X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2016, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:
    Ja właśnie czułam jak moja układa się do kanału bo też miałam coś takiego, ale nie jest to jakiś straszny ból tylko nieprzyjemne dość. Maryśka trzeci raz ma dzisiaj czkawke, a ja juz ją czuje dosłownie między nogami :-( Kasia i jak, kiedy wyniki moczu?

Mąż dopiero po 10 pojechał zawieźć próbkę, pewnie wyniki będą koło 15. Dam znać jak będą.

• Wanna Ekspertka

Wysłany: 20 stycznia 2016, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:
    Ja właśnie czułam jak moja układa się do kanału bo też miałam coś takiego, ale nie jest to jakiś straszny ból tylko nieprzyjemne dość. Maryśka trzeci raz ma dzisiaj czkawke, a ja juz ją czuje dosłownie między nogami :-( Kasia i jak, kiedy wyniki moczu?

U mnie dokładnie tak samo, głowę prawie czuję w tych kościach ;) O! czkawki, nasz serdeczny przyjaciel! A zauważyłaś jakąś regularność? W sensie czy np. jak coś zjesz to czka bardziej? Ja mam wrażenie, że mój reaguje na ostre. Ale niech się przyzwyczaja ;)

k0kdha00ytas68fh.png
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wanna dziękuje to ja mam tak bezpiecznie bo przechodzi :)

Olu mam to samo z czkawką , tylko że moja mała ma ją z 5-6 razy na dzień , czy to oznacza ,że tak łapczywie połyka te wody?hihi oby z cycem tak nie szalała !

Basiaaa współczuję zepsucia pralki chyba w najgorszym możliwym okresie...

Kasiu czekamy na wyniki w takim razie

Ciekawe co u Gosi?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2016, 11:25

nataliano lubi tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, jak zjem to często czka.Gdzie ta Gosia. Dobrze Kaśka ze wizytujemy w tym samym dniu, mniej nerwów :-D

A.Kasia, Kate84 lubią tę wiadomość

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • Wanna Ekspertka

Wysłany: 20 stycznia 2016, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    Mąż dopiero po 10 pojechał zawieźć próbkę, pewnie wyniki będą koło 15. Dam znać jak będą.

Ale wiesz, że próbkę należy oddać do badania maksymalnie w ciągu dwóch godzin od pobrania, ewentualnie jesli to niemożliwe, to należy ją przechowywać w lodówce. W przeciwnym razie może pokazać jakieś dodatkowe bakterie. Tak na wszelki wypadek piszę, bo ja do niedawna o tym nie wiedziałam.

k0kdha00ytas68fh.png
  • alinalii Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzien dobry ;)

dzień zaczęłam od robienia krokietów ;P a co !

i w końcu pakuję torbę !

Mietka 30:), A.Kasia, edyś, Kate84, Madzialena90, Kokaina lubią tę wiadomość

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa właśnie jak dziecko czka to znaczy ze poziom wód jest dobry. Wiadomo że nieraz dziecko nie czka i tez jest dobry :-D Ale tak usłyszałam jak się pytałam o czkawki

Wanna, A.Kasia, Kate84 lubią tę wiadomość

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey wam ale napisalyscie od rana,moja tez ma czesto czkawki,chyba ze to jakies skurcze,czuje takie wibracje w podbrzuszu,ciagle niunia buszuje w brzuszku,malo co spi...dsisiaj przychodzi polozna,wiec co nie co sie dowiem,na spacery to ja nie wiem kiedy bylam.ostatnio w te mrozy nie chce mi sie wychodzic,a u nas -8 stopni

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2016, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra ja nawet 2l nje wypije w ciagu dnia wiec nie wiem skad u mbie tyle wod :)

• Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja lala też ma czkawkę nawet kilka razy dziennie. Ból spojenia mnie też dopadał i właśnie jak dużo chodzę, albo w nocy mnie boli. Mam nadzieję że dobrze mi się te kości rozciągną do porodu i przynajmniej może będzie mniej bolało ;)
    Z tą torbą to Alinali nie jest zły pomysł, muszę w końcu zacząć chociaż myśleć i się zorganizować w razie w.

28whyx8d41olhvnv.png
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry. Ja już wróciłam z laboratorium i małej wędrówki po sklepach. Pochodziłam trochę i jestem kaput :D Pocieszę Was, że u mnie też coraz częściej pojawia się dyskomfort między nogami. Czuję też głowę małego jak mi się wciska. Tak więc jest to normalny objaw. Ale jak ból uniemożliwia nam poruszanie się to uważajcie, bo może to być rozejście się spojenia łonowego!!

Dziewczyny, chciałabym rzucić na tapetę temat do dyskusji, a mianowicie PLAN PORODU. Dostałam ze szpitala taki wzór, który mam wypełnić. Na samym końcu jest miejsce na podpis lekarza prowadzącego. W piątek idę na wizytę i zapytam o to.
    A jak to u Was wygląda? Kiedy pytałam o to położną powiedziała, że jest to obowiązkowe (no chyba że się ma cc) i jeżeli nie przyjdziesz z tym do szpitala, to wypełniasz to na IP przy przyjęciu.

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2016, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wanna wrote:
    Ale wiesz, że próbkę należy oddać do badania maksymalnie w ciągu dwóch godzin od pobrania, ewentualnie jesli to niemożliwe, to należy ją przechowywać w lodówce. W przeciwnym razie może pokazać jakieś dodatkowe bakterie. Tak na wszelki wypadek piszę, bo ja do niedawna o tym nie wiedziałam.

Tak, wiem :) Ale dobrze, że napisałaś bo może komuś innemu się to info przyda a nigdy o tym nie wspominałyśmy na forum.

Ola - też co chwila sprawdzam czy Gosia pisała. Ja mam wizytę o 14:45 a Ty? Aaa, i mój też ostatnio znowu ma czkawkę ale było kilka dni, że nie miał i aż się zaczęłam niepokoić ;)

nataliano - czkawki z niczym nie pomylisz, to takie rytmiczne pukanie w brzuchu :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina@ - w moim szpitalu pytają czy masz ze sobą plan porodu ale jak nie masz to nie trzeba go spisywać :)

Wzięło mnie na bawarkę, kiedy ja ostatnio piłam herbatę z mlekiem - chyba w podstawówce ;)

• edyś Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolino, pewnie co szpital to obyczaj ;) Mi cały czas ten plan porodu w głowie siedzi, mam zamiar wypełnić go na stronie Rodzić po ludzku i później wydrukować. Mam tylko ogromną nadzieję, że na porodówce będzie on respektowany.

Ja powoli wracam do żywych, muszę trochę się poruszać - plecy bolą od ciągłego leżenia. Na prawdę dziewczyny nie mam pojęcia jak wy wytrzymujecie w tych łóżkach.

l22ncwa15v2ncszo.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie pamiętam ze Tymek tez często czka, więc z Twoimi wodami nie jest źle:-) Ja mam na 8.30 ale wizyta na NFZ bo chciałam ten wymaz pobrać więc wejdę koło 11

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • Lilou1984 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciri22 dzięki za wyczerpujące wyjaśnienie na temat nawilżaczy. człowiek uczy się całe życie :)

Czarodziejka87 Baby Design Lupo Comfort New model 2015

Magda lena lubię Twój post za to, że możesz już w miarę normalnie funkcjonować, a ponarzekać sobie możemy i musimy. takie Nasze prawo w tym stanie bo i powody są!

Dziewczyny gratuluje rozpoczętych kolejnych tygodni. Jak patrze na Wasze suwaczki z 35, 34 czy 33 tygodniem to mi się wydaje że jestem jeszcze daleko za Wami! a u Was już maleństwa zaraz będą w "dokach startowych" ;D

o 19.30 wizytujemy już się nie mogę doczekać! (psuje mi humor tylko ta perspektywa ważenia wieczorową porą hehehe mam nadzieję, że nie będzie 8 z przodu :P)

a teraz czas na manicure... bo kto by się przejmował obiadem :P
    Muminka i Alinali podziwiam was za Waszą werwę kulinarną :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2016, 11:50

edyś, Czarodziejka87, A.Kasia, Magda lena, alinalii, ciri22, Hannia123, Kate84, Kokaina lubią tę wiadomość

wff2f71x05vw53di.png
    piu3vfxm0fy27doz.png
  • edyś Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czkawki czuję w pachwinach :D

Kokaina lubi tę wiadomość

l22ncwa15v2ncszo.png
  • Wanna Ekspertka

Wysłany: 20 stycznia 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    Karolina@ - w moim szpitalu pytają czy masz ze sobą plan porodu ale jak nie masz to nie trzeba go spisywać :)

Wzięło mnie na bawarkę, kiedy ja ostatnio piłam herbatę z mlekiem - chyba w podstawówce ;)

Moja mama w ciąży ciągle piła bawarkę ;) A mnie z kolei wzięło na kawę inkę. Nie piję kawy normalnej od początku ciąży i chyba mi się zatęskniło chociaż za namiastką ;)

k0kdha00ytas68fh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2016, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcse planu porodu nie dostalam musse za tydz na wizycie mu napomnac

• olatychy Ekspertka

Wysłany: 20 stycznia 2016, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina@ wrote:
    Dzień dobry. Ja już wróciłam z laboratorium i małej wędrówki po sklepach. Pochodziłam trochę i jestem kaput :D Pocieszę Was, że u mnie też coraz częściej pojawia się dyskomfort między nogami. Czuję też głowę małego jak mi się wciska. Tak więc jest to normalny objaw. Ale jak ból uniemożliwia nam poruszanie się to uważajcie, bo może to być rozejście się spojenia łonowego!!

Dziewczyny, chciałabym rzucić na tapetę temat do dyskusji, a mianowicie PLAN PORODU. Dostałam ze szpitala taki wzór, który mam wypełnić. Na samym końcu jest miejsce na podpis lekarza prowadzącego. W piątek idę na wizytę i zapytam o to.
    A jak to u Was wygląda? Kiedy pytałam o to położną powiedziała, że jest to obowiązkowe (no chyba że się ma cc) i jeżeli nie przyjdziesz z tym do szpitala, to wypełniasz to na IP przy przyjęciu.

U nas w szpitalu trzeba go mieć a jak nie to tak jak mówisz, wypełnia się przed porodem czasami w trakcie jak to miałam moja siostra bo akcja się tak szybko potoczyła i jej pytania zadawali podczas porodu co dla mnie jest paranoją. Jest taka stronka gdzie jest ten plan porodu i tam sobie wszystko zaznaczasz a jak dajesz wersje do druku to już wychodzi fajnie uzupełnione :) Ja z tej strony korzystałam bo sama bym nie wiedziała co tam wpisać
    http://www.rodzicpoludzku.pl/Plan-Porodu/Plan-porodu.html

Samuel <3
    mhsv9vvjnfioahrm.png
‹‹ 1612 1613 1614 1615 1616 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ