X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu ja trzymam kciuki, żeby to nie było nic złego i jutrzejsze wyniki były dobre! Zobaczysz, że jeszcze po 31 stycznia zrobisz sobie fotki ciążowe! :-*

Niunia ja na początek mam kołyske, a po miesiącu po przeprowadzce chce mieć łóżeczko, teraz mnie złamałaś bo planowałam kupić z allegro...

OlaTychy super, śliczne fotki jaki negliż, piękny brzuszek <3

Alinali ja dostałam w prezencie :-P

alinalii, olatychy lubią tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahah Kasia mozesz mieć racje :-D w H&M są teraz przeceny na skarpetki, mój brat wlasmie dzisiaj mi kupił 3 pary takich grubych przecenionych z 14 zł na 4. Ale trzeba się podobno nachodzic bo są już wyprzedane. Aaa Przypomniało mi się, mój lekarz mówił ze dobrze jest jak się bierze zurawit albo coś takiego, to po 3 miesiacach zrobić sobie przerwę i jeść przez miesiąc zwykłą zurawine. no ale jeśli nawet coś Ci wyjdzie w tym moczu, to dostaniesz leki i tyle, matko żeby już byl koniec tego 36, chyba zaczne wtedy powoli wyganiac Maryśke bo można się wykonczyc nerwowo :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2016, 18:53

A.Kasia, Kate84 lubią tę wiadomość

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • Falon Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:
    Jaki kupowalyscie wymiar kołderki do łóżeczka? Teraz nie bd nią przykrywac ale położyć do wózka itp itd.

Ja się zdecydowałam na rozmiar 100x135. Oczywiście najpierw zacznę od rożków i śpiworków, a kołderka na późniejszy okres i starczy na dłużej.

201604051765.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2016, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz - coś Ty narobiła dobrego :P Weszłam przez Ciebie na stronę HM a tam nowa kolekcja dziecięca! Cudna, że żal czegoś nie kupić!

Kate84, Mania1718, Falon lubią tę wiadomość

• Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedstawiam Wam spanko naszej gwiazdeczki, nie będziemy jej teraz robić pokoiku, na razie będzie w pokoju z mamusią i tatusiem :)
    inx2di.jpg
    2vrvbsy.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2016, 19:01

baassiia, A.Kasia, nataliano, alinalii, Vincent, Mania1718, Kate84, Czarodziejka87, RudyTygrysek, Falon, Izoleccc, perła ziemi, Magda lena, edyś, muminka83, Teresa1992, Renka88, Hannia123, d'nusia, Lilou1984, Karka, Martita88, Mietka 30:), Karolina@, Kasia24 lubią tę wiadomość

28whyx8d41olhvnv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2016, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene.:) - ślicznie :) Widzę, że jesteś tak samo zafiksowana na turkusy jak ja ;) Aaaa, teraz widzę, że to chyba biel a na moim monitorze wygląda jak turkus :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2016, 19:02

Madlene.:) lubi tę wiadomość

Wysłany: 19 stycznia 2016, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    Madlene.:) - ślicznie :) Widzę, że jesteś tak samo zafiksowana na turkusy jak ja ;) Aaaa, teraz widzę, że to chyba biel a na moim monitorze wygląda jak turkus :D
    Kasia biel, i szarość :) dziękuje , a turkus też bardzo lubię:)

28whyx8d41olhvnv.png
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola ja zdecydowałam się na wymiar 120x90. Nie chciałam tej większej, bo myślę, że za dużo by tego było w łóżeczku.

Jeśli chodzi o łóżeczko, to zamawiałam z firmy Piętrus, ta firma często dostępna jest w hurtowniach dziecięcych. Ja zamawiałam z ich strony i mogę polecić, bo już złożone :)

Co do skarpetek to też miałam ten problem, że nigdzie nie widziałam tych malutkich. I przez to jak gdzieś na takie trafiłam, to od razu kupowałam i niepostrzeżenie nazbierałam ich tyle, że z koszyczka wypadają ;)

edyś lubi tę wiadomość

• Kate84 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene.:) wrote:
    Przedstawiam Wam spanko naszej gwiazdeczki, nie będziemy jej teraz robić pokoiku, na razie będzie w pokoju z mamusią i tatusiem :)
    inx2di.jpg
    2vrvbsy.jpg

Ślicznie!! Duża sypialni :-D ps możesz napisać skąd brałas pościel tj poszewki? :-)

Madlene.:) lubi tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu trzymam kciuki, żeby te powtórzone wyniki były lepsze.

Alina bardzo duży wybór skarpetek w tk maxxie, h&m i ja dzialach dzieciecych w marketach, widziałam np w Carrefour baaardzo duzy wybór.

Olatychy pięknie wyglądasz!

Martita czy dobrze zrozumialam, że dla kobiet pracujących normalnie na umowie o pracę nic się w sumie nie zmieniło? Tzn mogę iść na macierzyński platny 80% na rok ?

alinalii, olatychy lubią tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2016, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate84 - nie do mnie pytanie ale wiem to odpowiem ;)

http://www.modenex.pl/?page=shop&category=6_8&product=220

Madlene.:), Kate84 lubią tę wiadomość

• Mania1718 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny torba do szpitala spakowana :) yeee . Do tej pory jakoś ciężko było mi się tym zająć bo nachodziła mnie myśl że jak się spakuje to zacznie się akcja porodowa :P Pomyślałam sobie że jednak gorzej będzie jak się zacznie a spakuje mnie mąż :D
    Brakuje mi tylko kapci i klapek pod prysznic ;)
    Madlene zamówiłam takie same cotton balls dla córki a chłopcom niebieskie ;) Cieszę się bo super to wygląda :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2016, 19:28

A.Kasia, ryjkek, perła ziemi, Falon, Madlene.:), Kate84 lubią tę wiadomość

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niunia26 wrote:
    Hej:)
    Napiszcie mi gdzie kupiłyście łóżeczka dla swoich kruszynek ?:)Może jakieś linki ?:) bo ja zamówiłam przez allegro dziś przyszło i to co zastałam to tragedia jakaś;/ nie domalowane popękane no traGEDIA;/
    Tomi.pl

Martita88 lubi tę wiadomość

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • Mania1718 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:
    Jaki kupowalyscie wymiar kołderki do łóżeczka? Teraz nie bd nią przykrywac ale położyć do wózka itp itd.
    Ja kupiłam wymiar 120/90 i na moje oko jest za duża na wózek. Lepiej zaopatrzyć się w kocyk milutki jeżeli nie masz zamiaru teraz kołderki używać ;)

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To w takim razie też zamówię mniejszą , bo i tak chce płaską poduszkę a w zestawie z kołdrą wychodzi ok 50-60 zł.Dzięki z wszystkie odpowiedzi:) Kasia ja właśnie dlatego nie wchodziłam na nową kolekcję , przeleciałam szybko do skarpetek ;p Mam już ubranek aż nad to , moja szwagierka poleciła mi świetną dziewczynę która handluje cartersami itp, więc zaopatrzyłam się już, w sumie dobrze że nie możemy wychodzić z domu bo jakbym wpadła na te wszystkie przeceny...;d

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • Kokaina Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania1718 wrote:
    Dziewczyny torba do szpitala spakowana :) yeee . Do tej pory jakoś ciężko było mi się tym zająć bo nachodziła mnie myśl że jak się spakuje to zacznie się akcja porodowa :P Pomyślałam sobie że jednak gorzej będzie jak się zacznie a spakuje mnie mąż :D
    Brakuje mi tylko kapci i klapek pod prysznic ;)
    Madlene zamówiłam takie same cotton balls dla córki a chłopcom niebieskie ;) Cieszę się bo super to wygląda :)

Co do cotton balls też się zastanawiałam ale tam chyba nie da się wymienić lampeczek, prawda?

A.Kasia, trzymam kciuki za pomyślne wyniki badań :*

Synek 2016 r. ♥️
    Synek 2020 r. 💚

• baassiia Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:
    To w takim razie też zamówię mniejszą , bo i tak chce płaską poduszkę a w zestawie z kołdrą wychodzi ok 50-60 zł.Dzięki z wszystkie odpowiedzi:) Kasia ja właśnie dlatego nie wchodziłam na nową kolekcję , przeleciałam szybko do skarpetek ;p Mam już ubranek aż nad to , moja szwagierka poleciła mi świetną dziewczynę która handluje cartersami itp, więc zaopatrzyłam się już, w sumie dobrze że nie możemy wychodzić z domu bo jakbym wpadła na te wszystkie przeceny...;d

Ja do łóżeczka kupiłam 90x120 cm i taki rozmiar do wózka lub małej kołyski zdecydowanie za duży, także do wózka jeszcze zakupie kocyk w rozmiarze 75cm x 90cm o ten :)

http://allegro.pl/dwuwarstwowy-dlugowlosy-kocyk-haft-imie-podusia-i5112598732.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2016, 19:47

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png

Wysłany: 19 stycznia 2016, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokaina wrote:
    Co do cotton balls też się zastanawiałam ale tam chyba nie da się wymienić lampeczek, prawda?

Kokaina da się ja w dodatkowo dostałam 5 żaróweczek :)

Kate84 dokładnie tak jak pisze A.Kasia kupowałam w http://www.modenex.pl/?page=shop&category=6_8&product=220
    Mania naprawdę extra te cotton balls robią wrażenie, odmieniają zwykłe wnętrze na plus :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2016, 19:52

Mania1718, Kate84 lubią tę wiadomość

28whyx8d41olhvnv.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ,której najbardziej grozi wcześniejszy poród oczywiście torby spakowanej nie mam. Spakuję na wtorkową wizytę ;d

Mania1718 lubi tę wiadomość

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • Teresa1992 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pościel zamawiałam 120x90. A co do skarpetek też mam z nimi problem :( ogolnie podoba mi sie jak dziecko ma dopasowane ubranka a nie za duże, a te co kupiłam skarpetki w smyku, h&&m, zarze czy soxo to napewno bede na pierwsze tyg za duże:/ i nie wiem gdzie takie miniaturki mogę znalezc :) mam kilka takich malenkich ale to używane co dostałam od kogos

‹‹ 1607 1608 1609 1610 1611 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ