X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilou super wózek, bardzo ładny jest ten kolor!

Jusiakp przykro mi, że tak kiepsko się czujesz, do tego jeszcze ciężka noc.

Ja też dziś nie zmrużyłam oka, ale sądzę że to przez ten wyjazd do Gdańska bo już się martwię podświadomie...

Miłego dnia i powodzenia na wizytach!

Mania1718, Lilou1984 lubią tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po barszczyku teściowej, mogę iść spać :-) Czeka mnie przecież kolejny fascynujący dzień. Czyli spanie do obiadu, chwila na laptopie, znowu spanie, telewizor i spanie.

muminka83, Kate84, Magda lena, Hannia123, Izoleccc lubią tę wiadomość

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • Teresa1992 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś o dziwo noc miałam dobrze przespaną ;D i dzisiaj już wizyta o 18:15, nie mogę się doczekac ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2016, 08:25

Mania1718, A.Kasia, edyś, muminka83, Kate84, Madlene.:), RudyTygrysek, Madzialena90, Falon, Kokaina lubią tę wiadomość

• Mania1718 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry moje kobietki :)
    Jak ja lubię środy ;) Kolejny tydzień za nami i zaczynamy 34 tydzień ciąży
    Noc w miarę ;)

Lilou bryka pierwyj sort :D te nasze maluchy to mają szczęście ;)

Gośśś pięści zaciśnięte za dobre wieści po usg :)

Czarodziejka87, d'nusia, Renka88, ryjkek, Kate84, Magda lena, RudyTygrysek, Madzialena90, Karolina@, Gośśś, Lilou1984, Falon, Hannia123 lubią tę wiadomość

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
  • Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamusie:*

U mnie w miarę przespana noc
    Zaraz będę wcinać śniadanko

Gośśś trzymam kciuki za usg:*

Lilou bardzo ładna bryka:) jaki to model?:)

Kate84 mam nadzieję,że wyjazd tak przebiegnie jak zaplanowałaś:* trzymam kciuki

Mnie też się strasznie podobają te cotton balls ale odpuściłam sobie za dużo wydatków..
    Co innego gdyby były dostępne stacjonarnie u mnie to wtedy chyba bym się skusiła ;)

Kochane gratuluję nowo rozpoczętych tygodni:)

Powodzenia na dzisiejszych wizytach:)
    Miłego dnia:)

Mania1718, olatychy, Gośśś lubią tę wiadomość

Filip 28.03.2016 <3
  • Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz tak patrzę na promocje w Rossmanie z kartą Rossnę ale kuszą Pampers new baby dry 2(3-6kg) 80 szt. za 29.99zł

Płyn do kąpieli Hipp 350ml za 14.39zł

Kup jedno opakowanie chusteczek babydream drugie weź gratis

Najbardziej zaciekawiły mnie te promocje:)

Filip 28.03.2016 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2016, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim :)

Gośśś - trzymam kciuki za dobre wyniki! Co do tej teściowej to nie jest wcale tak fajnie z tym gotowaniem :/ Jak mnie już całkiem położyło i Piotrek powiedział jej, że mi nie wolno wstawać, więc dobrze by było gdyby nam z tym gotowaniem pomogła to przez kilka dni jadłam odgrzewane mrożone pierogi z kaszą... A jak jej zwrócił uwagę, że mogłaby zupę chociaż ugotować czy zrobić jakieś mielone to powiedziała "Jak Wam nie pasuje to sami sobie gotujcie". Tylko że akurat przyszła męża ciocia i tak teściową zrypała z góry na dół, że zamiast synowi pomóc w ciężkich sytuacjach woli spać do południa, że jej się głupio zrobiło i coś tam zaczęła gotować. Niestety wraz z tym obiadem, który mi z łaską podaje muszę znosić jej wieczne gderanie, wścibstwo i komentowanie. Gdyby nie chodziło o zdrowie małego to wolałabym wcale nie jeść niż musieć to wszystko znosić no ale sytuacja jest jaka jest. Twoja teściowa widzę, że też niezłe ziółko ale ja wierzę, że takim ludziom los odpłaci za ich postępowanie.

Jusia - 35 tydzień już :) Gratuluję!

Mania1718 - ech, z tymi teściowymi to same przeboje ;) Dobrze, że Twoi rodzice są całkiem inni, u mnie tak samo - teściowie nie bardzo ale rodzice to nieraz aż zbytnio troskliwi :) Mojego męża to by najchętniej adoptowali ;)

Kate84 - szybkiej i bezpiecznej podróży kochana :*

Lilou1984 - ekstra fura :) i pasuje do zasłon hehe :D

Teresa1992 - powodzenia na wizycie :)

U nas dziś ksiądz po kolędzie :D Same atrakcje ;)

Kate84, Lilou1984 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2016, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A apropo ciekawego oświetlenia to w Ikei można dostać ładne łańcuchy ledowe ze zmiennymi nakładkami na lampki. Ja mam takie w kształcie śnieżynek i służą mi jako oświetlenie rozproszone w salonie. Piękny ciekawy łańcuch widziałam też na stronie Tchibo:

http://www.tchibo.pl/lancuch-swietlny-led-p400072624.html

ciri22, RudyTygrysek lubią tę wiadomość

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gośśś wrote:
    Ola i Kasia to i tak macie dobrze z tesciowymi ze wam gotuja, moja mieszka na dole i nawet sie nie domysli zeby mi pomoc juz nie wspomne o tym, zeby cos ugotowac :-\ moj M wraca z pracy i gotuje, gdyby miala troche rozumu to by nam pomogla chociaz z tym tym bardziej, ze wie ze M ma ciezka prace...:-\ heh ale co tu sie spodziewac jak ona teraz do mnie zadzwoni jak jestem w szpitalu i nawet nie zapyta sie jak tam maly czy ja tylko pyta sie jaka mam pogode :-\ brak slow :-\

oj jak dobrze mi znana sytuacja. Niestety wydaje mi się że to wynika z charakteru i z tego że jak powiesz to zrobi a jak będziesz czekać na inicjatywę to nie ma na co liczyć. Ja już się przyzwyczaiłam i jakoś wolę sama sobie zjeść kanapkę :P niż czekać na łaskę. Brawo dla męża że sam gotuje

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewuszki.

Ja dopiero co wróciłam do domu. Jak wyszłam przed 8 tak wróciłam parę minutek temu. Jestem wykończona bo zmarzłam.
    Zaraz jednak muszę ogarnąć mieszkanie bo nie mogę patrzyć na ten syf z ranka.

:-* Miłego dnia kochane.
    Za szpitalne, oczekujące na wyniki mamusie trzymam jak zwykle kciukasy

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Magda lena Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!!!
    Ja dziś pobiłam swój rekord. Obudziłam się o 2:30 i koniec spania. Znowu ból miesiączkowy i ból pachwin :(
    Powiem Wam...mam nadzieje, że po zdjęciu pessara za 8 dni urodzę już. Niby mogę już normalnie funkcjonować. Wychodzić itd. ale wczoraj przeszłam się trochę po mieście i już mnie pachwiny bolały... i co mi po tych 50 krokach jakie zrobiłam :P
    Teraz nie dziwię się kobietom, że są takie marudne pod koniec ciąży, a już jak są po terminie...uuuu. Zwracam honor.

Gratuluję kolejnych tygodni!
    Czekam na relację z dzisiejszych wizyt.

Lilou1984 lubi tę wiadomość

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • polin Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,

Witam się w 31 tygodniu!

U nas jest taki sklep KIK i czasami tam mają takie fajne lampki z osłonkami w różnych kształtach, kupiłam sobie białe serduszka i na razie wiszą na przewijaku. Mam też cotton balls w niebieskich odcieniach także też może je w pokoiku małej wykorzystam. Mam problem aby ten pokój zrobić przytulnym bo jest dość duży ok. 20m2 i kombinujemy na wszystkie sposoby. Kupiliśmy nawet te łóżko rozkładane Hemnes żeby jakoś powierzchnię zapchać - na razie będzie pełniła funkcję kanapy.

A nad komodę siostra namalowała mi obrazki.

b4e1f0e5451c5c63med.jpg

I chyba dziś zamówimy furę taką tylko że kolor stelaża czarny i szprychy w kołach też czarne:

9a7a5127c92d9683med.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2016, 10:22

Renka88, A.Kasia, Czarodziejka87, Madzialena90, Amarylis, Madlene.:), Est, Kate84, Vincent, olatychy, Martita88, M+M+?, edyś, nataliano, Mietka 30:), Karolina@, Lilou1984, Mania1718, Falon, Hannia123, Kokaina, d'nusia lubią tę wiadomość

02.01.2015 puste jajo płodowe
    marzec 2016 córa

7u22gov3o7mn8ymo.png
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda lena współczuje bólu, mimo, że jesteś dalej ode mnie to ja też już strasznie zrzędzę :( a tu jeszcze tyle czasu.

8 dni w porównaniu z tym ile dałaś radę to pryszcz! :)

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polin Piękne! nie sprzedaje tych obrazków gdzieś? Sama bym kupiła :)

A.Kasia lubi tę wiadomość

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko to ja chyba muszę jak urodze kupić coś tej mojej teściowej. Do mnie właśnie przyszła się zapytać co chce na obiad. Właśnie się obudziłam i cały czas sprawdzam czy Gosia coś napisała...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2016, 10:23

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • RudyTygrysek Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny
    My dziś rozpoczynamy 32 tydzień i tym samym 8 miesiąc:D

Ja dziś noc tak w miarę przespana miałam, jedna wycieczka do toalety i mój M przeziębiony i ciężko oddychał więc często się budziłam.

Trzymam kciuki za wizytujące i za te co oczekują wyników badań :D

Magda lena, A.Kasia, Czarodziejka87, Madzialena90, ryjkek, baassiia, Kate84, Mietka 30:), Karolina@, Lilou1984, Mania1718, Falon, Hannia123, Kokaina, d'nusia lubią tę wiadomość

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż też chory ale ma zakaz wstępu do sypialni, wogole zastanawiałam się czy nie przetransportować się do domu na ten czas, bo dziękuję bardzo być znowu chora. Ja daje sobie jeszcze dwa tygodnie i zaczynam normalnie chodzić. Może wredna ze mnie matka ale jak pisalam wcześniej moja psychika wysiada. Lutówka urodziła w 36,4 i dziecko traktowali jak donoszone. Hahah swoją drogą nie spodziewałam się ze kiedyś będę myśleć o wyganianiu Maryśki :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2016, 10:31

A.Kasia, Lilou1984, Mania1718, d'nusia lubią tę wiadomość

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • RudyTygrysek Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam jak mojego M wygonić do innego pokoju bo mieszkamy w jednym który służy nam za salon sypialnie i gabinet i do tego mamy kuchnie i łazienkę więc kiepsko.

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
  • MeAmerie Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry!
    Ja dzisiaj lepiej i fizycznie i psychicznie.
    Całą noc przespałam, leki chyba zaczęły działać bo swędzi mniej, Emil rusza się dzisiaj co prawda mniej, ale wczoraj na USG widziałam że on tam miejsca już w ogóle nie ma.
    Zostawiłam dzisiaj synka w domu, zaraz pojedziemy na zakupy, zrobimy obiad (spageteria) i będziemy się lenić cały dzień!
    Pokój Emila też juz zaczyna pięknie wyglądać, ja zamówiłam te cotton ballsy ale ja pracowałam do końca grudnia więc mogłam sobie pozwolić na takie szaleństwo :)

A.Kasia, baassiia lubią tę wiadomość

mhsvpiqve8v6pwb7.png
  • Martita88 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Est wrote:

Martita czy dobrze zrozumialam, że dla kobiet pracujących normalnie na umowie o pracę nic się w sumie nie zmieniło? Tzn mogę iść na macierzyński platny 80% na rok ?

Nic się nie zmieniło :)

dqprwn15leplej5m.png
‹‹ 1610 1611 1612 1613 1614 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ