X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu ja trzymam kciuki, żeby to nie było nic złego i jutrzejsze wyniki były dobre! Zobaczysz, że jeszcze po 31 stycznia zrobisz sobie fotki ciążowe! :-*

Niunia ja na początek mam kołyske, a po miesiącu po przeprowadzce chce mieć łóżeczko, teraz mnie złamałaś bo planowałam kupić z allegro...

OlaTychy super, śliczne fotki jaki negliż, piękny brzuszek <3

Alinali ja dostałam w prezencie :-P

alinalii, olatychy lubią tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahah Kasia mozesz mieć racje :-D w H&M są teraz przeceny na skarpetki, mój brat wlasmie dzisiaj mi kupił 3 pary takich grubych przecenionych z 14 zł na 4. Ale trzeba się podobno nachodzic bo są już wyprzedane. Aaa Przypomniało mi się, mój lekarz mówił ze dobrze jest jak się bierze zurawit albo coś takiego, to po 3 miesiacach zrobić sobie przerwę i jeść przez miesiąc zwykłą zurawine. no ale jeśli nawet coś Ci wyjdzie w tym moczu, to dostaniesz leki i tyle, matko żeby już byl koniec tego 36, chyba zaczne wtedy powoli wyganiac Maryśke bo można się wykonczyc nerwowo :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2016, 18:53

nick nieaktualny, Kate84 lubią tę wiadomość

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • Falon Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:
    Jaki kupowalyscie wymiar kołderki do łóżeczka? Teraz nie bd nią przykrywac ale położyć do wózka itp itd.

Ja się zdecydowałam na rozmiar 100x135. Oczywiście najpierw zacznę od rożków i śpiworków, a kołderka na późniejszy okres i starczy na dłużej.

201604051765.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2016, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz - coś Ty narobiła dobrego :P Weszłam przez Ciebie na stronę HM a tam nowa kolekcja dziecięca! Cudna, że żal czegoś nie kupić!

Kate84, Mania1718, Falon lubią tę wiadomość

• Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedstawiam Wam spanko naszej gwiazdeczki, nie będziemy jej teraz robić pokoiku, na razie będzie w pokoju z mamusią i tatusiem :)
    inx2di.jpg
    2vrvbsy.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2016, 19:01

baassiia, nick nieaktualny, nick nieaktualny, alinalii, Vincent, Mania1718, Kate84, Czarodziejka87, RudyTygrysek, Falon, nick nieaktualny, perła ziemi, Magda lena, edyś, muminka83, Teresa1992, Renka88, Hannia123, nick nieaktualny, Lilou1984, Karka, Martita88, Mietka 30:), Karolina@, Kasia24 lubią tę wiadomość

28whyx8d41olhvnv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2016, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene.:) - ślicznie :) Widzę, że jesteś tak samo zafiksowana na turkusy jak ja ;) Aaaa, teraz widzę, że to chyba biel a na moim monitorze wygląda jak turkus :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2016, 19:02

Madlene.:) lubi tę wiadomość

Wysłany: 19 stycznia 2016, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    Madlene.:) - ślicznie :) Widzę, że jesteś tak samo zafiksowana na turkusy jak ja ;) Aaaa, teraz widzę, że to chyba biel a na moim monitorze wygląda jak turkus :D
    Kasia biel, i szarość :) dziękuje , a turkus też bardzo lubię:)

28whyx8d41olhvnv.png
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola ja zdecydowałam się na wymiar 120x90. Nie chciałam tej większej, bo myślę, że za dużo by tego było w łóżeczku.

Jeśli chodzi o łóżeczko, to zamawiałam z firmy Piętrus, ta firma często dostępna jest w hurtowniach dziecięcych. Ja zamawiałam z ich strony i mogę polecić, bo już złożone :)

Co do skarpetek to też miałam ten problem, że nigdzie nie widziałam tych malutkich. I przez to jak gdzieś na takie trafiłam, to od razu kupowałam i niepostrzeżenie nazbierałam ich tyle, że z koszyczka wypadają ;)

edyś lubi tę wiadomość

• Kate84 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene.:) wrote:
    Przedstawiam Wam spanko naszej gwiazdeczki, nie będziemy jej teraz robić pokoiku, na razie będzie w pokoju z mamusią i tatusiem :)
    inx2di.jpg
    2vrvbsy.jpg

Ślicznie!! Duża sypialni :-D ps możesz napisać skąd brałas pościel tj poszewki? :-)

Madlene.:) lubi tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu trzymam kciuki, żeby te powtórzone wyniki były lepsze.

Alina bardzo duży wybór skarpetek w tk maxxie, h&m i ja dzialach dzieciecych w marketach, widziałam np w Carrefour baaardzo duzy wybór.

Olatychy pięknie wyglądasz!

Martita czy dobrze zrozumialam, że dla kobiet pracujących normalnie na umowie o pracę nic się w sumie nie zmieniło? Tzn mogę iść na macierzyński platny 80% na rok ?

alinalii, olatychy lubią tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2016, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate84 - nie do mnie pytanie ale wiem to odpowiem ;)

http://www.modenex.pl/?page=shop&category=6_8&product=220

Madlene.:), Kate84 lubią tę wiadomość

• Mania1718 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny torba do szpitala spakowana :) yeee . Do tej pory jakoś ciężko było mi się tym zająć bo nachodziła mnie myśl że jak się spakuje to zacznie się akcja porodowa :P Pomyślałam sobie że jednak gorzej będzie jak się zacznie a spakuje mnie mąż :D
    Brakuje mi tylko kapci i klapek pod prysznic ;)
    Madlene zamówiłam takie same cotton balls dla córki a chłopcom niebieskie ;) Cieszę się bo super to wygląda :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2016, 19:28

nick nieaktualny, ryjkek, perła ziemi, Falon, Madlene.:), Kate84 lubią tę wiadomość

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niunia26 wrote:
    Hej:)
    Napiszcie mi gdzie kupiłyście łóżeczka dla swoich kruszynek ?:)Może jakieś linki ?:) bo ja zamówiłam przez allegro dziś przyszło i to co zastałam to tragedia jakaś;/ nie domalowane popękane no traGEDIA;/
    Tomi.pl

Martita88 lubi tę wiadomość

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • Mania1718 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:
    Jaki kupowalyscie wymiar kołderki do łóżeczka? Teraz nie bd nią przykrywac ale położyć do wózka itp itd.
    Ja kupiłam wymiar 120/90 i na moje oko jest za duża na wózek. Lepiej zaopatrzyć się w kocyk milutki jeżeli nie masz zamiaru teraz kołderki używać ;)

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To w takim razie też zamówię mniejszą , bo i tak chce płaską poduszkę a w zestawie z kołdrą wychodzi ok 50-60 zł.Dzięki z wszystkie odpowiedzi:) Kasia ja właśnie dlatego nie wchodziłam na nową kolekcję , przeleciałam szybko do skarpetek ;p Mam już ubranek aż nad to , moja szwagierka poleciła mi świetną dziewczynę która handluje cartersami itp, więc zaopatrzyłam się już, w sumie dobrze że nie możemy wychodzić z domu bo jakbym wpadła na te wszystkie przeceny...;d

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • Kokaina Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania1718 wrote:
    Dziewczyny torba do szpitala spakowana :) yeee . Do tej pory jakoś ciężko było mi się tym zająć bo nachodziła mnie myśl że jak się spakuje to zacznie się akcja porodowa :P Pomyślałam sobie że jednak gorzej będzie jak się zacznie a spakuje mnie mąż :D
    Brakuje mi tylko kapci i klapek pod prysznic ;)
    Madlene zamówiłam takie same cotton balls dla córki a chłopcom niebieskie ;) Cieszę się bo super to wygląda :)

Co do cotton balls też się zastanawiałam ale tam chyba nie da się wymienić lampeczek, prawda?

A.Kasia, trzymam kciuki za pomyślne wyniki badań :*

Synek 2016 r. ♥️
    Synek 2020 r. 💚

• baassiia Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:
    To w takim razie też zamówię mniejszą , bo i tak chce płaską poduszkę a w zestawie z kołdrą wychodzi ok 50-60 zł.Dzięki z wszystkie odpowiedzi:) Kasia ja właśnie dlatego nie wchodziłam na nową kolekcję , przeleciałam szybko do skarpetek ;p Mam już ubranek aż nad to , moja szwagierka poleciła mi świetną dziewczynę która handluje cartersami itp, więc zaopatrzyłam się już, w sumie dobrze że nie możemy wychodzić z domu bo jakbym wpadła na te wszystkie przeceny...;d

Ja do łóżeczka kupiłam 90x120 cm i taki rozmiar do wózka lub małej kołyski zdecydowanie za duży, także do wózka jeszcze zakupie kocyk w rozmiarze 75cm x 90cm o ten :)

http://allegro.pl/dwuwarstwowy-dlugowlosy-kocyk-haft-imie-podusia-i5112598732.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2016, 19:47

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png

Wysłany: 19 stycznia 2016, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokaina wrote:
    Co do cotton balls też się zastanawiałam ale tam chyba nie da się wymienić lampeczek, prawda?

Kokaina da się ja w dodatkowo dostałam 5 żaróweczek :)

Kate84 dokładnie tak jak pisze A.Kasia kupowałam w http://www.modenex.pl/?page=shop&category=6_8&product=220
    Mania naprawdę extra te cotton balls robią wrażenie, odmieniają zwykłe wnętrze na plus :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2016, 19:52

Mania1718, Kate84 lubią tę wiadomość

28whyx8d41olhvnv.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ,której najbardziej grozi wcześniejszy poród oczywiście torby spakowanej nie mam. Spakuję na wtorkową wizytę ;d

Mania1718 lubi tę wiadomość

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • Teresa1992 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pościel zamawiałam 120x90. A co do skarpetek też mam z nimi problem :( ogolnie podoba mi sie jak dziecko ma dopasowane ubranka a nie za duże, a te co kupiłam skarpetki w smyku, h&&m, zarze czy soxo to napewno bede na pierwsze tyg za duże:/ i nie wiem gdzie takie miniaturki mogę znalezc :) mam kilka takich malenkich ale to używane co dostałam od kogos

‹‹ 1607 1608 1609 1610 1611 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ