X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • jusiakp Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrej nocki dziewczyny :-) My z Synkiem dziś pierwszą nockę śpimy w nowym mieszkaniu :-) mała kopie jak szalona, chyba wyczuwa inne miejsce heh jutro rozpoczynamy 35 tydzień :-) mam nadzieję, że zasnę w tym nowym miejscu. A ze złych rzeczy to dziś cały dzień boli mnie głowa, mega potwornie, ząb :( i cały dzień mnie mdli, jakbym miała zaraz zwymiotować :/ w dodatku mała kopie baaaaardzo nisko. Dobranoc :)

Lilou1984 lubi tę wiadomość

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • Mania1718 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojej tesciowej chyba nie przebije zadna ;) Przyklad... jak mieszkalismy z nia pod jednym dachem to chowala jedzenie do szafy (do lodowki nie wlozyla bo bala sie ze zjemjej moze ;) ) :D zapominala i wyciagala zielone :D Drugi przyklad mieszkamy w UK ponad 5 lat i ani razu nie zapytala o wnuki :) Obecnie moje dzieci nawet nie wspominaja jej i nie czuja jakiejkolwiek wiezi a maz stwierdzil ze wiecej milosci otrzymal od mojej mamy niz od swojej ;)
    W marcu przulatuje moja mamcia i nie mozemy sie doczekac <3

Dobranoc dziewczynki :) Snijcie o swoich maluszkach <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2016, 23:05

Love_life lubi tę wiadomość

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2016, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczor wam,ciezko was nadrobic,sprobuje jutro z laptopa,bo z komorki ciezko sie pisze lub zatnie sie tel i wszystko wymaze...ja dostalam turystyczne lozeczko,teraz czekam za plozami przewijakiem i gorna podloga do niego bo nie bylo w komplecie,ale wychaczylam 3 rzeczy za prxystepna cene :)

A.Kasia lubi tę wiadomość

• Kate84 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gośś współczuję takiej, faktycznie mogłaby się zainteresować, coś pomóc.

Jusiakp miłej nocki na nowym M, mam nadzieję że będziesz dobrze spała! I pamiętaj nie forsuj się. Super, że jutro już 35tc ja muszę czekać do poniedziałku, eh tak Wolno mi teraz czas leci gdy chcę żeby pędził..

To właśnie też mnie stresuje w wyjeździe do Gdańska, że tu mama się do mnie wprowadziła, robi mi każdy posiłek,podaję także praktycznie leżę cały czas a tam M w pracy od 6-18 i dużo więcej będę musiała robić a przecież mam leżeć :-( no ale mówię sobie, że to tylko 3 dni... W dodatku nie zdąży żeby mnie odebrać z pociągu i jakiś kolega to będzie robił i nie wiem czy tak jak M będzie zawsze na peronie, przy drzwiach żeby pomóc wyjść bo ja z tym twardym brzuchem ledwo chodzę tak to boli eh eh :-( psuje mi to humor przepraszam, że zrzędzę! Dobranoc Marcówki :-*

Ps. Nie wiem jak to jest z tą moją córką ale ona cały dzień jest bardzo aktywna, naprawdę śpi może łącznie 2h w dzień a wieczorem to w ogóle przegina bo szaleje jak dzika!

km5szbmhexpco9m1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2016, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z nasza mala bedziemy spaly na dole,mam tam pokoj zrobiony,czekam jeszcze za lozkiem :) akurat bede miala blisko kuchnie i lazienke:) bo na gore bym niewlazila w te i we w te.jutro was nadrobie,tel sie zawiesza :D

• M+M+? Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powinnam dostać oficjalny zakaz korzystania z wyszukiwarki internetowej!!!!
    Tak żeby się dobić przed snem poczytałam o małowodziu! Stwierdzam, że jestem głupia!

• Mania1718 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M+M+? wrote:
    Tak żeby się dobić przed snem poczytałam o małowodziu! Stwierdzam, że jestem głupia!

Witaj w klubie :) zamiast isc spac doszukuje sie przyczyn i potencjalnego zagrozenia na temat tych krwiakow. ..

M+M+? lubi tę wiadomość

• Lilou1984 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 31 tygodniu! :)

Mania1718 nie miałam podobnego problemu, myślę, że położna powinna wiedzieć więcej na ten temat. ale potwierdzam że im bliżej porodu tym Nasze pipencje są bardziej ukrwione. kosmetyczka mi mówiła ostatnio, że krwawią nawet przy depilacji - od wyrwanego włoska, więc bym się zbytnio tym nie przejmowała .
    PS: niezła teściówka..brak słów, dobrze że chociaż na Twoją mamę możecie liczyć...

Saya16 moja przyjaciółka ma, ale wygląda na to że służy jako wyjątkowo droga maskotka i ozdoba łóżeczka. ja bym na Twoim miejscu sprawdziła najpierw czy dzidzia dobrze reaguje na szumy - czy ją uspokajają np. aplikacją w telefonie
    ja sobie raczej daruje :)

MeAmerie tez bym na Twoim miejscu skonsultowała się z innym specjalistą. tak jak mówisz. synek jest duży więc spokojnie poradzi sobie w 37 mc. załatwiaj cesarkę wcześniej. nie ma co się męczyć!

Kofeinko super brzunio! :) u mnie już wieczorem 104 w pasie :P

Kokaina dzięki za info o Rossmannie:) na pewno się wybiorę

dziewczyny. może zadam głupie pytanie :) ale o co chodzi z tymi nawilżaczami powietrza do czego on jest właściwie potrzebny? są jakieś specjalne wskazania?
    ostatnio jak weszłam do takiej Pani do mieszkania (ciuszki odebrać), to właśnie taki nawilżacz chodzi, w domu unosiła się taka mgiełka i wcale mi się dobrze tam nie oddychało :P

część Vira dobrze, że czasem do Nas zaglądasz :) teraz jak już Mąż wyzdrowiał musisz przejść w tryp "odpoczynek". dużo poleguj i mam nadzieję że macica odpuści bunt :) zdrówka! dobrze że szyjka piękna :)

Kasienka 1985 przykro mi z powodu takiego bólu. dobrze że już wszystko z Wami ok. ściskam!

A.Kasia trzymam kciuki za powtórkę badań, żeby tam było wielkie NIC

Madlene piękny kącik..i ten królik :)
    M+M+? wrote:

dobrze że sama doszłaś do dobrych wniosków :) nie ma co czytać, bo najczęściej opisane są jakieś ekstremalne przypadki. gdzie mam podjechać odciąć kabelek? albo utopić router?:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 02:41

perła ziemi, Mania1718, Kate84, edyś, M+M+?, Kokaina, Hannia123, A.Kasia, Czarodziejka87, Madlene.:), Vincent, kofeinka lubią tę wiadomość

wff2f71x05vw53di.png
    piu3vfxm0fy27doz.png
  • Gośśś Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domii dokladnie, jakby to bylo najwazniejsze teraz :-\

Kate nie zrzedzisz :-P wiadomo ze sie martwisz jak to bedzie, ale dobrze ze to tylko 3dni :-)

Mania a moze to co Ci sie zrobilo to po prostu jakies wieksze pryszcze takie do wycisniecia w ktorych zbiera sie ropa z krwia? Teraz tak mysle bo kiedys mialam takie cos ale to nie na wargach tylko na boku i nic z tym nie robilam, samo zniklo

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musisz tam jechać Kate? No nic, zaopatrz się w nospe, jakoś dasz radę, na pewno :-) Tylko strasznie mi Cię szkoda bo wiem jak to jest chodzić z twardym brzuchem . Daj znać jak juz dojedziesz. A i Gosia, trzymam kciuki za jutro! Wiesz mniej więcej o której to usg?

Kate84, Gośśś lubią tę wiadomość

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • Mania1718 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh z wszystkich informacji ktore przeczytalam najbardziej przyblizona diagnoza sa zylaki warg sromowych. M+M+ najprawdopodobniej trafilas . Przyczyny powstania idealnie pasuja do moich, objawy rowniez. Jest jeszcze taka informacja

To, czy kobieta będzie mogła urodzić siłami natury, zależy w dużej mierze od wielkości żylaków oraz ich usytuowania (np. czy nie będą „przeszkadzać” w razie możliwego nacinania krocza). Przy bardzo nasilonych, dużych żylakach sromu poród naturalny może być utrudniony. Żylaki mogą również podczas parcia pękać, co nie jest groźne, a rodząca zwykle nie odczuwa tego w żaden sposób. W przypadkach bardzo dużych żylaków zaleca się cięcie cesarskie.

Raczej nie sa duze i cc nie bedzie zalecane, tym bardziej ze jutro polozna zbagatelizuje sprawe. Niepokoi mnie tylko ten co pekl, bo mozliwe ze wda sie infekcja a przed porodem to mi wcale nie potrzebne.

• Kate84 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie czytać mi w tych internetach proszę!

Olu dziękuję bardzo :-* leki już w torebce!

Mania mam nadzieję, że to jakieś zwykle wypryski i przede wszystkim ze jutro położna coś więcej o nich powie :-*

Mania1718, A.Kasia lubią tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
  • Gośśś Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 00:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olu usg bede miec po obchodzie wiec nie wiem dokladnie o ktorej, zalezy jak sie zbiora lekarze... dam znac zaraz po co mi lekarz powie :-)

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • Lilou1984 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 00:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my własnie rozpakowaliśmy furę dzidzi:)
    Baby Design model Lupo Comfort. jesteśmy bardzo zadowoleni.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 02:42

Kate84, Love_life, Mania1718, Karka, Hannia123, Renka88, A.Kasia, Teresa1992, Czarodziejka87, edyś, Madlene.:), Vincent, Est, RudyTygrysek, Amarylis, Martita88, alinalii, Mietka 30:), Karolina@, Falon, Izoleccc, Kokaina lubią tę wiadomość

wff2f71x05vw53di.png
    piu3vfxm0fy27doz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2016, 05:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilou1984 super bryka ;D

Co do nawilzacza nie jest on rzecza niezbedna w mieszkaniu ale przydatna. ;p
    Mieszkanie do odpowiedniego funkcjonowania organizmu powinno miec miedzy 40-60% wilgotnosci. Speawia to ze nam latwiej oddychac, ddogi oddechowe sa lepiej oczyszczone, kurz osadza sie zamiast latac w powietrzu, jestesmy mniej narazeni na allergie i astme. A spi nam sie spokojniej.

Jesli jest za male nawilzenie mamy wrazenie ze nie ma czym oddychac, ciezko nam zlapac powietrze, ja czesto po nocy lapie kaszel jak u gruzlika, a nos mam zapchany bo wszystkie pylki zamiast osadzac sie na meblach wlatuja mi do nosa i to wszystko sie osadza na wloskach w nosie...
    Jesli mamy zas za duza wilgotnosc to wiadomo w mieszkaniu zaczyna smierdziec, potrafi sie pojawiac plesn, i mamy wrazenie ze to powietrze jest ciezkie i mamy czym oddychac ale wydaje nam sie jakby za duzo bylo tego powietrza.

Wiekszosc doroslych zwykle w ciagu roku nie ma problemu zwykle nie odczuwa wiekszej roznicy w nawilzeniu powietrza bo nasz uklad oddechowy jest juz przyzwyczajony do radzenia sobie w roznych warunkach ale dla dzieci ma to znaczenie . W lecie w wiekszosci mieszkan jest odpowiednie nawilzenie ale jak zaczyna sie sezon grzewczy ono spada dlatego tak wiele przytrafia nam sie takich malych infekcji drug oddechowych, zwykle nie sa one spowodowane zmiana temperatur tylko nawilzenia. Glownym onjawem jest to ze zawsze ranao i wieczorem dopada nas kaszel i katar ktory po kilku dniach zamienia sie w przeziebienie.

Ja mam tego pecha ze mieszkam doac wysoko i to jeszcze mam caly dzien slonce w oknach u mnie nawilzenie powietrza w mieszkaniu jest sosc niskie i jest mega cieplo. Nawilzacz chodzi caly rok. Ale ostatnio jak sie popsul korzystalam z miski wody i mokrego recznika na kaloryferze i tez to zdalo egzamin wiec jesli u Ciebie jest dobra wilgotnosc i w zimie korzystasz z kaloryfera mozesz zainwestowac po prostu w najtansze rozwiazanie z przed lat nawilzacz ceramiczny wieszany na kaloryfer.

edyś, Lilou1984 lubią tę wiadomość

• Hannia123 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 06:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-)

Gośśś daj znać jak po usg, kciuki zaciśnięte za Małego <3

Tematu mam, teściowych to nawet mi się nie chce rozwijać, już się przyzwyczaiłam, że w sytuacjach kryzysowych najbardziej możemy z M liczyć na siebie i przyjaciół, niż babcie... A tak pogoda to zawsze kluczowy problem jak się coś dzieje w rodzinie, dobrze że się tak zmienia, bo zawsze można coś nowego dodać ...;-)

Gośśś, muminka83 lubią tę wiadomość

1usai09khne0c7t3.png
  • Hannia123 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 06:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O i witam się w 32 tygodniu :-) :-):-) Jak ja lubię te zmiany cyferek na paseczku :-D

Renka88, A.Kasia, Kate84, Teresa1992, Mania1718, Czarodziejka87, d'nusia, muminka83, Madlene.:), Magda lena, Madzialena90, Mietka 30:), Karolina@, Falon, Izoleccc, Kokaina lubią tę wiadomość

1usai09khne0c7t3.png
  • jusiakp Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 06:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny masakra ze spaniem w nowym miejscu. Nie spalam nicccccc.. lozko twarde, brzucha nie moglam nigdzie ulozyc, jak juz znalazlam miejscowe to mala zaczela sie krecic. Dodatkowo bol glowy nie minal, zeba tez i jest do d... i te calonocne mdlosci, nie wiem co jest. Wlaczam tv i moze mnie zmuli, kurde chociaz chwilke.

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry rankiem:)

Wstaje i lecę na krew.
    Głodna jestem strasznie wiec im szybciej tym lepiej :)

Trzymam kciuki za dzisiejsze badania, miłego dnia!!

Mania1718, Martita88 lubią tę wiadomość

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ! :)

Mania i M+M witam w klubie. To samo miałam wczoraj. Internet to zło :D no może prócz belly :D

Wyspalam się nawet o dziwo chociaż w nocy zasnąć było ciężko.

Jeżeli chodzi o nawilżacze ja nie kupuję bo wydaje mi się że u nas wilgotność jest akurat. U rodziców zawsze rano budziłam się z suchym gardłem a u nas jest ok.

Świetne są te cotton ballsy ale ja mam lampke na stoliku koło łóżeczka więc zobaczymy jak ona będzie się sprawować. Jak coś to kupię co innego :)

Mania1718 lubi tę wiadomość

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
‹‹ 1609 1610 1611 1612 1613 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ