialni (np mgiełka jest podgrzewana). Natomiat ja muszę używać do niego wody destylowanej, bo inaczej w domu jest taka biała mgła i wszędzie osadza się taki biały osad. To pewnie zależy od twardości wody jaka jest w twoim mieście.

• Falon Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ufff.. ulga.. bo już zaczęłam wymiękać po tych sprzecznych informacjach o macierzyńskim. :-P

201604051765.png
  • alinalii Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny może pytanie z dupy , ale nigdzie nie mogę kupić małych skarpeteczek dla Emmy, gdzie Wy sie zaopatrywałyście w niuchaczki????

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2016, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinalii wrote:
    dziewczyny może pytanie z dupy , ale nigdzie nie mogę kupić małych skarpeteczek dla Emmy, gdzie Wy sie zaopatrywałyście w niuchaczki????

W Tesco na dziale FF :) Ale najpiękniejsze są w SOXO!

https://soxo.pl/pol_m_NIEMOWLETA_Skarpetki_Klasyczne-1296.html

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2016, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupowalam w carfie za 99gr za pare :D

• Czarodziejka87 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:
    Jaki kupowalyscie wymiar kołderki do łóżeczka? Teraz nie bd nią przykrywac ale położyć do wózka itp itd.

Ja będę kupować kołdre 90x120cm

Filip 28.03.2016 <3
  • M+M+? Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinalii wrote:
    Ja najładniejsze mam z Zara Home. Śliczne, bezuciskowe, takie słodkie :-)

A.Kasia lubi tę wiadomość

• ryjkek Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinalii wrote:

Pytanie wcale nie z dupy. Też miałam problem z kupnem małych skarpetek. W końcu kupiłam jedną parę w Rossmanie. Wiem też, że skarpeteczki dla noworodków są też w TkMaxxsie, ale pakowane po 3 lub więcej. Ja stwierdziłam, że jedna para wystarczy. Zobaczymy ;)

alinalii lubi tę wiadomość

Syn Stasiu ur 02.03.2016
    zrz6wn1558wbfsvl.png
  • Wanna Ekspertka

Wysłany: 19 stycznia 2016, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w pepco widziałam takie małe rękawiczki na dłonie. 99 groszy chyba kosztowały.

k0kdha00ytas68fh.png
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrazzz - 100x135. Chciałam tą mniejszą, ale po przekopaniu forum gdzie pisali, że ta większa na dłużej wystarcza zmieniłam zdanie.

Alinalii - ja dostałam w spadku tyle skarpetek, że nawet nie rozglądałam się. Aczkolwiek obiło mi się o uszy, że ta firma którą poleca A.Kasia jest godna uwagi.

aleksandrazz, alinalii lubią tę wiadomość

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
‹‹ 1606 1607 1608 1609 1610 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ