X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olatychy ale cudne fotki! Naprawdę wyglądasz kwitnąco:*

Niunia ja kupowałam u siebie w mieście w Smykolandzie
    Obejrzałam je dokładnie,bo boję się takie konkretniejsze rzeczy zamawiać w necie
    Tak jak A.Kasia radzi wybierz się do hurtowni bądź sklepu dziecięcego i zobacz jaką mają oferte:)

olatychy lubi tę wiadomość

Filip 28.03.2016 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2016, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olatychy pięknie :)
    Wanna odnośnie urlopów masz rację, tak tez pisałam kilka dni temu :)

Wanna, olatychy lubią tę wiadomość

• Martita88 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renka88 wrote:
    Moja sunia nie wyje :)

Dzięki Renka! :) to kupuje :)

dqprwn15leplej5m.png
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski, zainspirowałyście mnie do zapoznania się z tematem macierzyńskiego, becikowego itp. Szperam po necie i znalazłam bloga prawnika związanego z prawem pracy. Dużo u niej info o ZUSie, becikowym, urlopach itp.

http://e-prawopracy.pl/

Falon lubi tę wiadomość

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • Mania1718 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasieńko współczuję bólu jaki przeszlas. Rozumiem Cię bo w dzieciństwie przeszłam wiele z nerkami :/ przeszłam wszystko co możliwe. Dwa lata temu okazało się że mam kamienie na nerkach. Wylądowalam w szpitalu a przez wysoką gorączkę traciłam przytomność. Nie wspomnę o bólu przy wysikaniu kamieni. .. zgroza!! Poród to pikuś ;)
    Kasia nie dziwie się reakcji lekarza. Jeżeli w moczu powtorzą się białko i krwiomocz to nie świadczy o niczym dobrym. Ja przez to przelezalam pół dzieciństwa w szpitalach. Nie ma z tym żartów i leczenie jest wymagane.

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
  • Martita88 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Falon wrote:
    Dziewczyny, po otrzymaniu wszystkich niezbędnych informacji od Martity88 <3 dotyczących macierzyńskiego dodatkowo znalazłam przykładowy wniosek o macierzyński do pobrania i wydrukowania na tej stronce:

http://www.budujacamama.pl/2015/03/kompletny-wniosek-o-roczny-urlop.html

Myślę, że się przyda i w razie czego Martita88 zerknie na niego swym doświadczonym okiem czy jest on w takim formacie wystarczający ;-)

Jak najbardziej ten wniosek jest ok :)

dqprwn15leplej5m.png
  • Martita88 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niunia26 wrote:
    Hej:)
    Napiszcie mi gdzie kupiłyście łóżeczka dla swoich kruszynek ?:)Może jakieś linki ?:) bo ja zamówiłam przez allegro dziś przyszło i to co zastałam to tragedia jakaś;/ nie domalowane popękane no traGEDIA;/

tomi.pl

dqprwn15leplej5m.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaki kupowalyscie wymiar kołderki do łóżeczka? Teraz nie bd nią przykrywac ale położyć do wózka itp itd.

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2016, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlaTychy - piękne zdjęcia! Zazdroszczę Ci takiej pamiątki :) Jeśli doczekam do 31 stycznia to poproszę brata, żeby też mi pyknął kilka takich fotek :)

Ola - nie pomogę bo nie kupuję jeszcze kołderki. Do wózka to prędzej kocyk bo jak włożysz do gondoli kołderkę wymiarów łóżeczkowych to może Ci się już Mery nie zmieścić :D

olatychy lubi tę wiadomość

• Martita88 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok sprawdziłam i faktycznie zmieniło się :) poprawiłam na pierwszej stronie. Znalazłam stronę rządową http://www.rodzicielski.gov.pl/aktualnosci gdzie są wszystkie informacje

Przepraszam, że wprowadziłam w błąd :)

dqprwn15leplej5m.png
  • M+M+? Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paola, ja mam taki:

http://hbpolska.pl/uh1100wnawilzacz-ultradzwiekowy/

Jestem bardzo zadowolona, mam go w sypialni (np mgiełka jest podgrzewana). Natomiat ja muszę używać do niego wody destylowanej, bo inaczej w domu jest taka biała mgła i wszędzie osadza się taki biały osad. To pewnie zależy od twardości wody jaka jest w twoim mieście.

• Falon Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ufff.. ulga.. bo już zaczęłam wymiękać po tych sprzecznych informacjach o macierzyńskim. :-P

201604051765.png
  • alinalii Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny może pytanie z dupy , ale nigdzie nie mogę kupić małych skarpeteczek dla Emmy, gdzie Wy sie zaopatrywałyście w niuchaczki????

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2016, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinalii wrote:
    dziewczyny może pytanie z dupy , ale nigdzie nie mogę kupić małych skarpeteczek dla Emmy, gdzie Wy sie zaopatrywałyście w niuchaczki????

W Tesco na dziale FF :) Ale najpiękniejsze są w SOXO!

https://soxo.pl/pol_m_NIEMOWLETA_Skarpetki_Klasyczne-1296.html

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2016, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupowalam w carfie za 99gr za pare :D

• Czarodziejka87 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:
    Jaki kupowalyscie wymiar kołderki do łóżeczka? Teraz nie bd nią przykrywac ale położyć do wózka itp itd.

Ja będę kupować kołdre 90x120cm

Filip 28.03.2016 <3
  • M+M+? Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinalii wrote:
    Ja najładniejsze mam z Zara Home. Śliczne, bezuciskowe, takie słodkie :-)

A.Kasia lubi tę wiadomość

• ryjkek Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinalii wrote:

Pytanie wcale nie z dupy. Też miałam problem z kupnem małych skarpetek. W końcu kupiłam jedną parę w Rossmanie. Wiem też, że skarpeteczki dla noworodków są też w TkMaxxsie, ale pakowane po 3 lub więcej. Ja stwierdziłam, że jedna para wystarczy. Zobaczymy ;)

alinalii lubi tę wiadomość

Syn Stasiu ur 02.03.2016
    zrz6wn1558wbfsvl.png
  • Wanna Ekspertka

Wysłany: 19 stycznia 2016, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w pepco widziałam takie małe rękawiczki na dłonie. 99 groszy chyba kosztowały.

k0kdha00ytas68fh.png
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrazzz - 100x135. Chciałam tą mniejszą, ale po przekopaniu forum gdzie pisali, że ta większa na dłużej wystarcza zmieniłam zdanie.

Alinalii - ja dostałam w spadku tyle skarpetek, że nawet nie rozglądałam się. Aczkolwiek obiło mi się o uszy, że ta firma którą poleca A.Kasia jest godna uwagi.

aleksandrazz, alinalii lubią tę wiadomość

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
‹‹ 1606 1607 1608 1609 1610 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ